Sirijska vojska ISIL zatvara u ”pustinjske kotlove”

t 72
22 komentara

Sinoć su vojni izvori u Damasku potvrdili da je sirijska vojska probila obrambene linije terorista ”Islamske države” u središnjoj Siriji, nakon što je oslobodila veliki dio teritorija u južnom dijelu pokrajine Al-Raqqa.

Nakon žestokih borbi protiv terorista ”kalifata” sjeverno od planina Al-Sha’er, uz ruski zračnu potporu je sirijska vojska oslobodila Tal Al-Asfar, Duhour Al-Mamlaha, Rasm Al-Ummali, Rajm Al-Sheh, Souh Al-Dalej i kanjon Al-Ouj, što su potvrdili i takozvani ”oporbeni izvori”.

Nakon oslobađanja spomenutih mjesta, vladine snage su preuzele kontrolu nad nekoliko brda jugoistočno od grada Ithriye, odakle vatrom mogu pokrivati grad Bir Hisayah i mjesta Fasidah, Amshah Radda. Sirijska vojska je sada korak do zatvaranja obruča terorista ”Islamske države” u središnjoj Siriji.

Jutros je ofenziva nastavljena i vladine snage su pokrenule niz napada na položaje terorista sjeveroistočno od Salamiye.

Rusko zrakoplovstvo provodi udare po položajima terorista u širem području grada Aqayribat u istočnom dijelu pokrajine Hama. Sirijska se vojska, uz rusku zračnu podršku, kreće sprema ovom strateški važnom gradu. Vladine snage su uspjele doći do grada s tri strane. Vojni izvori su rekli da su jurišne skupine napredovale prema jugu iz smjera Ithriye, sjeverno od plinskih polja Al-Sha’er i iz pravca sela Al-Sawanat.

Nakon stjecanja kontrole nad tim područjem, vladine trupe će ISIL zatvoriti u obruč i formirati takozvani ”Akayribatski kotao”.

Nešto istočnije, na potezu od nedavno oslobođenog grada Al-Sukhnah i prve zrakoplovne desantne operacije ”Tigar” snaga, kojom je oslobođeno područje sve  do južnih područja mjesta Al-Kawm, teže je zatvoriti obruč, jer na samo 30 kilometara udaljenosti dvije planine, Minshar i Dahik, koje služe kao prirodne utvrde teroristima ”kalifata”.

Stoga će u tom području prije morati djelovati rusko zrakoplovstvo, a nije isključeno ni korištenje krstarećih projektila, tek onda mogu krenuti oklopno-mehanizirane postrojbe i pješaštvo.

 

2 mapa
FOTO – Područja istočnog Homsa i Hame u kojem je u tijeku kampanja uništenja ”kalifata” u sirijskoj pustinji
Al-RaqqaISILIslamska državaSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Taman su ih Rusi u Aqayribatu zasuli Kolibrićima , Kalibar projektilima s brodova.

Ho Lee Šit
6 godine prije

Odlične vijesti! Mislim da je ovim hirurški precizno prerezan krak američke imperijalističke hobotnice.
Samo nastavite ovako!

Glogov Kolac
6 godine prije

Ovo su vec stare vijesti:). Prvi kotao je zatvoren.

Laki Topalović
6 godine prije

Gotovo je sad je definitivno zatvoreno.comment image:large

NSU
6 godine prije

Jedva čekam kad će i HRT morati objaviti ove odlične vijesti. Neznam našto če to ličiti ali čekam!

17 novembar
6 godine prije

dobro ide samo je zute boje i zelene previse na mapi snjima ce ici malo teze . dali je podjela vec dogovorena nedostatak ljudstva je ogroman problem sirijska vojska se razvlaci po velikoj teritoriji samo da ne bude neki blic krik zeleni zuti i nato pakta

Crni žutokljunac
6 godine prije

Čim su ih izbacili iz većih gradova u pustinju,nemaju tu neku šansu.Sirijska vojska ima avijaciju i uz to Ruska,to je ogromna prevaga na takvom terenu.U povlačenju su,moral im pao,iscrpljeni od udara,stao im priliv ljudi i oružja.Samo je pitanje vremena do njihovog kraja.

elijah magnier
6 godine prije

Moraju kad-tad puknuti.SAA + CAS = KOLAPS LINIJA

elijah magnier
6 godine prije

Molim,bez euforije-dok ne dobijemo informaciju od P.S.

Crveni Komesar
6 godine prije

Dok ne osvoje Dier ez Zor ovo su sve taktičko/operativne igrice i potpuno nevazne.

Ja cekam taj momenat oslobodjenja ostatka Deir ez Zora. Malo su se usporili, cekaju kraj leta, ionako je sve pitanje vremena, pobeda je zagarantovana..

Bobi
6 godine prije

Odlicna taktika, griz po griz se jede povrsinski veliki neprijatelj. Bravo Rusi.
Prije cirka 2mj sam napisao da ce ih stjerati na otvoreni prostor i spržit. Ko štakore. Bravo SAA

Borac2
6 godine prije

Neki zaboravljaju da nakon sto vojska osvoji neki teritorij slijedi i barem djelomicna uspostava odnosno obnova administracije, to takodjer uzima vreme i pare. Glavosjeci imaju ionako samo jedan cilj, ubijanje i proganjanje vojske.

Zagor
6 godine prije

Super taktika,opkoli i uništi gradove!Nakon toga pravac D,Zoe a onda uništit Al Nusru u Idlibu!S Hezboolahom i Irancima uz pomoć Rusa iz zraka nema šale!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI