Kome treba eskalacija na Kosovu dan nakon najave Vučića da treba "priznati realnost"?

Aleksandar Vučić Kosovo Srbija

Kao što smo izvijestili, danas su na Kosovu snage specijalne policije lokalnih Albanaca ROSU u sjevernom dijelu samoproglašene republike uhitile 19 osoba, među kojima i jednog ruskog državljanina, člana misije UNMIK.

Vlasti u Prištini tvrde da provode antikorupcijsku i operaciju borbe protiv organiziranog kriminala, koja se provodi na cijelom teritoriju Kosova, ne samo sjeverno od Ibra.
Međutim, napetosti su ogromne. Lokalni Srbi su podigli barikade, ali su ih blindirana vozila kosovske policije uklonila. Bilo je fizičkih sukoba i razmjene vatre. Mediji navode kako ima ranjenih, a sirene i crkvena zvona su se oglasila u cijelom sjevernom Kosovu.
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić naredio je punu pripravnost vojske. Poslijepodne je Novi Pazar nadlijetao borbeni zrakoplov MiG29, a iz vojarne u Kraljevu je prema kosovskoj granici krenula kolona vojnih vozila koja su bila puna ljudi i opreme.
VIDEO: Kosovska Mitrovica 28.05.2019.

UNMIK se oglasio priopćenjem u kojemu je zatražio oslobađanje svoja dva djelatnika koja su danas uhićena, dok je KFOR rekao kako se neće miješati u unutarnju posao policije Kosova koja je postupila po nalogu državnog tužiteljstva iz Prištine.
Prema najnovijim informacijama je ruski državljanin pušten, a Priština je rekla kako se služio svojim imunitetom da ometa akciju kosovske specijalne policije.
Kosovski mediji su izvijestili kako se policija kasnije povukla s Kosova i da je uhićeno oko 20 osoba, većinom Srba i Bošnjaka koji su radili u kosovskoj policiji.
Hashim Thaçi odgovorio je srpskom predsjedniku Vučiću na stavljanje vojske Srbije u stanje pune pripravnosti.
“Predsjednik Srbije dobro zna da ne može krenuti prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam uvjeren u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Sigurnosne snage Kosova, su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu prijetnje ratom, već za unutarnju upotrebu kako bi dobio što veće simpatije u Srbiji”, kazao je Thaçi.

Zašto sad, kada je Vučić gotovo priznao Kosovo?

Srbija Kosovo
Kao što smo naveli u rubrici Vijesti u podne, neobjašnjivo je da se Priština na ovaj korak odlučila samo dan nakon govora Aleksandra Vučića u parlamentu u kojem je praktično najavio priznanje neovisnosti Kosova.
Pretpostavimo da su uhićenja zaista posljedica antikorupcijske istrage i borbe protiv organiziranog kriminala. Ali nije jasno zašto je provedena samo dan nakon Vučićeve najave priznanja neovisnosti južne pokrajine?
Odlučio da neću dalje lagati i varati srpsku javnost. Treba priznati da na Kosovu i Metohiji nema srpske vlade, stoga je nužno zaustaviti obmanjivanje srpske javnosti. Zemlja je pretrpjela veliki nacionalni poraz, izgubila teritorij i pretrpjela značajne ekonomske gubitke. Sada Beograd mora odlučiti hoće li zadržati zamrznuti sukob ili razviti kontakte s Prištinom”, rekao je jučer Aleksandar Vučić u govoru u parlamentu Srbije.
Nakon ove de facto najave priznanja bi bilo logično da političari u Prištini akciju odgode nekoliko dana ili da je provedu u nekakvom kasnijem dogovoru s Vučićem. Skrivati se iza akcija “pravne države” i “kako na Kosovu institucije rade svoj posao” je smiješno. Općepoznato je da govorimo o američkom protektoratu kojim upravlja nekoliko kriminalnih klanova, počevši od Thaçija do Haradinaja pa do Pacollija i vođa lokalnih narkokartela. Dobro, zašto su se onda u Prištini odlučili akciju provesti danas, ako im je potpuno svejedno tko je koliko korumpiran u policiji, vojsci i državnim institucijama?
Logičan odgovor je dao politički analitičar Stevan Gajić s Instituta za europske studije u Beogradu.
Naime, sve što se danas događalo je dio šire geopolitičke igre uključivanja ostatka Balkana u NATO pakt, a to se ne može postići ako je regija u miru.
“Vučić želi zadovoljiti određene krugove, prije svega NATO, odlazeću Europsku komisiju i proatlantske krugove na Zapadu. Ovo je vrlo opasna igra“, je izjavio je Stevan Gajić, komentirajući za ruske medije riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o potrebi priznavanja gubitka Kosova.
“Njegova je politika u potpunosti propala, jer je Srbija u proteklih šest godina ukinula ostatke svoje državnosti na Kosovu. Jednu po jednu je predala poluge sile, a nije dobila ništa. Vučić je otišao tako daleko da je rekao “kako u zamjenu treba nešto i dati”, rekao je Stevan Gajić, stručnjak s Instituta za europske studije u Beogradu.
Prema riječima politologa, Vučić pokušava natjerati srpsko društvo da u potpunosti prizna Kosovo i zato mu treba potpora Zapada.
“Sljedeći korak je potpuna “natoizacija Balkana”, odnosno gašenje srpskog entiteta u Bosni i ulazak Srbije u NATO”, rekao je stručnjak.
VIDEO: Vučić o “policijskoj akciji” na Kosovu

Nije odbacio ni mogućnost da političari umjetno stvaraju incidente kako bi veliki dio javnog mnijenja u Srbiji na kraju priznao neovisnost Kosova. Konkretno, takav incident bi bilo današnje pritvaranje Srba na sjeveru Kosova, koje je Vučić ranije najavio.
“Bojim se da će provokacije NATO pakta na lokalnoj razini poslužiti za promicanje ideje o promicati ideju o “sigurnosnom širenju na Balkana”, što će u praksi značiti osvajanje ovog područja. Za “natoizaciju” Srbije je potrebna neka vrsta sukoba, što bi bio razlog za ulazak zemlje u savez. Srbija i Bosna i Hercegovina još nisu u NATO paktu, a to je veliki problem za savez. Glavni dobitak je Rusija, koja će nakon ulaska biti potpuno odsječena od Baltika do Jadrana i Crnog mora. Ovo je pomalo revidirani plan Intermarium poljskog diktatora Józefa Piłsudskog s početka XX stoljeća”, podsjetio se stručnjak.
“Još jedan važan cilj je energetska neovisnost Europe od Rusije. Jedno čvorište je već izgrađeno u Poljskoj, a drugo će biti izgrađeno u Hrvatskoj. Prema planu, između njih će se izgraditi plinovodi za uvoz plina iz Katara i Sjedinjenih Država, čime se želi zaobići Gazprom. Ali za sigurnost ovog projekta je potrebno da sve europske zemlje budu u NATO paktu”, rekao je Gajić.
S ove točke gledišta, akcije kosovskih policijskih snaga i demonstrativni odgovor Beograda s pokazivanjem zrakoplovstva i jedinica vojne opreme ima smisla.
SAD se pojavljuju kao piroman i vatrogasac, ali će sa svojom vojnom opremom i NATO paktom, nakon što ugase požar, ostati na teritoriju Srbije i posljedično Bosne i Hercegovine.

Reakcija Moskve

Moskva Kremlj Crveni trg
Napad kosovske policije na područje većinski naseljeno Srbima u odcijepljenoj regiji je provokacija, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, dodajući kako su akcije Prištine vođene uz blagoslov EU i Sjedinjenih Država.
Moskva smatra da je upad kosovskih specijalnih snaga ROSU u utorak u sjeverne općine naseljene Srbima “provokacija”, izjavila je glasnogovornica Marija Zaharova.
“Krajnji cilj Prištine je zastrašiti i prisiliti nealbansko stanovništvo i prisilno uspostaviti kontrolu nad tim područjem”, dodala ja Zaharova.
Kosovske specijalne snage ROSU su u utorak ujutro pokrenule akciju uhićenja u gradu Zubin Potok u sjeverozapadnom dijelu Kosova u kojem dominiraju Srbi.
Čula se pucnjava na ulicama, jer je policija, kako se navodi u Prištini, ciljala na “mrežu organiziranog kriminala”. Tvrdi se kako je među uhićenima više od deset Srba i nekoliko Bošnjaka.
Moskva je priopćila kako operacija krši sporazume između Beograda i Prištine koji zabranjuju kosovskim specijalnim snagama s oružjem dugih cijevi da prodiru duboko u srpske općine.
“Ipak, posljednjih godina se to događa iznova i iznova, uz popustljivost KFOR-a koji ima mandat Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda za jamčenje mira i sigurnosti u regiji”, dodala je Zaharova.
“Takvo prkošenje Prištine proizlazi iz trajne popustljivosti u EU i Sjedinjenih Država”, kazala je Zaharova, optužujući kosovske čelnike za poticanje međuetničkog neprijateljstva.
Nakon pretresa i uhićenja je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stavio je vojsku zemlje u visoku pripravnost i optužio kosovske vlasti za “kriminalizaciju” etničkih Srba.
Međutim, kao što smo naveli, nakon njegovog jučerašnjeg govora i izjave od početka svibnja da će Kosovo u budućnosti steći nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on to učiniti priznati, već zato što nitko od aktera uključenih u rješenje nije prihvatio njegovo rješenje, ne pojasnivši što je točno nudio i kome.

173
Ostavite komentar

avatar
10000
 
32 Grupirani komentari
141 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
148 Komentatori
ToniSlavonacSlavonacLogičarLogičar Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Kosovu je odzvonilo nakon sto Trump bude izabran ponovo za predsjednika Amerike..to je svima jasno osim onih kojí živé na Kosovu.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Odzvonilo ?????Kriminalci i narko dileri,trgovci ljudskim organima rade šta hoće i smiju se polumrtvoj EU u lice a ti govoriš da im je odzvonilo kada dođe ponovo Tramp.😂😂😂😂Pa ,evo ga sada ,još je tu..Bože sacuvaj!!!Milanče,uozbilji se ,odrasli smo ljudi.Dok kriminalcima odzvoni,srba neće ni biti dole..

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Já ti kazem dá je Kosovu odzvonilo kao americkoj drzavnom eliti u americi.Ide preformacija balkanskih država od strane globalista,kosovo u tím planovima uopce neexistuje..

Siniša
Gost
Siniša

Moj Milane, jabuko sa grane…….strah me tvojih riječi jer nekako se nisi pokazao kao vjerodostojan. U slučaju da si u pravu onda mi reci šta sa tim narodom, jer pretpostavka je da na tom prostoru neko živi, nije u pitanju zemlja ili država već je u pitanju narod i kako narod da bude miran;u slučaju da nisi u pravu opet pitanje šta sa narodom jer nema šanse da Srbi priznaju Kosovo a kako ga vratiti pod jurizdikciju kda bolesni Amerikanci drže sve pod kontrolom. Jbš sve, šta sa narodom moj Milane, bolesnici će sve prelomoti preko leđa naroda.

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Hahahaha, americka drzavna elita ili duboka drzava upravlja sa SAD, EU i dobrim dijelom svijeta, barem zasad. Oni i globalisti su isti!!

Vlado Banja Luka
Gost
Vlado Banja Luka

Za Tadmura: da li ce Vucic otici do kraja u svojoj izdaji? Koji rok su mu postavili zapadni mentori? Kakav je ono defetisticko-veleizdajnicki govor juce u tzv Skupstini Srbije? Hvala na odgovoru.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Vlado..Vučić je neumoran u baljezganju ali ne može još preko usta prevaliti ” magičnu riječ”o priznanju.Dali su oni njemu vremena dovoljno a i ne smeta mu ponižavanje koje mu serviraju .Njegove PinkTV ,informer,i skupštinske” trla baba lan ” više ne slušam i ne gledam.

igi
Gost
igi

…vučić je predsjednik države i svoje emocije ne može podrediti interesima srbije;..pogledaj povijest ruskih ponižavanja u siriji od strane turske i izraela…da li je putin reagirao emocijama ili razumom….ako je reagirao razumom misliš da je na gubitku…u pitanju kosova nije priznanje važno samo po sebi… prioritet je priznanje kosova u kojim granicama…može se zabiti glavu u pijesak ali amerikanci neće povući priznanje….međutim srbija ima važan adut u svojim rukama a to je da bez srbije kosovo ne može postati država u pravom obimu.

Za dlaku
Gost
Za dlaku

Tadmur priznat ce kosovo zajedno vucic I dodik sada I’m Malo neugodno 😂😂😂

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Največji izdajnici u Kosovskoj priči su naravno Rusi. Da so oni bar malo konkretniji kao štu su Amerikanci do Albanaca onda Vučiču nebi trebalo priznavat ama baš ništa a ovako spašavaj šta se spasiti da a kako stvari stoje ni to nije više moguče. Največja tragedija je da če zapad očito opet doči do same Moskve a ovi još neče progledat, valjda od vodke i silne ljubavi prema američkim “partnerima”….

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Ajde, ajde nemoj se samo pravit budala. Niko nije rekao, da se moraju Rusi lično borit za Kosovo. Ima tu plejada mogučnosti, da se ova sramota zaustavi ali od svega što imaju na volju oni stalno pričaju u UN kako su zapadni “partneri” ružni prema Srbiji. Na drugoj strani ceo NATO i Amerika u pomoč Albancima u stilu šta vam treba to dobijate i to đaba. Dokle vam treba da progledate ono što se več vidi iz svemira?

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Rezoniranje ti je katastrofa. Ko stalno samo palamudi u UN a nije slao 20 godina takoreči ništa ni za gverilsku odbranu Kosova? Rusija i Kina. A sa druge strane nisu se Albanci baš puno načekali da jih Amerikanci do amena brane. Da o brezkrajnim resursima i opremi koje dobijaju ni ne govorim….

Car Dušan
Gost
Car Dušan

Svaka čast na komentaru. To je i moje mišljenje. Cijene te i poštuju onoliko koliko si jak. Da je Milošević izržao još samo 20-tak dana (dogovoreno je da od Rusa dobiju S-300 rakete), NATO bi prestao s bombardiranjem i ne bi se svi ovako kurčili na Kosovu. “Svaka sila za vremena”, samo treba dočekati pravi trenutak. Ni Turci nisu zauvijek ostali na Balkanu, kad je došlo pravo vrijeme istjerani su iz Europe…Ništa nije statično i nepromjenjivo, odnosi snaga se stalno mijenjaju…

Džugašvili
Gost
Džugašvili

Kako zašto!? Zar nismo braća po krvi i po veri! Znaš li ti onu maksimu? Nas i Rusa 160 miliona. I onu pesmicu Nije mala nije mala, kad je do Urala! Srbija naravno!!

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

@Petar Veliki
Petre ajd ne tupi care,pa neće Rusi valjda da budu veći Srbi od Srba,Srbi trebaju prvao sami sa sobom da se dogovore jel hoće il´ neće Kosovo pa tek onda da to jave Rusima na kraju krajeva da nije bilo Rusije Srbija bi već odavno priznala Kosovo !

Lucija
Gost
Lucija

Vučić je naviknut tražit dozvole izvana.
Jučer sam čitala da krši Ustav Srbije i da će ga – na sud i pritvorit. Vrijeme je da na Balkanu počnu tražiti dozvole iz nutra, od naroda.

igi
Gost
igi

koliko je meni poznato narod je uz vučića.

Za dlaku
Gost
Za dlaku

Tebi je odzvonilo a kosovu tek zazvonnilo , to sada stop radis je sve stop mozes uraditi Ali kosovu ne steti medjutim stetit ce tebi provjeri pritisak 😁😂😂😱😳

Željko
Gost
Željko

“Albanaca ROSU u sjevernom dijelu samoproglašene republike” Hrvatska država je priznala Kosovu kao neovisnu državu!!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Čemu čuđenje?.Brčko Distrikt je u BiH .Koliko sam upoznat sjedište portala je u zemlji koja nije priznala ovu nakaznu tvorevinu.

Džugašvili
Gost
Džugašvili

Zašto nakaznu!? Misliš li to na geografski oblik Kosova ili nešto drugo, Ako je to u pitanju, meni je Hrvatska nakaznija, protegla se brate na 1700 km dužine, jest da je malo savijena, kao neka kobasica, to bi trebalo nekako izravnati da sliči na nešto!

Brave new world
Gost
Brave new world

Nakazna mu je jer vise nije dio srbije. Da su uspjeli pobit i protjerat albance onda bi.mu bilo vjerovatno super.

Luka
Gost
Luka

Džugi … mene više zanima kako se u toj “kobasici” živi, nego kako izgleda.

Brainstorm
Gost
Brainstorm

kakav ti je to nadimak? cemu sprdnja sa svojim imenom? cak sam pomislio da se netko drugi sprda da nije tog ceskog slova u “živé”.

Riddick
Gost
Riddick

Americki uticaj slabi, dok uticaj Kine i Rusije raste, zato im se zuri sirom sveta da dovrse nedovrsena posla jer ce kasnije to biti sve teze, samo treba imati strpljenja i istrajnosti i sve ce doci na svoje mesto.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Ameri su Kosovo i Ukrajinu otpisani, to su své bílí projekti americke drzavne elite koja dozivljava poraz u globalnoj politici.Zakacili se sa globalistima a oni im daju takve samarcine dá su sretni sto su uopce na živu.

Riddick
Gost
Riddick

Vrednost rudnog bogatstva kosova je 500 milijardi dolara a vrednost ostatka Srbije 200 milijardi to stoji u jednom izvestaju CIA za nas region, uz to su dobili u centralnom delu Balkana vojnu bazu i cvoriste za nelegalne aktivnosti na strateskom mestu, to je sustina price…
Kosovo nije nezavisno od bilo kakvog Albanskog suvereniteta i samostalnog odlucivanja nema nista, Amerikanci upravljaju sa njima.
Sto bi rekao jedan kosovski politicar: “da mi amerikanci kazu da ne spavam sa zenom nebi spavao.” – https://kossev.info/miljaim-zeka-da-mi-amerika-kaze-da-ne-spavam-sa-zenom-ne-bih-spavao/

Lucija
Gost
Lucija

Nažalost ameri nisu otpisali Kosovo.
Rudno bogatstvo (tko sada eksploatira Trepču?)
– geopolitički položaj – baze, put maka…
Najvažnije (za nas u okruženju): početak novih nevolja: Sandžak, Vojvodina.
To je plan koji se provodi od stvaranja Albanije.
A baze za teroriste? I oni koji su priznali Kosovo kaju se. Inicijative za opoziv postoje u Francuskoj i Italiji, čak i u Sloveniji…
Zašto nikad nije proveden referendum? Zato što onda ne bi mogli tvrditi da su istovremeno i u Makedoniji.

Mar
Gost
Mar

Vojvodina je sprdnja, ali Sandzak ima potencijal

igi
Gost
igi

gdje ima potencijal….u crnoj gori.

Mali mrav
Gost
Mali mrav

Zašto je Vojvodina sprdnja pa nju će ti prisvojit Mađari kad tad bar pola tj. 2/4. Dugoročno za 10tak godina kao i dio Ukrajine. Rusi nemaju šta tražit tu kod nas. Bosanski lonac ide isto. To samo budala ne vidi.

Ray
Gost
Ray

Broj Madjara u Vojvodini vec je pao na oko 200 000 (sa 350 000 pre 25 godina) sa tendencijom daljeg pada od 6-8000 godisnje. Idu u EU, odmah dobiju pasos madjarske. Jedan moj drugar kome je deda madjar je jurio papire, ne znam sta je uradio

dr drug
Gost
dr drug

… a na ciji stol ce bosanski lonac otic? Usa eu iran rus uea kuvajt kina ili daj boze Sirija, jer ona joj je najsrodnija mmislim na mijesanost i zivot stanovnistva

hribar
Gost
hribar

evo svi se posipaju pepelom i govore da neće više nikad priznat Kosovo Republiku

igi
Gost
igi

zar se nešto priznaje dva puta…

Džugašvili
Gost
Džugašvili

Oće oće kako neće priznati, samo to je pitanje prave cijene!

Riddick
Gost
Riddick

Lucija
Cista racunica, nikog oni ne mrze nego hoce da se bogate na tudjoj muci kao i svaka super sila pre njih, najgore je sto neki Albanci misle da ih Amerika voli.
Nista licno.

Tink
Gost
Tink

Lucija, poslednji pasus je sustina. Broj Albanaca je ozbiljno preduvan a sve u cilju propagande da se na osnovu broja dobije jaci argument za svoje ciljeve. Pre par godina je unmik pokusao sprovesti popis stanovnistva, kazem pokusao iz razloga sto nikad nije dovrsen. Kada se videlo da je broj ljudi na kosovu duplo manji od onog koji se tvrdilo, sve je obustavljeno i potpuno ignorisano. Neverovatno da se na tolikoj teritoriji ne moze izvrsiti popis stanovnista. Moze ali bi onda laz bila ogoljena, tad bi se pokazalo kako Albanci iz jednog dela u drugi po potrebi prelaze i tako “pumpaju” svoj broj.

dr drug
Gost
dr drug

… pa tako ce jos americkih vazala pocet uzimat stvar u svoje ruku za rijesavanje “svoga pitatanja” jer ce uvidjet da usa gubi moc i da od njih nikakve pomoci pa ce stvari pocet rijjesavat dok jos traje efekt usa mi cuva ledja ali prvi koji zapne taj je najeba jer amerike nece biti, nece biti jooooooj….

hribar
Gost
hribar

Kosovo ima pravo na samo opredjeljenje po povelji UN
isto kao i Krim
još samo da se ujedini sa Albaniom kao i Krim sa Rusiom i gotova priča

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Po čemu Kosovo ima právo,nicemu,kosovo je po ústavu juge i republika Srbije bílo dio teritoria a ne kao administrativní region kao Krim.Procitaj ústav jedné i druge drzave pá Onda píší istinu a ne onako kako mislis.

hribar
Gost
hribar

povelja UN da je kosovskom narodu pravo na svoju državu
i srpski genocid nad istim narodom

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Onda po tvome mogu i cigani imati svoji drzavu gdje postavě sator.Moras znáti osnově ústava a Kosovo je diktatom americke drzavne elite kao drzave formirana a bití ce potezom pera rasformirano káď málo jace face o Tome odluce.

hribar
Gost
hribar

dobro je da znaš da je kosovo država albanskog naroda koja je priznata po povelji UN
isto kao i Krim
uživaj

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Tko je priznat u UN-u i to po Povelji? Jesi ti pri sebi ili imaš neke privatne izvore?

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Kosovo još nije priznato kao država. A Krim nije država, nego teritorij Rusije.

hribar
Gost
hribar

i kosovo će biti dio albanije
tako gubičar hoće

Siniša
Gost
Siniša

Narodi imaju pravo, nacionalne manjine ne.

eks
Gost
eks

O kakvoj povelji lupetaš i o kakvom genocidu pričaš ? Da li si ti na drogama, ili si zaista potpuno zaludjen kada tako lupetaš ?

Mar
Gost
Mar

Brale, njihova populacija tamo raste svake godine vec pola decenije, kakav genocid? Znam da te boli guza zbog 90ih ali to nije izgovor da pricas gluposti.

SrrdjanKS
Gost
SrrdjanKS

Decko, hribar…terapija je cudo,ne preskaci.
Kosovo je bez referenduma proglasilo nezavisnost u svoj skupstini. Razlog, jer ih nema 2/3ki za prolaz. Sve je manipulacija,njih dole nema vise od 500.000 po mob.karticama. Tek da se zna.

Satiricno
Gost
Satiricno

Kosovo je drzava koju priznaju najbitniji na planeti a to sto srbima ne odgovara sami su krivi, ali da su rusi htjeli da kosovo bude u srbiji ne bi itisli sa kosova. I digli ruke tako da vam prica pada u vod..

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Pročitaj bolje Povelju…

hribar
Gost
hribar

pročitao ili ne
Kosovo je republika albanskog naroda
tako je gubičar izjavio

eu kolonija
Gost
eu kolonija

srbija ne smije priznati kosovo jer je to navlakuša I pokušaj uvlačenja srbije u konfrotaciju sa rusijom a po želji vučićevih mentora. srbi mogu sa amerima ulaziti u vojne aranžmane samo ako poput izraela bude imala nuklearni potencijal u protivnom sve je navlakuša I nestanak srbije kao države I srpskog naroda. jedino vojni aranžmani sa rusijom su mogući a nikakvi sa amerikancima I nato paktom.
aleksandar vučić picousti treba da zna da veliku podršku naroda uživa samo zato što su neke proruske stranke ušle u njegovu koalciju. međutim on uporno po zapadnom modelu pokušava progurati svoju agendu koja je u suštini antiruska I pronato. ako pažljivo pratite njegove izjave on uporno prijeti srpskom narodu I preuzeo je time politiku nekih pronato i prozapadnih ngo iz srbije. s druge strane on je ubjedljivo najveći srpski izdajnik u modernoj povijesti srbije I veći je izdajnik I od onih prije njega tipa tadića. čovjek neprestano vodi dijalog sam sa sobom po pitanju kosova, a da nitko nezna što je on ispregovarao sa prištinom, I prijeti srbima ako ne priznaju kosovo da će trpiti teške posljedice kao da to do sada u tisućljetnoj povijesti nisu trpili. srbe optužuje I okrivljuje I što su se branili od osmanlija, austrougarske I nacista kao da se nisu branili. jutros je slavodobitno pozvao rusiju I kinu u pomoć da bi vjerojatno pokazao narodu da neće biti pomoći a zaboravlja da je upravo on dao nato trupama diplomatski imunitet a rusima ne. podigao je vojsku srbije da je poslije izjavio da on nije mislio ratovati za napadnute srbe na kosovu a uporno je ponavljao da će zaštititi srbe.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Sto mislis zasto je Vucic prije godinu Dana Bio na vojnoj paradi 9.maja sa děsně straně Putina.Sve ima svoj znacajan..samo třeba ga prepoznati…Ameri vise utjecaja globalnog u svijetu nemaju kao sto su imali.njihovu úlohu preuzima kina i Iran.Rusija hradí svoj globální ruski svjet a ameri sa Trumpom na celu skoncentrirati na unutrasnje probléme kojih je jako Puno.Amerima Kosovo nece bití potrebno za bazu jer ide preformacija nato snaga.

hribar
Gost
hribar

jedinu stvar koju je gubičar napravio
od kad je na vlasti je
da je promijenio okvir naočala
“Ameri vise utjecaja globalnog u svijetu nemaju”
hahaha…..
pitaj ruse kineze irance i ostale

tedi
Gost
tedi

Jak ti zakljucak,sta se smijes,da si u pravo nikoga se nista ne bi trebalo pitati.Ovako se pita i Ruse i Kineze,sta ono bi sa Venecuelom?

Džugašvili
Gost
Džugašvili

E rođo prevario si se, Ja čuo, da je “gubičar” već dogovorio (uz pomoć svog oca Fafri Musliju) da konačno napravi plastičnu operaciju usta i tako zahebe sve nas, koji mu dajemo razna imena po toj osnovi. On oće da postane fini rafinirani gospodin, možda malo “krivousti, (zavisi od uspjeha operacije) ali nikad više picousti!!

eu kolonija
Gost
eu kolonija

amerikanci pokušavaju preko kosova provesti dvije politike
1. inzistiranjem da srbija prizna kosovo, iako je rusija kao stalna članica un jasno rekla da kosovo neće biti država, ima za cilj da se izazove konfrotacija srbije sa rusijom. iza paravana se pregovara da u tome slučaju će amerika naoružati srpsku vojsku I da će amerika izgraditi bazu na teritoriji srbije I dati mogućnost srpskoj vojsci da, poput izraelske vojske, može intervenirati na teritoriji balkana u zaštiti srbe na kosovu I drugim državama balkana ali kao što sam I napisao to je navlakuša. izrael ima nuklearni potencijal a srbija ne I nemože se govoriti o zaštiti.
2. amerikanci moraju skinuti kosovo sa agende jer puno malih nacija poput katalonaca u španiji, bavaraca u njemačkoj, korzikanaca I baska u francuskoj itd. itd. a koji imaju dužu povijest od osmanskog kosova se pitaju zašto oni nemaju pravo na ono na što imaju pravo albanci. s druge strane velika većina desničarskih stranaka, a koje su juče bile uspješne na izborima za europski parlament, traže od svojih vlada povlačenje priznanja kosova kao države
aleksandar picousti vučić je jednostavno pogrešna osoba na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme I nije dorastao zadatku. on ti pada na perlice I vatrenu vodicu kao što su padali nativni amerikanci

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Ameri vise kao Kosovu i Ukrajinu neodlucuje nego globalisti..na pisao sám, Kosovu je odzvonilo do 2024 godine.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

milance, poznate su meni prognoze cie da će se europa podijeliti na istočnoeuropsku pravoslavnu, centralnoeuropsku katoličku I zapadnoeuropsku protestantsku. neznam odkuda cia te prognoze dali od globalista ili odnekuda drugdje

hribar
Gost
hribar

eu kolonija
ozbiljnije gledaš nego ovi zgubidani gore
ne još dovoljno široko
ali si na dobrom putu
malo geopolitike trebaš ubaciti da bi zaokružio sliku
inače plus

eu kolonija
Gost
eu kolonija

hvala hribar. o čemu konkretno misliš kada kažeš to o geopolitici.

hribar
Gost
hribar

eu kolonija
iza svega stoji geopolitika koja je nauka sama za sebe
u osnovi je grabež za resursima koji su u konačnici ograničeni
ostvarivanje monopola nad tim resursima omogućuje veliku zaradu
mogu početi od rimskog carstva ili od englesko-germansko-ruskog sukobljavanja ti reci što te interesira pa se budem malo raspiso
inače za tvoje pisanje je jako važan pogled na zatvaranje južnog krila nato pakta zbog kojeg je bivša država razbijena i izolacije rusije od mediterana kao toplog mora do petrograda na sjeveru i krima na crnom moru (zbog toga su toliko ljuti na ruse)
u sklopu toga su i previranja u makedoniji crnoj gori i na kosovu i oko kosova
sva ova su završena osim nešto malo u srbiji jer je rusija igrala na kartu da preko srbije i crne gore može uglaviti klin u južno krilo i tako presjeći komunikaciju istok zapad
zatvorti germanima put na istok ( zbog ovog su englezi dali ubiti đinđića i postavili karađorđevića na deinje
pa su švabe izgubile uticaj u srbiji
dok su ga zadržale u sloveniji hrvatskoj i dijelu bosne
turci malo pave probleme amerikancima ali je to dvostruka igra erdija da izmuze veći kolač uticaja u siriji tj da otkine komad sirije, za nagradu će otkačiti ruski tok i s400 ali to je druga priča
nacionalistički pokret je u srbiji još uvvijek jak to se vidi po šešeljevom puštanju iz zatvora i načinu detabilizacije srbije inače su njegovi financijeri i mentori bili englezi koji i manipuliraju sa njime
Što je veća nestabilnost u srbiji manji je ruski uticaj i on nije u stanju postići puni efekat
to smo vidjeli po mitinzima protiv gubičara kada se malo otrgne kontroli pa mu engezi izvedu narod na ulicu slično je i u banjoj luci da malo vrate vodu na svoj mlin
srbija je pacificizirana i nikome ne predstavlja prijetnju jer nema resursa sa kojima bi vodila blo kakve kinetiče akcije kako se sada to kaže
balkanske države praktično nemaju neke vojske za ozbiljne sukobe možda za nekakvi policing ali za oružani sukob ne
jer su iskontrolirane od strane natoa i praktično su više socijalna ustanova nego nekakva sila
kosovo je otišlo i nikada se neće vratiti ne zato što srbija ne bi imala odlučnosti ili vojne snage nego zato što je jedina vojna sila u evropi rekla da je to njihovo i da od toga neće odstupiti jer se nisu povukli od nikud gdje su se utaborili ( još su na kubi ilegalno od španjolskog rata) tako će i ostati
sve ove igrarije vučić tači su predstava za narod i ništa više
ništa oni neće riješiti niti završiti
ovako će ostati još decenijama

Lucija
Gost
Lucija

hribar
Vrlo točno. Kako z a s a d stoje stvari..
Osim zadnje rečenice…😊 A ima Erdo i većih planova, btw.

Pietro
Gost
Pietro

Voliš svoga sultana?

tedi
Gost
tedi

Samo da te pitam ,da li ti je poznat Bagremanski tjesnac u Srbji,pa onda palamudi?
T u ti je niski aerodrom blizu,ali ima nesto sto ne znas.
A ovo sranje od frke na KiM je dogovorio Vucko sa narko mafijom na KiM,ma tko to bili amerokenjci li onaj olos iz Pristine,jer narod samo sto nije izasao na ulice,drma mu se plovak.Zna on to dobro.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

@hribar stvar je samo dali ti kao pojedinac prihvataš poraz ili ne. 200 spartanaca se u bitki kod termopila suprostavilo minimalno 20.000 perzijskih vojnika. 500 milijuna europljana se boji 300 milijuna amerikanaca. dakle stvar je u tome dali ti prihvataš “realnost” ili ne. ako prihvataš onda nikome ništa a ako ne prihvataš onda tražiš rješenja. rješenja ovise od onoga koji traži ta rješenja. tj. ovisi koliko je inteligentan I kreativan.

weoriubgweubgwegriwergweurg
Gost
weoriubgweubgwegriwergweurg

Vidi hiber dobro kroz svoju heksagonalnu diopotriju, naginje futurologiji kao brat mu po krvi haxli, orwel i ostala djeca tame………..

Siniša
Gost
Siniša

Perpetu mobile!!!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Bravo kolonijio !!!Odličan komentar+++

eu kolonija
Gost
eu kolonija

hvala tadmure palmiroviću.

Ivex
Gost
Ivex

Tko tebe i mene išta pita narodi s Balkana da su pametni trebali bi riješiti svoje probleme i surađivati u ekonomiji prije svega Hrvati i Srbi jer njihovo pomirenje znači stabilnost prostora bivse Juge svako u svome i riješiti problem Bih. Sto fali Američkom kišobranu ako ćemo ići naprijed konačno imati nekakvu stabilnost. To drk.. na neku suverenost objesite mačku o rep čim se probudiš ionako su u ropstvu kada te čeka rata kredita. Najžešći su kao ovi fajteri protiv nwa pozivaju se na komunjarske vrijednosti tvorac je isti toga komunizma.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

@ivex slažem se da treba surađivati. ja nisam protiv suradnje ali dokle više pravljenje jugoslavija I njihovo rušenje pa opet pravljenje. jedan mason karađorđević je napravio prvu jugoslaviju zvanu kraljevina shs a poslije kraljevina jugoslavija. drugi mason poglavnik je u srušio pa napravio neku svoju jugoslaviju zvanu ndh. treći mason tito srušio tu pa napravi svoju novu jugoslaviju sfrj. onda su došli opet srušili tu titinu jugoslaviju I sada opet hoće neku novu. za to vrijeme rijeke krvi su prolivene I to najviše srpske I hrvatske. dakle treba surađivati ali biti oprezan

Tink
Gost
Tink

Eu kolonija, potpuno se slazem sa tvojim gledistem, sa tim novim projektima treba jako biti oprezan, isti koji su nas spajali pa u krvi razdvajali(uz nasu obilatu pomoc)sada ponovo prave planove o nekoj novoj navlakusi. Mozemo mi biti dobre komsije i suradjivati na obostranu koris i bez novih drzavnih opita. Ja sam ubedjen da smo mi iz bivse Juge isti narod, ali sta ces niko se tako krvavo ne bije kao braca kad se zavade. Tako da svako svoju kesu u dzep pa makar ona bila i kolonijalna kao i sto jeste.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

@tink upravo tako. sve je bolje od rata I ubijanja.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Morate znáti da do 2024 godine prema plánu globalista,preformaciji pojedinih država,regija Srbija ide u sastav sa Rusijom,Bjelorusijom,Kazahstanom .Ukrajinom u jednu drzavu ili federaciju gdje ce imati zajednicku vojsku,politiku itd..Své ide prema plánu..

hribar
Gost
hribar

Cesku si zaboravio 2024.g.
šteta

Zvrk
Gost
Zvrk

onda moraju pokorit bugarsku i rumunjsku

Satiricno
Gost
Satiricno

Milance je izgleda slab u geografiji on nezna ni raspored zemalja oko sebe a vjerujem da nezna ni kosovo gdje je nekad bilo 😂

Tink
Gost
Tink

Milance se malo frlja, doduse ima primera drzava gde neke teritorije nisu fizicki u vezi sa vecim delom matice, recimo Kaljingradska oblast, Aljaska…. tako da hipoteticki to nije neizvodljivo, a ova Milancetova prica je……. sta reci.

Džugašvili
Gost
Džugašvili

Napraviće Ruje tunel ispod Bugarske, da se spoje sa Srbijom!

petar777
Gost
petar777

MI6 i prijatelji odrađuju posao ,budite pametni i čuvajte se ,neka vam je Bog mira na pomoći.

Proleter
Gost
Proleter

Ovi balkanski gangsteri(politicari) od Triglava do Dzevdzelije odrekli su se i vec 30 godina pljuju po svakom centimetru Titove Jugoslavije, medjutim nikada se ne odricu imovine i granica nekadasnjih Socijalistickih Republika koje im je isti taj Tito sa svojom komunistickom partijom i partizanima oslobodio od kvislinske i fasisticke okupacije ,nacrtao granice i izgradio.

shumadinac
Gost
shumadinac

Pre neki dan sam pisao da je neophodno stvoriti široku sliku i proveravati je kroz vesti ali i vesti upoređivati sa svojom slikom kako bi se “odvojilo žito od kukolja”. Juče sam pisao da je i Kosovo jedno od tunjajućih kriznih žarišta – zašto je ovo bitno?
Za neupućene je pitanje “zašto ovako reaguje Priština kada Vučić nudi ustupke” sasvim logično ali i iz samog teksta se da zaključiti da je trivijalno. Ovim postupkom je Priština “betonirala” dve činjenice:
1. Priština je apsolutni poslušnik Vašingtona i ispuniće svako naređenje makar i na svoju štetu (što je danas toliko očigledno da bode oči)
2. Vašingtonu ne treba mir u regionu, njemu je potrebno krizno žarište preko koga će da vrši pritisak ovde ali i šire
Prosto je neverovatno sa kakvom paničnom žurbom je sve sprovedeno umesto da su nastavili sa provokacijama kao do sada – čak su i mene iznenadili 😉
Ali da pogledamo širu sliku. Da ne pričam šta je tribunal u Hagu, to je ovde dobro poznato ali ima jedna “nelogičnost” koja dosta odudara: iako su vršili “slobodan odstrel” Srba, iako su sudili i Šešelju, Vučić nije “pozvan” a bio je po mnogim izjavama i militantniji od Šešelja (iako je više vodio računa šta priča). Ne samo da Vučić nije išao u Hag već je došao na vlast. Sad, ako je Zapad mogao da izvrši pritisak na Austriju da odustane od ultradesničara za predsednika zašto su pustili Vučića u Srbiji koja je nezvanični protektorat? Zato što im ne trebaju poslušnici koji će im dati i teritoriju i narod, njima ovde treba protivnik koji će da se suprotstavi – kao Milošević, protivnik koji ima “istoriju” na koju će da se pozovu kad dođe vreme.
Inače, nikako se ne slažem sa mišljenjem da je ovo način da se Srbija “utera” u NATO. Naprotiv, po oštroj retorici Vučića ovo više izgleda kao guranje Srbije u zagrljaj Rusiji – baš kao što su Rusiju gurnuli ka Kini. Vučić zna da je Vašington protiv smirivanja situacije a ipak na tome insistira?!? Da li možda Nemačka stoji iza toga ili “neko drugi” ko je tačno znao kako će Vašington reagovati i da će to biti opravdanje Beogradu da uđe u jaču saradnju sa “tim nekim”.
Današnja “akcija” je neke stvari potvrdila ali i otvorila vrlo zanimljiva pitanja. U jedno možemo biti sigurni – nije baš sve kao što izgleda.

Riddick
Gost
Riddick

Genijalno shumadinac, bravo!

shumadinac
Gost
shumadinac

Hvala Ridik. Drago mi je da ne odbacuješ alternativu uprkos drugačijem mišljenju 🙂

hribar
Gost
hribar

šumaru
dotakao si se bitnih stvari koje određuju politiku na ovim prostorima
usa zadnjih 20 godina usa radi isključivo mekom silom i ima vremena koliko joj treba, jednostavno čeka da dođe nova njoj odanija garnitura političara koja je dovoljno podmitljiva da bi odrdila usa ciljeve
inače je u globalu usa ostvarila 90% svojih ciljeva na balkanu
ovo što se sada događa je pašina za novine ništa značajno

Brave new world
Gost
Brave new world

Shumadinac, pa da se zakljuciti zasto se ovo dogadja. Cilj je maknuti Vučića jer nisu prosle demonstracije orkestrirane od americke ambasade.
Ovakva situacija za njega je gubitak jer sto god da uradi nije dobro. Slati vojsku? To nece ni u ludilu. Pustiti sve da prođe kako jest? Izdaja nacionalnih interesa!
Sve sto može jest stavljati vojsku u pripravnost koja nece biti upotrebljena i na kraju dozivjeti kritike domacih za izdaju da nije nista ucinio.
Slijedeci korak je na izborima odabir novog koji ce biti za suradnju sa zapadom i uvođenje srbije u eu i nato pod objasnjenjem da ni rusi sada ne mogu pomoci srbiji i da je jedini logični put srbije ka zapadu.

Tomica
Gost
Tomica

Ipak je izdajnik! U zadnje vrijeme sam već posumnjao da je drugačije ali jučerašnja izjava i današnja događanja su raspršili sve sumnje.
Ako njega ne maknu, Kosovo će već ove godine biti država. Do sada je polako pripremao narod da prihvati to kao svršenu stvar i da ga ne nogiraju. Mislim da je obavio posao 99%, i teško da će se to promijeniti. Vjerojatno je i Putin do sada pokazivao suzdržanost jer ga je “pročitao”.

Siniša
Gost
Siniša

Ljudi…zbilja mi je muka od ovih dešavanja sa Vučićem i Kosovo i Metohom, da ljudi nisu evoluirali ni mikromilimetar od 90.,kako bi rekao Mladen Delić:”Pa ljudi moji, je li to moguće?”.

Siniša
Gost
Siniša

I…..možda sam prevideo u članku, jer zbilja je mučno čitati, hapšeni su i maltretirani i Bošnjaci.

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Kakva samo sramota od Rusa da dozvoljavaju takve stvari takoreči pred svojim vlastitim pragom sa jedinim pravim saveznikom u regijonu. Sve ostalu su vazali zapadnih “partnera”. Da ne govorim šta jim uradiše u Siriji. Totalno sam razočaran nad Rusijom. Je*eš takvu silu od papira a još više njihovu diplomatiju. Pih!

hribar
Gost
hribar

rusja će biti sila kada ekonomski bude mogla pairati zapadu
dotle je samo plinsko naftna stanica za kinu i evropu
znači za jedno 10 do 20 godina
ako u međuvremenu ne bude išla u djelove
ako rusi budu išli u djelove onda će i svi oni što govore slavenski završiti svoje povijesno postojanje
živjela rusija

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

Njemačka je bila defakto 10 puta jača i bolja od Rusije pre prvog a posebno drugog svetskog rata i na kraju je spušila baš od ekonomsko i vojno zaostale Rusije. Priče o današnjem stanju ruske ekonomije su striktno za malu decu koje nemaju absolutno nikakvog pojma o ratovanju. U ratovanju važe samo tri stvari: Imaš li oružje, ogroman narod i beskrajne resurse. Sve to naravno Rusija ima. Da hoče sutra bi bio kaos na celom zapadu i u Kini ali eto prave se francuzi dok jim američki partneri ne parkiraju vojsku direkt u Moskvi.

hribar
Gost
hribar

ovo je malo kompliciranije sa povijesne točke
i sa ekonomske točke ti si to banalizirao do bola
zahvaljujem moderatorima na pažljivom čitanju mojih postova

tedi
Gost
tedi

Dajte smanjite dozivljaj sa Rusijom,nece oni na svaku sitnicu dizat S400,polako neka Ameri trose svoje snage i $.Rusi se na uzbuduju ni sa Natom na njihovim granicama,drze se one Kutuzovljeve,pust neprijatelja sto blize.

burt
Gost
burt

opet Srbija i Srbi pokazuju gubitnički mentalitet, izgubili su sve ratove devedesetih i sad optužuju jedni druge tko je izdajnik, a ko je izdao hrvatske Srbe, bosanske Srbe, kosovske Srbe, ko je devedesetih Crnogorce drugo oko u glavi iskoristio za jednokratnu upotrebu, Kosovo više nikad neće biti dio Srbije nego će se u konačnici spojit sa Albanijom u novu državu Albanaca jer dvije suverene države istog naroda imaju pravo da se ujedine, tako da je s Kosovom jasna stvar, sad je pitanje što će biti sa drugim dijelovima uže Srbije, Sandžakom i dolinom Preševa

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki

S obziroma kaku imaju silnu “pomoč” Srbi od Rusa i Kineza za Albance u dogledno vreme ništa nije nedohvatno pa tako nekad možda i sam Beograd.

Tomica
Gost
Tomica

Stvari su vrlo jednostavne, ko god potpiše otcjepljenje pedlja države je izdajnik, a Vučić i oni prije njega su upravo to.

Tink
Gost
Tink

A ti se burt bas nasladjujes u tom iscekivanju sta ce dalje biti, ne raduj se tudjoj nesreci nije dobro za mentalni sklop. Kao prvo, kosovo nije drzava. Da jeste ne bi ovoliki pritisak bio na Srbiju da prihvati “fakat”. To sto su ga neke bitne drzave priznale nista ne znaci. Danas su bitne ove, sutra za pedeset godina ce biti neke druge bitne, koje mozda imaju drugacije vidjenje nekih stvari. Meni je simptomaticno u svemu ovome da se nekome jako zuri da ovo zavrsi, zasto, otela velika sila, pa dobro evo oteli ste i neka vam, ali to nije dovoljno vec uzurbano zelite da oteto ozakonite e tu lezi zec.

Tink
Gost
Tink

I jos nesto nesreco jedna, ako su Srbi izgubili ratove devefesetih, to znaci da su neki drugi te ratove dobili. E ti sad pogledaj ko je u ovoj prokletoj avliji ista dobijo i pobjedijo. Svi smo mi ovde teski gubitnici i porazeni, jedino se nekima trenutno u podeli karata ucinilo da su trijumfovali, a u stvari velikom mestru je tako bilo zanimljivo da postavi pravila igre moj sokole.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Hahah..to je naš burt.Nemoj trošiti energiju na njega,njegov repertoar budalaština je neiscrpan.

tedi
Gost
tedi

Ma zaboravljate RS.

Lucija
Gost
Lucija

Tink
Pa naravno. Žele se što prije dokopati ruda. A nitko neće, od velikih, ulagati u – nesigurno.
Drugo, nisam ja baš sigurna ni što se tiče onog suda za ratne zločine na Kosovu.

Godzilla
Gost
Godzilla

Burte, kralju! Jesi mogao ovaj put barem nešto slagati kao i inače..sad si mi skroz pokvario film,

tedi
Gost
tedi

Ajd kada si tako pametan reci mi,a sta su ostale Republke svojim pobijedama u ratovima sa Srbijom dobile?Samo da ti kazem Srbi su dobili jos jednu drzavu na Balkanu,a to je Republika Srpska.

Max
Gost
Max

Ovo je prgramirana kriza. umjetno probuđeno krizno žarište. koje će se smiriti onda kad više nikome ne bude potrebna Kpsovska kriza

Slovenac
Gost
Slovenac

Ako vucic priznaje kosovo onda ce biti najveci izdajnik srbije svih vremena moze da glumi kolko hoce ali bolje da ceka na neka druga vremena pa magari ni jedan srbin ne zivi dole menja se istorija brzo i to vazi i za sve i hrvate i slovence i ostale

Slovenac
Gost
Slovenac

Nemamo.mi.prijatelje na zapadu zapamtite to svi iz bivse juge ni jednog slaveni so prejaki mogu da razturaju ceo svet zato nas hoce da se mrzimo medju sobom a mi budale slusamo ovo govno

Slavonac
Gost
Slavonac

Kasnis covjece 45g.Procitaj malo povjest.Niji nikoga zanimo narod,samo je bitan teritorij.

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

Vucic se samo pravi da ce priznati Kosovo i tako kupuje vrijeme. Tj ceka gresku Albanaca. Kad bi Srbija htjela priznati Kosovo zasto bi se naoruzavala? Sta ce im rakete Jerina? Pa da susjedima ne bi palo na pamet da se umijesaju., Ne kazem da je Srbija jace od svih ostalih zajedno, ali moze da im nanese takve gubitke, da im se ne isplati ni razmisljati (Hrvatska, Madjarska, Bosna i Bugarska)
Kad bi Srbija htjela priznati Kosovo zasto bi trosila energiju i pare vrbujuci africke zemlje da povuku priznanje.
U Berlinu je Vucic rekao: “Saterali ste nas u cosak, ali ja sam najnasmejaniji danas”. Zasto je to rekao?
Upravo je stigao iz Kine dje se sastao s XIjem i Putinom.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Jerina ide za izvoz.Pitanje je hoće li je dobiti vojska Srbije?

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

A jesi li siguran?

Kum
Gost
Kum

Hahahaha pa imali su deset puta moćniju armiju 90tih pa su izgubili sve što se moglo izgubiti,Kosovo je izgubljeno život ide dalje a daleko su i Moskva i Peking.

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

Nisu imali mocniju armiju 90tih. Srbija je puno jaca od VJ. Sta je neko vezivno tkivo vojnika VJ – neki mit o Titu i partizanima i bratsvu i jedinstvu? Hrvatska je 90 tih ratovala protiv Srba iz Krajine.
Ko misli da su Srbija i Hrvatska bile u ratu neka samo pogleda gubitke: Hrvatska 28000 Srbija 900.
Da li ti stvarno mislis da su Srbi toliko superiorni i da mogu s Hrvatskom ratovati imati manje od 1000 zrtava

Luka
Gost
Luka

Kažeš Srbija nije bila u ratu sa Hrvatskom. A kolone tenkova, ljudstvo i naoružanje, što su stizale u Hrvatsku da ruše hrvatske gradove i ubijaju civile, odakle je to stizalo ? Iz Tunguzije Pero ? Pričali su mi prijatelji iz Beograda kako su spavali kojekuda, samo ne u vlastitoj kući da ih ne pokupe i šalju za istočnu Slavoniju. I omjer žrtava nije toliki kakav ti navodiš, ali naravno da je više žrtava na hrvatskoj strani jer je rat vođen na hrvatskom teritoriju, a ne na srpskom.

pera lozac
Gost
pera lozac

E moj Luka, mani se Blajbuskih ratnika i Minhenske bojne i nihovih prica.

Toni
Gost
Toni

E moj Pera, mani se ti bradatih priča, uz vatru i šljivu.

istina boli
Gost
istina boli

Luka Luka,
Za sve filozofe poput tebe ovdje……u Hr je proglaseno ratno stanje 90ih? Objavljen rat Srbiji/Yu? Ajde odj i ti i svi takvi. Prefsyava za javnost i dudeke ko ti. Sta kazes na to da su obje strane zajedno razmjenjivale pivu i rakiju, odojke itd. A ima toga jako puno za reci, ali ocigledno si ptespavao 90e.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Nisu kume izgubili sve.Mani se spinovanja i mitomanije i “povjesti sa TV Kalendara .

Tink
Gost
Tink

Vasington je jos dalje.

bato
Gost
bato

Narkobos, trgovac ljudskim organima i terorist Haradinaj – to je NATO/EU partner na Kosovu e sada kako se to može rješiti na miran način

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

La Serbia sull’orlo della guerra con il Kosovo dopo gli scontri in una enclave serba.

Brainstorm
Gost
Brainstorm

cemu talijanski? ne uvazavas nas?

Brainstorm
Gost
Brainstorm

cemu nadimak inspiriran sa “guz”?

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Ma da su pametni i Srbi i Šiptari nebi ratovali!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Već sam nešto napiso ali komentar nije prošao .Nema veze ,ponovit ću; nisu ni ostali balkanci nešto pretjerano pametni ,samo za razliku od Srba oni prvo skinu gaće pa onda pregovaraju o cijeni sa zapadnim ” strateškim ” partnerima pa se čini da ih manje zaboli gu*za .😀

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

Sto bi reko Benito: E vinceremo, per dare finalmente un lungo periodo di pace

Kum
Gost
Kum

Kosovo je nezavisna država, a Srbija i srbi to moraju prihvatiti to je realnost. Kosovo više nikada neće biti pod kontrolom Beograda osim u slučaju vojne okupacije od strane Srbije. Dali je Srbija spremna na sukobe sa Kosovom to je druga strana priče.

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ

Kosovo je itekako zavisna drzava a sve ostalo je tacno

Luka
Gost
Luka

A kao Srbija, Hrvatska i BiH su nezavisne ?

tedi
Gost
tedi

Samo se mora umrijeti.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Dakle,ovo što danas imamo na Kosovu itekako ima veze sa po ovom pitanju suludom i neobjašnjivim politikom vrha SFRJ kada je dozvoljeno nekotrolisano useljavanje iz Albanije.Prvo na magarcima idu žene i djeca pa onda oružje.Odmah su te Albance strane službe uzele pod svoje i počelo je rovarenje protiv zemlje koja im je dala sve.U Albaniji osim bunkera i mlinova za kavu nisu imali ništa.Tako će sutra okrenuti leđa i amerima ako treba ..

Zvrk
Gost
Zvrk

Vrh SFRJ je zapravo preko njih imao obrnut cilj – da obori albanski režim koji je postao neprijateljski i poticao je na nacionalizam i separatizam albanaca. Nakon smjeni u obavještajnom vrhu i kasnijim političkim čistkama pisao se onaj federalni ustav kojim je ograničena moć vojske i obavještajnih službi nauštrb saveznih država.

tedi
Gost
tedi

Pitajte Dolanca,on sve zna.

pera lozac
Gost
pera lozac

Zesca glupost, valter weis poznatiji kao tito je sve uradio da sjebe Srbe i Srbiju, ostalo su bajke za maloumne.

deki
Gost
deki

Mnogo puta do sada sam bio siguran da ce Vucic priznati Kosovo i da je zaista americki covek.I jucerasnji govor na prvi i drugi pogled je to potvrdio.Ali ne na treci.Upravo je sve ono govorio sto bi neko visi od njega i zeleo da cuje.I culi su.Za Vucica je jos pre 20 godina Seselj govorio nekom saradniku koji se trebao naci sa njim da ga se pazi jer namazan, pametan,podao,i osvetoljubiv.A kad to jedna lisica iliti njegov mentor za njega tako nesto izgovori,siguran sam da je tako.A da je namazan i pametan to stoji jer mislim da je prvi i jedini presednik u sirem regionu koji je uspeo da udje u sve pore drustva ekstremnom medijskom tiranijom,lazima,podlim potezima … ,pomocu koje drzi kompletan sistem u svojim rukama.Jucerasnji govor je tako napisan i izgovoren da u svakoj recenici,cinjenici ili svakom buducem planu koji je on izgovorio,postoji jedno ali sta ako?Iza svake te recenice postoji i jedan nacin da sve to sto on kao predlaze moze da propadne. Kazu mnogi upravo ovih dana ili nedelja mu istice rok koji su mu dali amerikanci,ja to ne verujem jer za takve velike stvari koji su toliko neizvesne i problematicne ne daju se bas fiksni rokovi,drugo mislim da on nije tip koji je tu izdaju i obecao,mozda nesto vise je obecano hocu da pokusam ako uspe uspe,ako ne nemojte me kriviti.Trece ne moze Putin da mu toliko pomaze,da se sa njim sastaje i da mu oruzje daje ako bi ovaj bio izdajnik,sada treba da se Srbiji isporuci pancir sistemi,pa zasto bi mu to Rusija davala ako ce on priznati Kosovo i uvesti Srbiju u nato.To mi nekako nema logike.Ja pre mislim tj, zaista se nadam da je Vucic u nekom tajnom dogovoru sa Putinom,i da se tu igra neka druga igra,koja ne sme nikako da se provali,tj.sve treba da bude kao da je on izdajnik i da ce sve to lepo odraditi za amerikance.cetvrto,nekako mi ne ide da Seselj koji je veliki rusofil cuti i ne buni se znajuci da ce ovaj izdati Kosovo i napraviti pakt sa amerikom.jeste da je on kupio Seselja tj.nije ga kupio ali mu je kroz neke poslove u koje ga je ubacio obezbedio zenu,decu i njega samog.Ali Seselj nikad ne bi na takvo nesto pristao kada bi znao da ovaj planira da sve to razbuca u korist amerike.A normalno da mu se ovaj poverava.Peti razlog vidim u tome da je jako svestan ako bi i napravio nesto protiv ustavno da bi se mozda narod digao i da bi ga danas sutra izveli pred sud.Sesto njegov otac je toliko zeleo da upozna Putina da ga je ovaj i doveo i upoznao sa njim,sto mislim nikada mu otac nebi zeleo videti Trampa.Sedmo imam osecaj da i ako bi mu uslov bio od amerikanaca ili noga sa vlasti ili predaja Kosova da bi ovaj se povukao iz politike,dosta se nakrao i obezbedio a non stop ponavlja da on i deca mu ici iz Srbije nece nikuda i nikada. Ne znam, mozda ja… Pročitaj više »

Tink
Gost
Tink

Deki, dosta logike i racionalnih dilema u tvom komentaru, u politici toj najvecoj k.rvi nad k.rvama najcesce nista nije onako kako izgleda, sve ce vreme pokazati.

Logičar
Gost
Logičar

Ti si čoveče ogrezao u mržnji,uzmi neki lekić.Daju mu 30% od plate??? Zaista nisi sam.Možda si za nešto u pravu ali mislim da radiš za Skota ili MI6.Ne da se narod tako jeftino navući bez obzira na propagandu.

alfa33
Gost
alfa33

Hm,jedna stvar je očita…..oni nas ne vole,oni nas samo trebaju…..

tedi
Gost
tedi

Vise prilici GNjso

Brainstorm
Gost
Brainstorm
smart tool
Gost
smart tool

Vucica gledaju kao na izdajnika ali realno on nema bas puno izbora. Moralna podrska Rusije pije vode u nekim situacijama ali pare dolaze iz EU. Realnost je da je Rusija daleko, okruzen si Natom, trebaju ti pare….nije da imas nekog izbora, jer bi kasnije mogao izgubiti i vise. Ko god bi dosao poslije isto bi mu bilo.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Sve OK. Samo ovo o parama-odakle dolaze nisi u pravu. Bolje napisati gdje odlaze. Samo dragi Bog zna koliko je novca, ljudskih i prirodnih resursa izašlo iz Srbije i ostalih bivših YU rep. izašlo van, u tu famoznu EU.

Slavonac
Gost
Slavonac

Hocemo malo u povjest.Zamene nije teritorij jedne zemlje bitnije od tog naroda.Priroda je jako zeznita,za dobro te nagradi a za zlo kazni.Rece jedna vracara ,ima naroda koji opstati i stati ispod jedne sljive.Samo istina i pokajanje,moze ove narode pomirit.

pera lozac
Gost
pera lozac

prevedi

Slavonac
Gost
Slavonac

Poslje titove smrt,pocele su price dase mora zaokruziti teritorij gdje zivi zemaljski narod.Procitaj Memorandum sanu1i2 pa imas prevod.

P.V.
Gost
P.V.

jučer 28-05.2019 godine kosovska policija je izvela akciju protiv korumpiranih policajaca i tom prilikom uhapsila 19 osumnjićenih i to 11 srpskih,7 kosovskih i jednog policajca bošnjaka te 10 civila koji su pokušali iskoristiti tu policijsku akciju za pravljenje nereda.Danas 29.05.2019. KFOR izdaje saopćenje da je srbijanska vlada u beogradu bila ranije obavještena da će biti sprovedena ta akcija,a predsjednik Srbije Vučić pred svojom skupštinom i narodom izjavljuje da je to napad na “srpsku nejać” i naredjuje bojevu pripravnost vojske i policije te upućuje iz Kraljeva motorizirane trupe prema Kosovu.Jednostavno pitanje bi bilo zbog ćega Vućić ne govori istinu i jeli moguće da su srbijanci toliko slijepi da nisu pročitali pokušaj svog predsjednika i njegovu namjeru kako bi ih uvukao u nepotrebni rat.Drugo pitanje bi bilo zbog ćega se na mjestu policijske protukriminalne akcije našao ruski diplomat(čitaj špijun) koji je takodjer pokušavao izazvati dodatne nemire i nažalost intervencijom ruskih vlasti kosovska policija ga je pustila iako je bio uhapšen.

Morlak
Gost
Morlak

Nemoj im to govorit ,izbezumit ces im logiku i propagandu ovog portala . Nije im za zamjerit ,vise od 100 god. propagande je tu u pitanju.

Logičar
Gost
Logičar

Propaganda, sheet

Saddam
Gost
Saddam

Ako Srbija zaista želi Kosovo nazad, onda neka “zagrize metak” i neka se za njega obračuna sa svima… Niti UN, EU, Ameri, Rusi i ne znam tko ga Srbiji neće vratiti bez borbe. Sva ova laprdanja po kojekakvim sjednicama i odborima su goli ku%#$c i od toga nema koristi. Nikada neću shvatiti Miloševića koji je tjednima trpio batine, a onda se povukao i prepustio ga Albancima do kojih Ameri ipak više drže nego Rusi do Srba. Nažalost, povijesno gledano, sve države se formiraju i brane ratovima tako je i Kosovo nastalo, a da bi nestalo opet će morati izbiti neki sukob. Da se ozbiljne stvari rješavaju rezolucijama onda bi danas Rim prijetio germanskim plemenima odlučnim vojnim odgovorom jer im se motaju po sjevernim granicama. Pitanje svih pitanja je želi li se Srbija boriti za ono što smatra svojim ili će čekati neku novu rezoluciju pa da to netko drugi odradi za nju…

Razmisljaj
Gost
Razmisljaj

Na Kosovu zivi nesto manje od 4 posto srpskog stanovnistva.Albanci su nako stoljetnih trpnji od strane Srbije konacno borbom izvojevali svoju drzavu i jeli uopce zamislivo da bi svoju slobodu prepustili svojim zlostavljacima. Mozda bi se Albanci rado odrekli tih nekoliko opcina na sjeveru Kosova,ali medjunarodna zajednica ne dozvoljava takav presedan nego nadgleda da srbi na Kosovu zive u miru sa susjedima. Pokojni Ivanovic je bio na dobrom putu da ostvari suzivot,ali su ga sprijecili,a da kazem tko “logicno” bi izbrisalo nazalost ovaj komentar.Odgovor je u tome da je jucerasnja akcija bila naja ljena,ali je opet tamo gdje ne zele mir lazno interpretirana.

pera lozac
Gost
pera lozac

Nemas ti cime da razmisljas, cim takve gluposti pises.

Max
Gost
Max

Saddame Miloševiću je rat na Kosovu trebao da se održi. A nije on trpio batine nisam vidio da ijedna raketa pogada njega?

Slavonac
Gost
Slavonac

Sve dolazi na naplatu.Devedeeti sam ja dozivijo barikade i bacanje cvjeca na tenkove,koji su sijali Smrt.Samo istina moze napravit pomirenje.Dobro su isprali mozak narode,i jos ispiru.

Tink
Gost
Tink

Tako je Slavonac, ali sveobuhvatna istina a. ne parcijalna. Ne trazi se istina samo od devedesetih vec nase nedace proisticu i mnogo pre. Ja sam licno da se iskreno pogledamo u oci i krenemo sa tom sveobuhvatnom istinom u zajednicki suzivot dok ne bude kasno. Kad kazem kasno mislim dok nas svih zajedno ne nestane sa ovih prostora a to je tendencija i onda za one koji vec merkaju ove prostore nece ni biti bitno ko je ovde ziveo. E to je pravac delovanja ako se zeli nesto iskreno popraviti, a ne svako od nad samo da istice svoje stradanje a svoje zlocine precutkuje u minimizira, to nije istina. Niko u ovom tamnom vilajetu nije nevin, to bi trebala biti polazna tacka ako se zeli pomirenje.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Ruse neče vojno reagovati sve dotad, dok se Srbi sami jasno ne izjasne, dali jim ruska pomoč treba ili ne treba. Da se mene pita, ja bi več sutra Rusima na rok 50 godina prepustio dve vojne baze, koje graniče sa Kosovom. Mislim, da je to jedino rješenje, ko je može zaustaviti američke pomahnitale apetite. Srbija je predviđena za komadanje, a Srbi moraju po zapadnim planovima nestati kako narod, vjera i država. Jedino rješenje opstanka Srbije je vojni pakt sa kinezima i Rusima, te dovođenje njihove savezničke vojske direktno u Srbiju. To bi bila i pljeska fašističkoj EU, koja do balkana nije nikad imala poštenih i dobrih namjera. Uvjek je zapad balkance smatrao za nevredne narode i svoje podređene sluge.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik