DNR spreman za strijeljanje stranih boraca

Strani placenici
16 komentara

Izvršna služba Donjecke Narodne Republike (DPR) spremna je da izvrši smrtne kazne za trojicu stranih plaćenika, rekao je lider DPR-a Denis Pušilin u srijedu.

“Izvršna služba DPR-a pripremila je mjesto za izvršenje smrtnih kazni stranih plaćenika”, rekao je on. Ranije u srijedu, Pušilin je rekao da republički zakoni ne navode fiksne datume za izvršenje ovih kazni i da će izvršna služba postupiti “u skladu sa svojim internim odlukama”. Dodao je da pogubljenja obično “nisu javna” i da se informacije o njima “ne otkrivaju”.

Zvaničnik je rekao i da će trojica osuđenih biti strijeljani ako njihove žalbe ne budu uspješne. Trojicu muškaraca koji su se borili za Ukrajinu i zarobljeni u Donbasu republički Vrhovni sud je 9. juna proglasio krivima da su bili plaćenici i da su učestvovali u „oružanoj agresiji Ukrajine“, pokušavajući da svrgnu vladu DNR.

Sva trojica – dva Britanca i jedan Marokanac – uložili su žalbe. Ministar pravde DNR Jurij Sirovatenko rekao je 12. jula da bi sud mogao odlučiti o njihovim žalbama do kraja mjeseca. Posljednju žalbu je 4. jula uložila odbrana Britanca Aidena Aslina. DPR je 12. jula ukinuo moratorijum na smrtnu kaznu.

Borci su se predali ruskim snagama i snagama DNR-a u ili blizu Mariupolja, lučkog grada za koji DPR tvrdi da je dio svoje suverene teritorije. London traži da se njegovi građani tretiraju kao ratni zarobljenici prema Ženevskim konvencijama.

dnrSmrtna kaznaStrani borci
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 godina prije

“Puca VSU polako po šavovima u Donbasu.
Grupacija snaga “O”(отважный) je danas već uspela da uđe u Seversk.

Istovremeno,paralelno na tom delu fronta vojska saveznih sila RF je stigla i do predgrađa Soledara.

Očigledno je da ćemo uskoro gledati oslobođenje aglomeracije Seversk-Soledar-Bahmut,što je inače poslednja linija odbrane pred dva najjače utvrđena velika grada Slavjanska i Kramatorska.”

Lucija, prva
1 godina prije

Detaljnije o operacijama: “Кисељов:        «Наша војска је успешно ушла у Северск. Засад могу да кажем да је закорачила у град, а да су се украјински војници, који су се нашли на тачкама нашег удара разбежали на све стране. Сви су изгледи да ће за два дана Северск бити ослобођен».        Истовремено је председник Доњецке Републике Денис Пушиљин изјавио да „савезничке снаге“ атакују украјинске положаје око Славјанска, Северска и Артјомовска (Бахмута).        Прво је пала украјинска одбрана испред насеља Григорјевка. Још 9. јула.          Два дана касније, 11. јула, Министарство одбране РФ је саопштило да је украјинская 25-та ваздушно-десантна бригада, која је бранила Северск, изгубила преко 70 одсто војника.        Укри увелико губе и у бици за Соледар (11.000 становника), који се налази између Северска и Бахмута.        Под натиском савезничких снага, морали су да напусте Нову Каменку, Трипоље и Стрјаповку, а то је периферија Соледара.        Ако Соледр… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Zelenski je devizne rezerve od 27 milijardi prenio iz Kijeva u Poljsku. Amerikanci koji su radili prijem na granici kazu da je 500 miliona nestalo uz put. Moli se poseni nalazac koji kraj puta nadje paket sa parama da se javi.

MKD
1 godina prije

Nakon strijeljanja potrebno ih je i overiti.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

A zašto ih još nisu utamaniti? Bez milosti prema krvožednim zvijerima.

1 godina prije

Streljanje? C..C..C….Tako zaostala, primitivna, metoda smaknuća. Morali bi se ugledati na Amerikance i koristiti smrtonosnu injekciju. Treba samo odlučiti hoće li Pfizer ili Modernu. 😀

Max
1 godina prije

Gotovo.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Ne bi bilo dobro da to naprave , to će zapadni mediji samo iskoristiti da ih prikaže kao divljake !

grunf
1 godina prije

U svakom slučaju će biti slobodni….Na ovaj,ili …onaj način…Slobodni u životu,ili oslobođeni od života…
Na kraju krajeva,da se malkice”nadovežem”na jedan gornji komentar,bolje da ih strijeljaju,nego da uče,kako reče”onaj gore”taj čudni jezik….s kojim su Hrvati pisali ohohohooo godina…
Nema veze,budemo dečecu,nepismenom dečecu oprostili….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI