Mihail Saakašvili odlazi među šatoraše pred zgradu ukrajinskog parlamenta

Vrhovna Rada protest
24 komentara

U Kijevu ispred zgrade Vrhovne Rade od 17. listopada traju prosvjedi protiv aktualne vlasti. Oporba vladajućem ”Bloku Petra Porošenka” je najavila neograničene prosvjede protiv sadašnje vlade. Prosvjednici su tamo postavili šatore, prvu barikadu i terensku kuhinju. Broj demonstranata varira. Noću ih je nekoliko stotina, a tijekom dana ih zna biti nekoliko tisuća.

U prosvjedima sudjeluju pristaše Mihaila Saakašvilija, bivšeg guvernera regije Odessa, aktivisti stranke ”Domovina” Julije Timošenko, ”Samopomoć”, nacionalistička stranka ”Sloboda”, ”Nacionalni korpus”, odnosno političko krilo neonacista bojne ”Azov”, te druge organizacije. Pogledamo li imena stranka i organizacija koje sudjeluju na prosvjedu, riječ je o istim ljudima i njihovim pristašama koje su 2014. vodile ”EuroMaidan” u Kijevu.

satori ispred Vrhovne Rade
FOTO: Šatori ispred zgrade Vrhovne Rade

Prosvjednici su se u više navrata sukobili s policijom i tijekom sukoba uspjeli oteti streljivo vojnicima Nacionalne garde.

Mihail Saakašvili, bivši predsjednik Gruzije i bivši šef regionalne državne uprave Odesa, priopćio je kako će se i on pridružiti ”šatorašima” ispred zgrade Vrhovne Rade.

“Odlučio sam se preseliti među prosvjednike na trgu ispred Vrhovne Rade”, izjavio je Mihail Saakašvili.

Ova odluka je očito posljedica konačnog priopćenja Državne službe za migracije Ukrajine, koja je ranije Saakašviliju odbila dodijeliti status političkog izbjeglice u Ukrajini. Očito je bivši guverner regije Odesa ocijenio da će ga ukrajinska policija teže iznijeti iz šatora u blizini Vrhovne Rade, nego iz stana u Kijevu.

Naime, Mihailu Saakašviliju, nakon oduzimanja ukrajinskog državljanstva i odbijanja dodijele političkog azila, sada prijeti izručenje Gruziji, gdje ga se tereti za više teških kaznenih djela i gdje riskira kaznu dugogodišnjeg zatvora.

AzovEuromaidanVrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ponte
6 godine prije

idealna situacija za zapad je ukrajina da se stvori nestabilnost i sukobi jer tko god pobijedi nije bitno uvijek ce stradati rusi

ime
6 godine prije

makar ne podržavam dotičnoga, jedina dobra stvar je ukidanje korupcije u policiji u gruziji.
naime u njegovo doba kazne su išle u iznosu od 10 godina, digo je svima plaće da nemaju potrebe biti korumpirani i pomiješali su stare vukove sa mladim policajcima, hrpa policajaca je završila u zatvoru. e sad kako je danas pojma nemam.
da bar neko kod nas uvede tako nešto. u cijeloj državnoj upravi. jer to je jedini razlog iseljavanja: korupcija kod zapošljavanja i korupcija kod svega što neko želi isposlovat s državom (privatno ili poslovno)

ograda: prestar sam da bih bio optimista.

Sinisa
6 godine prije

Ovaj covjek je neuništiv!

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Sakašvili je jedan običan, kako to kažu dalmatinci, redikul, funcut, lero, a sa takvim likovima se ne može nikada ozbiljno računati. Američki pijun za prljave poslove. To je Sakašvili.

žrec
6 godine prije

Ma tip je zakon. Baš ko da je izašao iz nekog Gogoljevog romana, boli ga briga 😀

bbbb
6 godine prije

Poslan od tame da natjera walcmana na rat sa Donbasom ako ne bude htio Šala će ga smijeniti jer je zaštičen ko kramp.

fenix
6 godine prije

Sad gledaj kad Sakasvili postane predsjednik Ukrajine.?

octopus
6 godine prije

Dosadno, kao naši štakoraši. Fale snajperisti..

Borac2
6 godine prije

Klošari na okupu.

veljko
6 godine prije

Sakašvili je 2008 izveo katastrofalnu akciju protiv Južne Osetije, vojska je bila loše organizirana, upotrebljene su nedovoljne snage samo 10 bataljona bez rezerve a u simulacijama uopće nije bio predviđen sukob sa ruskom vojskom, danas Sakašvili i skupine nezadovoljnika u šatorima ne mogu ništa učiniti niti mogu napraviti novi Maidan jer je od 2014 stvar u Ukrajini preuzeo NATO koji neće ništa prepustiti slučaju, zato su sve sigurnosne akcije ukrajinskih snaga koordinirane sa NATO-ovim informacijsko-obavještajnim centaru Kijevu a NATO časnici za vezu i i operativci specijalnih američkih i britanskih jedinica nadziru situaciju na terenu

fbslo
6 godine prije

..da bi bio “normalan” dio stanovništva
sad pucao na ove šatoraše,
pao bi Porošenko?

elijah magnier
6 godine prije

Ma,izdržati će oni barem 555 dana,dok ne budu prihvaćeni njihovi zahtjevi.
Veće mirovine,bolji auti,može koja koncesija / imamo mi i plinske boce.

PERO
6 godine prije

Iza tih takozvanih šatoraša uvijek stoji nečija obavještajna služba ili Soroš.

davor
6 godine prije

mi bi im mogli poslat naše ”gljugljuškiće”

Osoba C
6 godine prije

U Kievu je nedavno održan najveći mimohod nacista od Drugog svjetskog rata, u čast Stepana Bandere, nacističkog kolaboracionista i ukrajinskog nacionaliste. Po procjeni sudjelovalo je oko 20.000 ljudi.
Zapadni mediji, famozna međunarodna zajednica, EU, nitko se nije ni osvrnuo na to.
Ili sam ja napisao fake news, pa bih mogao doći pod udar nekog od propisa blagoslovljenih od EU parlamenta i Komisije, radi širenja nečije propagande.

Zvrk
6 godine prije

jope ti šatoraši ruju jedinstvo ponositog ukraijinskog naroda!

Zorule
6 godine prije

Cudim se kako ga vec do sad nisu uhitili i transferirali u Gruziju. Ocigledno im iz nekog razloga odgovara takav.

ive
6 godine prije

Imaju li ti satorasi plinske boce?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI