Lavrov nakon sastanka: Rusija ne brani Assada, na Sirijcima je da se dogovore

Sergej Lavrov - Vladimir Putin
43 komentara

Sirijci moraju sami odlučiti tko će upravljati njihovom zemljom. Assad ili netko drugi, na njima je da odluče”, izjavio je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Međutim, Moskva sumnja da SAD koristi terorističku organizaciju Front Al-Nosra kako bi silom srušila Assada.

“Rusija ne favorizira predsjednika Bashara Al-Assada. O tome treba odlučiti sirijski narod.”, izjavili su ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka s američkim državnim tajnikom Rex Tillersonom i ruski predsjednik Vladimir Putin u Kremlju.

Prema njegovim riječima, svi Sirijci „moraju sjesti za pregovarački stol i dogovoriti se, a u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a.”

“Međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama nije se borila protiv Daecha i Front al-Nusre prije dolaska zrakoplovnih ruskih snaga u Siriju”, dodao je ministar Lavrov.

Pa čak i nakon dolaska Rusije, napadi američke koalicije nisu ciljali pozicije Daecha. Takav scenarij bi mogao dovesti do pobjede Daecha, tvrdi ministar.

„Moramo vidjeti zajedničke prijetnje, a one su očite. Bez obzira što se borimo učinkovito protiv Daecha i što možemo uništiti tu terorističku skupinu bez svrgavanja sirijske vlada, uvijek će postojati rizik od poraza u slučaju pada regularne vlade. Poslušajmo zdrav razuma, a ne emocije”, istaknuo je Lavrov.

SastanakSergej Lavrlov
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

A ništa, potpisali ste kapitulaciju.

Brane
7 godine prije

Vidjeti će se na terenu.

Ivan1
7 godine prije

Rusija balansira strane i ojačava međunarodno pravo, Amerika zasad poštuje pravo jačeg da tlači.

Atman
7 godine prije

Razočaranje.

Natovac za novac
7 godine prije

Ako zelite potpuni transcript govora Lavarova i Tillerson
naci cete na The Saker blog.

Full text of the Lavrov – Tillerson press conference

Gospodar Trump
7 godine prije

Potvrđeno! Logično je na platnoj listi Vladimira Putina! Svi govore o listi koja je izašla i koja pokazuje medije koji rade za zločinca Putina! Listu je prvi objavio alter.net!

m.ivanisevic
7 godine prije

Rusija zna da od dogovora nema ništa, previše se mrze i neće sjesti za pregovarački stol. Ovo Rusi tupe od početka tako da ne znam kakva jee ovo predaja Rusije.

MilanCZ
7 godine prije

Citam komentare i vidim momci da vi neznate čitati između tekstova što se piše po nekim stranim novinama a ne na portalu Logično koji po meni previse informacija o svemu tome nema.Već sam pisao par puta tu na portalu da se neponavljam da Amerikom trenutno upravljaju globalisti koji žele sa trona vladavine skinuti američku državnu elitu.Rusija mora u svemu tome balnasirati i sa globalistima moraju surađivati radi njihove stabilnosti i suveriniteta same Rusije.Ako u svemu tome nebudu surađivali,nepodrže Trumpa i globaliste u americi da oslabe moc drzvne američke elite onda nastaje problem u cijelom svijetu a samim time stvara se veliki problem i Rusiji.U politici kao i ekonomiji nema emocija,nego interesi a osobno mislim da ce rusi sa svojom politikom raznim pregovorima,dogovorima nastojati sto vise to odugovlaciti kako bi globalisti u americi i Trump imali sto više vremena da realiziraju svoj plan a to je da oslabe drzavnu americku elitu… Čitaj više »

m.ivanisevic
7 godine prije

Jel netko stvarno misli da će Rusija odustati nakon oslobođenja Alepa i toliko poginulih Rusa? Jedino što se može dogoditi jest da Kurdi dobiju autonomiju, kao i da glavisječe dobiju “autonomnu pokrajinu Idlibstan”.

Tadmur
7 godine prije

I danas gledamo invaziju trolova i dežurnih pesimista.Gdje ste pročitali da su se Rusi predali?Nije dovoljan samo naslov i slika,treba nastaviti dalje čitati.

Borac2
7 godine prije

Da Rusija ne brani “Assada” receno je 100x puta, jos od 2011 nadalje. To sa defacto stanjem na terenu nema nikakve veze.

Atman
7 godine prije

Cijenim i poštujem Putina i ljude s kojima se okružio. Smatram ga predsjednikom slobodnog svijeta, predstavnika probudenih. Ali moram priznati da ne razumijem ishod i posljedice ovoga sastanka, dapače, razočaran sam. Do jučer je sve to bolje izgledalo. Ocekivao se ostriji i konkretniji pristup ako nista drugo zbog toga sto je sastanak bio u službenoj Moskvi. Ovako izgleda kao da je tilerson dosao procitati diktat, instrukcije deep state-a.

hervis
7 godine prije

Ha,haTravis je zaposlio par pomoćnika preko student servisa.

Filip
7 godine prije

Zašto su neki komentatori razočarani,u geopolitici nema ljubavi

...
7 godine prije

Pitanje za sve koji vjeruju u toliko nadmoc USA. Kad su toliko jaki zasto i dominantni,zasto to neiskoriste. Primjer Libije,nije ih zanimalo nicije misljenje a sad odjednom puni briga. Problem je da sve ima vrhunac napredka,nakon toga kolaps. USA ce se sama unistit, ali ce cjeli svjet to osjetit. I sad se pokusava to ublazit sto se vise moze. Pozdrav svima,ovo je samo jedno misljenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI