Mike Pompeo stavio 38 Huaweijevih podružnica na crnu listu i pozvao saveznike na poduzimanje istih poteza radi zaštite međunarodne stabilnosti

Pompeo - Huawei
27 komentara

Washington je dodao desetak tvrtki na popis koji zabranjuje firmama ostvarivanje pristupa određenim američkim tehnologijama kao dio nametanja sankcija protiv Huaweija. Mike Pompeo pozvao je američke saveznike na apliciranje sličnih ograničenja.

Državni tajnik u ponedjeljak je dao izjavu za medije u kojoj je pozdravio odluku Odjela trgovine o proširenju propisa, kojom je ograničen američki izvoz povezan s Huaweijem, tvrdeći da je kineska tvrtka “kontinuirano pokušavala izbjeći” pravila koja su prvi put primijenjena u svibnju. Nova ograničenja spriječit će telekomunikacijskog diva u nabavljanju procesora od trećih strana, koje koriste američku tehnologiju i softver.

Odjel za trgovinu također će dodati 38 Huaweijevih podružnica na vladin popis entiteta, u kojem se nalaze inozemne tvrtke kojima se zabranjuje korištenje američke tehnologije.

Opisujući Huaweija kao “produžnu ruku za nadzor Komunističke partije Kine”, Pompeo je rekao da su nove mjere usmjerene na zaštitu nacionalne sigurnosti i privatnosti građana SAD-a. Pozvao je američke saveznike na nametanje sličnih ograničenja za Huawei, tvrdeći da su ona potrebna kako bi se osigurala „međunarodna stabilnost“.

Mjesecima je Washington pritiskao svoje partnere na prekidanje poslovne suradnje s Huaweijem, tvrdeći da bi dopuštanje Huaweiju da razvija vlastite 5G mreže dovelo do sigurnosnog problema u zemlji. Međutim, vijest je naišla na vrlo nepovoljan odgovor od strane velikog broja europskih država, a zemlje poput Njemačke navode kako ne postoje dokazi koji bi potkrijepili takve tvrdnje Washingtona.

Prošlog je tjedna češki premijer Andrej Babis izrazio oklijevanje u vezi s prekidanjem svih veza s Huaweijem, napominjući da o tom pitanju treba razgovarati unutar EU-a i da još uvijek nije donesena konačna odluka na natječajima za 5G.

Američka crna listaAmeričke sankcijeHuawei
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Pompeo Internazionale ?

piždro
3 godine prije

vidi buce, koje držanje ruku .. ko na ispovjedi. on sve zna iz prve ruke…

yale
3 godine prije

Mike Pompeo Lol……..kao da on radi nesto za sebe.

Da ima pravde ja bi napisao slijedeci naslov:
Americki rezim nastavlja LOOTING po svijetu pa je stavio 38 Huaweijevih podružnica na crnu listu i pozvao SVOJE SATELITE na poduzimanje istih poteza radi zaštite americkih imperijalnih interesa………

Oprastam vam, takav naslov sto ste stavili vi, bi stavili i Russia Today.

Sir Oliver
3 godine prije

Validacija-cenzura.
Bravo i vi odoste pod led

Novak
3 godine prije

BJELORUSIJA

100% ne podrzavam revolucije nigdje u svijetu.

Mislim da ce Rusija dozvoliti “sve” u Bjelorusiji osim da budu stacionirani strani vojnici.
Ako bjelorusko rukovodstvo danasnje ili buduce ima imalo pameti, ako im je imalo draga ta zemlja i taj narod moraju izglasati zakon, ustav o potpunoj neutralnosti. Malo jace nego sto ima Austrija.

Kažun d.d.
3 godine prije

Nije njemu lako……………..naštimati kravatu.
Stane Dolanc je u CK SKJ imao Milku,koja je to sređivala.

Jozo
3 godine prije

Tko gubi ima pravo da se ljuti
Jozo Posavac sa Huaweija Miki napumpani dođi pa mi ga zaplijeni

Zadranin
3 godine prije

pompeo= *ubre amerokenjsko koje daje izjave tipa: mi lažemo, varamo, krademo.

Pametnom dosta.

P***!

Kažun d.d.
3 godine prije

Sudac: Sud zaključuje da je Hariri ubijen bombaš samoubojicom u Mitsubishiju ukradenom iz Japana, ugašen u UAE, zatim u Tripoli, a potom u bombaški napad. DNK dokazi opovrgavaju lažnu tvrdnju, ali ne i tko je bio bombaš. Jedino pravi ljudski ostaci bili su zub nekoga u 20-ima.

Tbilisi
3 godine prije

Tko se boji novog šifriranja podataka?

Tupko Glupko
3 godine prije

Pogrešan vam je naslov. Zadnja riječ umjesto “stabilnosti” treba pisati “nestabilnosti” 🙂
Huawei kao, citat: “produžna ruka za nadzor Komunističke partije Kine” – nezavisna istraživanja u Europi pokazala su da njihov softver nema nikakav “backdoor” kojim bi kineska država mogla vršiti nadzor nad komunikacijama.
Izgleda da taj nenadzor boli izuzetne.

dalmata
3 godine prije

Šjor “Bob”,Vi ste čovik po mom guštu,govorite ka da mene pitate.Poštovanje

mislim
3 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=mN3z3eSVG7A
to su bili vicevi koji su imali podlogu u stvarnosti.
vicevi koje je pričao ,ne važe baš skroz za danjašnju kinu.i svijet.
a američki politika je još ista ili slična ko tad ,
smatram da se situcija dosta promjenila , tako da ta politika neče baš tako proći.
več sam rekao, pa se ponavljam ” svi več znaju sve fore”

Mahatma
3 godine prije

BREAKING NEWS: Vučić stavio Apple i Google na crnu listu.

Alex
3 godine prije

Jadni Ameri, na što su spali. Traže pomoć saveznika protiv Huawei. Syebat će ih Kinezi kad se sve kineske kompanije razmile po svijetu.😭😂

Stara kuka
3 godine prije

Ova američka kampanja je prije svega pokrenuta jer jednostavno SAD u ovom trenutku nema kompaniju koja bi konkurirala Huaweiju na polju 5G tehnologije. Od zapadnih kompanija to bi mogli jedino Ericsson i Nokia jer su tehnološki sposobni za to, ali oni se ne mogu financijski nositi sa golemom podrškom koju Huawei ima od kineske države jer Huawei jeste strateška državna firma i može dampinškim cijenama pobijediti svakog eventualnog zapadnog konkurenta na tržištu. Ali zar je netko stvarno toliko naivan pa da vjeruje kako Kinezi ne bi iskoristili praktično monopol koji je na polju 5G tehnologije ostvario Huawei za ugradnju hardvera i softvera koji bi bili namijenjeni špijuniranju, prikupljanjju podataka i njihovo stavljanje na raspolaganje kineskoj državi i obavještajnim službama? Svatko u njihovoj situaciji bi iskoristio priliku, pa ju ni oni sigurno neće propustiti. Trump ovdje radi samo ono što je obećao. Štiti američke interese. S jedne strane komercijalne jer se… Čitaj više »

mislim
3 godine prije

a zašto u banci moraš potpisati da nisi amerikanac i da ne radiš ništa kontra amerike.
a ne kinez ili rus?

nessy
3 godine prije

I sta oni sada misle da ce se dogoditi? Da ce Huawei bankrotirati i propasti? Kineze mozete malo usporiti, ali, sada ce oni sami razviti i proizvoditi ono sto im vi ne zelite prodati.
Politika sankcija je izuzetno glupa i kratkovidna, i najvecu stetu, dugorocno, radi onome koji sankcije donosi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI