Sirijska vojska pokušava opkoliti veliku skupinu ISIL-a u Homsu i Hami

Sirija - Hama - Homs
8 komentara

Iako su svi očekivali da će elitne ”Tigar” snage nastaviti napredovati prema istoku, one su se, nakon konačne potvrde da je grad Al-Suknhan slobodan i da vladine snage i savezničke milicije mogu napredovati dalje prema sjeveru, privremeno zaustavile pred mjestom Ma’adan i zrakoplovima se prebacile u južnom pravcu, kako bi predvodile borbe protiv terorista ”Islamske države” na potezu od oko 40 kilometara, koliko je preostalo da se spoje s borbenom skupinom s juga i da ISIL potpuno zatvore u obruč. U tom bi slučaju glavninu snaga, uporišta i skladišta oružja uništilo zrakoplovstvo, a ostatak lako topništvo, oklopno-mehanizirane pješačke postrojbe.

Takozvana ”Islamska država” je tijekom vikenda nastavila gubiti velike teritorije diljem Sirije. Teroristi ”kalifata” su sada u ozbiljnim nevoljama u središnjem dijelu zemlje, zahvaljujući velikoj zračnoj operaciji sirijske vojske koja je sinoć provedena u pokrajini Homs.

Sirijski padobranci su sletjeli 20 kilometara iza linija obrane terorista još u petak navečer. Zauzeli su teroristička uporišta i prisilili ih da se povuku iz cijelog područja Al-Kadir u blizini Al-Kawma.

Nakon ove operacije su se postrojbe sirijske vojske u pokrajini Homs praktično povezale s borbenom skupinom s centom u gradu Resafa u pokrajini Raqqa.

Kad vladine snage prijeđu i utvrde liniju od 40 kilometara od oslobođenih područja do mjesta Al-Suknhan, teroristi ”Islamske države” će biti potpuno opkoljeni u središnjoj Siriji i neće imati rute za povlačenje iz istoka Hame i pokrajine Homs zapadno od linije Al-Suknhan – Al-Kawm.

FOTO – Karta područja djelovanja sirijskih snaga u središtu zemlje

Sirija - Al-Kadir
Sirija – Al-Kadir

 

VIDEO – Prebacivanje ”Tigar snaga zrakoplovima iz Raqqe u Homs i akcije vladinih snaga u tom području

HamaISIL
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bobrock
6 godine prije

Prekrasno! Slava Assadu, rusko-iranskom savezu, hrabrome sirijskom narodu i svim prijateljima službenog Damaska!

Stojzin
6 godine prije

Zatvorit obruc i zapocet derazizaciju gamadi. Ni dugmice ne treba ostavit

victory
6 godine prije

problematičan je ovaj dio na krajnjem zapadu kod Hame – jedan veći napad islamista bilo zelenih bilo crnih ili pak njih oboje u koordinaciji mogao bi odsjeći SAA na 2 dijela

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Veliko područje,nezgodna konfiguracija terena i front gdje su dobro utvrđeni.Pitanje je koliko se džihatlija izvuklo prema Dzoru?Bit će gadno,dobro je to što im Tigrovi idu iza leđa.Najmanje pomijeranje linija fronta do sada je bilo baš na području istočne Hame

Japaja
6 godine prije

“Kotlić” klasična ruska vojna doktrina. Uspješno primjenjeno i u Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI