Mevlüt Çavuşoğlu – Turska ne planira da se povuče sa posmatračkih punktova

Marinci Turska Abrams M1A2
29 komentara

Turska vojska ne planira da se povuče sa svojih posmatračkih punktova na sjeveru Sirije, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlüt Çavuşoğlu na konferenciji za štampu u Ankari.

“Trenutno nemamo namjeru da to premestimo na neko drugo mjesto”, rekao je Çavuşoğlu novinarima u Ankari. “Nastaviće sa svojom misijom”, rekao je turski ministar vanjskih poslova, dodavši da se preduzimaju potrebne sigurnosne i vojne mjere.

Turska vojska trenutno nije opkoljena; međutim, ako njihovi saveznički militanti izgube Ta’mana u blizini Khan Sheikhoun-a, biće opkoljeni sirijskom  vojskom.

Turski ministar vanjskih poslova takođe je uputio ozbiljno upozorenje sirijskoj vojsci da ne napada njihove trupe.

„Režim se ne treba igrati sa vatrom. Učinićemo sve što je potrebno da osiguramo svoje trupe “, dodao je.

Uprkos navodima Ankare o napadima na njihove trupe, sirijska vojska zapravo nije pogodila turske snage u pokrajini Idlib.

 

Hayat Tahrir al-ShamSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

….OK….to je novi međunarodni poredak…koji su to licemjeri…

Direktor
4 godine prije

Pokušavam da vizualiziram izgled tvrdog patriota Branka, čiča sa brčićima obučen u srpsku vojnu uniformu iz 1916. sa šajkačom i značkom srpske kraljevine, jedino sam u dilemi što ima na nogama, visoke čizme ili opanke.
(sori ali morao sam)

Latinica
4 godine prije

Piši kako ti paše, a druge ostavi na miru. Ime je napisano na latinici.

Siniša
4 godine prije

Meni predstavlja problem to sa tim pržvopisom, simpatično mi na Germanskom jer i mogu prelomiti jezik ali ovo sa Turskim ili nekom Azijatskom fonopisu mi je problem….naravno,bez da zakeram ili ponižavam nečiji pravopis jer zbilja masira mozak što ima svojih prednosti.

leemoon
4 godine prije

zapalit gume…..

Fenix
4 godine prije

Misle Turci da mogu vjecno odrzavati Idlib nema od toga nista mogu uspostaviti koliko hoce kontrolnih tocaka ali SAA i saveznici ih uvjek mogu opkoliti i zaobici kao i u moreku i nastaviti dalje. Turska je igrala igru i izgubila nitko na ovom svijetu nemoze tolerisati Idlib teroristicku enklavu rak rana koja bi stalno krvarila u ovom formatu Turska je mnogo slabiji ucesnik od Amerike i Rusije. Amerikanci im nedaju ni primirit u zonu koju oni kontroliraju a izgleda da je i Rusima dosta.

burt
4 godine prije

zato su se i pojavljivale razne dezinformacije o turskim povlačenjima i bežanijama jer bi neki htjeli svoje želje prikazati kao realnost, turska vojska mora prema višim političkim odlukama biti raspoređena u Idlibu i time zamrznuti stanje i napraviti podjelu Idliba na dva dijela proturski i proassadovski što je uvod u federalizaciju Sirije, Assadu je jasno da zamrzavanje stanja znači federalizaciju Idliba i države i kraj njegove vladavine i zato nema izbora nego nastaviti ofenzivu i zato bjesomučno napada sa preostalim avionima i helikopterima komunikacije i gradove i hoće potpuno opkolit pobunjenike i islamiste u sjevernoj Hami a tursku promatračku bazu prisiliti na evakuaciju a na drugom dijelu fronta prodrijet u Latakiju ali jasno je da turska strana neće odstupiti i zato su doveli borbenu grupu na glavnu komunikaciju u Idlibu kao protumjeru Assadovim i IRGC akcijama

Odisea
4 godine prije

I uz to nebeski narod

Zvrk
4 godine prije

Ja se zalazem da se fonetiziraju samo ona imena koja nisu originalno na latinici osim ako imaju latinicni standard.

Alan Ford
4 godine prije

Ima pjesma od grupe Film: „Neprilagođen“. Ali, nije to problem. Problem je kada se čovjek ne želi prilagoditi, ali to zahtjeva od drugih.

Alan Ford
4 godine prije

@Branko
FYI: Latinicom se piše: „ubuduće“, ćirilicom „убудуће“, ali ne „у будуће“.

alfa33
4 godine prije

Vjerujem da većina na ovom portalu želi da Sirija bude ponovo slobodna i cijelovita kao i prije,ali situacija i dalje ne ide u prilog sirijcima. Možemo i dalje se ljutit na burta,đugija i ostale, možemo im i dalje davat minuse koliko god hoćemo ali oni nam samo žele reći da teško i nikako da sirijska vojska ponovno bude na svojim starim granicama na sjeveru. Ovo sa Idlibom se odužilo,moja prognoza je bila da će još ovu zimu završiti sa ovim doktorima i inžinjerima. Želim i dalje svim srcem da se ponovno izgradi i obnovi ta napaćena zemlja.. Jučer sam bio na kavi sa kolegom iz južnog dijela Sirije,on je iz grada Daraa(ispravite me ako sam krivo napisao)i kroz priču sa njim o životu sad i budućem u Siriji,nije rekao ništa dobroga…. A ionako čitamo većinu vijesti o Idlibu,a ostatak Sirije smatram da nije manje bitan,samo mi se čini da ova… Čitaj više »

Mile
4 godine prije

Lijepo je to kada ministar vanjskih poslova Turske izjavi da je OKUPATOR u drugoj državi i još im prijeti: “Režim se ne treba igrati sa vatrom. Učinit ćemo sve što je potrebno da osiguramo svoje trupe”. Assadu treba biti drago kada mu teroristi za državno uređenje kazuje da su “režim” to znači da je na dobrom putu da od svoje države napravi pravu Arapsku republiku!

Stjepan Vujec
4 godine prije

Bit će tako kako CAR Putin odredi !!

Alan Ford
4 godine prije

Bilo kome iz ex YU nije problem pročitati „Çavuşoğlu, ali „Юлия Янукович“ ili „पापुआ“ jeste.
Je li još nešto nejasno?

Max
4 godine prije

Bolje Turcima da se maknu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI