Sirijska vojska je ušla u Khan Sheikhoun

FSA Sirija vojnik
44 komentara

Sirijska vojska je ušla u grad Khan Sheikhoun nakon žestokih borbi sa Jabhatom al Nusrom i ekstremističkim grupama Jaish al-Izzeh, javio je televizijski kanal Al Maiadeen.

Prema Al Maiadeenu, vladine trupe se nalaze na oko dva kilometra od strateškog autoputa Hama-Alepo.

Sirijska vlada je izgubila kontrolu nad gradom tokom 2014. godine.

Kada su teroristi prekršili drugi prekid vatre u zoni deeskalacije na severozapadu Sirije 5. avgusta, komanda sirijske vojske je objavila da nastavlja vojnu operaciju protiv terorista u Idlibu.

11. avgusta su vladine snage ponovo osvojile gradove Al-Hobeit i Sukeik i počele
da opkoljavaju teroriste u Šan Šeikunu. U nedelju su teroristi protjerani sa brda Kafar Aidum sjeverno od grada.

Tokom protekle tri nedelje vladine snage preuzele su kontrolu nad 18 naselja na jugu pokrajine Idlib, ubivši 1.257 terorista, uključujući 400 stranih plaćenika, i uništivši više od 30 tenkova, 19 oklopnih vozila i 169 terenskih automobila.

SAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Rekao bi čovjek da to ide lako ali nije baš, čudno je što ne prave sigurnu zaleđinu Ruskim bazam i gradu Alepu.
Elem, jedan off…upravo pročitah da su Poljaci Januara 1934. sa nacistaima potpisali “Dogovor o nenapadanju” a ignorisali Sovjetski sličan prijedlog iz 1933..

FATIH
4 godine prije

SELAM HRABRIM VOJNICIMA!!

Helvetia
4 godine prije

Veliki gubitci koju je vecinom odradila ruska avijacija

Riddick
4 godine prije

Ovo je samo uvod u stvaranje novog kotla na severu hame a nakon toga se ide na sever ka Idlibu.
Nadam se da se nikakvo primirije neće pokvariti napredak SAA.

Ante
4 godine prije

Gledao sam jedan video gdje se samoubojice velikom brzinom vozi ulicom auto pun eksploziva pa ga detonira na punktu Sirijske vojske. Zašto Sirijska vojska ne blokira ulicu sa nagaznim minama? Zašto ako nemaju mine ne stave na ulicu kamenje da se teroristi malo uspori da ih se može uništiti dok stoje, nego ostave otvorenu ulicu da se ovi mogu slobodnu zaletjeti među vojnike. To je čisti amaterizma na djelu, što radi Ruska vojska da ne savjetuje te vojnike.

varjag
4 godine prije

Naprijed naši, BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!

burt
4 godine prije

sve su to poluinformacije iz iranske i assadovske kuhinje o konačnoj pobjedi i slične gluposti, podjela Sirije je već načelno utvrđena jedino je pitanje koliko će koja strana dobiti teritorija, Kurdi drže 30% teritorija što je nerealno tako da će dio kurdskog teritorija uz tursku granicu dobiti Erdogan da naseli sunitsko stanovništvo, očigledno je da su SAA i NDF zadnje vrijeme mobilizirali sve što je preostalo među lokalnim stanovništvom da izvedu prodor jer dva mjeseca su stali na mjestu a sigurno su ubačene u borbu i neke ruske, irgc i fatemiyoun grupe, pitanje sjeverne Hame je vojno i političko pitanje, dokle god pobunjenici i islamisti drže to područje u svojim rukama i pružaju otpor i turska vojska šalje pojačanja u svoju promatračku bazu dotle je jasno da Erdogan i Julani misle držati to područje dok se ne odredi drugačije

Stjepan Vujec
4 godine prije

I Musolini zajedno sa Pavelićem

Ringo10
4 godine prije

Ovo što Turci šalju nije turska armija nego turski teroristički štićenici … i zato udri po njima …

pomozi boze
4 godine prije

nabijem te na k, I tebe I jugoslaviju. Fico kostao koliko I BMW u njemackoj ili shevrolet u americi.

Jole
4 godine prije

SAA je od Rusa dobila nepisani nalog da udari po proturskim teroristima svom snagom.Rusima je puna kapa lažljivog Erdogana i njegovog oportunističkog ponašanja.On misli da se može zaje.avati sa Rusima,ali se malo zeznuo.Kap se prelila nakon učestalih napada terorista koje Turska naoružava sa dronovima i raketama na ruske zračne baze.Rusi su u zadnja dva mjeseca navukli oružje za SAA i krenuo je udar na teroriste.Rusi će sada kao pregovarati sa Turcima na način pokvarenog telefona,kako je to dosad radio podli Erdogan.Turcima se loše piše u Siriji.

Max
4 godine prije

Čisti se Sirija vrlo uspješno i nitko to neće spriječiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI