Neki teoretičari vjeruju da je nedavno sklopljeni sporazum između Izraela i UAE-a uvod u biblijska posljednja vremena

Knjiga o Ezekielu
21 komentar

Prošli tjedan Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su povijesni dogovor kom su uspostavljeni diplomatski odnosi dviju država. No, nekima je taj sporazum samo znak dolazećeg Sudnjeg dana.

Mirovni sporazum Izrael-UAE može biti povezan s biblijskim proročanstvima koja opisuju događaje koji vode do kraja svijeta, tvrde tumači iz Biblijskog proročanstva.

Kako su Ujedinjeni Arapski Emirati postali prva zemlja u Perzijskom zaljevu koja je normalizirala veze s Tel Avivom, teoretičari zavjere požurili su taj razvoj povezati s onim što je poznato kao savez ”Gog-Magog”, odnosno savez zemalja i pojedinaca za koje se smatra da su “budući neprijatelji Izraela”, prema časopisu Adventist Theological. Gog se u literaturi često uspoređuje s antikristom, koji stiže neposredno prije posljednjeg suda.

U časopisu Adventist Theological iz 2007. godine tvrdilo se da će savez koji je u pitanju, “napasti tek nakon što Izrael bude živio sigurno u svojoj zemlji, kada budu u miru sa svojim susjedima i bez vidljive prijetnje”.

Sada su teoretičari Sudnjeg dana s bloga primijetili da bi novi mirovni sporazum mogao biti povezan s ovim proročanstvima koja su navodno, prikazana u poglavlju biblijske knjige o Ezekielu, 38. poglavlje:

“Prema nekim komentarima na knjigu o Ezekielu, prema poglavlju 38, mjesto drevne Šebe i Dedana nalazilo se u Arabiji. Današnji Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su upravo pristali na mirovni sporazum s Izraelom, nalaze se na Arapskom poluotoku”, kaže blog.

“Može li se knjiga o Ezekielu odnositi na današnje mjesto i narode, iako je to proročanstvo pisano stoljećima ranije”?

Autori s bloga zatim su citirali odlomak iz Biblije:

„Šeba i Dedan i trgovci taršiški i svi prodavači njihovi reći će ti: “Dolaziš zacijelo, da plijeniš plijen. Sigurno si skupio vojsku svoju, da grabiš grabež, da uzmeš srebro i zlato, da odneseš imanje i dobro, ukratko, da naplijeniš bogat plijen“.

Tvrdi se da bi ovaj sporazum mogao biti i predviđanje “sveobuhvatnog mirovnog sporazuma na Bliskom Istoku”. U međuvremenu se kaže da “u isto vrijeme kada nacije potvrđuju mirovne dogovore s Izraelom, ostale nacije, koje spominje prorok Ezekiel, neprestano jačaju svoju mržnju prema židovskoj državi”.

„Čini se da savezi iz Ezekielovog proročanstva (Gogi Magog) brzo dolaze prema svojoj realizaciji. Ova vijest, vrlo je važna, jer ukazuje da se dijelovi zagonetke i dalje nastavljaju oblikovati prema konačnim Posljednjim vremenima“, navodi se u blogu.

Svjetski stručnjaci tvrde kako ne postoje dokazi koji bi potkrijepili ovakve tvrdnje, dok takozvani teoretičari teorija zavjere navodno dugo vremena traže nešto ne bi li potvrdili dolazak Apokalipse. Također, tvrdi se da navodno danas više ne postoje narodi koji su navedeni u toj knjizi iz Biblije.

Mirovni sporazum između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, nazvan je “Abrahamov sporazum”. Njega je američki je predsjednik Donald Trump najavio 13. kolovoza. UAE je postala treća zemlja na Bliskom Istoku koja je uspostavila diplomatske odnose s Tel Avivom, nakon Egipta 1979. godine i Jordana 1994. Međutim, turske i iranske vlasti osudile su takav razvoj događaja; Teheran je to nazvao “ogromnom greškom” i “izdajničkim činom” protiv Palestinaca.

Gog-MagogSporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pozitivan pesimista
3 godine prije

abraham ovo, ono..zgodno rece mauro biglino: biblija nije sveta knjiga?

Spacevoodoo
3 godine prije

Živimo u sveopćoj prevari i kako nas danas dresiraju velike internet kompanije tako su se mase dtesirale spisima koje su tadašnji vladari kontrorolirali sa cenzurom i izmjenama text book-ova tako da je teško vjerovati u bilo kakve teorije. Skriveni vladari su manipulirali i manipuliraju s religijama sve do danas.
Inače Armagedon se nebi ni spominjao kad bi se svi stvarno molili bilo kojem Bogu. Jedna od religija koje nijedni vladari nikad nisu voljeli bio je gnosticizam kojeg su učenja i danas skrivena, premda u određenoj mjeri dodtupna.

Kažun d.d.
3 godine prije

Koji gog i magog? Obična izdaja Arapa i izručenje Palestinaca
udruženoj zločinačkoj tvorevini.U goga i magoga vjeruje onaj
zalizani ho.mić Pence i kršćanski cionisti u propaloj Imperiji Zla.

Venator
3 godine prije

Većina ljudi vjeruje u ovakve vjerske budalaštine (moje osobno mišljenje), jer ih je definirala vjera. Upravo ta riječ, “vjera”, čijom se pojavom stvaraju religije (bilo kakve), a čiji je virtualan broj beskrajan. Jednostavan dokaz za nekoga, da ga je kognitivno stanje napustilo. Ne možemo svi biti inteligentni. Priroda nas svakakve stvara i ovo je takav svemir.

Il-2
3 godine prije

Subotari i njihovo uobičajno lupetanje o kraju vremena…

Ante
3 godine prije

Kraj svijeta neće doći u smislu kako neki misle. Osim toga Rimsko carstvo se još nije ujedinilo, ima cijeli niz tih malih znakova koji se trebaju ispuniti da bi došao kraj svijeta. Ovo je jedan od njih, Nostradamus je rekao da će Europa biti uništena mislim da je i baba Vanga nešto slično rekla to će po meni biti kraj jedne ere. Ali čovječanstvo neće biti uništeno.

Davor drugi
3 godine prije

Danas postoje razni teoretičari nekih zavjera koji tvrde također da je Zemlja ipak jedna ravna ploča, glupostima takvih teorija i teoretičara nema vise ni kraja ni početka ,i ovo je upravo jedna od mnogih. Plod ovog ugovora je dugogodišnji rad Izraela na svim poljima, na njegovom priznanju od strane onih koji su nekada bili njegovi najveći neprijatelji i zagovornici njegova uništenja. Jedini mogući način suživota na BI jeste u njihovom međusobnom priznanju i uvažavanju. Čini se da je ovo najpovoljniji trenutak po Izrael, jer je uspio da ovlada većinom teritorija koji je od prilike pretpostavljen da bi Izrael mogao funkcionirati kao država, mada nisu dosegli neki njihov maksimalistički prohtjev., ali čini se da je Izrael spreman podnijeti tu “žrtvu”. Najveći gubitnici nastanka Izraela definitivno su Palestinci, kojima se sprema biti žrtvom za neki koliko-toliko miran suživot na BI. Čin turskog neslaganja s ovim dogovorom je teatralan i smiješan, uzimajući u… Čitaj više »

Zvrk
3 godine prije

konačno je naš šubaru dobio svoj članak!

Alex
3 godine prije

Jeli Ezekiel znao za Kineze, Indijce, Ruse…?
Bojim se da ni Amere nije baš najbolje poznavao.🤔🤥🤔

Max
3 godine prije

Upozoren sam na ovo

Meštar
3 godine prije

A budalaština. Otišli ste u gluposti portal Logično

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI