Sirija nastavlja operaciju čišćenja terorista

Sirija morek dzamija rat razaranje

Sirijska arapska vojska (SAA) je saopštila da je grad Morek u severnom delu pokrajine Hama pod njenom kontrolom, prenjeli su sirijski mediji na osnovu njihovih izvora sa terena.„Souran i Morek, autoput je pod potpunom kontrolom od Moreka do Khan Sheikhoun, pod potpunom je kontrolom Sirijske arapske vojske.

Mine i eksploziv su uklonjeni“, rekao je oficir sirijske vojske.Snimci snimljeni u subotu prikazuju napuštene zgrade i napuštene ulice u gradu Morek i Kafar Zita s vojnicima i vojnom opremom na periferiji.

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) gradovi Latamina, Kafar Zita, Latmin, Morek, M’aerkaba i al-Lahaia na severnom selu Hame sada su pod kontrolom SAA-a. Morek je mjesto turske vojne osmatračnice.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je rekao da turske snage neće napustiti to mjesto.Napredak dolazi paralelno sa ponovnim zauzimanjem grada Khan Sheikhoun-a u četvrtak.

Vojne operacije pod vođstvom SAA su nastavljene u provincijama Hama i Idlib ranije ovog meseca, nakon što je SAA optužila militante da nisu poštovali uslove primirja proglasenog 1. avgusta.

Video na kojem se vidi turska osmatračnica u Moreku:

 

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Jole
Gost
Jole

Turcima treba isključiti struju,vodu itd.Na kraju će otići milom ili silom,na užas proturčina burta.

tihobl
Gost
tihobl

Sto si negostoljubiv? Neka ih, rusi ce pored njih postaviti patrolu cecenskih VP u skladu sa sporazumom o demilitarizaciji zone, a SAA ce povuci velike kalibre 20 km sjevernije. Sve ce biti u skladu sa sporazumom iz Astane. Cak se razdvojeni umjereni od neumjerenioh terorista – neumjereni su pod zemljom, a umjereni su vec u Kladusi.

Sto se tice iskljucivanja vode i struje to treba uraditi OHR. Vrijeme je da im se kaze zbogom.

Ivek
Gost
Ivek

Ili početi slati mjesečne račune za struju i vodu. Sad se tek vidi inženjerski previd pri konstrukciji baze. Nije im palo na pamet instalirati bankomat.

Ivek
Gost
Ivek

Ma treba im samo prići s namontiranim GoPro-ovima na oklopu, iz 15 kuteva i da RT baca LiveFeed u realnom vremenu, pa da svijet vidi kako im megafonom objašnjavaju da Sirija nema vojno osmatračko mjesto na autoputu Ankara-Istanbul i da ovo nije u redu, ali se osjećaju baš velikodušno danas, pa im nude doručak u autobusu na putu za granicu, nakon što su oružje odložili u kartonske kutije pored prednjih vrata, kod vozača. : D

Ivek
Gost
Ivek

Nezgodna situacija. Što god bio slijedeći Turski potez, neugodnjak…

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Erdic ima puno vode u grlu. Pada mu podpora doma, i siriji dobiva po pici. Zaglavio je zesce. Vidjet cemo kako ce dalje posto sjedi na 2 stolice odnosno pokusava.

alfa33
Gost
alfa33

Kako će turci reagirati na svoje prve žrtve,što će biti njihov sljedeći potez,hoće li i dalje imati svoja osmatračka mjesta na oslobođenom teritoriju u koja je svrha toga….puno pitanja a malo pravih odgovora.. I ono ključno pitanje,hoće li i kada će sirijska vojska potpuno kontrolirati svoje sjeverne granice…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Turci snimaju sapunicu ”Osmatračko”
Malo Misto
koje se smanjuje ?

Max
Gost
Max

Sirija se uspješnp čisti od terorista. I bit će ravnopravan protivnik svojim rivalima.

burt
Gost
burt

dosad su SAA zauzeli 420 kvadratnih kilometara od 6000 kvadratnih kilometara, prema tome to je još mali dio teritorija ali Turska je već odgovorilla protumjerama i instalirala novu bazu u idlibu na glavnoj prometnici, sa političke točke gledišta Assad i njegovi mentori iz IRGC-a su u pravu jer oni moraju u Idlibu vodit rat do istrebljenja da se situacija nebi zamznula i da bi kasnije mogli prebacit sve trupe prema Izraelu koji je ionako u poluokruženju, to je sve fiksacija vjerskih fanatika iz Teherana o ekspanziji IRGC-a, Hezbollaha, Hamasa, Iračkih i Hutijevskih milicija i uništenju Tel Aviva, ako se ne računa propali Saddam i njegovi scudovi iz 1991 Hamas je prije nekoliko mjeseci prvi koji je po direktnoj naredbi IRGC-a ispalio nekoliko raketa na predgrađe Tel Aviva i to je bilo upozorenje Izraelu, SAD-u i V. Britaniji da im se priprema apokaliptički scenario iz Homeinijevog i Hezbollahovog manifesta o uništenju zapadne demokracije, kapitalizma, slobodnog tržišta itd.

Odisea
Gost
Odisea

Ne kontam što kapitalizma i slobodnog tržišta?Pa oni su kapitalistički sistem i slobodno tržište,što bi im to smetalo?A i Rusije nije socijalistička država,vidim da inercijom pišeš.Samo ne shvatam što je Teheran problem vama ?Ili bilo ko , ko se usprotivi USA hegemonu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik