Sirijska vojska izbila pred zapadna predgrađa Khan Shaykuna

20 komentara

Po drugi put u utorak navečer je sirijska vojska ostvarila pomak u južnom dijelu pokrajine Idlib na putu prema uporištu terorista Khan Shaykunu.

Terenski izvori su za agenciju Muraselon izvijestili su da je, nedugo nakon što je preuzela kontrolu nad gradićem Kafr Ayn, istočno od Al-Hobaita, sirijska vojska brzo napredovala prema važnom uzvisini Tal As, koju je zauzela za nekoliko minuta.

Gubitak ova dva uporišta su kasnije potvrdili i izvori terorista koalicije Hayat Tahrir Al-Shama, koji navode kako su se povukli na položaje s kojih namjeravaju braniti Khan Shaykun.

Prema izvješćima vladinih snaga, sirijska vojska nije naišla na gotovo nikakav organizirani otpor terorističkih skupina Bilo je samo sporadičnih sukoba protiv terorista koji su željeli pobjeći s tog područja.

Ovaj napredak stavio je sirijsku vojsku u poziciju da uspostavi izravnu vatrenu kontrolu nad svim preostalim selima zapadno od Khan Shaykuna, kao i nad zapadnim predgrađima samog grada.

U trenutku pisanja ovog teksta je sirijska vojska bila udaljena oko pet kilometara od zapadnog ulaza u Khan Shaykun, bez značajnijih uporišta ili organiziranih linija obrane terorističkih skupina do ulaza u grad.

U cjelini se provodi operativni plan koji je povezan s napadima u konvergentnim smjerovima prema Khan Shaykunu, što može dovesti do stvaranja kotla u području Al-Lataminaha ili prisiljavanja militanata na povlačenje preostalih snaga iz sjeverne Hame u Idlib.

Dakle, postoji šansa da vidimo još jednu veliku operaciju koja će odrediti sada već izvjesnog pobjednika sirijskog rata.

Sirija Khan Shaykuna ujutro 14. 08. 2019
FOTO – Situacija na bojištu Khan Shaykuna ujutro 14. 08. 2019
Hayat Tahrir al-ShamSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Deda
4 godine prije

Lijepa vijest. Samo naprijed.

Zvrk
4 godine prije

Inače su pobunjenici izbacili lažne vijesti da je vojska čak do grada došla pa da kasnije objave kako su odbili njihov napad. Ništa drugo nego pumpanje morala lažnim pobjedama. Vojska još uvijek nije ondje, ali bogme je blizu.

preseren3
4 godine prije

Da mi je biti u Putinovi koži sada, kad se je sve odvilo ( bogami, ne prije )….
Pa da kažem Erdoganu, koji je sve vrijme lagao, kao, nadzire situaciji, e, pa rekao sam ti, nemaš ti pojma…. Hahahaha…

burt
4 godine prije

Assad i Putin pokušavaju opkolit cijeli taj dio s četiri veća grada, pobunjenike i islamiste i tursku promatračku bazu u Hami da dobiju teritorijalne ustupke, zato su u borbe u Hami najverojatnije prvu put ubacili grupe IRGC-a, Fatemiyoun-a i Hezbollah-a jer bez njih nema napretka, u isto vrijeme Erdogan radi na kompenzaciji teritorija na sjeveru Sirije, Kurdi drže 30% Sirije i zato trebaju dati dio teritorija Erdu za turski dio Sirije a Kurdi imaju svoje autonomne organe vlasti tako da se ionako više ne vraćaju pod Assadovu vlast, podjela Sirije je dogovorena i zato svaka strana hoće ugrabiti što više teritorija a vanjske granice ostaju nepromjenjene

Ante pametnjaković
4 godine prije

Turska vojska se neki dan povukla sa svojeg promatračkog mjesta, da ne ostanu u Sirijskom okruženje. Pa bi morali moliti Ruse da ih puste van hahahah koje bi to bilo poniženje za Tursku.

Helvetia
4 godine prije

Zapadna strana gdje su tigrovi imaju bojli napredak Problem je istocni pravac gdje je saa imala prilicno velike gubitke a i otpor jaci

trumba
4 godine prije

FLASH NEWS:
Po Hami i Latakiji idućih nekoliko tjedana budu neredovite linije autobusnog prijevoza;
mobiliziraju se za izletničke ture većih grupa!
😉

lete stuke lete avioni
4 godine prije

super, a mozeli nesto o ovome…..srušili su sirijski zrakoplov i zarobili pilota,

Max
4 godine prije

Siriijska Arapska vVojska uspješno čisti svoju zemlju i blizu je konačne pobjede jedino političke ucjene i npodmukli napadii Izraela mogu je usporiti ali ne i zaustaviti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI