Ruski ministar vanjskih poslova kaže da SAD lažu o povezanosti Moskve i talibana

Talibani Afganistan
14 komentara

Sjedinjene Države lažu o navodnim vezama Rusije s talibanima, izjavio je u četvrtak zamjenik šefa odjela za tisak u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova Aleksej Zajcev, u vezi s komentarima Roberta C. O’Briena, američkog predsjedničkog savjetnika za nacionalnu sigurnost.

“Navikli smo na neutemeljene izmišljene priče Sjedinjenih Država. Rusiju su optuživali za sve vrste grijeha… Ovog puta ruske specijalne službe optužene su za dogovore s talibanima koji su, navodno, trebali napasti američke trupe u Afganistanu. Ovo je samo još jedna laž koja ne zaslužuje komentar”, rekao je Zajcev na brifingu.

Diplomat je napomenuo da takve izjave ometaju rusko-američku interakciju u Afganistanu.

Izvorni članak o NYT-u nije pokazao nikakav dokaz. Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov oštro je opovrgnuo navode. U isto vrijeme, Moskva pozdravlja planove SAD-a za smanjenje američke vojne prisutnosti u Afganistanu na 4.000 vojnika, rekao je Zajcev.

“Razmatramo izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa o ovom dokazu njegove opredijeljenosti za predizborno obećanje, koje govori o povlačenju američkih trupa iz Afganistana, kao i odlučnost Bijele kuće u pogledu svojih obveza u okviru mirovnog sporazuma s talibanima”, rekao je diplomat.

U ovotjednom članku za Washington Post, O’Brien je rekao da će Rusija “platiti cijenu” ako se dokaže njezino navodno dogovaranje s talibanima. O’Brien se osvrnuo na članak New York Timesa u kojem se tvrdilo, pozivajući se na anonimni izvor, da je Rusija ponudila plaćanje talibanima za napad na američke vojnike.

Talibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Istina je !
Lažu !

tihobl
3 godine prije

Vidjecemo. Ako talibani dobiju pancire i stanu rusiti kargo letove Kabul – Pristina onda su povezani.

Tvrdi
3 godine prije

Potpuno nediplomatski odgovor ruskog diplomata, lijepo je trebao odgovoriti kako suradnja sa talibanima traje još od osamdesetih godina kada su im prodavali oružije da ruše njihove (rusko sovjetske) avione i helikoptere. I tu je kraj svake rasprave.

zeus
3 godine prije

Pa što se Rusi uvek nešto izvinjuju . Pa što koga boli , dali su povezani ili nisu . Amerima se hebe za ruska izvinjenja , jer tako i tako obtužuju druge za sve ono što inače sami rade .

Max
3 godine prije

SAD i Rusije pa čak i Iran su obavuještajno i logistički surađivali protiv talibana tako da je priča nemoguća.

sfjgnbsiefigsenfvnsaefviasefvsefv
3 godine prije

Istjerali ruse putem stingera koje su dali taličnim, okružili Rusiju u anakondin zagrljaj, došli 500 km pred Moskvom i ovi se pravdaju hahahaha, koja kabala šarada akustika…………

Dokurčilomi
3 godine prije

Prestanite lagati pa Rambo se sa talibanima borio protiv rusa.

jablan u zitu
3 godine prije

Da , Ruse i Talibane veze dugogodisnje prijateljstvo …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI