Sirija nastavlja operaciju čišćenja terorista

Sirija morek dzamija rat razaranje
11 komentara

Sirijska arapska vojska (SAA) je saopštila da je grad Morek u severnom delu pokrajine Hama pod njenom kontrolom, prenjeli su sirijski mediji na osnovu njihovih izvora sa terena.„Souran i Morek, autoput je pod potpunom kontrolom od Moreka do Khan Sheikhoun, pod potpunom je kontrolom Sirijske arapske vojske.

Mine i eksploziv su uklonjeni“, rekao je oficir sirijske vojske.Snimci snimljeni u subotu prikazuju napuštene zgrade i napuštene ulice u gradu Morek i Kafar Zita s vojnicima i vojnom opremom na periferiji.

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) gradovi Latamina, Kafar Zita, Latmin, Morek, M’aerkaba i al-Lahaia na severnom selu Hame sada su pod kontrolom SAA-a. Morek je mjesto turske vojne osmatračnice.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je rekao da turske snage neće napustiti to mjesto.Napredak dolazi paralelno sa ponovnim zauzimanjem grada Khan Sheikhoun-a u četvrtak.

Vojne operacije pod vođstvom SAA su nastavljene u provincijama Hama i Idlib ranije ovog meseca, nakon što je SAA optužila militante da nisu poštovali uslove primirja proglasenog 1. avgusta.

Video na kojem se vidi turska osmatračnica u Moreku:

 

SAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
4 godine prije

Nezgodna situacija. Što god bio slijedeći Turski potez, neugodnjak…

Jole
4 godine prije

Turcima treba isključiti struju,vodu itd.Na kraju će otići milom ili silom,na užas proturčina burta.

alfa33
4 godine prije

Kako će turci reagirati na svoje prve žrtve,što će biti njihov sljedeći potez,hoće li i dalje imati svoja osmatračka mjesta na oslobođenom teritoriju u koja je svrha toga….puno pitanja a malo pravih odgovora.. I ono ključno pitanje,hoće li i kada će sirijska vojska potpuno kontrolirati svoje sjeverne granice…

burt
4 godine prije

dosad su SAA zauzeli 420 kvadratnih kilometara od 6000 kvadratnih kilometara, prema tome to je još mali dio teritorija ali Turska je već odgovorilla protumjerama i instalirala novu bazu u idlibu na glavnoj prometnici, sa političke točke gledišta Assad i njegovi mentori iz IRGC-a su u pravu jer oni moraju u Idlibu vodit rat do istrebljenja da se situacija nebi zamznula i da bi kasnije mogli prebacit sve trupe prema Izraelu koji je ionako u poluokruženju, to je sve fiksacija vjerskih fanatika iz Teherana o ekspanziji IRGC-a, Hezbollaha, Hamasa, Iračkih i Hutijevskih milicija i uništenju Tel Aviva, ako se ne računa propali Saddam i njegovi scudovi iz 1991 Hamas je prije nekoliko mjeseci prvi koji je po direktnoj naredbi IRGC-a ispalio nekoliko raketa na predgrađe Tel Aviva i to je bilo upozorenje Izraelu, SAD-u i V. Britaniji da im se priprema apokaliptički scenario iz Homeinijevog i Hezbollahovog manifesta o uništenju… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Sirija se uspješnp čisti od terorista. I bit će ravnopravan protivnik svojim rivalima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI