Puzajuću integraciju Donbasa u Rusiju prate gubici ukrajinskih diverzanata

DNR LNR Donbas Ukrajina
39 komentara

Iako je već duže vrijeme u fokusu svjetske javnosti Idlib, a ranije Iran i eskalacija s činom državnog terorizma u kojem su SAD likvidirale generala Qassema Sulejmanija, ne zaboravite da je žarište i potencijalno područje izbijanja većeg sukoba još uvijek Donbas.

Tamo će stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike koji su uspjeli dobiti ruske putovnice moći glasati o izmjeni Ustava Ruske Federacije.

Bit će i omogućeno da glasaju na području regije Rostov, gdje postoji sva potrebna infrastruktura za ovaj zadatak.

Uz to, stanovnici DNR i LNR koji su dobili ruske putovnice mogu služiti i u ruskim oružanim snagama.

Izdavanje ruskih putovnica je birokratski proces i teče sporo. Međutim, do sada je u na teritoriju Donjecke Narodne Republike ovo pravo iskoristilo 83 000 građana, koji su već dobili ruske putovnice. U Luganskoj Narodnoj Republici je službeno 85 000 ruskih državljana.

Na kontrolnom punktu Gorlovka, uz zastavu Donjecke Narodne Republike se sada vijori i ruska zastava. Takva puzajuća integracija teče bez velike pompe, ali je više nego znakovita, posebno u ekonomiji.

Osim toga, agent Službe sigurnosti Ukrajine (SBU)  priznao je da je atentat na ratnog zapovjednika takozvanih narodnih milicija, Mihaila Tolstiha-Givija, organizirao upravo SBU. Nitko nje ni sumnjao da je tako, iako su prije nekoliko godina slučaj Givija pokušali povezati s pričama poput ubojstva Bednova, kojeg su ustrijelili njegov vlastiti suborci, ali tamo je već prvih dana nakon ubojstva bilo jasno da SBU nema veze sa zasjedom. Ovdje nije tako, jer je na Givija i prije likvidacije SBU pokušao izvršiti atentat, najozbiljniji je bio pokušaj ubojstva na izlazu iz Makejevke.

Što se tiče linije razgraničenja, tamo se događaju uobičajene stvari. Ukrajinske snage granatiraju naselja u Donbasu i šalju diverzantske skupine iza linija armije DNR i LNR u pokušaju da naprave štetu na vojnoj i civilnoj infrastrukturi. Međutim, takve skupine kao po pravilu pođu na „posljednji zadatak“, kao što je bilo krajem veljače kada je likvidirana ukrajinska skupina u blizini Donjecka, a tijekom sutrašnjeg dana su OESS i policija DNR otišli kako bi pokupili tijela i vratili ih ukrajinskoj strani u limenim sanducima.

VIDEO: Ostaci ukrajinske diverzantske skupine u pokušaju proboja na teritorij DNR krajem veljače (18+)

dnrLNROESS
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
varjag
4 godine prije

Ukrajinski najveći neprijatelji su njihovi nazovi prijatelji, ali tu više nema pomoći………. propala država……..

puf
4 godine prije

Rusija je Ukrajini pokazala svoje lice. Pokazala je dokle je spremna ici i da je spremna uzeti i zadnji ukrajinski pedalj jer joj se moze i jer Ukrajinu smatra svojom marionetom.
To isto su vidjele Moldavija i Gruzija ranije. Rusija je time konacno napravila liniju podjele i gurnula Ukrajinu u drugom smjeru.

Alex
4 godine prije

Ukrajina, država bez prošlosti i budućnosti… U kojoj su nacisti bivši i sadašnji vladajuća snaga. Postoji isključivo zato da bi Ameri pakostili Rusim a. Kada se napokon onaj normalni,obični dio pučanstva otrijezmi i shvati s koje strane vjetar puše,bit će debelo prekasno,bit će već odavno guzno crijevo Europe.

Siniša
4 godine prije

Svaki dan ih napadaju, svaki dan ginu a oni kao da se ništa ne dešava….od čega su ti ljudi.

Blue eye
4 godine prije

Iako se fokus često pomjera, uglavnom na Siriju a tu su i Iran i Avganistan, Ukrajina je cijelo vrijeme žarište gdje se provode aktivnosti sa ciljem slabljenja Rusije i zauzimanje pozicija za eventualni napad. Pljačka je samo uobičajena “vannastavna” aktivnost. Mislim da je u Ukrajini bio najveći udar na Rusiju koji se srećom, većim dijelom izjalovio, a sve ostalo je samo dio te priče. Događaji, ponašanje, način rješavanja, izjave čelnika najvećih država i međunarodnih organizacija, samo govore koliko su i same uključene u taj plan. Nedostatak medijske pažnje samo pogoduje izvršavanju neselektivnog granatiranja civilnih ciljeva i terorističkih akcija u pozadini pobunjenih dijelova Ukrajine.

Trt
4 godine prije

Super je bit diverzant u ukrajinskoj vojsci. Ides u misiju i znas da su sanse za smrt 99.2% .

Arkaj
4 godine prije

Verlaga pažljivije biraj gljive koje jedeš. Što se nas tiču baltičke države, Afganistan ili ko vlada Iranom? A to su primarni interesi NATO pakta koji je samo instrument USA politike. Ako govoriš o Rusiji kao opasnosti za baltičke zemlje možeš li komentirat politiku Hrvatske i Srbije prema BiH ali da se držiš istih načela?

Mikojan
4 godine prije

Da je država Ukrajina pozvala u pomoć Rusiju od zapadnih NATO agresora vrlo vjerojatno da bi Rusija pomogla Ukrajini u borbi za njenu slobodu i nezavisnost od NATO okupatora. Ne vidim baš nikakav problem da se nekome tko zpve u pomoć pomogne, naravno ako predstavlja legalnu vlast u toj državi. To što Rusija sad indirektno pomaže ruse u istočnoj Ukrajini je nešto sasvim drugo. Hajdemo reči, nešto slično kako Izrael, USA i Turska pomaže ISILu u Siriji, kome to ne smeta ne može mu smetati ni ruska pomoć Donjecku.

Max
4 godine prije

Ukrajinska se vojska još jednom pokazala nesposobnom. Ginu bez veze a oligarsi i neonacisti se bogate

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI