Tajna misterioznog bogatstva Jeffreyi Epsteina otkrivena usred istrage trgovine ljudima

Epstein
16 komentara

Misteriju je, kako je rečeno, otkrio bivši bliski saradnik prijatelja Jeffrey Epsteina, francuski “lovac” za modele Jean-Luc Brunel, pozivajući se na razgovor sa bivšim menadžerom agencije koji se dogodio prije skoro dvije decenije.

Tužioci u slučaju seksualne trgovine osuđenog pedofila Jeffrey Epsteina, u obliku svjedočenja pod zakletvom, tvrdili su da je pokojnog osramoćenog finansijera na početku njegovog uspona na istaknuto mjesto u poslovima finansiranja 1980-ih finansirao otac britanske članice visokog društva Ghislaine, Robert Makwell, prema tvrdnji The Suna, a koji je, prema nekim medijma, radio za izraelski Mosad.

Insajder je rekao za novine da je bivši bliski saradnik francuskog lovca za modele Jean-Luc Brunela, takođe Epsteinov prijatelj, rekao nekim svojim poznanicima u New Yorku prije nekih 18 godina, da je milionera finansirao Ghislainein otac, koji je umro u misterioznim okolnostima 1991. godine nakon što je navodno ukrao stotine miliona funti iz sopstvenih penzijskih fondova kompanije iz Velike Britanije.

„Jean-Luc je govorio poznanicima kako je Ghislainein otac Robert Makwell bio jedan od razloga zašto je Jeffrey Epstein imao novca“, tvrdio je Brunelov bliski saradnik, citira The Sun. „Rekao je da je Makwell bio jedan od Epsteinovih ranih investicijskih klijenata. Pretpostavio sam da je Makwell uložio u Epsteina, koji je tada taj novac iskoristio u svoju korist.

Epstein i Ghislaine su navodno počeli da se zabavljaju pri njenom dolasku u SAD, nakon smrti svog oca. Nije otkriveno kako i kada su se njih dvoje prvi put sreli. U julu je kćerka britanskog medijskog giganta uhapšena u New Yorku i optužena za prodaju tinejdžerki osuđenom pedofilu Epsteinu.

U avgustu 2019. godine, Epstein je umro u misterioznim okolnostima u njujorškoj zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu maloljetnim djevojkama.

Ghislainein otac, u Češkoj rođeni biznismen Robert Makwell, pronađen je mrtav kako pluta Atlantskim okeanom 1991. godine, nakon što je pao sa svoje jahte The Lady Ghislaine, nazvane po njegovoj kćerki. Kasnije je otkriveno da je ukrao stotine miliona funti iz penzijskog fonda sopstvene novinske kompanije Mirror Group.

jeffrey epstein
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

A izvršitelj Epsteinove oporuke je Boris Nikolić rođen u Zagrebu prije 49 godina koji je povezan s Billom Gatesom. Članak je plastično napisan iz dijelova napisa raznih medija i preveden, a da je ispušten vrlo bitan podatak kad je riječ o Epsteinovom “misterioznom bogatstvu” 😊😊😊

3 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Stara kuka
3 godine prije

Židovi i novci. vječna priča. Inače pravo ime Roberta Maxwella (kako anglosaksonski to zvuči) je Ján Ludvík Hyman Binyamin Hoch i rođen je u ortodoksnoj židovskoj obitelji u malom gradiću u današnjoj Ukrajini koji je u to vrijeme pripadao Čehoslovačkoj.

cibo
3 godine prije

Epstein i Ghislaine su navodno………………
Navodno………..
……uvijek navodno…kad su u pitanju chosen people i exceptional from the US
a kad se pljuje od strane nacistickih novina Der Spiegel, Bild po Rusiji onda sve sto napisu je ( novinarska ) istina.
Nikad ne postoji navodno kad ih se prenosi.

Homeini
3 godine prije

Ovaj Jeffrey Epstein koje je on ono vjere mislim religija?????
Sve je jasno.
Ovaj Jeffrey Epstein koje je on ono vjere mislim religija?????
Sve je jasno, tko će kad neće ghidov.

3 godine prije zadnji put uredio Homeini
Bosanac
3 godine prije

Žitki su od naših predaka i dobili to ime, problem je što su na nama vremenom izvršili ‘formatiranje memorije’, sad samo treba ‘napravit recovery’ i opet će se znat’ ko kosi a ko vodu nosi.

Max
3 godine prije

Dragi Logičari išlo je to ovako. Robert Maxwell je Britanski medijski tajkum Češkog podrijetla inače Židov koji je kao agent Mossada stvorio medijsko carstvo (htio je kupiti i Večernji List ali nije prošlo) čije je carstvo stvoreno političkim sponzorstvom (sam se hvalio dobrim vezama i s Washingtonom i Moskvom i Tel Avivom) koji je kad je upao u teškoće tražio novac od Yitzaka Shamira da ne objavi kompromitirajuće podatke o Izraelu na što je odgovoreno . Nitko nas neće ucjenjivati. Citiram Dokumentarac britanske tv kuće Channel 5 o ubojstvima poznatih) nakon toga je nađen utopljen. Ai ova pedofilska strvinsa je bila Masadin paravan koji se čudom obogatio i mamio zapadne moćnike pedofile na orgije na otoku i snimao to.

Spartak
3 godine prije

Sve su to ista šestokraka govna, samo razna pakovanja. Za njih goje nisu ljudi pa tako goje maloljetnice.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI