SAD: ”Kad god zaželi Rusija može pitati što uopće radimo u Siriji”

Raymond Thomas
10 komentara

Zapovjednik američkih ”Snaga za specijalne operacije” (USSOF), general Raymond Thomas, priznao je da bi produženi boravak američkih snaga u Siriji bio u suprotnosti s međunarodnim pravom i napomenuo da Rusija ima sva prava da prigovara zbog prisutnosti američke vojske u toj zemlji.

Na ‘‘Sigurnosnom forumu Aspen”, koji se u petak održao u gradu Colorado, general  se pitao planiraju li američke snage ostati u Siriji i nakon poraza ”Islamske države” u regiji i kako?

Nakon što je Bijela kuća odlučila da CIA više neće podržavati sirijske oporbene snage, završetkom operacija u Raqqi više nema razloga kojim američka vojska može opravdati prisutnost u Siriji.

General Thomas je priznao da su snage Pentagona ušle u borbe u suverenoj zemlji, gdje je vjerojatno ne će moći ostati, ako ta prisutnost bude dovedena u pitanje zbog međunarodnog prava.

”Ovdje je problem. Mi radimo u suverenoj državi,… Siriji. Rusi, koji je podržavaju, već su rekli Turcima da nisu dobrodošli. Svaki dan nam Rusi mogu reći zašto je američka vojska tamo?”, rekao je general.

”Otišli smo tamo iz pravih razloga, ali ako Rusi zaigraju na tu kartu, možda ćemo i htjeti ostati, ali to nećemo moći  učiniti”, rekao je general Raymond Thomas.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad smatra da su svi nepozvani strani vojnici u Siriji, među kojima i američki, ”okupatori koji žele produžiti sukobe u zemlji”.

Sa svoje strane je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak rekao ”kako je američka prisutnost u Siriji protuzakonita, jer američka vojska nije bila pozvan u Siriju od strane vlade na isti način kako je pozvana Rusija”.

IzjavalegitimnostiRaymond Thomasvojska Sjedinjenih Država
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
orbis
6 godine prije

….ne samo sto radu u Siriji nego isto tako sto radu u Europi?

Sinisa
6 godine prije

Nece oni,pitace vas SAA,i vas i Kurde…..samo se strpite.

Sinisa
6 godine prije

https://youtu.be/dDDZ217depw
Fizika kao nauka kao prevazidjena,ovo je korpusdelikates…
Obratite paznju 4:58 – 5:10

Podravec
6 godine prije

E, kad dođe iz guzice u glavu….

dalmata
6 godine prije

Psiholoska priprema za taktiku”crta”?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI