Saznajte samo neke proračunske stavke EU i smučit će vam se Bruxelles i mjere štednje

EU Sofisti
30 komentara

Dok nameće vrlo stroge mjere štednje slabijim i zaduženim zemljama eurozone, ispunjavajući slogan „rasta“ i slanjem pisama „nediscipliniranim“ zemljama, izuzev Francuskoj i Njemačkoj, naravno, eurokratska kasta nastavlja hraniti mašineriju koja proždire resurse građana.

Kako je otkrila istraga La Verità o ludim troškovima Europske unije i prijedlogu proračuna za 2020. godinu, iduća će godina monstruozna birokracija iz Bruxellesa i Strasbourga koštati europske građane gotovo 154 milijarde eura. Toliko o nužnosti treniranja strogoće na nacionalnim proračunima.

Brojke su neumoljive. Diplomatska služba EU 2020. godine koštat će zajednicu više od 730 milijuna eura, od čega 456 za izdržavanje 190 delegacija Europske unije širom svijeta.

S obzirom na to da je Europska unija praktički nevažna u geopolitičkom scenariju kojim dominiraju Sjedinjene Države, Kina i Rusija, gdje ove velike sile diktiraju zakone, za nerazumljivu i nezgrapnu birokraciju je ovo dobra brojka.

Plaće osoblja ovih delegacija iznose 133,7 milijuna eura, uz 79,6 milijuna za savjetnike i vanjske stručnjake. Osoblje koje radi u Bruxellesu košta nas 187 milijuna eura, a da ne spominjemo nerazmjerne godišnje najamnine koje EU plaća za održavanje svojih ureda, počevši od New Yorka, koji nas košta 2 105 866 eura svake „godine“. Ovo je već ludilo.

Ludi troškovi Bruxellesa

Troškovi za Europsku komisiju sljedeće godine iznose oko 2 354 228 000 eura. Portom, 1 109 577 441 eura za Europski parlamenti i 370 261 000 eura za Europsko vijeće. Nadalje, Europska unija i dalje potpuno beskorisno troši novac, poput izdataka za Europski ekonomski i socijalni odbor (CESE) i Europski odbor regija (CDR) sa sjedištem u Bruxellesu, a oba izdaju neobavezujuća mišljenja. U suštini, dva odbora u 2020. godini koštat će nas 143 milijuna eura prvi i 102 milijuna eura drugi.

Troškovi osoblja povećavaju se za nekoliko milijuna eura, kao i stavke koje se odnose na iznajmljivanje i kupovinu opreme. Sljedeće godine Odbor regija će dobiti čak 76,8 milijuna eura za plaćanje svojih 530 zaposlenika i 25,3 milijuna za najamnine i razne troškove. Sve to, dobro je ponoviti, za potpuno beskorisni entitet.

Europski parlament

Kako izvještava Business Insider, Europski parlament je 2013. U proračun uvrstio 751 europarlamentarca koji su izabrani sljedeće godine i to je pojelo 1,79 milijardi eura. Pet godina kasnije, procjena troškova porasla je na dvije milijarde eura, 200 milijuna eura više. Prevedeno, Europski parlament 2013. godine koštao je svakog europskog građanina 3,55 eura godišnje, a od 2019. godine trošak će porasti na 4,22 eura godišnje.

Čudo od troškova ide na trostruku zgradu Europskog parlamenta, koji se sastaje u Bruxellesu, Strasbourgu i Luksemburgu, a građane EU košta od 156 do 204 milijuna godišnje. Ne zaboravljajući da je izgradnja ureda u Strasbourgu koštala 600 milijuna eura, a zatvoreni su 321 dan u godini.

Privatni letovi eurokrata

Prema dokumentu objavljenom u bazi natječaja EU, Bruxelles je povećao za 3,5 milijuna iznos koji se može potrošiti u novom ugovoru za letove zrakoplova. Novi maksimalni iznos od 10,71 milijuna eura za ugovor, koji traje od 2016. do 2021. godine, predstavlja povećanje od 50% na prethodni od 7,14 milijuna eura. Letovi se očito u cijelosti nadoknađuju novcem europskih poreznih obveznika. Sve to se događa dok su predstavnicima Europske komisije puna usta lijepih riječi i klimatski korektne retorike.

La Verita

Europski parlament
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Nije li baš EZ i kretanje ka EU , što se dogodilo u to vrijeme pomalo uzrok krvi na Balkanu. Tvriditi da su oni civiliziarni, a mi primitivni divljaci koje treba držati pod kontrolom je apsurd. Neću koristiti drugu riječ, iako bi bilo prikladnije nešto iz “balkanskog” repertoara.

Siniša
4 godine prije

Ne brabonjaj…da se kojim slučajeva zemlje Evropske zajednice i Amerika nisu uplele ne bi ni bilo krvoprolića;čudno je, da neko svjesno biće pored svih primjera u bližoj istoriji i dalje može tvrditi tako nešto kao ti. Ako ti nije jasno onda malo izuči dešavanja samo u Ukraini i Siriji…više ti apsolutno netreba. Mislim da Fabijan upita u smislu nije valda sa Zapada samo zlo dolazi…apsolutno samo zlo, od kako su se oni upleli kod nas ili bilo gdje više nema mira ni spokoja u tim zemljama već samo krv, znoj, insomnija, korupcija, državni kriminal, konstantno razpirivanje među vjerskih i međuetničkih sukoba, beznađe vlada gdje god da su došli. Uvijek navodim primjer BiH…apsolutan protektorat smo mi ali nikakvo dobro oni ne čine, makeli se nismo od 92.,strašna korupcija, apsolutna državna mafija, sistem mafijaški organizovan da crpi zadnje atome ljudskosti iz čovjeka, nestajemo kao narodi i država;ne tražim ja da oni riješe… Čitaj više »

Duki
4 godine prije

I sada vi .meni recite da vrhovnica i vrhovnik nisu Eu-nato igrači
Kako nas štite i paze ti vrli EU-moćnici ,samo dvije crtice :
A)Ima li neki “mudan” u Bruxellesu da objasni Sultanu da je vađenje plina ispred nosa Cipru i EU čisti kriminal,pljačka otimačina !TAKO SE TO ZOVE !
B)Isto tako dali je netko sposoban u toj zajednici blagostanja😂 objasniti ORLOVIMA U ALBANIJI
da za odlaganje smeća postoje kante i vreće pa se to vozi u odlagališta a ne da se kod svakog jačeg juga naša obala od Prevlake do Pelješca pretvori u njihovo (albansko) smetlište !
(Oni su izvoz svog otpada riješili a mi….)
Sa’ će to nama naš ministar zaštite okol………..
da objasni što je Učinio=ništa!!!
Hoće li =Neće ! Ima li para -vjerujte mi ima !
ZNATE LI ZAŠTO ?=BOLI GA QURAC
AJMO OVCEEEEEE!

Siniša
4 godine prije

Rusofobi da vas pitam nešto…EvroAzijska unija, u kojoj zemlji te Unije propada privreda da bi Rusija opstala ili da bi sve Rusija proizvodila, bjeloruske fabrike ne prestaju raditi već naprotiv recimo fabrika traktora Bjelorus MTZ možda proizvodi i najviše traktora na svijetu a gdje su naše fabrike i šta mi proizvodimo.
Ova gore slika, mi smo ti majmuni samo hvali banana ali izgleda ni to nam nedaju.

Siniša
4 godine prije

Kao što rekoh…gdje god Zapad dođe krv se prolije, u Boliviji Policija ubila 5 pristalica Moralesa, 10 i više ih je ranjeno.

Son of Alerik
4 godine prije

Tamo gdje buja administracija, u stvarnosti buja puzajuća diktatura. Ta administracija za svoje parazitsko postojanje treba saveznike u zakonodavnoj sferi koja ih mora servisirati sa svev iše i više regulacija, pravila, uredbi koje naravno traže više birokracije. Nešto kao parazitki perpetum mobile.
Stalni i sigurni izvor prihoda, uz hrpe privilegija danas u ovim surovim vremenima ima samo birokracija pa je ona organizacijski i financijski najmoćnija skupina u društvu koja preživljava sisanjem vitalnosti društva.
Totalitarizam ima naviku kititi se velikim pojmovima koji uvijek uključuju ljudska prava, demokraciju, socijalnu osviještenost.
EU administracija je vezana za sudbinu te aglomeracije država i do zadnjeg našeg daha će se boriti za sebe.
I taj stisak će trajati sve dok totalitarizam ne bude potpun, čemu stremi taj parazitski entitet ili – dok nacionalne države članice ne kažu dosta i razjebu tu udrugu.

Trt
4 godine prije

baci bombu goni bandu sjeverno od Triglava

Mlata
4 godine prije

Pa ti ne znaš mržnju između dva naroda u Belgiji….ostvi ih dva dana bez struje, bankomata, kapućina itd i “slapovi” veliki budu.

Sarmat
4 godine prije

Ma sve bi se to još i moglo podnijeti i opravdati da su ti eurokrati zamjena za domaće politokrate. No mi istovremeno dajemo i dalje silne novce i za DOMAĆI politobirokratski aparat, počevši od smiješnog Ministarstva za europske integracije (sic!) pa nadalje. On se ulaskom u EU nije ništa smanjio! Naprotiv. Dakle, samo se UMNOŽILA birokracija, na ovu našu nadodala se briselska. To je grozota, a ne sami briselski troškovi.

Kvisko
4 godine prije

Malo mi je smijesno kada “logicari” koji 24h na dan vise po portalima i piskaraju o neradu , neodgovornosti i protiv birokracije i neradnika u EU, kojih svakako ima ali zanemarivo u odnosu na balkanske politicke i drzavne uhljebe.

P.S. EU broji 513.5 milijuna gradjana – broj zastupnika u EU parlamentu 751.
RH broji 4.1 milijuna gradjana – broj zastupnika u Hrvatskom saboru 151.

U Republici Hrvatskoj ustrojeno je ukupno 555 jedinica lokalne samouprave, i to 428 općina i 127 gradova te 20 jedinica područne (regionalne) samouprave.
Ukupno 20 župana i 52 zamjenika župana.
Na lokalnoj razini 127 gradonačelnika i njihovih 197 zamjenika.
Na razini općina 428 načelnika općina i njihovih 434 zamjenika.

Uhljebi balkana ujedinite se!

Perun
4 godine prije

Evropa je mrtvo slovo na papiru….Smrad njene lesine ugusice i same Evropljane ,i ostatak svijeta ….Europska unija je svjetski pacijent broj jedan ,na izdisaju

pera lozac
4 godine prije

Stara indijska poslovica “Kad vidis dve ribe da se tuku, pogledaj oko sebe mora bit neki englez u blizini”

samo tako
4 godine prije

EU proleteri ne vide ništa lošeg u tome, lobotomija je izvedena uspješno.

Max
4 godine prije

velika birokracija samo guši i i ekonomiju i život općenito.

Red Dog
4 godine prije

Da nije EU ne bi ni bilo krvi na Balkanu.
Evropa je ovde
Insieme, unite, unite Europe
Danke Deutschland
Nije se samo bezalo od Jugoslawien und Kommunismus vec i prema Mitteleuropa und Kapitalismus. Kad se nema kuda bezati se ne bezi.
Tako da mi je bas drago sto im izvozimo balkanizaciju 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI