Ignoriran navodni “kemijski napad” Assadovh snaga na Istočnu Goutu 

24 komentara

Prije dva dana je islamistička militantna skupina Faylaq Al-Rahman, koja je formalno dio takozvane “Slobodne sirijske vojske”, optužila vladine snage da su u petak u Ayn Tarmi, istočno od Damaska, izvršile napad s plinom klorin. Izjava skupine i takozvanih “aktivista” na društvenim mrežama dolazi samo četiri dana nakon što je Bijela kuća upozorila da će sirijska vlada, ako se usudu koristiti kemijsko oružje, “platili visoku cijenu” za još jedan takav incident.

Naravno da je “napad” izmišljotina, što se vidi i iz šutnje zapadnih medija, koji od petka opće ne pridaju važnost ovoj “informaciji”.

Iako su teroristi Faylaq Al-Rahmana, koji gube nadzor nad Ayn Tarmom u Istočnoj Gouti, naveli kako je kemijski napad režimskih snaga uzrokovao više od 30 smrtnih slučajeva, a za napad se koristio plin klorin, za sada mediji nisu uopće prenijeli vijest, kao ni dužnosnici u Washingtonu.

Glavno zapovjedništvo sirijske vojske je navelo da su tvrdnje nekih članova terorističkih skupina na internetskim stranicama, prema kojima je sirijska vojska koristi klorin protiv terorista u Ayn Tarmi su lažne i neutemeljene.

Vojne vlasti u Damasku navode kako teroristi šire laži i putem interneta objavljuju lažne informacije, ali je sada jasno da ne mogu prevariti nikoga, a sve čine kako bi opravdali svoje poraze i teške gubitke u području gdje napreduju sirijske snage.

Sirija je u potpunosti uništila svoj arsenal kemijskog oružja, što potvrđuje dokument objavljen 4. siječnja 2016. Od strane Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

Ruski Centar za pomirenje u Siriji je također priopćio kako nije zabilježen nikakav kemijski napad u Ayn Tarmi.

Diplomatski izvor je ruske agencije priopćio kako su časnici Centra za pomirenje u Siriji raspoređeni u subotu u četvrti Al-Qabas u Damasku, kako bi provjerili navodnu uporabu kemijskog oružja od stare sirijskih postrojbi.

Izašli su odmah na teren upravo zbog navoda internetskih portala takozvane “sirijske opozicije”, koje su izvjesile o napadu i 30 žrtava.

“Krajem 1. srpnja u četvrti Al-Qabas, u susjedstvu Ayn Tarme, radila je skupina časnika Centra za pomirenje u Siriji, koja nije registrirala nikakvu “uporabu kemijskog oružja” od strane vladinih snaga iz ovog prema susjednim područjima”, nakon izvida je priopćio diplomatski izvor blizak ruskom centru u Siriji.

No, čini se da službeni demantiji i izvidi i nisu bili potrebni, jer bi zapadni mediji, da je sve bilo dogovoreno i inscenirano za pokretanje američkog napada na Siriju, o tome pisali nekoliko minuta nakon što se izmišljeni napad “dogodio” i ne bi čekali dva dana da obrate pozornost na priopćenje terorista skupine Faylaq Al-Rahman.

FOTO – Priopćenje skupine Faylaq Al-Rahman od petka

Priopćenje o napadu
Priopćenje o napadu

 

Faylaq Al-Rahmanizmišljeni napadKemijski napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Klaić
6 godine prije

Da, teroristi šire laži i putem interneta objavljuju lažne informacije…a zapad poput kriminalaca raspacava njihovu lazh.

Prije par dana je bio neki cyber napadaj na kompjutere i mnoge zapadne novine ( tko drugi ) su izjavili da je iza toga bila Rusija.

U Ukrajini su otisli cak i dalje, iz ukrajinske vlade su izjavili da su to bili Rusi.
Pentagon, CIA, State Department, Trump i njegovi najblizi ni rijeci optuzbe protiv Rusije.

To je zato jer im ta “istina” ovaj put ne treba, da im treba oni bi skocili na tu priliku i optuzili Rusiju.

Mislim, da americka vlada i EU pocimlju shvacati da se Rusija moze prcati samo do odredjene tocke a onda postaje kontraproduktivno i od tog momenta se poput opruge njima vraca o glavu.

Garibaldi
6 godine prije

Washington je očito ozbiljno doživio izjavu Lavrova , da će odgovor biti simetričan ….. nije lako odustati od već gotovog scenarija ,ali eto mora se …..

dalmata
6 godine prije

Na koncu konca nakon nebrojnih zlocina koje su pocinili u Siriji,sve vrsta degenerika,pod vodstvom USrA, NATO nacista i Izraelskih bolesnika,ne samo da bi tribalo upotrebit najljucu kemiju ,a posli toga bar neutr onsku bombu,Uz put bi sile otpora morale svojim obavjestajnim sluzbama naredit da omogucu bradatim spopadama da tu toliko zeljenu kemiju,bradonje donesu u EU ,USrA,IZRAEL I SAUDIMA,pa nek doma uzivaju u onome sta radu u Siriji i po svitu

eIgoo
6 godine prije

Jel znate da Kinezi s nekim brodovima dolazu u Kaliningrad na zajednicke manerve s Rusima?
Toliko o onima koji su kritizirali dvolicnost Kineza.
Sve se krece, samo polako.

Antirus
6 godine prije

Šta to Rusija traži u Siriji?

Ante
6 godine prije

Nešto sam čuo da će 7. 7 2017 sirijska vojska doći do Deir ez-Zoir i tako će prekinuti višegodišnju blokadu tog grada. Ali da će pobunjenici izazvati novi kemijski napad što će biti povod da Amerika izvršiti invaziju na Siriji. Možda su to dezinformacije tko zna.

Habana
6 godine prije

Malo ste se prerano poradovali.
Iz ruskog ministarsva vanjskih poslova javljaju da je zapocela operacija optuzivanja sirijsku vlast za bacanje kemijskog otrova.
Ove lazi su lansirali teroristi, jesu li napravili uz americki nagovor ili samostalno?
Ja bih rekao da ona izjava prije par dana od strane americke vlade da sirijska vlada priprema bacanje otrova je bio big teroristima da napravu nesto.
Dalje, izgleda da je ovaj put americka vlada stavljena uza zid.
US-rani su stvorili okolnosti da moraju udariti po sirijskoj vojsci.
Ako Amerkanci ustuknu to ce biti za njih blamazha.
US-rani su trazili kemijski incident i sad su dobili.
Marija Zaharova – Russia Today – Propaganda campaign on ‘Damascus using chemical weapons’ is launched

žrec
6 godine prije

Eto. Čim nema na MS, nije se ni dogodilo. Nema vrištanja da se “nešto poduzme”.

Tomica
6 godine prije

Mislim da Ivanka još nije čula za napad i zato još niko nije ništa poduzeo.
Općenito svaki napredak u Siriji proprate incidenti pa medijske hajke u Ukrajini, S. Koreji, Azerbejdžanu a dodatno se stvaraju i tenzije na Balkanu. Izrael i dalje napada SAA a Kina se zabavila svojim problemima.
Nekako ne vjerujem da je to samovoljni pokušaj terorista da izazovu intrevenciju. Prije ću povjerovati da je to dio šireg plana a stvarni cilj će se pokazati u sljedećim danima. U svakom slučaju, Rusija sad mora da se “razvuče” na puno strana što će im oslabiti pažnju i sigurno utjecati na razvoj situacije u Siriji.

mali stipe
6 godine prije

samo je pitanje vremena kad će Amerikanci opet udarit na diktatora Assada, ne moraju ispaljivat tomahawke sa brodova iz Sredozemlja, mogu udarat nevidljivima B2 ili F22 ili F35, jedna eskadrila F22 može uništit cijelu sirijsku avijaciju a Rusi ne mogu vidjeti ništa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI