Neočekivane izjave Macrona o Siriji i Rusiji

Emmanuel Macron - izjava
26 komentara

Predsjednik Francuske je navodno promijenio svoj geopolitički stav, što se može vidjeti iz njegovih nedavnih izjava, iako one bez konkretnih akcija same po sebi ne znače ništa.

Naime, Emmanuel Macron je u intervjuu za talijanski Corriere della Sera dao neočekivanu izjavu i priznao da je intervencija u Libiji bila pogreška, rekavši da se takav scenarij ne smije dozvoliti u Siriji.

Predsjednik Francuske je priznao da je francuska kampanja u Libiji bila pogreška i samo je dovela do raspada zemlje i uspona terorističkih skupina.

”Takav scenarij ne možemo dopustiti u Siriji. Imam novu viziju o ovom pitanju i ne želim reći kako odlazak Assada mora biti preduvjet, jer ne vidim tko bi mogao biti njegov zaslužni zamjenik”, rekao je francuski predsjednik.

Emmanuel Macron je dao i iznenađujuću izjavu o ruskom predsjedniku.

Poštujem Vladimira Putina“, rekao je Macron i dodao ”kako je spreman voditi dijalog s Rusijom, kako o Ukrajini tako i Siriji”.

Francuski predsjednik je dodao da je glavna zasluga predsjednika Rusije što je oživio veličinu zemlje, a to je, po njegovu mišljenju, jamstvo njegova opstanka.

”Morate shvatiti da nakon parlamentarnih izbora Macron ima odriješene ruke. Sada ne mora gledati na svoje političke protivnike. Njegova uvjerljiva pobjeda na parlamentarnim izborima mu dopušta da o različitim temama govori mnogo slobodnije nego prije nekoliko mjeseci”, promjene u retorici francuskog predsjednika je komentirao Pavel Timofejev, stručnjak ruskog Odjela za europske studije na Institutu za ekonomiju i međunarodne studije u Moskvi.

S druge strane, možda ove izjave nemaju veze s jačanjem pozicije u zemlji i Emmanuel Macron samo prihvaća novu realnost, barem po pitanju Sirije. Što se tiče Rusije i Putina, ionako se svi kunu na spremnost na dijalog, ali u sjedištu Europske unije i NATO pakta i dalje slijede odluke Washingtona, što se vidjelo po nedavnom produljenju sankcija i proširivanju na još nekoliko fizičkih i pravnih entiteta u Rusiji, koji se dovode u vezu s ”aneksijom Krima i intervencijom u Ukrajini”.

Izjava
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Osoba koja pocne recenicu jednom tvrdnjom, a da bi zavrsio tvrdeci sasvim suprotno, osoba koja vlastite sugradjane naziva nepismenima, alkoholicarima, ljenjivcima, nulama, koja kaze kako “za kupiti si odijelo od par tisuca eura treba samo raditi”…koga bi trebalo biti briga sto kaze- ionako ce za par sati promijeniti. Francuzi su si nabavili sto su zasluzili…

A lerik
6 godine prije

Macron je ‘uvjerljivo’ dobio izbore u drugom krugu. Neočekivano. A zapravo vrlo očekivano. Nije bilo nikakvog iznenađenja za vladajuće krugove u Francuskoj samo zato jer su znali koliko milijuna lažnih glasova su ubacili za Macrona (da bije bilo izborne krađe, Le Pen bi postala predsjednica u prvom krugu jer je osvojila 60% glasova, no za ovu činjenicu nema nikakvog dokaza, kao što nema dokaza ni da je JFK ubijen zbog FED-a i otiskanog novog dolara, a ipak jest). Također, Macron nije stvarni vladar svojih misli. Istinski predsjednik Francuske jest njegova žena. Profesorica starija od njega 24 godine koja ga je zavela kao maloljetnog učenika od 15 godina i otad manipulira s njim. Činjenica jest da ove njegove izjave zvuče kao promjena cjelokupne francuske vanjske politike i dijametralno je suprotna od američke/vazalske njemačke. Moguće je samo jedno tumačenje (a ono nije da je riječ o njegovoj državničkoj odluci) – Macronu je… Čitaj više »

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Ovo kao kad igraju Barcelona protiv Eibara ili Bayern protiv Freiburga. Tečaj – 1.05 na domaćina, na gosta 25,00. I onda u devdesetoj minuti gosti zabiju i odnesu sva tri boda. “Osjećam se haj, mozak by, by”. Nema ljudi, treba počet učiti kineski i ruski, a i turski, jer ćemo mi na Balkanu uvijek biti i turska sfera interesa. S tim se trebamo pomitriti. Ja sam se pomirio. Ma to treba nekako prožeti, te interese, kroz regionalne investicije, povezati narode i ideje. Ma čuda će se desiti. “Ko bi reko čuda da se dese…” Treba povezati narode koji imaju slične tradicije, kulturu, korijene, koji se bolje razumiju, koji se njuše, kako bi se ono reklo. Ma globalizacija je bila divna stvar dok je nisu zlorabili mračni tipovi sa divljeg zapada za osobno bogaćenje i nasilno nametanje svoje brutalne tradicije i kulture.

Antonio
6 godine prije

Prvo – Makron nije promenio stav, jer on nema stav. On luta kao i svaki pretsednik drugoirazredne sile u svetu. Cas na jednu stranu – cas na drugu…
Drugo – Makron ne moze da ima viziju, pa da je sada promeni. za viziju treba imat mozga i jake sluzce. On nema nisto od toga.
Trece – Makron je smesan ako misli da moze da kaze zasto Putin opstaje. Da to on moze, onda bi poceo tako da radi i za svoj francuski narod koji je sve slabii i izgubljenii.
Cetvrto – Makron nije promenio Stav za Siruju, nego Sirija je promenila njega.
Peto – dobro je da prenosite vakve stvari na portalu. tek za da znamo dokle su stigli “lideri” liberalne demokracije. kakav im je mentalni sklop. Da znamo – kome se sklanjaju nasi politicari…

Ko je rekao Vučić?
6 godine prije

”Takav scenarij ne možemo dopustiti u Siriji.” Blentavi pridaje sebi i njemu sličnim preveliki značaj. Kao da ih neko pita šta će da se radi u Siriji. Posle ulaska Rusije u Siriju čak se ni SADisti ne pitaju, a kamo li boranija tipa Makron.

Alan Ford
6 godine prije

Primarna razlika izmedju Macrona i Putina je ta sto Putin nije zasigurno nicija marioneta.
Putin zato moze da zastupa i promovira svoj vlastiti stav. Za Macrona se to ne moze reci.

basso
6 godine prije

Ovaj vise ne zne gdje udara,svaki put kaze nesto drugo.

Hash
6 godine prije

Laže ker baksterski. Instruisali ga da pokuša zavesti pobjednike u Siriji. Međutim pročitani su i njihov pad se više ne može zaustaviti. Imaće on problema u svojoj kući da rješava a ne da dalje mute i terorišu po planeti. Ako je tačno to što “A lerik” iznosi, biće kletva “da Bog da se o sebi zabavio”.
Dole “zapadna demokratija”

Zvrk
6 godine prije

Istinabog, riječ je o igraču ratoborne elite, Ročildovom bankaskom činovniku. No čini se da je nakon dužih razgovora s globalistima počeo mijenjati ploču. No s obzirom na renome, očekujem nekakvo balansiranje među tim strujama. Okrene li “vaga” na neku od strana, očekuje se porast unutarnje nestabilnosti.

Zagi
6 godine prije

Sad podrži generala Khalifu Haftara da imamo mira ovdje u Europi od izbjeglica. Drago mi je da si shvatio konačno da je skidanje Gadafija bila velika greška.

irislav biljak
6 godine prije

tony bler- intervencija u iraku je bila pogreška…
makron – intervencija u libiji je bila pogreška…
bush intervencija u afganistanu je bila pogreška …
margaret tacher – popuštanje srbiji je bila pogreška…
pa kog vi jebete pizda vam materina ? … e’ moj narode-stoko sitnog zuba ….

mate jebach
6 godine prije

Čovjek je službenik svoje banke za koju radi a koja ga je postavila na mjesto predsjednika Francuske. I on odano provodi naloge svoje banke. Isto kao Bannon u USA, zaposlenik Goldman-Sachsa i gomila drugih. Bivši zaposlenik??? Ha ha ha ha…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI