Iran: Zapad potiče “novu zavjeru” protiv sirijske vlade i naroda Sirije

Bahram Kasemi iran
3 komentara

Optužbe Sjedinjenih Država i ostalih zapadnih zemlja za navodnu uporabu kemijskog oružja poslužit će teroristima kao poticaj za počinjenje novih zločina protiv sirijskog naroda, izjavio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahram Kasemi.

S obzirom na to da Damaska ​​ima nadmoć u ratu protiv terorista, uporaba kemijskih otrova od strane vladinih snaga ne čini se logičnom, rekao je glasnogovornik iranske diplomacije Bahram Kasemi.

“Takve tvrdnje Sjedinjenih Država i nekih drugih zapadnih zemalja otkrivaju novu zavjeru protiv Sirijske vlade i sirijskog naroda. Ovo je izgovor za vojnu akciju protiv Sirije i svakako će doprinijeti složenosti situacije u ovoj zemlji i regiji”, izjavio je u priopćenju navodeći svoje primjedbe.

Gospodin Kasemi također je istaknuo da će takve optužbe poticati teroriste na počinjenje novih zločina, što neće pridonijeti miru, stabilnosti i sigurnosti u regiji i svijetu.

Ekstremna skupina Jaish Al-Islam je optužila vladine snage da koriste kemijsko oružje 7. travnja u Dumi (Istočna Ghouta). Sjedinjene Države su se složile s tim optužbama. Ruska diplomacija smatra da se radi o manipulaciji. Rusko ministarstvo vanjskih poslova naglašava da je izvor ovih informacija (Bijele kacige), “više puta bio povezan s teroristima”.

Šef Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general Jurij Jevtušenko podsjetio je u nedjelju kako je operacija povlačenja radikalnih skupina Jaish Al-Islam iz Sirijskog grada Dume započela 8. travnja. Prema njegovim riječima, neke zapadne zemlje poduzimaju korake kako bi poremetile ovu operaciju, koristeći temu uporabe kemijskog oružja.

DoumaIzjava
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anon
6 godine prije

Izgleda da medju oslobodjenjim civilima iz Dume ima i kidnapovanih civila iz Latakije. Ako se sjetimo izvjestaja majke Agnes o hemijskom napadu u istocnoj Guti, ona je tvrdila da su ubijena djeca upravo ona kidnapovana iz Latakije. Nadam se da ce istina napokon izaci na vidjelo.

NAPOLEON
6 godine prije

Koji je problem Irana sa zapadom? Ja znam samo za ne priznavanje Izraela. Kada bi priznali Izrael dali bi se umilili zapadu poput Egipta nakon što je priznao Izrael?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI