Putin: Trump nas ni na koji način ne može prisiliti da prihvatimo američki stav o Iranu i Venezueli

Vladimir Putin
14 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin je opovrgnuo glasine da bi Donald Trump mogao dobiti bilo kakve ustupke od Moskve u vezi s ključnim pitanjima u globalnoj areni. Rekao je da se radi na novom sastanku i ponovio kako je Moskva uvijek spremna za razgovore.

Predsjednik Sjedinjenih Država je u više navrata inzistirao na tome da će sljedećeg tjedna, na summitu G20 u Osaki, razgovarati licem u lice s Putinom, a savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton potvrdio je kako se Trump “raduje tome”.

Međutim, Kremlj tvrdi da Bijela kuća u tom smislu još nije uputila svoj diplomatski zahtjev, a Vladimira Putina su u televizijskom intervjuu pitali koristi li Trumpnesigurnost susreta kao priliku da “gurne” Rusiju u pravcu slabljenja svojih stavova o Iranui Venezueli.

„Ne mislim da nas netko pokušava prisiliti na bilo što. Moraju shvatiti da bi to bilo pretjerano. Ali moramo voditi dijalog”, rekao  je Putin za ruski kanal NTV.

Ruski čelnik je ponovio stajalište Moskve da neće napraviti prvi korak, osobito nakon što je Trump prošle godine otkazao već zakazani susret na summitu G20 u Argentini.

“Čim budu spremni za razgovor, vrlo rado ćemo razvijati naše odnose”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik ponovio je kako ne zna “u kojoj mjeri Sjedinjene Države žele unaprijediti odnose s Rusijom ili ne”.

Uz latentni problem navodnog ruskog uplitanja u izbore u Sjedinjenim Državama, dvije sile imaju jasne razlike u stavovima o dva ključna pitanja. Prvo je Venezuela, gdje Washington pomaže oporbi u svrgavanju predsjednika Nicolasa Madura, bliskog saveznika Moskve.

Drugo pitanje je Iran, gdje je Putin rekao da bi svaka oružana intervencija Zapada bila “katastrofa”.

Unatoč svemu, Putin je Trumpu, zbog unutarnjih pritisaka s kojima se suočava, osobito u odnosima s Rusijom,dao uobičajeni manevarski prostor.

“Možemo vidjeti da je sustav izgrađen na takav način da Trump mnoge stvari želi učiniti, on to ne može uraditi. Iako, naravno, puno toga također ovisi o političkoj volji njegove administracije”, kazao je ruski vođa.

NTV

DiplomatijaG20
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Meni se cini da Rusiju i Putina nitko ni na koji nacin ni na sto ne moze prisiliti.

skurija
4 godine prije

Zar ima veća opasnost za Hr demokraciju, od nas samih

Mikojan
4 godine prije

Ne može prisiliti ali možemo trgovati, evo da sam ja na Putinovom mjestu dao bi im Iran za cijelu Južnu Ameriku plus Mexico !!
Pa neka se izjasne !
🙂

wijervbwerbvwerbvwervwerv
4 godine prije

nosferatu ne muti vodu heksagonalnom žlicom, eno dolje ste u Jerusalimu dobivali zapovjedi uz Boltona i natija.

Siniša
4 godine prije

To neki novi vid demokratije?
Kako vidiš tu opasnost, šta je to opasno!?

Tadmur Palmirović
4 godine prije

Obuzdajte tu prijetnju ,kao vaši ” strateški saveznici”😂😂

onaj najgl.......veći Dalton
4 godine prije

Kad su snage jednake, važi pravo.
Kad su snage nejednake, važi pravo jačega.
Reče Tukidid. U Peloponeskom ratu.

Branko
4 godine prije

Naslov koji glasi: Trump nas na koji način ne može prisiliti…
ste vjerojatno mislili: Trump nas NI na koji način ne može prisiliti…

Kažun
4 godine prije

Ako dovoljno dugo čekaš uz rijeku, tijela tvojih neprijatelja će proplutati njome” (engleski: “If you wait by the river long enough, the bodies of your enemies will float by.”).
SUN TZU …….jedne od brojnih izreka genijalnoga kineskog mislitelja, filozofa (bio je Konfucijev suvremenik), pisca, diplomata i generala Sun-Tzua (živio je od 544. do 496. godine prije Krista), autora na brojne svjetske, pa i na hrvatski jezik, prevedenog traktata „Umijeće ratovanja” ili „Umijeće rata”.
Navodno,ova osoba nije postojala,već su ove uzrečice plod više Kineskih mislioca.

tiha voda
4 godine prije

iz iranske perspektive—ako su kina i rusija spremne ostaviti na cijedilu iran,bez obzira koliko perzijanci htjeli sudjelovati u stvaranju multipolarnog svijeta…iran se mora brzo preokrenuti i poceti razgovarati direktno sa zionistima.to ce biti bolje za same irance…jer cekajuci ruse i kineze da izginu iranci za njihov svijet..jakoo ruznoo.kina i rusija moraju stati uz iran odmah..inace.iranci su njihovo topovsko meso.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI