Operacija “Božji udar” – Snajperisti ubijaju vođe ISIL-a rodom iz bivšeg SSSR-a

Specijalne ruske postrojbe
14 komentara

Rusko Ministarstvo obrane ne želi dati nikakve informacije medijima o operaciji koju su novinari nazvali “Božji udar”, tako da samo možemo pretpostavljati radi li se o “slučajnosti” ili planiranoj likvidaciji vođa takozvane “Islamske države” porijeklom iz bivšeg Sovjetskog Saveza, koju vjerojatno provode pripadnici ruskih specijalnih službi i njihovi saveznici.

Naime, 17. travnja je u iračkom gradu Tall Afar, u blizini Mosula, ubijen takozvani “emir Kavkaza”, jedan od najbližih suradnika vođe ISIL-a, Abu Bakra Al-Bagdadija. Vijest je prenijela televizija Al-Sumaria, a potvrdile su je i iračke obavještajne službe.

Novinarima Al-Sumarije je jedan od svjedoka likvidacije “emira Kavkaza” rekao da je ubijen u operaciji “Božji udar“. Jedan od najviših vođa terorista “Islamske države” je rano ujutro napustio svoju kuću i odjednom pao. Nakon što su vidjeli da je “emir” mrtav od prostrjelne rane, njegovi čuvari nisu mogli vidjeti napadače i vjerojatno je teroristu ubio snajperist. Nakon njegove smrti je ISIL u Tall Afaru proglasio “ratno stanje” i cijeli grad su teroristi pretražili u potrazi za snajperistima. Nakon pretrage nisu pronašli nikoga.

Treba napomenuti da ovo nije prva žrtva u operaciji “Božji udar”. 4. travnja je nepoznati snajperist eliminirao Abu Muhajira Al-Rusija, još jednog suradnika Al-Bagdadija. Zajedno s njim je ubijeno i njegovih 6 tjelohranitelja. I u tom slučaju su snajperisti nestali bez traga. Ima izvješća i o drugim likvidacijama “Božjeg udara”, ali likvidirani teroristi nisu bili visoko pozicionirani kao navedena dva   “gospodara rata”. Ono što povezuje mete, “emira Kavkaza”, Abu Muhajira Al-Rusija i druge žrtve nepoznatih strijelaca, jest da su svi bili državljani bivšeg Sovjetskog Saveza, odnosno Zajednice Nezavisnih Država koju čine zemlje koje u ekonomskom i sigurnosnom smislu usko surađuju s Moskvom.

Poznao je da ISIL ima puno boraca i regrutira ekstremiste iz bivšeg Sovjetskog Saveza, najviše iz država središnje Azije i Rusije. Zbog šutnje ruskog Ministarstva obrane se uklanjanje “bivših sovjetskih” terorista na ovaj način se službeno može smatrati “slučajem”. Slična ubojstva su se ranije dogodila u Bagdadu, gdje je ubijen veći broj lokalnih zapovjednika, a radilo se o njihovom međusobnom obračunu. Moguće je i da se u vrhu “Islamske države” provodi “unutarnja čistka“. No, ostaje činjenica da “Božji udar”, kako su novinari nazvali ove ciljane likvidacije terorističkih vođa, bez ikakvih problema odrađuju vrhunski profesionalci.

Božji udarISILlikvidacijesnajperisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali pas
7 godine prije

Metak je malo veci rizik od drona ili rakete ali kad pogodis, bar znas da je bez kostiju unutra.

Čađo
7 godine prije

Da citiram same isil-ovce:” to je bozja volja!”

Miljenko
7 godine prije

Da nisu nesto napravili pa iz drona pucali ,ako su rusi ?

Čađo
7 godine prije

Da jos nadodam…
Nadam se da ovo nije ruska verzija pricekoja se na tjednoj bazi pojavljivala u jutarnjem…vecernjem…indexu..
O sajperistu, neznanom junaku naseg doba, iz britanskog SAS-a, koji strpljivo ko biblijski job i necijan poput duha, ceka da smakne zlog isil-ovca i da time obrani nas nacin zivota i svijet ucini boljim mjestom za zivot…

subaru
7 godine prije

Skoro su došle speznac postrojebe dolje, nekako sa T se zovu čini mi se, ovo je rezultat.

mario
7 godine prije

Hm,ako je istinito onda je dosta cudno.zasto bi rusi bas sad kad se isil raspada poceli ubijati vode i sssr-a?mozda se boje da ce ih netko zarobit pa kad progovore dovedu rusiju u neugodan polozaj,nevidim nijedan drugi razlog riskirat zivote vrhunskih specijalaca da bi ubili nekoga.

fb slo
7 godine prije

Nije to ništa,
samo se Vasilij Zajcev vratio iz WW2…

lisac
7 godine prije

Prije miriši na zapadnu stranu – uništavanje dokaza.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI