fbpx

Neki teoretičari vjeruju da je nedavno sklopljeni sporazum između Izraela i UAE-a uvod u biblijska posljednja vremena

Knjiga o Ezekielu

Prošli tjedan Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su povijesni dogovor kom su uspostavljeni diplomatski odnosi dviju država. No, nekima je taj sporazum samo znak dolazećeg Sudnjeg dana.

Mirovni sporazum Izrael-UAE može biti povezan s biblijskim proročanstvima koja opisuju događaje koji vode do kraja svijeta, tvrde tumači iz Biblijskog proročanstva.

Kako su Ujedinjeni Arapski Emirati postali prva zemlja u Perzijskom zaljevu koja je normalizirala veze s Tel Avivom, teoretičari zavjere požurili su taj razvoj povezati s onim što je poznato kao savez ”Gog-Magog”, odnosno savez zemalja i pojedinaca za koje se smatra da su “budući neprijatelji Izraela”, prema časopisu Adventist Theological. Gog se u literaturi često uspoređuje s antikristom, koji stiže neposredno prije posljednjeg suda.

U časopisu Adventist Theological iz 2007. godine tvrdilo se da će savez koji je u pitanju, “napasti tek nakon što Izrael bude živio sigurno u svojoj zemlji, kada budu u miru sa svojim susjedima i bez vidljive prijetnje”.

Sada su teoretičari Sudnjeg dana s bloga primijetili da bi novi mirovni sporazum mogao biti povezan s ovim proročanstvima koja su navodno, prikazana u poglavlju biblijske knjige o Ezekielu, 38. poglavlje:

“Prema nekim komentarima na knjigu o Ezekielu, prema poglavlju 38, mjesto drevne Šebe i Dedana nalazilo se u Arabiji. Današnji Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su upravo pristali na mirovni sporazum s Izraelom, nalaze se na Arapskom poluotoku”, kaže blog.

“Može li se knjiga o Ezekielu odnositi na današnje mjesto i narode, iako je to proročanstvo pisano stoljećima ranije”?

Autori s bloga zatim su citirali odlomak iz Biblije:

„Šeba i Dedan i trgovci taršiški i svi prodavači njihovi reći će ti: “Dolaziš zacijelo, da plijeniš plijen. Sigurno si skupio vojsku svoju, da grabiš grabež, da uzmeš srebro i zlato, da odneseš imanje i dobro, ukratko, da naplijeniš bogat plijen“.

Tvrdi se da bi ovaj sporazum mogao biti i predviđanje “sveobuhvatnog mirovnog sporazuma na Bliskom Istoku”. U međuvremenu se kaže da “u isto vrijeme kada nacije potvrđuju mirovne dogovore s Izraelom, ostale nacije, koje spominje prorok Ezekiel, neprestano jačaju svoju mržnju prema židovskoj državi”.

„Čini se da savezi iz Ezekielovog proročanstva (Gogi Magog) brzo dolaze prema svojoj realizaciji. Ova vijest, vrlo je važna, jer ukazuje da se dijelovi zagonetke i dalje nastavljaju oblikovati prema konačnim Posljednjim vremenima“, navodi se u blogu.

Svjetski stručnjaci tvrde kako ne postoje dokazi koji bi potkrijepili ovakve tvrdnje, dok takozvani teoretičari teorija zavjere navodno dugo vremena traže nešto ne bi li potvrdili dolazak Apokalipse. Također, tvrdi se da navodno danas više ne postoje narodi koji su navedeni u toj knjizi iz Biblije.

Mirovni sporazum između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, nazvan je “Abrahamov sporazum”. Njega je američki je predsjednik Donald Trump najavio 13. kolovoza. UAE je postala treća zemlja na Bliskom Istoku koja je uspostavila diplomatske odnose s Tel Avivom, nakon Egipta 1979. godine i Jordana 1994. Međutim, turske i iranske vlasti osudile su takav razvoj događaja; Teheran je to nazvao “ogromnom greškom” i “izdajničkim činom” protiv Palestinaca.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
22 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

abraham ovo, ono..zgodno rece mauro biglino: biblija nije sveta knjiga?

Alex
Gost
Alex
2 mjeseci prije

Biblija je knjiga kao i svaka druga sa religijskom tematikom…pisali su je ljudi, dakle sastav je plod nečije mašte, pogrešno, iz neznanja i nerazumijevanja, protumačeni događaji. A proročanstva…za to je potrebna gomila imbecila, koji će najprije povjerovati, a potom provesti u djelo.

Tvrdi
Gost
Tvrdi
2 mjeseci prije

Alex, mašta može svašta samo mene zanima što su rabili za tu maštu, ima u prirodi raznih psihostimulansa pa me baš zanima koji su im bili od koristi.

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
2 mjeseci prije

Bitno je sad a ne 1000 godina prije. Kakve im koristi od brojeva

zlatan
Gost
zlatan
2 mjeseci prije

MALI BRO, donijeli su ih Arapi, ali ti brojevi nisu arapski, već hinduistički. Muslimani su ih preuzeli od indijske, tj.hinduističke civilizacije, znači ovo su indijski, a ne arapski brojevi.
Ako ćemo se već natezati čije je šta!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
2 mjeseci prije

Živimo u sveopćoj prevari i kako nas danas dresiraju velike internet kompanije tako su se mase dtesirale spisima koje su tadašnji vladari kontrorolirali sa cenzurom i izmjenama text book-ova tako da je teško vjerovati u bilo kakve teorije. Skriveni vladari su manipulirali i manipuliraju s religijama sve do danas.
Inače Armagedon se nebi ni spominjao kad bi se svi stvarno molili bilo kojem Bogu. Jedna od religija koje nijedni vladari nikad nisu voljeli bio je gnosticizam kojeg su učenja i danas skrivena, premda u određenoj mjeri dodtupna.

Zadranin
Gost
Zadranin
2 mjeseci prije

Spacewoodoo, kako ti se da pisati ovakve gluposti.
P***!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
2 mjeseci prije

@guest_466591
U sridu!

emitter
Gost
emitter
2 mjeseci prije

Spacevoodoo

sveopca prevara da i ne, prevara za one koji ne kontaju kako realnost funkcionira, one koji sebe smatraju iskrenim vjernicima a u sustini su samo religiozni, s njihovom se mukom moze dobro raspolagati, a sto se tice nazovimo skrivenih ucenja, pretpostavljam da danas makar kybalion nije nepoznato znanje, dostupno na E, F, a od nedavno i na D

Q T
Gost
Q T
2 mjeseci prije

A masoni nisu vladari? Koja je njihova religija?

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
2 mjeseci prije

Koji gog i magog? Obična izdaja Arapa i izručenje Palestinaca
udruženoj zločinačkoj tvorevini.U goga i magoga vjeruje onaj
zalizani ho.mić Pence i kršćanski cionisti u propaloj Imperiji Zla.

Venator
Gost
Venator
2 mjeseci prije

Većina ljudi vjeruje u ovakve vjerske budalaštine (moje osobno mišljenje), jer ih je definirala vjera. Upravo ta riječ, “vjera”, čijom se pojavom stvaraju religije (bilo kakve), a čiji je virtualan broj beskrajan. Jednostavan dokaz za nekoga, da ga je kognitivno stanje napustilo. Ne možemo svi biti inteligentni. Priroda nas svakakve stvara i ovo je takav svemir.

Il-2
Gost
Il-2
2 mjeseci prije

Subotari i njihovo uobičajno lupetanje o kraju vremena…

Ante
Gost
Ante
2 mjeseci prije

Kraj svijeta neće doći u smislu kako neki misle. Osim toga Rimsko carstvo se još nije ujedinilo, ima cijeli niz tih malih znakova koji se trebaju ispuniti da bi došao kraj svijeta. Ovo je jedan od njih, Nostradamus je rekao da će Europa biti uništena mislim da je i baba Vanga nešto slično rekla to će po meni biti kraj jedne ere. Ali čovječanstvo neće biti uništeno.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
2 mjeseci prije

Danas postoje razni teoretičari nekih zavjera koji tvrde također da je Zemlja ipak jedna ravna ploča, glupostima takvih teorija i teoretičara nema vise ni kraja ni početka ,i ovo je upravo jedna od mnogih.
Plod ovog ugovora je dugogodišnji rad Izraela na svim poljima, na njegovom priznanju od strane onih koji su nekada bili njegovi najveći neprijatelji i zagovornici njegova uništenja. Jedini mogući način suživota na BI jeste u njihovom međusobnom priznanju i uvažavanju. Čini se da je ovo najpovoljniji trenutak po Izrael, jer je uspio da ovlada većinom teritorija koji je od prilike pretpostavljen da bi Izrael mogao funkcionirati kao država, mada nisu dosegli neki njihov maksimalistički prohtjev., ali čini se da je Izrael spreman podnijeti tu “žrtvu”. Najveći gubitnici nastanka Izraela definitivno su Palestinci, kojima se sprema biti žrtvom za neki koliko-toliko miran suživot na BI. Čin turskog neslaganja s ovim dogovorom je teatralan i smiješan, uzimajući u obzir da je ista prva takav dogovor potpisala od svih većinom islamskih naseljenih država, tako da je njihov “protest” vise nego licemjeran.
Protest Irana je i više nego opravdan i iskren, iz razloga sto mu prijeti opasnost da ostane jedini na tom kursu, zazivanja i aktivnog planiranja uništenja Izraela. Mislim da je vise zbog te retorike i otvorene namjere Iran navukao na sebe sankcije, nego zbog nekog njegovog nuklearnog sporazuma, koji je bio ništa drugo nego obična izlika za USA da bi Iranu jednostrano, nelegalno i neopravdano nametnula sankcije. Ovim dogovorom, mislim i da će još neke države i monarhije slijediti primjer UAE, Iran je zaista doveden u jedan težak položaj. Morat će kao prvo još jednom temeljito preispitati svoju politiku naspram Izraela kao vanjski problem, i drugo kao unutar politički problem adekvatnog objašnjenja i obrazloženja takve politike kao i opravdanosti i cijene koju plaća zbog te politike. Neizvjesna vremena nadolaze Iranu i mislim da će morati brzo reagirati i uskladiti politiku sa novonastalom situacijom u protivnom mu ne idu bas najbolji i svjetli dani.
Vrijeme radi protiv Irana i svaki novi dan takvih sankcija košta milione koji stvaraju enormne gubitke i probleme njegovoj u prvom redu ekonomskoj, a zatim i političkoj stabilnost

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
2 mjeseci prije

Davore,Iran ima sankcije od 1980……………… x.
Dok AMERI ne preuzmu njihove resurse,uvale im demokraciju,tj dok
ne potpišu bezuvjetnu kapitulaciju !!!!!!

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
2 mjeseci prije

A, što se tiče zaljevskih demokracija/ monarhija-pa jadnici,
ne mogu na kraj sa Hutima, a kamo sa Iranom???

Davor drugi
Gost
Davor drugi
2 mjeseci prije

Kazun d.d.
Sto se tiče zaljevskih monarhija i “sukoba” sa Hutima , tu se zorno ogleda njihova politička i diplomatska moć. To sa Hutima uopće nije nekakv rat ili vojni sukob, sve dotle dok protivnik ne trpi slične gubitke i razaranja, to je jedan zločin protiv jednog (u usporedbi sa vojnom tehnikom SA) skoro nenaoružanog naroda gdje se uopće ne razlučuje vojni od civilnog dijela stanovništva i gdje je počinjena jedna opća i najveća humanitarna katastrofa današnjice o kojem cijeli svijet kao zaliven šuti i ignorira. Jedan jasan pokazatelj diplomatskih aktivnosti i moći monarhije. Takav “sukob” monarhija može godinama održavati i ubijati daleko vise civilnog nego vojnog dijela stanovništva, kako direktnim bojnim djelovanjem tako i još većom globalnom humanitarnom katastrofom koja vlada u Jemenu, a čije će se posljedice još godinama poslije sukoba osjećati.
Sankcije ovakvog intenziteta su od prekida i jednostranog izlaza USA odlukom D. Trump iz ugovora sa Iranom. Do kada će to Iran biti u stanju izdržati ne znam, vise zbog opasnosti izazivanja unutarnjih nemira koje će mogući nedostatak investicija i ekonomska kriza izazvati, odnosno koliko dugo će stanovništvo biti spremno trpjeti zbog jedne skoro napuštene politike. Neće im (Irancima) biti lako ni u kojem slučaju.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 mjeseci prije

konačno je naš šubaru dobio svoj članak!

Alex
Gost
Alex
2 mjeseci prije

Jeli Ezekiel znao za Kineze, Indijce, Ruse…?
Bojim se da ni Amere nije baš najbolje poznavao.🤔🤥🤔

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Upozoren sam na ovo

Meštar
Gost
Meštar
2 mjeseci prije

A budalaština. Otišli ste u gluposti portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
22
0
()
x