fbpx

Manje novca EU za izbjeglice u Turskoj – Erdogan: „Nikakav problem, poslat ću ih u EU“

Recep Tayyip Erdogan

Prema povjereniku EU za proračun Güntheru Oettingeru, financiranje sirijskih izbjeglica u Turskoj bi trebalo biti smanjeno.

Hoće li uskoro biti manje novca EU za Tursku? Ako ćemo vjerovati povjereniku EU za proračun Güntheru Oettingeru, to bi trebalo biti tako.

„Mislim da EU ne bi smjela toliko visoko plaćati u sljedećem razdoblju Turskoj”, rekao je Günther Oettinger za novine Welt am Sonntag.

„Mnoge izbjeglice bi se u budućnosti trebale razmjestiti u takozvanu „sigurnosnu zonu“ u Siriji, tako će financijski zahtjevi Ankare također biti niži, a mnoge su škole, bolnice i smještaj već izgrađeni prethodnim sredstvima“, rekao je Oettinger.

Umjesto toga, europski povjerenik želi dati veću podršku drugim zemljama koje su u regiji primile sirijske izbjeglice, kao što su Jordan ili Libanon.

Prema Oettingeru, EU je od 2016. godine do kraja ove godine isplatila Turskoj obećanih šest milijardi eura za pomoć organizacijama za izbjeglice.

“Ako želimo da Ankara nastavi pružati izbjeglicama utočište, narednih godina ćemo morati osigurati dodatne milijarde. U proračunu za 2020. postoji prostor za manevar, kao i za dugoročni proračun EU“, rekao je Günther Oettinger.

“Moramo započeti raspravu najkasnije do kraja godine. Svako prebivalište izbjeglica u Turskoj ili u Jordanu manje je opasno od puta do Berlina, a također je jeftinije“, rekao je političar njemačke Kršćansko-demokratske unije.

“Ima smisla ljudima tamo dati privremeni dom i financirati ljudsko dostojanstvo, nego im kao izbor ostaviti da dođu k nama”, dodao je Oettinger.

Recep Tayyip Erdogan: „Ako ne bude novca, poslat ću ih u EU“

Turski predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu kako je njegovoj zemlji potrebna podrška za projekte povratka sirijskih izbjeglica u njihovu domovinu, ne samo za ranije dogovorenu pomoć Europske unije kojom se sa šest milijardi eura zaustavio migrantski val prema Europi.

Akone bude novca, ali sada i za preseljenje u Siriju, Turska tvrdi kako neće imati drugog izbora nego da otvori svoje granice i pusti ih da idu ka Europi.

Govoreći o aktivnostima Turske na sjeveru Sirije, Erdogan je kazao kako njegova zemlja radi na uspostavljanju “sigurnosne zone” kako bi spriječila napade Kurdistanske radničke stranke (PKK), Jedinica narodne zaštite (YPG) i terorista „Islamske države“, te kako je u velikoj mjeri postigla svoj cilj.

No, ovo  pitanje traži posebnu raspravu, jer Turska kontrolira kanton Afrin, sjeverni Aleppo i mali dio granice između Tal Abyada i Ras Al-Aina u području istočno od Eufrata. Tamo bi trebalo promijeniti demografiju stanovništva, Kurde potjerati ka jugu i u ta područja naseliti sirijske sunitske Arape i Turkomane, većinom odanih Ankari i Muslimanskom bratstvu.

Turski predsjednik Erdogan i ruski predsjednik Putin su se nedavno u Sočiju dogovorili da neće biti nasilne promjene etnoreligijske karte sjeverne Sirije, iako je Turska dobar dio posla već učinila, jer od kantona Afrin do Jarabulusa na Eufratu  u područjima koja kontroliraju proturske islamističke milicije više nema Kurda. Ako EU odluči financirati preseljenje sunitskih Arapa i Turkomana u bivša kurdska područja, čak i ako se ne bude širilo područje koje kontrolira Turska, to znači da će Bruxelles financirati etničko čišćenje.

No, ne gajimo iluzije. Isto čine i Kurdi u područjima koja su okupirali u borbi protiv takozvane „Islamske države“, gdje se broj sirijskih Arapa i Turkomana, kojih je nešto manje na sjeveroistoku, smanjivao proporcionalno s napredovanjem kurdskih YPG snaga, a kasnije su, zbog razlih oblika pritiska i diskriminacije, odlazili i oni koji su bili odlučili ostati.

Međutim, problem je sada drugi. Erdogan s 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica, koliko ih službeno boravi u Turskoj, može odlučiti da ih pošalje u sjevernu Siriju ili Europsku uniju.

Kako je naglasio, Turska od „međunarodne zajednice“ očekuje da poštuje osjetljivost njegove zemlje kada je riječ o sigurnosti turskih granica, prenosi državna Anadolu. Da pojasnimo, „međunarodna zajednica“ je za Erdogana u financijskom smislu Europska unija.

“Naše očekivanje od međunarodne zajednice je da poštuje našu osjetljivost kada je riječ o sigurnosti naših granica i da podrži naše projekte u vezi s povratkom Sirijaca koji trenutno borave u našoj zemlji”, rekao je Erdogan.

“Ako se ne podrže naši projekti u okviru kojih od ukupno 3,6 milijuna ljudi u prvoj fazi u Siriju namjeravamo vratiti milijun do dva izbjeglica, mi nećemo imati drugog izbora nego da im otvorimo naše granice. Otvorit ćemo granice i neka idu u Europu”, rekao je Erdogan.

Erdogan je također rekao kako će, ako bude potrebno, Turska izgraditi “sigurnu zonu” između Tal Abyada i Ras Al-Aina, zajedno sa stambenim prostorima u kojima će živjeti izbjeglice, te svim ostalim društvenim prostorima i infrastrukturom koja im je potrebna za normalan život.

“Tako ćemo pokazati svijetu i kazati: „Pogledajte, to je ono što radi turski narod”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio kako će, ako se područje na sjeveru Sirije po isteku roka od 150 sati ne očisti od pripadnika YPG milicija, Turska to preuzeti na sebe i sama će očistiti taj teritorij.

“Ako kurdska teroristička organizacija nastavi napade iznutra ili izvan pojasa dubine 30 kilometara, mi ćemo ih nastaviti progoniti i učiniti ono što je potrebno”, kazao je Erdogan.

Prema jučerašnjim informacijama, nije bilo borbi između Kurda i proturskih islamističkih milicija, ali su se potonje sukobile sa sirijskim vladinim snagama u području Ain Al-Araba, poznatog i pod kurdskim imenom Kobani.

Tursko ministarstvo obrane je potvrdilo smrt jednog turskog vojnika, te četiri ranjena u blizini Ras Al-Aina. No, tamo su se također sukobile vladine snage i proturske milicije koje su bila odabrane za kampanju etničkog čišćenja Kurda u okviru operacije „Izvor mira“. Sirijska vojska i snage koje podržava Turska i turska vojska sukobile su se u području Ras Al-Aina, na putu prema Tal Tamru, strateškog grada na prometnici M4 kojeg nadzire sirijska vojska. Razmjena vatre i sukob na ograničenom području ove vrele točke u „sigurnosnoj zoni“ Erdogan je trajao nekoliko sati, onda su se proturske snage povukle.

FOTO: Područje sjeverne Sirije i manjih sukoba SAA i turskih snaga, gdje Erdogan želi naseliti sirijske izbjeglice

Sudeći prema onome što se događa na terenu, EU i Günther Oettinger će imati tešku zadaću pri odluci o izdvajanju sredstava za Erdogana. Pri tome treba imati na umu da se turski vođa ne šali i prijetnje o slanju stotina tisuća, ako ne i milijun do dva sirijskih izbjeglica prema Europi, treba uzeti ozbiljno. U slučaju da procjeni da se EU poigrava s njim, a da u Siriji neće moći naseliti sve ove ljude, Turske Recep Tayyip Erdogan će ih bez imalo skrupula poslati ka Europi, a onda neka se s tim problemom nosi tko bude morao.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

Nesposobni, kukavicki, zlonamjerni, izdajnicki- eto to su EU briselski crvi!
“stititi” demokraciju i Europu u Afganistanu, u Iraku, u Maliju, dok se kuca raspada, zadavljena ekonomijom koja nepostoji (hvala kome???), nepostojanjem nikakvi granica za bjelosvjetske protuhe, Eu kontinent (i Balkan, ako netko sumnja) raskomadan je izdajom, ludilom kapitalistickih i inih bandita koji su od nje napravili svoju privatnu prciju, krvi starosjedilaca euroskog kontinenta koje svaki dan u nekoj Euroskoj zemlji , prebijaju, kolju, kpomadaju, proganjaju, siluju u ime nerasizma, solidarnosti, neksenofobije.
Svi fondovi (zdravstvebni, socijalni, mirovinski) krvare u ime ljudskih prava, prava jedino onik koji ulaze kroz nepostojece granice , kako bi se lijecili na krvi starosjedilaca, zivjeli na njihovom novcu.
briselski crvi brane demokraciju u Africi,
u Europi Europu brane od starosjedilaca europljana!
Briselske crve Erdogan drzi za q*ac, kad Edrogan podvikne svi se u misje rupe skrivaju,
s druge strane to isto radi Maroko-kad mu se cefne malo vise europskih eura.

Ostajte i dalje mirni i politicki korektni, svi vi starosjedioci europljana. Takvi su bili i Americki indijanci!
Jasno je da cemo mi proci i gore.
Ali, ù*hebi ga, bicemo drazi Papi Franji koju zahtijeva vrata jos vise otvorena,
politikantima koju nam kazu da je nas osjecaj pogibelji ipak samo osjecaj,
banditima na vlasti koji su vec sada zadovoljni koliko ne postojimo!

Geopolitika-news
Gost
Geopolitika-news
11 mjeseci prije

Moras znati da u geopolitičkim odlučivanjima narod se ništa nepita niti neodlučuje.

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

Jeste da sam text napisala dahu, ali zar se ne moze iz njega zakljuciti kako to vrlo dobro znam?

Stock
Gost
Stock
11 mjeseci prije

Mozda da si ipak udahnula i izdahnula nekoliko puta.

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

🙂

člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr
Gost
člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr
11 mjeseci prije

Bravo Ana.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Geopolitika??😃

Ovo ti je zbilja inteligentan komentar…
Ja, i vjerujem mnogi na portalu sumnj (lj)amo u tako nešto već duže vrijeme…

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton
11 mjeseci prije

🙂

Lurker
Gost
Lurker
11 mjeseci prije

I SSSR i SFRJ su propali, a isto ce se dogoditi i EU ukoliko nastavi istim kursom uvodjenja verbalnog delikta i primanjem izbjeglica bez da ih se kvalitetno asimilira. Demokrati ce lijepo uvesti (jos) efikasnije metode usutkavanja stanovnistva (u svrhu borbe protiv mrznje) a onda ce kad se dogodi prva ozbiljnija ekonomska kriza (a dogoditi ce se) tvrda desnica zasjesti na vlast (i to demokratski, na izborima) a onda ce lijepo postojece mehanizme cenzure nelijepo iskoristiti za svoje ciljeve.
Ponekad se pitam da li je moj izmisljeni scenarij necija stvarna namjerna.

Zax
Gost
Zax
11 mjeseci prije

I ovako ih salje. Tako da necemo ni primjetiti razliku

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Hoces. ovo sad je slavina koja pomalo kaplje. Pun mlaz je trebao uslijediti 2016, ali rusi dodjose u Siriju pa pokvarise planove.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
11 mjeseci prije

Izbjeglice bi trebalo poslati svim onima koji su imali prste u sirijskom rusvaju, Turska među inima, a pitajte bivšu ministricu MVP HR g Pusić koliko tisuča tona oružja je iz HR otišlo u Siriju kao “pomoć” za “demokratske” promjene.LOLLLL

burt
Gost
burt
11 mjeseci prije

briga Vesnu jugoslavenku za izbjeglice, ona je hrvatska državna ljevičarska elita, ne želi ih ona u svojoj blizini

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
11 mjeseci prije

E pa zato čemo izbjeglice nastaniti u tvojoj kuči.

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

@Stjepan Vujec
A sto cemo sa invazijom ilegalnih migranata iz kompletnog treceg svijeta i koju svi samo promatramo kao paralizirani?

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
11 mjeseci prije

Sirske izbeglice se vračaju u Siriju, a u Evropu odlaze teroristi, koji su Siriji počinili zvjerske zločine na civilima.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Is that a fact?

debeli pas
Gost
debeli pas
11 mjeseci prije

Već i kao pretpostavka zvuči jako moguće.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
11 mjeseci prije

njima je trenutačno najbitnije da se dočepaju hrvatske jer je hrvatska nedavno ušla u schengen

ps. šalim se. nemojte mi zamjeriti. neće oni:)

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Ti si ko Zeljka sto je odgovorila EU: nema problema primacemo mi migrante, dacemo im hrane i vode, ali ako vi otvorite granice.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
11 mjeseci prije

. premudro:)

burt
Gost
burt
11 mjeseci prije

Erdogan dobro zna da mu za sirijske izbjeglice u Turskoj koji su većinom protiv Assada treba teritiorija u Siriji na kojoj će se naseliti i artikulirati svoju političku volju i to je početak novog unutrašnjeg federalnog uređenja Sirije, zato su Idlib, Afrin i turska sigurnosna zona odlučne točke uspostave novih unutarnjih odnosa, zato se zadnjih dana vode borbe između turske strane i SAA oko turske sigurnosne zone jer i jedni i drugi hoće popraviti svoj strateški položaj u tom dijelu, Kurdi su se pokazali pohlepni za teritorijem (nisu jedini) i pokušavaju s Assadom odigrati svoju igru ali Assad im ne nudi ništa, Erdogan je dosad pametnog odigrao i zato je Assad bijesan i naziva ga ratnim zločincem i razbijačem Sirije jer Assad zna da uspostava federalnih i demokratskih institucija znači Erdoganovu pobjedu i Assadov politički kraj i optužnicu za ratne zločine a Trumpovi tweetovi i razni novinari su unijeli zabunu jer su povlačenje američkih vojnika iz turske sigurnosne zone prikazali kao povlačenje iz cijele Sirije ali nema povlačenja iz Sirije nego su se samo premjestili južnije i istočnije prema naftnim poljima a Milanče iz Češke stalno spominje globalne igrače ali on je samo lokalni prodavač piva kojemu globalne strukture ne davaju informacije o svojim planovima

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

Ti me svaki put nasmijes svojim komentarima,koji nicemu nerazumijes a najmanje Trumpu i njegovim Tweetovima,eu itd..procitaj malo sto su globalisti ili globalni prediktor,mozda shvatis kako sve to funkcionira..mozda..geopolitika-news.blogspot.com

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

Sirija nece biti nikakva federalna drzava moj burt..Ova sadasnja događanja oko Kurda,Turske itd..ide puno vece stvari.Njanovija događanja vezano za međunarodnu geopoltiku je sredisnji događaj oko Kurda u Siriji.Mnogi mediji se o tome raspisali široko na nadaleko,predlažu se sankcije Turcima itd.itd..Nažalost kao uvijek do sada većina medija ili bolje rečeno novinari su obične ovce kao mnogi analitici koji sve to komentiraju,skoro ničem nerazume.Nerazumiju kako se vode procesi oko upravljanja u svijetu i kako se vodi geopolitika.
Kurdi su preko Asada dobili na desetine poziva od strane Rusa ako se predaju Damasku,zaboraviti ce se što se većina borila protiv Vlade u Siriji na strani Amerike,uzeti će se u obzir njihovo herojstvo u borbi protiv ISIL-a.Kurdi su to odbili rekavši da će ih američki gospodaar zastiti-tj.američka drzavna elita i da će dobiti drzavu Kurdistan.Ali dogovor je bio između američke drzavne elite i Kurda a ne trenutne legalne Vlade u Wachingtonu.Oni su “duboka država” kako ih naziva Trump i zato sada Kurde otpisuje i oslobađa saveznika svojih neprijatelja neprijatelja a to je američka državna elita.
Sa globalnog gledišta tu ide o slijedeće:
1.Trump poručuje neokonima ili američkoj državnoj eliti da će njihovo djelovanje širom svijeta likvidirati kad god želi i da ga neće uplašiti njihova pretnja
2.Smanjuje kreditnu sospobnost SAD-a kao Hegemona ,što je njegov cilj i zadatak.Radi potpuno isto kao Gorbačov kao sto je likvidirao SSSR.Likvidira SAD kao žandara koji je svijet doveo do političke,ekološke, ekonomske katastrofe i vojne krize.Svijet ima dojam da SAD žrtvuje svoje bivše saveznike,izolira tim više SAD, što je namjera,ne greška u sistemu upravljanja.
Država Kurdistan neće nastati iz jednostavnog razloga,proširuje se na nekoliko država:Irak,Iran,Turska,Sirija,da dođe do osnivanja Kurdistana došlo bi do sveopćeg rata na tom podrucju,to golobalisit neće dozvoliti.
Na kraju kako će sve to ispasti?Prije par napada Turaka na Kurde,Lavrov se susreo sa Barzanijem šefom kurdske autonomne regije u Iraku,Šojgu razgovarao sa Pentagonem.Ako kurdi nisu htjeli poslušati Lavrova i Asada,možda poslušaju Berzanija.Vidjeti ćemo?
Mnogi novinari,čitaoci nemaju pojma kako se provodi globalno upravljanje ,kako funkcioniraju složeni društveni sistemi,nemogu si predstaviti kako se aplicira upravljački sistem u svijetu,kao jedinstveni susper sustav.Da bi sve to mogli shvatiti morate znati što je koncept zajedničk sigurnosti i sveopće teorija upravljanja,koaj se sastoji od šest točaka.Što su socijalni procesi,kako se sa njim upravlja u svijetu itd..
Nadam se da sam čitaocima u kratko objasnio sva ta događanja oko Kurda sto je sada glavna tema u medijima.

Nastavak
Ko što sam u predhodnom članku pisao oko događanja u Siriji,sve se događalo onako kako sma pretpostavljao i napisao.Mnogi ce se pitati kako sam sve to mogao pretpostaviti i znati?Čitam jako debele knjige vezane za koncept socijalne bespečnosti(KSB) i što je sve opca teorija upravljanja.Trump je ukinuo sankcije Turskoj koje nisu uopće niti postojale.Ono što mediji pisu,prikazuju janvosti,to su jako šture informacije ,treba razumjeti ili bolje rečeno treba znati citati između redova svih tih medijskih informacija,treba prepoznati sto je objek a sto subjekt svih tih upravljanja i događanja.Treba prepoznait metodologiju upravljanja,kako funkcioniraju globalisti koji upravljaju svijetom.Većina politologa raznih i analitičara se učili,da se svijetom upravlja na državnoj razini i putem nacionalnih organizacija(NATO,UN,EU itd).Ali svijet se upravlja globalno i tako nikad nemožete vidjeti cjeli mozaik,već samo kaleidoskom fragmenta ,koji se stalno mjenja i zato nemaju za mnoge smisla.Da bi svemu tome razumjeli morate znati kako se provodi koncept socijalne bespecnosti i što je sve opca teorija upravljanja koja se satoji od 6 ključnih točaka-(koje cu jednom prilikom malo više objasniti,koje su to točke,koju svrhu imaju u globalnom upravljanju u svijetu).Sve ide prema planu i možemo samo ocekivati nova događanja a rat u Siriji je završen u kojem je rat izgubila Američka državna elita koja ga režirala..Ta ista elita svakim danom sve više dozivljava poraz za porazom od strane Trumpa,koji ima za cilj preformirati Ameirku u normalnu drzavu a ne svjetskog zandara,parazita koji je zivio na stetu drugih.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Sad će tebi Nostardamus odgovorit tj werewrewztr-to mu je kod…

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

nemam se namjeru s anikim raspravljati,ja sam svoje napisao.a mozete misliti sto hocete..ja o svemu tome znam puno,meni netreba objasnjenje ali malo vise procitajte neke stvari,mozda budem i u pravu,mozda i ne,vrijeme ce pokazati dali sam bio u pravu ili ne..naprije treba tu globalnu politiku razumjeti..ako tome nerazumijes,nema toga tko ce ti to objansiti..Ja nikom nenamecem svoje misljenje,samo objasnjavam onako kako stvari stoje u svemu tome,stvari o kojima mnogi misle da je sve to onako kako se na tv ekranima vidi i pokaze raji.

člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr
Gost
člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr
11 mjeseci prije

Hazbara oba ste tu po istom zadatku.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Nemam nikakve veza sa Hazarima ali ti imaš sa Nostardamusom jer konstantno najavljuješ događaje koji nikako da se ostvare barem ni minimum..nemoj pisat ono što ni sam nevjeruješ-pitaj odgovorit će ti se..

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

da razumijes kako funkcionira globalna poltika,sistem,mozda bi shvatio da sve to funkcionira..ti nicemu nerazumis,pa nema smisla tebi sve o tome pisati..

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Opet ti i tvoja globalna politika-sve sam ti napisao čitaj pozorno i za papu,Ruse i USA…nemoj samo koristit globalno.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

sto je globalna politika,sto su globalisti Sule?od kud dolaze,gdje im je bilo sjediste,koliko krila imaju itd..da te cujem.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Milane nemogu ti odgovorit jer neznam na koje globaliste misliš..ima ih više?

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

ma nema ih vise ,samo jedna moj Sule,samo jedni su globalisti..evo pa procitaj,kopirao sam s amog bloga gdje pisem o svemu tome..U mojim dosadašnjim člancima cesto možete pročitati riječ
Globaliste ili globalni prediktor(GP) je jedan na svijetu,ima dva krila,Euroazijski i Atlantski.Poanta je u tome što globalni prediktor radi u tandemu zajedno. Odnosno, kada jedan tim postavlja zadatak, drugi tim ga rješava, a tim koji je postavio zadatak također mu se bavi i rješenja se uspoređuju.Globalni prediktor ima svoje korijene u drevnom Egiptu. U dva grada – Memphis i Thebach. Oba su grada u svojoj povijesti bila prijestolnica drevnog Egipta.Teby iz Thebechasa imaju bijelu boju,koja simbolizira uzburkane vode rijeke Nila,a Memphisi u crvenoj boji, ovdje je tumačenje mnogih, jedno od njih je crvena boja zalazećeg sunca.A kad su se dva dijela Egipta (“dva Egipta”) ujedinila u jednu unitarnu državu, kralj je počeo nositi vijenac od dvije boje, bijele i crvene.Sto se dogodilo nako propasti drevnog Egipta, pada Egipatskog carstva . Poanta je u tome što je globalni prediktor, realizirajući procese globalizacije u svijetu, u nekom trenutku pronašao novo mjesto stanovanja, to je bila Italija.Što se tiče žrecu-nesto slično vidovnjaku , kad su se sreli da riješe problem, pružili su jedno drugome sferu koja simbolizira Zemlju. U svakom timu, u Thebesu i Memphisu, bilo je 11 žrecu – 10 hijerofanata i jedan vođa tima, glava.Kad su se upoznali, bili su dva tima od jedanaest, simbolika fudbala proizlazi odavde, iz ovog spora oko procjene problema u svijetu.Predavali su loptu, rješavajući probleme s kojima se suočila egipatska država i svijet u globalizaciji. To znači da su postojale dvije ekipe i oni su bili u različitim gradovima, izvršavali različite zadatke.Odnosno, njihova je dužnost bila predstaviti različita rješenja za jedan te isti problem. U tom smislu, postojala je razlika između njih ne samo u bojama, već i u metodama predloženih rješenja – neki su sugerirali evolucijske načine, mirne i relativno nenasilne, a druge sugerirane revolucionarne načine.I ovisno o problemu s kojim su se suočili, odabrali su u skladu s tim. To znači ili silom, svrgavanjem nekoga, ratom, revolucijom ili, gdje trupe ne prođu, magarca natovarenog zlatom – podmićivanje, unošenja lažnih podataka i svega ostalog.Tako se oko 12. stoljeća globalni prediktor potpuno uspostavio na europskom kontinentu, Italiji. I teritorijalno gledano, globalni prediktor bio je podijeljen na dvije republike, Republiku Genova, Republiku Genovu s jedne strane talijanske cipele, a drugu na Venecijansku.Ako uzmemo u obzir Genovsku republiku, ona se pretvara da je monolitna cjelina, ali Republika Venecija je prolazna, puferna struktura drugog dijela globalnog prediktora.U 12. [stoljeću] globalni je prediktor prihvatio još jednu simboliku boja. To je bilo povezano s činjenicom da je u to vrijeme bilo puno adepta za provođenje međunarodne politike s kojima su morali biti u kontaktu i imali susvoje oznake,raznih simbola.
Stoga je Republika Genova odabrala bijelu zastavu s crvenim križem, koja simbolizira ujedinjenje, odnosno istu bijelu boju, ali s uključivanjem crvenog križa.A mletačka zastava, ako pogledate, crvena je s lavom. A otkud znamo crvenu zastavu s bijelim križem? Švicarska.Genovani su su bili mornari i bocu sa zastavom su prenijeli u Englesku u 12. stoljeću. Oni su zastavu već uveli u Engleskoj.Što se tiče Republike Venecije, njima je bila potrebna Republika Venecija radi globalne politike, ali problem je bio što su je napali Langobardi.Što je ozbiljno poremetilo planove globalnog prediktora , a on se, ocjenjujući situaciju iz perspektive, kladio na Švicarsku. A Mletačka republika bila je poput moćnog modula istih crvenih.Određenu ulogu imalo je je Bizantsko Carstvo. Njegova zastava, zastava Bizantskog Carstva, govori nam da nije igrala veliku ulogu, da tako kažem, da nije bila predviđena za veću povijesnu perspektivu u svemu tome.
Postojala je još jedna država koja je igrala izvršnu ulogu u ispunjavanju volje i Republike Genova i Republike Venecije. Bila je to Republika Lucca. Imala je zastavu BIJELO- CRVENA. Točno zastava koju danas ima Poljska.Kad je takva podjela uzdrmana, globalni prediktor nastavio je s aktivnošću. Ali ponavljam, gledao je naprijed od samog početka kada je Osmansko Carstvo stvoreno da riješi problem suprotstavljanja Bizantu, za koji su mislili da ide u pogrešnom smjeru, (u smislu kršćanstva) globalni prediktor koji se planirao preseliti, a Republika Genova ostala je na mjestu, Venecijanska Republika se počela seliti na novo mjesto – Holandiju.A dio kadrovskog korpusa preuzet je iz države, iz Republike Lucca to je bilo negdje sredinom 15. stoljeća. kad su se počelipreseljavati do Holandije.
Trebala im je mišićna snaga (Holland), Holland je bila vrlo bogata zemlja, nije bilo ratova, rodilo se jako puno djece i tamo, ako pogledate slike nizozemskih slikara tog vremena, promoviran je kult majčinstva, puno djece.Na kraju,mogu reci da kroz sva povjesna događanja u svijetu globalisti ili globalni prediktor igrali su jako veliku ulogu u svemu tome.U novije doba globalisti vrse preformaciju Ammerike,globalnu dosadasnju moc Amerike i Engleske preseljavaju do Kine.Zasto do Kine?Prema planu globalista,Kina ce biti novi globalni centar svijeta a cilj je svemu tome Put svile.Uz Kinu ,Iran tđer treba biti novi globalni centar svijeta koji ce imati pod kontrolom muslimanski svijet.Uz te dvije drzave Rusija na čelu sa Putinom relizira svoju vlastitu globalnu politiku.Globalisti sami nemogu rijesiti sve probleme i priseljeni su surađivati sa Rusijom koja je sposobna za globaliste rijesavati globalne politicke probleme.Preformacija Amerike u normalnu drzavu provodi Trump ,amerika više nece biti hegemon u svijetu.Jer,Amerika ima 5% stanovnistva na kugli zemaljskoj a korisitlo preko 50% svih prirodnih resursa svijeta.Da nedođe do preformacije amerike,doslo bi do ekonomske,ekoloske katastrofe u svijetu i do nukleanrog rata.Zato globalisti na celu sa Trumpom vode krvavi boj sa americkom drzavnom elitom koja je protiv svega toga.Ta ista elita parazitski je zivjela na racun tuđih prirodnih bogastava i mora se to prema tome svesti u normalu.Druga planeta nepostoji kamo bi se moglo pobjeci i zato sva ta velika trenutna poltička desavanja vrte se oko amerike,tzv.unutarnjeg rata americke drzavne elite i globalista na celu sa
Trumpom.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Pusti povijest to više nema veze sa stvarnošću,ali ovo štopišeš da će Kina i Iran biti globalne sile to nemogu nikako shvatit jer to je nemoguća misija evo zašto…Kina će u budućnosti sigurno biti napadnuta od USA a povod je Tajvan i time put svije otpada-Iran nemože nigdje osim tu gdje je trenutno a isto ga očekuje krvavi rat koji će iscenirat Izrael samo je pitanje mjeseca -a njihov konkurent je S.Arabija koja je kupila Pakistan a svi su većinom suniti pa ti vidi kako će Iran okupit muslimanski svijet…SAMO KRATKO.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

to ti mislis,centar globalne moci iz engleske i amerike je vec u rukama Kine..tako da znas..premalo poznajes sve te poteze,zato imas takvo misljenje.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

sto se tice napadanja usa,amerika vise nece kikoga napadati niti moze vise voditi ratove,zapamti to za sva vremena..ona je svoje odratovala..a kina sigurno nece biti napadnuta od amerike,tko ti to kaze,taj veze o nicem nema.Tajvan ce biti dio kine,to je pitanje vremena.Izrael nec enikakve ratove iscenirati jer bi bio pregazen Iranom.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

Global Predictor / Global Parasitic Predator (GP / GPP) trenutno je podijeljen u dva glavna krila – atlantsko i euroazijsko. Između ovih krila postoji (sada) veći raskol zbog različitog pogleda na rješavanje kriznog upravljanja zbog prekršaja / pogrešaka GP-a uglavnom u posljednje vrijeme, i općenito u posljednjih 100-150 godina. Na primjer, globalna konceptualna moć nikad nije planirala dopustiti da kapitalizam i društvo eksponencijalno povećaju potrošnju u svom sadašnjem obliku – kapitalizam kao takav trebao bi završiti negdje početkom 20. stoljeća, instrument su bili Marx i svjetska revolucija. Shvatali su, zaključio je, takva razina potrošnje i prekomjerna proizvodnja ne bi mogli dugo trajati. Sada, nakon otprilike 90-100 godina, oni se približavaju cilju okončanja kapitalizma na druge načine (adekvatne sadašnjosti), ali imaju prolaz od 90-100 godina u odnosu na plan. To je njihov opći problem vrlo dugo, počevši od Sinajskog “marša” (bili su prisiljeni napustiti nakon otprilike tri generacije, planirano je 7), u osnovi do nedavno su činili da uvijek rade sve, ali uvijek s jednim “ali” – ne baš i s vremenskim proklizavanjem. Ima objektivne razloge …
Natrag na temu Atlantsko krilo konačno se formira negdje u 17-18. Stoljeću, kada se sjedište GP-a djelomično preselilo prvo u Holland, a nešto kasnije (shvatili su da Holland u nekim slučajevima nije prikladan) u Englesku. Neki od “mozgova”, ali ostali su u Vatikanu, koji sada predstavlja šator euroazijskog krila (podjela na dva krila, ali mogla bi biti i mnogo ranije, zapravo proizlazi iz prirode 2x (10 + 1)). Suparništvo između krila manje-više podsjeća na “borbu dječaka iz Nanaya” , ali postoje kontradikcije i konceptualno pismeni državnik može ih iskoristiti za postizanje svojih ciljeva, što je, primjerice, Putinu, posljednji primjer.bila sirijska kriza. euroazijski GP GP praktično je u potpunosti obranio Putina od atlantskog krila i priznao (pismom papi Franji Putinu tijekom G20) da samo on može riješiti sirijsku krizu.Vatikan / papa je reprezentacija / personifikacija euroazijskog krila GP-a, ali Papa nije njegov dio – to je samo “agencija za odnose s javnošću” za krilo GP-a i na to postavlja djelomične zadatke.
Atlantsko krilo GP-a počiva na anglosaksonskom svijetu, “glava” je Engleska, “mišići” su SAD. Osobnost i „PR agencija“ je britanska kraljevska obitelj, ali poput pape, britanska kraljevska obitelj nije dio GP-a. (Na primjer, smrt princeze Dijane bila je, signal / upozorenje kraljevskoj obitelji da ne pokušavaju ili da prestanu pokušavati “skrenuti s linije” i samo moraju izvršavati dodijeljene zadatke.) Anglosaksonska regionalna elita, posebno američka, koja je svjesna / nesvjesna periferija atlantskog krila, sirijskom krizom pokušala je izazvati rat na Bliskom istoku, koji je općenito uronio svijet u nestabilnost, čime je spasio status dolara kao jedinu svjetsku valutu. , To im je zapravo bila posljednja prilika za uštedu dolara i šansa za “pax americana”, hegemoniju i unipolarni svijet (ili su barem mislili da im je to posljednja prilika).Možemo reći da je periferija atlantskog krila stajala straga. Srećom, nisu uspjeli za svijet, nego “srećom za sebe”, jer ne bi morali preživjeti posljedice svog uspjeha. Time oni gube svoj status i status, ali vjerojatno će preživjeti. To je isto kao usporedite s putnikom vagabundeom koji napada vozača autobusa jer vozač odbija zaustaviti se na mostu preko jezera na kojem se autobus obično ne zaustavi. Vagabund ga udari u glavu, onesvijesti se, autobus padne u jezero, a većina putnika umre, vjerojatno uključujući i napadača. Isto tako, ne razmišljaju o posljedicama onoga što rade.Euroazijskog GP-a GP bio je svjestan toga i zato je ohrabrio Putina da “iznervira” američku regionalnu elitu. Jedna manifestacija toga bila je pismo papi Putinu s molbom da se spriječi sukob u Siriji, a druga je činjenica da je Putinov članak objavljen u New York Timesu i njegovom sadržaju. Među ostalim su bili signali da Atlantic GP više nije predviđen za rješenje sirijske krize i da će se rješenje potražiti u kreativnom bankrotu euroazijskog krila – Putin (ili Rusija): plakati u Rimu s Putinom i tekst “Mi s Putinom”, koji je visio ondje oko 2 dana i vlasti ih nisu uspjele ukloniti. “Mi s Putinom” – “Mi Euroazijsko krilo s Putinom” ovdje nemanaznaka da su ti plakati bili Talijanske nacionalne stranke. plakati s Putinom u Kairu, u mornarskoj uniformi – ovdje se atlantsko krilo simbolično odnosi na mornarsku uniformu, a “mi-euroazijsko krilo” izraženo je zemljopisno tamo gdje su se plakati pojavili – Egipat je povijesna kolijevka i prvo sjedište GP-a.
Kreativna princip je načelo koje GP primjenjuje pri donošenju rješenja i odabiru postupka o određenim pitanjima. To je onaj koji nudi (koja strana od njih dvoje) bolje rješenje, to rješenje je izabrano za provedbu. U prošlosti se kreativni princip uvijek odvijala između euroazijskog i atlantskog GP-a, u slučaju sirijskog pitanja, euroazijsko krilo je Putina jednako priznalo, a kreativni konkurs bila je između njega i Putina. U pismu papi, euroazijsko krilo je priznalo da ne može naći rješenje bez Putina i Rusije (i spriječiti rat i potencijalno III svjetski rat) te je prihvatilo i podržalo Putinovo rješenje.
Ovo je samo grubi obris slike, cijela stvar je malo više isprepletena, interesi, grupe itd. Isprepleteni su. Na primjer, Obama, iako p-stanovnik SAD-a , Drugim riječima, Obama je u velikoj mjeri talac američke regionalne elite, ali čim je Putin smislio uvjerljiv scenarij nenapadanja, tj. Dao je Obami manevriranje, čak i s logičkog stajališta i američka elita nije nista mogla predloziti Obami a on je to iskoristio.
S druge strane, činjenica da je GP priznao Putina izjednačava se s određenim pitanjem globalne politike – sirijskom krizom – ne znači da oni ne pokušava vratiti stvari na stari kolosijek i “pokazati svoje mjesto” Putinu. Prvi događaj bilo je premlaćivanje i zatvaranje ruskog diplomata Borodina u Nizozemskoj. No čini se da se Putin ne povlači, što u osnovi predstavlja prijelaz u otvoreni rat između GP-a i Rusije / Putina. Što ne znači rat u klasičnom smislu, već rat svim sredstvima (od strane GP-a) kako bi se situacija vratila u prethodno, povoljnije stanje.
Nedavni događaji, još jedan napad na diplomate širom svijeta, napad informacijskog medija zapadnih medija, naslovi poput “Situacija u Rusiji se približava državnom udaru” i val slične vrsta (vidi Zapad-Rusija: Informaciona kanalizacija) sve su manifestacije ove nove situacije. Vjerojatno teroristički napad u Volgogradu. Međutim, ne mogu steći dojam da je GP upadao u registar i da je u krizi, čineći pogreške (ako je u drugom slučaju na njegovu inicijativu): ime pretučenog diplomata – Borodin. Borodino je bio odlučujuća bitka 1812. godine u kojoj je odlučen budući poraz Napoleona. Završilo je neodlučno, ali Napoleon je kasnije napisao da je odlučeno. I Borodin je pretučen, ali je preživio; Volgograd (Staljingrad) – možda ne treba više pisati. Staljingradska bitka je za rusku civilizaciju simbol Velikog domovinskog rata, matrica pobjede.

burt
Gost
burt
11 mjeseci prije

znači cijela ta igra s Kurdima, SAD, Turskom i dubokom državom je da su svi oni dosad radili sve ovo samo da bi Assad prosperirao i da bi Sirija bila normalna država kako ti kažeš, Milanče ti si lokalni igrač a globalisti ti sigurno ne davaju informacije o svojim budućim potezima niti se obraćaju direktno tebi pa im znaš planove, drži se stoga prodaje piva i ostani na lokalnom nivou a globaliste prepusti globalnim kretanjima

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

jedini potez sto se sada vodi u svijetu,preformacija amerike,otpis americke drzavne elite,da nedođe do treceg svjetksog rata.Neumiri se americka drzavna elita,globaciki ce amerima rezirati građanski rat a onda ce biti bjezanija prema mexiku.Tamo ih ceka zid kojeg je sagradio Trump,pocmu bjezati,preskakati,ceka ih meksicka naurazna vojska,koja ce se s anjiam obracunati na poseban nacin..Sirija je rijesen problem,bliskom istoku vise rata biti nece,Afrika dolazi pod kontrolu rusije,Kina ima svoj interes a slijedi onda evropa,novi val izbjeglica,preformaicja drzava u evropu,nove drzave,novi narodi itd..kako ce to brzo ici,kojim tokom,mozda dozivimo..Evropa moze birati u buducnosti,Kineski tvrdi marksizam,Iranski kalifat ili Ruski svjet..cetvrti izbor nepostoji..Da dodam biti c enova austorugarska-monarhija,na cleu s aaustrijom,drzave sadasnje v4 ili visegradska grupa..toliko..mogu biti neka mala komesanja,to ce biti vise za ispuhavanje pojedinaca nego neka konkretna rijesenja..

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Sad je turistički vodič…

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
11 mjeseci prije

Pošteno bi bilo da svi odu u eu jer je ta eu dobrim dijelom učestvovala u rasturanju Sirije…pa eto im nagrada

Zacc
Gost
Zacc
11 mjeseci prije

Rasturanje Sirije nije bila EU ideja, jer je EU po defaultu bezidejna. EU je samo kao pudlica slijedila buldoga – SAD.

samo tako
Gost
samo tako
11 mjeseci prije

Oettingeru, platiti čete vi sultanu onoliko koliko on traži. EU je gubitnik u ovoj igri sa Sirijom a vi se pitajte zašto. Koliki je utjecaj pohlepe a koliki je utjecaj idiotizma struktura EU?
Ni sukno ni škare nisu u vašim rukama dok vi sanjate “nato” slobodnu zonu u Siriji. Jadnici, jedino što znate je dizati poreze na zrak stanovnicima EU

burt
Gost
burt
11 mjeseci prije

situacija je fluidna i zamršena, dok NATO i EU činovnici baljezgaju o sigurnosnoj zoni za koju su zakasnili i koju nemaju čime provesti dotle se danas u turskoj sigurnosnoj zoni vode borbe između turske vojske i FSA protiv SAA i SDF, za Erdogana se zna da je svjestan na kojim mjestima se upravo vode borbe za budućnost Sirije i zapadnog svijeta ali za idiota Trumpa i EU činovnike to nije sigurno jer zadnje vrijeme baljezgaju svakakve gluposti pa nije jasno jeli to glume ili nisu svjesni nekih stvari ili je nešto treće

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
11 mjeseci prije

EU lumeni?
Nešto treće……
Saudi – UAE- Katar lova….

Kvisko
Gost
Kvisko
11 mjeseci prije

Sultan u svakoj svojoj izjavi potvrdjuje da je trgovac ljudima , pazari sa tim nesretnim ljudima kao da su paprike na bazaru.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Možeš ti Erdogan samo prijetit godinama ali ti izbjeglice nesmiješ pustit jer nemaš dozvolu od USA..ni kurdi te ozbiljno nisu shvatili makar ih ucijenjuješ terorom,odrubljivanjem glava i sl..a sam shvataš da ti sankcije vise nad glavom ako nebudeš bio dobar sa Trumpom.Vidićemo sutra kad istekne rok koji si dao šta ćeš poduzet ili ćeš opet cvilit Putinu i molit ga za pomoć.Bolje bi bilo asadu da istera Ruse jer od njih nema neke vajde osim pljačke nafte i plina a islamisti još u Idlibu vrte telad i uživaju na suuncu.Jao Siriji kad ima takvog saveznika..

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

Trump,Erdogan izbjeglicama neupravlja,tako da znas.Izbjeglicki val migranata trebao je krenuti prema evropi davne u vremenu 1980-1988 godine ali je to sprijecio Iracko-iranski rat.Znaci,proces je nastavljen poslije 2015 godine,malo zaustavljen,a kad se naredi odozgo,opet ce taj val migranata krenuti prema evropi,nema sanse da se evropa,pojeidne drzave obrane od toga.To je planirani globalni proces,koji ce biti relaiziran radi određenih stvari..A kad ti tako pises o rusima,zasto je onda Papa kao clan globalista na zasjedanju G20 dao pismo Putinu da rijesi problem Sirije.Sto mislis?

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Papa nema nikakve veze sa Sirijom on se drži Vatikana i crkvenih dužnosti–Putin nije ništa riješio u Siriji osim što je napravio bazu da može parirat USA koji ima na stotine baza u svijetu.Asad je ostao na vlasti i dobio je Damask a ostali dijelovi Sirije su razrušeni ili pod utjecajem drugih država.Kakav je to saveznik sa ogromnom vojskom a nemogu uništit drumske razbojnike u đipovima bez avijacije i sl..sad su im i naftna polja zauzeta od USA i nemisle ih prepustit.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

ajde sule oladi,nema smisla stobom raspravljati kad si daleko od svih tih informacija 100 godina.zadaj u googlu,pismo pape putinu na g20,pa ces vidjeti onda o sto ide,kad mi nevjerujes..mozda ces shvatiti ond ao cemu pisem..ti si obican provokator a ne onaj koji daje konstruktivne odgvore..

burt
Gost
burt
11 mjeseci prije

Milanče kad će više Assad vratit unitarističku vlast i suverenitet nad cijelom državom, čemu sva ova igra sa Idlibom, Kurdima, naftnim poljima i turskom demilitariziranom zonom ako se moglo bez svega toga samo da Assad pobijedi, od tvojih uopćenih teorija nema ništa, ti si lokalac a ne igrač globalizma, nastavlja se borba dva koncepta a ti govoriš uopćeno, probaj malo češkog piva

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
11 mjeseci prije

Pitaj americkou drzavne elitu zasto je napala siriju,kojí sú razlozi,moždá ti odgovori.Ja odgovor znám.

Lurker
Gost
Lurker
11 mjeseci prije

Da, i mene je uvijek zanimalo koji ce im Sirija i Libija, cijeli bliski istok je njihov osim Irana s tim da USA ima dovoljno nafte za sebe… Zasto su napali Libiju i Siriju?

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Salji, brate Erdo.
Ako nista drugo ce bar nekoliko desetina tisuca reakcije crknuti od muke? 🙂

semafor ne radi
Gost
semafor ne radi
11 mjeseci prije

Salji Erdo imamo mi masu apartmana. Moramo slusati druga trupetta i kompu. To su novi kirurzi,mesari umjereni fini momci.

antimason
Gost
antimason
11 mjeseci prije

Babiću Babiću dakle blokirao si me na fejsu, e znam kako je…istina boli

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
56
0
()
x