Sirijska vojska izbila pred zapadna predgrađa Khan Shaykuna

20 komentara

Po drugi put u utorak navečer je sirijska vojska ostvarila pomak u južnom dijelu pokrajine Idlib na putu prema uporištu terorista Khan Shaykunu.

Terenski izvori su za agenciju Muraselon izvijestili su da je, nedugo nakon što je preuzela kontrolu nad gradićem Kafr Ayn, istočno od Al-Hobaita, sirijska vojska brzo napredovala prema važnom uzvisini Tal As, koju je zauzela za nekoliko minuta.

Gubitak ova dva uporišta su kasnije potvrdili i izvori terorista koalicije Hayat Tahrir Al-Shama, koji navode kako su se povukli na položaje s kojih namjeravaju braniti Khan Shaykun.

Prema izvješćima vladinih snaga, sirijska vojska nije naišla na gotovo nikakav organizirani otpor terorističkih skupina Bilo je samo sporadičnih sukoba protiv terorista koji su željeli pobjeći s tog područja.

Ovaj napredak stavio je sirijsku vojsku u poziciju da uspostavi izravnu vatrenu kontrolu nad svim preostalim selima zapadno od Khan Shaykuna, kao i nad zapadnim predgrađima samog grada.

U trenutku pisanja ovog teksta je sirijska vojska bila udaljena oko pet kilometara od zapadnog ulaza u Khan Shaykun, bez značajnijih uporišta ili organiziranih linija obrane terorističkih skupina do ulaza u grad.

U cjelini se provodi operativni plan koji je povezan s napadima u konvergentnim smjerovima prema Khan Shaykunu, što može dovesti do stvaranja kotla u području Al-Lataminaha ili prisiljavanja militanata na povlačenje preostalih snaga iz sjeverne Hame u Idlib.

Dakle, postoji šansa da vidimo još jednu veliku operaciju koja će odrediti sada već izvjesnog pobjednika sirijskog rata.

Sirija Khan Shaykuna ujutro 14. 08. 2019

FOTO – Situacija na bojištu Khan Shaykuna ujutro 14. 08. 2019

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Zvrk
Gost
Zvrk

Inače su pobunjenici izbacili lažne vijesti da je vojska čak do grada došla pa da kasnije objave kako su odbili njihov napad. Ništa drugo nego pumpanje morala lažnim pobjedama. Vojska još uvijek nije ondje, ali bogme je blizu.

Kadro2
Gost
Kadro2

Sada je približno tako https://syria.liveuamap.com/

Deda
Gost
Deda

Lijepa vijest. Samo naprijed.

Ante pametnjaković
Gost
Ante pametnjaković

Turska vojska se neki dan povukla sa svojeg promatračkog mjesta, da ne ostanu u Sirijskom okruženje. Pa bi morali moliti Ruse da ih puste van hahahah koje bi to bilo poniženje za Tursku.

burt
Gost
burt

Turci se nisu povukli nego su poslali pojačanja, opet širiš dezinformacije iz proiranskih i proassadovskih medija

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Je, je, eno snimke Druge turske armije, čak ih prate avioni i jurišni helikopteri Bu(huhuhuh)rt. Ali neka tebe kod nas.

Sardelino
Gost
Sardelino

“Mavali ne mavali, isto im je”.
Ako se nisu povukli jučer, povući će se sutra.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Da , došli su do koridora Morek-Hama, mislim da nisu prešli na vladin teritorij, ali su se tamo zaustavili i vjerojatno će biti evakuirani.

trumba
Gost
trumba

FLASH NEWS:
Po Hami i Latakiji idućih nekoliko tjedana budu neredovite linije autobusnog prijevoza;
mobiliziraju se za izletničke ture većih grupa!
😉

preseren3
Gost
preseren3

Da mi je biti u Putinovi koži sada, kad se je sve odvilo ( bogami, ne prije )….
Pa da kažem Erdoganu, koji je sve vrijme lagao, kao, nadzire situaciji, e, pa rekao sam ti, nemaš ti pojma…. Hahahaha…

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Da jer on to prije nije znao..jao boze

Helvetia
Gost
Helvetia

Zapadna strana gdje su tigrovi imaju bojli napredak Problem je istocni pravac gdje je saa imala prilicno velike gubitke a i otpor jaci

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Dobro, ja bih s tim “velikim gubicima” bio oprezan. To je rekao i ruski general u Hmeymimu i rekao da je SAA imala 23 mrtva i oko 35 ranjenih. Jel to puno ili malo,. ne znam. ali me sve podsjeća na svakodnevne objave brigade faylak Rahan u istočnoj Guti, svojevremeno, kada su dnevno “ubijali od 30-100”, nekad i više , boraca elitne Republikanske garde. Naravno, sve je bila obična glupost i laž

Max
Gost
Max

Siriijska Arapska vVojska uspješno čisti svoju zemlju i blizu je konačne pobjede jedino političke ucjene i npodmukli napadii Izraela mogu je usporiti ali ne i zaustaviti.

lete stuke lete avioni
Gost
lete stuke lete avioni

super, a mozeli nesto o ovome…..srušili su sirijski zrakoplov i zarobili pilota,

burt
Gost
burt

Assad i Putin pokušavaju opkolit cijeli taj dio s četiri veća grada, pobunjenike i islamiste i tursku promatračku bazu u Hami da dobiju teritorijalne ustupke, zato su u borbe u Hami najverojatnije prvu put ubacili grupe IRGC-a, Fatemiyoun-a i Hezbollah-a jer bez njih nema napretka, u isto vrijeme Erdogan radi na kompenzaciji teritorija na sjeveru Sirije, Kurdi drže 30% Sirije i zato trebaju dati dio teritorija Erdu za turski dio Sirije a Kurdi imaju svoje autonomne organe vlasti tako da se ionako više ne vraćaju pod Assadovu vlast, podjela Sirije je dogovorena i zato svaka strana hoće ugrabiti što više teritorija a vanjske granice ostaju nepromjenjene

Zagor
Gost
Zagor

Hvala ti na ovim vizionarskim riječima.
Sada znam da će sve biti u redu.

Hash
Gost
Hash

Pusti židovski snovi o podjeli Sirije. E neće moći

igi
Gost
igi

…..naravno sve u skladu s međunarodnim pravom….

Logican
Gost
Logican

Burte : Dali nekad na kraju pisanja pročitaš šta si napisao?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik