fbpx

Nestaje teroristički rezervat u Idlibu – SAD žele “Novu sirijsku vojsku 3”

HTS-Idlib

U borbama za Idlib je sirijska vojska odjednom promijenila pravac djelovanja i najveće borbe se vode iz pravca Khaassera i sjeverozapadnog dijela tog područja prema bazi Abu Duhur.

Borbena skupina koja je djelovala južno iz pravca Hame, zaustavila se prije ulaska u bazu i težište borbi se prebacilo u odbijanju velike protuofenzive terorista koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, kojoj su se pridružile Islamska stranka Turkestana i druge radikalne islamističke skupine, koje su od 200 oslobođenih sela na zapadnom obodu iz pravca gradova Maarat Al-Numan i Khan Shaykhun uspjeli povratiti kontrolu nad 21 selom.

Nakon odgovora sirijske vojske su teroristi uspjeli zadržati nadzor nad devet naselja, a za ostale se vode borbe i na vojnoj karti su označena kao “sporna područja”.

U samom džepu kojeg kontroliraju terorističke skupine, sirijska vojska je protjerala ISIL iz sela Tufahah i Sahrij.

U kampanji iz pravca Khanassera je oslobođeno oko 30 naselja i površina od 260 kvadratnih kilometara, čime se odaljenost do baze Abu Duhura smanjila na nekoliko kilometara. Ovisno o pravcu kretanja, dvije borbene skupine razdvaja 8 do 10 kilometara, čime bi se zatvorio takozvani kotao koji se proteže na području južnog Aleppa i sjeveroistočne Hame.

Iako je skupina koja se kretala iz južnog pravca došla nadomak baze i mjesta Abu Duhur, strateški važan objekt još nije oslobođen. Međutim, nakon što se skupina iz Khanassera spoji s vladinim snagama zapadno od baze, teritorij pod kontrolom terorista će biti podijeljen u dva dijela.

Kako se vidi na snimci koju je iz oslobođenih područja objavila agencija FAN, teroristi su u selima i uporištima u tom području imali pakete hrane iz Turske. Pronađeni su na položajima koje su napustili teroristi skupine Hayat Tahrir Al-Sham.

VIDEO – Oslobođena područja u blizini Khanassera i turska humanitarna pomoć teroristima

Podsjetimo, Abu Duhur je druga najveća zrakoplovna baza sirijska vojske na sjeveru zemlje, koja je od rujna 2015. godine u rukama Al-Nusra Fronta, sirijskog ogranka Al-Qaede.

Nakon što su na istoku zemlje sirijska vojska i saveznici slomili i porazili ISIL, pokrenuta je velika ofenziva protiv terorista Al-Nusra Fronta i njihovih saveznika u “terorističkom rezervatu” u Idlibu, koji obuhvaća i manje dijelove pokrajina Aleppo i Hama.

U ovom trenutku je glavni cilj sirijske vojske je uspostaviti kontrolu nad zračnom bazom u Abu Duhuru, koja može primiti 22 borbena zrakoplova, ima svu potrebnu infrastrukturu i dvije velike piste dužine 3 kilometra. Iz ove baze, koja ima izuzetno povoljan geografski položaj, s lakoćom se mogu provoditi  aktivnosti u cijelom Idlibu i štititi južni Aleppo i sjeverna Hama.

SAD trebaju “terorističku vojsku” kako bi se omeo mirovni proces u Siriji

Vojne trupe u Siriji

U jeku antiterorističke kampanje su SAD predložile da se na području kojeg na sjeveru Sirije kontroliraju Kurdi stvori vojska od 30 000 ljudi, koja bi nadzirala granice slobodnog sirijskog teritorija.

Ovaj je prijedlog iznio glasnogovornik američke koalicije za borbu protiv terorizma, pukovnik Ryan Dillon, koji je izjavio kako će međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama i većinski kurdske SDF snage  stvoriti ovu borbenu skupinu. Međutim, obuku trenutno prolazi tek 230 ljudi, ali će prema pukovniku Dillon ove snage u budućnosti brojati oko 30 tisuća ljudi.

Bekir Bozdağ, potpredsjednik turske vlade, oštro je odbacio osnivanje ovakve vojske i poručio kako Turska nikada neće dozvoliti da se takvo što dogodi.

“Umjesto da se zajedno s Turskom u bore protiv terorista Islamske države, SAD teroristima YPG snaga šalju tisuće kamiona s oružjem i stvaraju takozvane “snage sigurnosti” na sirijskoj granici. Oni se igraju vatrom. Sjedinjene Države, koristeći se izgovorom borbe protiv terorizma, stvaraju terorističku vojsku, a nazivaju je “snagama sigurnosti”, rekao je Bozdağ.

Američkim stratezima je u Siriji preostalo igrati na ovu kartu i ove su snage jedan od mehanizama za ostvarenje koncepta svjetske dominacije. Tko čini te snage? Jesu li to bivši militanti ISIL-a koji su prošli ubrzani tečaj “deradikalizacije” i takozvana oporba? Sada će ih SAD pregrupirati, ponovo naoružati i stvoriti neku vrstu “sigurnosne sile”.

Erdogan - Assad - Sirija - Turska - pregovori

FOTO: Erdogan i Assad

No, Washington time ne samo da djeluje protiv službenog Damaska, nego i Turske, koja je već poručila da će uništiti ovu tvorevinu. Rusija je također poručila kako bi Washingtonu bilo bolje da se posveti pravoj borbi protiv terorizma, a ne da na teritoriju suverene države stvara paravojnu formaciju o kojoj se za sada ništa ne zna.

Naravno, Kurdi su zainteresirani za stvaranje takvih snaga, jer u određenoj mjeri žele štititi granicu i osigurati svoju autonomiju u Siriji.

Na jedan ili drugi način, ova se strategija nikako  ne uklapa se u interese Turske, koja je preuzela odgovornost za stvaranje zone primirja u Idlibu, odnosno na teritoriju koji ostane pod nadzorom militantnih skupina po završetku sirijske ofenzive.

Sjedinjene Američke Države i Kurdi ovim potezom uzrokuju još veću destabilizaciju, posebice u području interesa Ankare. Stoga je Turska odlučna i neće prihvatiti stvaranje ove skupine.

Ankara ima svoje islamističke milicije spremne za borbu, pogotovo u pokrajini Idlib. Brojke koje govore prvo oko 230 boraca, a zatim odmah o 30 000 potvrđuju da rastuću moć i podršku koju bi teroristi mogli dobiti od Sjedinjenih Američkih Država. Ali ovdje ne govorimo o Kurdima, koliko o zarobljenim pripadnicima poraženog “kalifata”, koji će rado obući bilo kakvu uniformu i za plaću obavljati potrebne zadaće.

No, ove nove američke oružane snage, koje bi djelovale pod pokroviteljstvom Sirijskih demokratskih snaga će se najvjerojatnije suočiti i sa snagama službenog Damaska i Turske istovremeno, iako ne nužno na istom području.

Podsjetimo, izvješća o novoj ulozi Washingtona su se pojavila nakon novih prijetnji turskog predsjednika  Erdogana, koje je dan prije rekao da bi turska vojska mogla pokrenuti vojnu kampanju na područja Manbija i Afrina, koja su sada pod kontrolom YPG snaga. Erdogan je Kurdima dao rok od tjedan dana da se predaju, što su oni odbili učiniti.

Rusko zrakoplovstvo provodi udare u južnom Idlibu

Prema lokalnim izvorima su ruski zrakoplovi danas proveli  niz zračnih udara u širem području Khan Shaykhuna u jugoistočnom Idlibu, čime pružaju potporu sirijskoj vojsci u kampanji u ovoj regiji. Prema vojnim izvorima, najnoviji sukobi između sirijske vojske i terorista su izbili u blizini sela Sham Al-Hawa.

Rusko je zrakoplovstvo bombardiralo  uporišta skupine Hayat Tahrir Al-Sham, a najveći dio ove skupine je koncentriran u blizini naselja Zakat i Kafr Zita.

sirija Idlib

FOTO – Situacija na bojištu u “terorističkom rezervatu” Idlib

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
42 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
igi
Gost
igi
3 godine prije

…humano preseljenje pučanstva….afrin sljedeći čin…..a za kraj kokice turska vs USA.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Ne podpuni ste…ovakvu bjezaniju SAA jos nisam video,bukvalno ih FSA teroristi gaze sa onim oklopnim vozilima sto su dobili iz Turske…….mislim da se u Rusima pocinju gaditi ovi iz SAA..

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Tenk ostavili na livadi!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

???????

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

TD drugi kraj ratista;naprijed udarne snage rade svoj posao kod aerodroma Abu Duhar ali ovi sto ostaju cuvati bukvalno su maloumni…

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Siniša,nisu maloumni nego se njihov načina ratovanja razlikuje od onoga kao kod nas.Sjećaš se na alteru ,slično sam pisao pa bio bukvalno razapet od ostalih komentatora.Tigrovi su od Abu Dalija ušli gotovo 50 km prema bazi,tačno je da je lijevi bok i istočno od pruge pod džihadističkim pritiskom.Za razliku od balkana tamo nema bunkera ,tranšea,zemunica prekrivenih balavanima niti minskih polja .Samo nekakvi punktovi ili zgrade ,bager iskopa nekakav nasip i to je to.Zato su ovakvi gubitci neminovni kod ovakvih ili sličnih prepada džihatlija i bombaša samoubicama.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Tacno TD,zbilja ne shvatljivo ratiste i svaka im cast na svakoj sacuvanoj zivoj glavi ali imas dole postavljen video i reci mi da li neko i malo uman moze ovako nesto da radi od sebe.
Naravno moram reci,moja “drama” nije zbog straha da ce SAA izgubiti ,nemam dilemu da ce SAA da u stilu pobijediti, vec mi nije shvatljiva ta bjezanija a nemaju sanse da ih ovi ostave u zivotu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Bravo kauč generale. Vidio sam video i najnormalnije povlačenje s prve linije neutvrđene obrane. Čak ovi iz HTS/FAA snimaju i navijaju, a oni odlaze u žurbi na drugu liniju u rovove i bunkere. Jel itko od vas bio u vojsci? Ili je za vas rat ono što vidite u američkim filmovima. Ili čak našim, kad Bata Živojinović sam ubije 3000 Švaba’

igi
Gost
igi
3 godine prije

…mislim da se radi o modelu…njemačkom generalu koji je u datim okolnostima krajem ww2 organizirao njemačku obranu a ona se svodila na dva ili tri tranšeja rovova od kojih se prvi napuštao na početku artiljerijskog udara da bi prestankom vojska vraćala u prve rovove…..najvredniji je vojnik živi vojnik.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Prepade me covjece,pomislih da sa okacio pogresan video;nisi primjetio kako gaze vojnike i ganjaju ih kao ovce?

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije

Laki odlično objašnjeno i dobro pitanje. ??

Bob Rock
Gost
Bob Rock
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Sinisa ne seri! Živjela Jugoslavija!

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Bob Rock

Haxahaxahaxa Bobi brate pa gdje mene uveza sa HDZom????
Elem,drago mi je da sam nakupio minuse i ne zamjerajte mi sto sam ovo iznio…mora se malo i o nedostacima SAA.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Siniša,to se dešava,nisu to nikakvi tragični nedostataci.Vidis na videu,ljudi se povlače,onaj pregaženi vjerovatno je ranjen ležao.Normalno,u takvim situacijama ima i meteža i panike.Ništa posebno.Klin prema bazi je dubok više desetina km pa su ovakvi kontranapadi i prepadi očekivani,samo što je sada njihov učinak minoran.Više će sebi naškoditi nego SAA.Ovakvim snimcima daje se bospotrebno puno pažnje.I još nešto : kako se učlaniti u HDZ B.Luka?!???

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Haxahaxahaxa na srecu ne znam kako se uclaniti u niti jednu stranku! To ti je samo jedan od videa,na zalost to je samo jedan od kamare videa i slika…zbilja je mucno gledati. Naravno da je to samo trenutno,SAA je sve to brzo sredila uz bjezaniju terorista(ne smijem vise spominjati FSA) ali me je iznenadio ponovni bezpotreban gubitak ljudstva,resursa i vremena a sve zbog necije nesposobnosti…da li nesposobnosti oficira ili vojnika svejedno je.

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  Sinisa

….čudno ako je tolika gomila nesposobnosti i malodušnosti u SAA kako kozojebi u ova tri dana ofanzive ne pocjepaju taj milokliz u idlibu na dva dijela jer njegova prosječna širina je 15 km.; …sve ono što mi imamo na uvid je dio propagande a pravo stanje stvari govore činjenice na terenu a to je veliki teritorijalni dobitak SAA zadnjih mjesec dana

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Sinisa

?? Ja se koristim nickom Bobi od pevog dana pa se sad osjećam prozvanim iako je jasno da se obratiste Bobu, pa da me ta prva sekunda ne šokira molim preciznije obraćanje, ako nije prob. ?

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  Sinisa

…FSA teroristi?…to je ono kad lažeš laži s poluistinom….koja kuhčeva FSA…to ne egzistira već od stoljeća sedmog pošto je udarna snaga navedenih terorista iliti kažu neki opozicije domicilno pučanstvo iz kitaja i kadirove domaje.Ovo iz sirije i tolika količina nasilja se ne pamti od ww2 a ovo na domaćem terenu što je bilo je kamilica u usporedbi s borbama u siriji…tako da treba skinuti kapu SAA vojnicima i poklonitise jer npr. kada padnu u ruke opoziciji nema sladoledara i kojekakvih tkz. EU demokrata već znaju da im sljedi metak ili nož….možeš li zamisliti da preslikamo siriju na balkan pa se zamislimo kakva bi bila sudbina onih zarobljenih srba iz pakraca 1995 ili onih nekoliko tisuća zarobljenih ZNG u vukovaru ili s onom djecom i desecima ako ne i stotinama žena u srebrenici koji su prepušteni na milost mladiću……zamisli sada šitske i alavitske žene i djecu kada bi pale u ruke tih opozicionara….rat u siriji je rat iz srednjeg vijeka nemilosrdan i temeljit.Rusi znaju s kim imaju posla i nepodcjenjuju neprijatelja za razliku od amera koji su eto u kabulu skoro dva desetljeća a za kuhac….po noći ne izlaze van baze ograđene s desecima rovova i minskih polja.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  igi

FSA teroristi sam naveo kao generalan naziv za sve njih,svi su isti kako god se zovu. Zbilja ne mog zamisliti takav rat u nas jer zbilja je ne zamislivo da se tako nesto desi ili da se ponovi 41.-45. ali tim gore i neshvatljivije jer znaju kome idu u ruke i predaju se,znaju da ce umijeti i nadaju se necemu.

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  Sinisa

….ma samo pogledaj sirijske gradove pa to je preslika ww2 berlina i dresdena – ovi kozojebi kopaju tunele ispod kvartova i dižu čitave ulice u zrak a ovi drugi nema što ne bacaju iz suhoja ….pa raka je spržena do temelja od strane demokrata i boraca za ljudska prava…

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  igi

Mialio sam na pomor naroda na nasem podrucju…

Busola
Gost
Busola
3 godine prije
Reply to  igi

Milane li la , ne bih sada u to ulazio , ali i jedni i drugi brojke preuveličavaju ili preumanjuju. Drugo bila brojka 2000 ili 8000 ono je bila sramota , bez obzira što onaj bošnjački ološ (mislim na Miloševićevog tjelohranitelja i njegovu ekipu…) što se normalno izvukao je napravio ranije…

Sardelino
Gost
Sardelino
3 godine prije
Reply to  igi

U Srebrenici je ubijeno između 7 i 8 tisuća golorukih bošnjaka starosti od 12 do 77 godina. Ubili su ih vojnici srpske republike i srpske specijalne jedinice škorpioni.
Pitanje.
Što je za tebe propaganda a što je isto tako za tebe dete.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Sardelino

Sardelino…i bas niko nije bio naoruzan?

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Čekaj jel ti opravdavaš ono što je usljedilo nakon predaje?

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
3 godine prije
Reply to  Sardelino

Ovih 11 koji su ti dali “palac dolje” kao da žive u nekom paralelnom svemiru.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  m.ivanisevic

Ne opravdavam ni ono prijepredaje a kamo li ono poslije predaje;ne mogu se u podpunosti sloziti sa Milanom ali definitivno se ne slazem sa Sardelinom osim u brojci.

fenix
Gost
fenix
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Istina je da SAA nije tako dobra vojska ali nakon sto su blicratom(uz pomoc Rusije) za veoma kratko vrijeme uspjele unistiti Isil i osloboditi vecinu Sirije sto nitko nije ozbiljno racunao govoriti da ih u Idlibistanu gaze i da vojska nije sposobna(da bilo je glupih gresaka) mislim da smo kroz to vec prosli. Sto god teroristi urade u Idlibistanu dzaba im je zna se kako ce zavrsiti i sve sto povrate(a povracace?) je samo kratkorocno.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  fenix

Malo to treba da se razdvoji ,ta prica oko vojski….
Svaka drzava ima profi vojsku ali u slucaju pravog rata kada svi drzavljani staju u odbranu zemlje onda se generalno ruši prosjek tj kvalitet vojske ukupno gledano…
To vam je tako u bilo kojoj drzavi na svijetu…
Zato se ne treba nicem tu cuditi jer bilo koja drzava da ima rat na svom teritriju kao u siriji imala bi iste probleme i istu vojsku kakva je u siriji….
Kako bi se prosjecni gradjanin zapadne europe snasao da ga vlada mobilizira i posalje u sirijski pakao.
Sirijci su jos za sve pohvale

Busola
Gost
Busola
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Dajte ne meljite gluposti , SAA se sukobljava se najfanatičnijim borcima , vrlo dobro opremljenim i obučenima. DA su se takvi sjatili ovdje u punom svom obimu uz podršku “oslobodioca” svijeta bez problema bi sve zauzeli …

SAA sada jako dobro razvlači teroriste koji je još sigurno najmanje 30.000 u džepu Idliba…

PS. u ovom ratu je poginulo oko milijun ljudi ( u zadnje vrijeme pošto Zapadu ne ide brojevi se u vijestima umanjuju ne bi me čudilo da dođu do 100.000) , a svaki rat u kojem padne toliko ljudi je krvav i gadan posebno u Siriji gdje smo vidjeli neke nove metode rata koje će se pojaviti npr. eskadrile dronova… 🙁

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Busola

Da tako je , kod isila je skroz druga
” motivacija” ,ipak je baza placenicko-ideoloska sa vojnicima zeljnim borbe ,smrti ,ubijanja… To nisu vecinom stanovnici sirije i tu su da ubiju ili budu ubijeni…

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Stephen
Gost
Stephen
3 godine prije

I Hitlerovi prohtjevi su bili megalomanski, zna se kako je skončao

zgvaca
Gost
zgvaca
3 godine prije

Kotao jos nisu zatvorili jer pustaju ove ISisovce da i oni prodju prema Idlibu. Tek kad je zadnji izasa onda ce se kotao zatvorit.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  zgvaca

Ima info da ISIL za slobodan prolaz ucijenjuju SAA zarobljenim vojnicima.

Jurica
Gost
Jurica
3 godine prije
Reply to  Sinisa

USA ili SAA? :-))

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Jurica

Popravljeno.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Nemože se biti u NATO paktu i živjeti od kritiziranja Amerike. Nije lako treba puno muda oduprijeti se takvoj napasti ali ustrajavati u tome je ravno samoubojstvu.

Ogi
Gost
Ogi
3 godine prije
Reply to  davor

Amerika je najveće zlo na planeti. Koliko su samo patnji nanjeli narodima kojim su donjeli “demokratiju” na krilima tomahawka. Sad u tim državama vlada haos. Što bi se reklo kod nas “ne zna se ni ko pije ni ko plaća”. Amerika jednostavno živi od patnje drugih država i naroda. Ako vlada dotične države nije po mjerilima Amerike i ako želi voditi nezavisnu politiku eto intervencije protiv “diktatora”. Šta slijedi nakon toga svima nam je dobro poznato. Drago mi je da se situacija u svijetu mjenja i da Amerika dobija dostojne protivnike kojim ne može bombama uvesti demokratiju kao što su Rusija i Kina. Sirija je početak kraja jednopolarnog svijeta. Za sve nas je bolje da postoji ravnoteža među svjetskim velesilama. Prosječan stanovnik Libije je pod “diktatorom” živio daleko bolje od prosječnog Amerikanca u zemlji pravde i demoratije zvane Amerika. Živila Rusija i Kina za dobro svih nas!

Mucke
Gost
Mucke
3 godine prije

Operetni ratnici pomalo shvataju da postoje i kontraudari kad se sudare dvije vojske (nije valjda da mislite da su to neki “kozojebi” kako kazete) a tada gine vojska a ne civili (kako i treba),sve suprotno od dogadjaja u Srebrenici.Konclogor Idlib ce biti eliminiran bez obzira na zelje “kozojeba” I njihovih simpatizera ovdje na Balkanu.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Iskorijeniti teroriste u Idlibu neće biti lako. U pitanju je vojska u pravom smislu riječi, opremljena artiljerijom, tenkovima, dronovima i neograničenim količinama municije koja dolazi iz turčije. Uz to dobivaju svježe satelitske snimke od svojih anglo-čifutskih sponzora, koji ih ujedno i obučavaju i vode u bitke. Ono što SAA daje ključnu prednost je zračna nadmoć osigurana od strane Ruskih zračnih snaga, i Ruski PVO sustavi koji ne dozvoljavaju djelovanje ISIL avijacije u Idlibu.

Teroristi su koordinirani po cijelom teritoriju Sirije, tako da paralelno s ovim sukobom idu ofenzive terorista u okolini Damaska, istočnoj Ghouti i dalje.

Što će biti sa dijelom Sirije preko Eufrata pod direktnom anglozionističkom okupacijom je neizvjesno. Dosta toga ovisi o tome da li se Erdo istinski buni zbog toga što se tamo organizira de facto kurdska država ili je u pitanju samo fol. Uvijek postoji mogućnost tajnog dogovora između turčije, amera i kurda, po kojoj kurdi dobivaju svoju paradržavu pod američkom upravom, u koju onda bivaju humano preseljeni svi kurdi iz turčije, čime Erdo ostvaruje etnički čistu zemlju. Ništa neobično nema u tom planu.

Pravi rat u Siriji tek slijedi, prije ili poslije glavni akteri će se morati direktno pograbiti.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije

Noge na zemlji su najvažnije i zato sretno sirijske snage, uz pomoć saveznika. Krvarili ste i krvarite, ali uspijevate osloboditi zemlju.
Samo tako nastavite! Za sretnu i cjelovitu Siriju!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik