fbpx

Mevlüt Çavuşoğlu – Turska ne planira da se povuče sa posmatračkih punktova

Marinci Turska Abrams M1A2

Turska vojska ne planira da se povuče sa svojih posmatračkih punktova na sjeveru Sirije, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlüt Çavuşoğlu na konferenciji za štampu u Ankari.

“Trenutno nemamo namjeru da to premestimo na neko drugo mjesto”, rekao je Çavuşoğlu novinarima u Ankari. “Nastaviće sa svojom misijom”, rekao je turski ministar vanjskih poslova, dodavši da se preduzimaju potrebne sigurnosne i vojne mjere.

Turska vojska trenutno nije opkoljena; međutim, ako njihovi saveznički militanti izgube Ta’mana u blizini Khan Sheikhoun-a, biće opkoljeni sirijskom  vojskom.

Turski ministar vanjskih poslova takođe je uputio ozbiljno upozorenje sirijskoj vojsci da ne napada njihove trupe.

„Režim se ne treba igrati sa vatrom. Učinićemo sve što je potrebno da osiguramo svoje trupe “, dodao je.

Uprkos navodima Ankare o napadima na njihove trupe, sirijska vojska zapravo nije pogodila turske snage u pokrajini Idlib.

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
29 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
igi
Gost
igi
1 godina prije

….OK….to je novi međunarodni poredak…koji su to licemjeri…

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije

Pokušavam da vizualiziram izgled tvrdog patriota Branka, čiča sa brčićima obučen u srpsku vojnu uniformu iz 1916. sa šajkačom i značkom srpske kraljevine, jedino sam u dilemi što ima na nogama, visoke čizme ili opanke.
(sori ali morao sam)

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Direktor

Pravi patriotaa, ne sumnjaj u to…mialim borac iz 1916,ne znam za Branka.

PPP
Gost
PPP
1 godina prije
Reply to  Direktor

Branko, možda bi bilo bolje da javiš predsjedniku Putinu, da prvo on ispravi?

http://en.kremlin.ru/events/president/news/58374

Latinica
Gost
Latinica
1 godina prije

Piši kako ti paše, a druge ostavi na miru. Ime je napisano na latinici.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Meni predstavlja problem to sa tim pržvopisom, simpatično mi na Germanskom jer i mogu prelomiti jezik ali ovo sa Turskim ili nekom Azijatskom fonopisu mi je problem….naravno,bez da zakeram ili ponižavam nečiji pravopis jer zbilja masira mozak što ima svojih prednosti.

leemoon
Gost
leemoon
1 godina prije

zapalit gume…..

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Misle Turci da mogu vjecno odrzavati Idlib nema od toga nista mogu uspostaviti koliko hoce kontrolnih tocaka ali SAA i saveznici ih uvjek mogu opkoliti i zaobici kao i u moreku i nastaviti dalje. Turska je igrala igru i izgubila nitko na ovom svijetu nemoze tolerisati Idlib teroristicku enklavu rak rana koja bi stalno krvarila u ovom formatu Turska je mnogo slabiji ucesnik od Amerike i Rusije. Amerikanci im nedaju ni primirit u zonu koju oni kontroliraju a izgleda da je i Rusima dosta.

burt
Gost
burt
1 godina prije

zato su se i pojavljivale razne dezinformacije o turskim povlačenjima i bežanijama jer bi neki htjeli svoje želje prikazati kao realnost, turska vojska mora prema višim političkim odlukama biti raspoređena u Idlibu i time zamrznuti stanje i napraviti podjelu Idliba na dva dijela proturski i proassadovski što je uvod u federalizaciju Sirije, Assadu je jasno da zamrzavanje stanja znači federalizaciju Idliba i države i kraj njegove vladavine i zato nema izbora nego nastaviti ofenzivu i zato bjesomučno napada sa preostalim avionima i helikopterima komunikacije i gradove i hoće potpuno opkolit pobunjenike i islamiste u sjevernoj Hami a tursku promatračku bazu prisiliti na evakuaciju a na drugom dijelu fronta prodrijet u Latakiju ali jasno je da turska strana neće odstupiti i zato su doveli borbenu grupu na glavnu komunikaciju u Idlibu kao protumjeru Assadovim i IRGC akcijama

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  burt

A ne moraju nikuda, samo proći kraj njih.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  burt

Burtolino, ti si ovdje da nas zabavis i nasmijes. Nece biti nikakvog proturskog dijela Idliba. Jedino sto ce im ostati zasad je za promatracnica i ako budu dobri, mogli bi na tom mjestu otvorit turski konzulat u Siriji.

burt
Gost
burt
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

podjela Idliba i federalizacija Sirije je jedna od osnovnih postulata današnjeg globalističkog poretka, Rusi su realisti ali kao što se moglo i očekivati Assad i vjerski ekstremisti iz IRGC-a tome se protive, Assad jer bi to značilo kraj njegove dugogodišnje vladavine i suđenje za ratne zločine a IRGC jer hoće ostvarit svoje ciljeve u skladu sa Homeinijevim manifestom, očigledno je zadnjih dana prekršen i tursko-iranski džentlmenski dogovor da u borbama u Idlibu ne sudjeluju šijtske milicije iz Irana i Afganistana i zato je turska vojska morala intervenirati i dovesti novu vojnu grupaciju u Idlib ali Assad iz svoga kuta gledanja nema izbora nego vojno krenuti na sve ili ništa

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije
Reply to  burt

Da li ti procitas svoje gluposti prije nego sto pritisnes “posalji”.? 102% Ne.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  burt

Burt; IRGC-e ne može direktno ali zato što je zatišje u Jemenu (još jedan uspjeh globalista) poslali su nove japanke Hutijima i “Japanka divizija” poznati kao kamikaze već su tamo, a i ovdje izgleda ima dobrovoljaca pa bi se mogla reaktivirati 6. lička i eto ih do Krima! Vidiš da se mokri snovi globalista već 20. godina ali baš nigdje ne ostvaruju ali eto baš u Idlibu hoće???

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

I uz to nebeski narod

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Odisea

A ko nije….s kim god pričaš dobiješ dojam Božije naklonosti samo prema njemu.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Ja se zalazem da se fonetiziraju samo ona imena koja nisu originalno na latinici osim ako imaju latinicni standard.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 godina prije

Ima pjesma od grupe Film: „Neprilagođen“. Ali, nije to problem. Problem je kada se čovjek ne želi prilagoditi, ali to zahtjeva od drugih.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 godina prije

@Branko
FYI: Latinicom se piše: „ubuduće“, ćirilicom „убудуће“, ali ne „у будуће“.

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Vjerujem da većina na ovom portalu želi da Sirija bude ponovo slobodna i cijelovita kao i prije,ali situacija i dalje ne ide u prilog sirijcima. Možemo i dalje se ljutit na burta,đugija i ostale, možemo im i dalje davat minuse koliko god hoćemo ali oni nam samo žele reći da teško i nikako da sirijska vojska ponovno bude na svojim starim granicama na sjeveru. Ovo sa Idlibom se odužilo,moja prognoza je bila da će još ovu zimu završiti sa ovim doktorima i inžinjerima. Želim i dalje svim srcem da se ponovno izgradi i obnovi ta napaćena zemlja.. Jučer sam bio na kavi sa kolegom iz južnog dijela Sirije,on je iz grada Daraa(ispravite me ako sam krivo napisao)i kroz priču sa njim o životu sad i budućem u Siriji,nije rekao ništa dobroga…. A ionako čitamo većinu vijesti o Idlibu,a ostatak Sirije smatram da nije manje bitan,samo mi se čini da ova spirala zla nema kraja….ili je ipak kraj tu,samo ga ne vidimo..

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  alfa33

Želim slobodu Siriji.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije

Lijepo je to kada ministar vanjskih poslova Turske izjavi da je OKUPATOR u drugoj državi i još im prijeti: “Režim se ne treba igrati sa vatrom. Učinit ćemo sve što je potrebno da osiguramo svoje trupe”. Assadu treba biti drago kada mu teroristi za državno uređenje kazuje da su “režim” to znači da je na dobrom putu da od svoje države napravi pravu Arapsku republiku!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Mile

Podvijenog repa bježati če od “režima” kao nekad usranci iz Vijetnama. Neče proči puno vremena

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije

Bit će tako kako CAR Putin odredi !!

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 godina prije

Bilo kome iz ex YU nije problem pročitati „Çavuşoğlu, ali „Юлия Янукович“ ili „पापुआ“ jeste.
Je li još nešto nejasno?

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Alan Ford

Izgovara se Čavušoglu ili Kavušoglu.

Max
Member
Max
1 godina prije

Bolje Turcima da se maknu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik