Trump tvrdi kako u Kenoshi više nema nasilja otkako je ondje raspoređena Nacionalna garda

Nacionalna garda Winsconsin
17 komentara

Prosvjedi protiv rasne nepravde započeli su ponovno ovaj tjedan, nakon što je policajac u Kenoshi, u Wisconsinu, navodno sedam puta nastrijelio Afroamerikanca Jacoba Blakea u leđa.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je na Twitteru kako već dva dana nije bilo nasilja u Kenoshi, u Wisconsinu, otkako se američka Nacionalna garda uselila u taj grad. Također je rekao za Portland da će vlada i ondje reagirati tek nakon što “lokalne vlasti zatraže pomoć na legalne načine”.

Prije toga, Trump je upozorio da Sjedinjene Države “nikada ne mogu dopustiti vladavinu mafije” i najoštrije je naglasio da Republikanska stranka osuđuje nasilje u mjestima poput Kenoshe, ali i u drugim gradovima u kojima vladaju Demokrati, a u kojima se igrom slučaja, odvijaju neredi. Američki predsjednik također je napao svog protivnika Joea Bidena zbog njegove šutnje o neredima tijekom cijele svoje ovotjedne kampanje.

Demonstracije protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije u Wisconsinu bile su mirne i malobrojne u noći na 26. kolovoza. Američki je predsjednik to komentirao rekavši da cijeni činjenicu o tome da je guverner Wisconsina zatražio saveznu pomoć u vezi s lokalnim prosvjedima te je rekao da bi i grad Portland trebao učiniti isto.

Kenosha, dom za oko 100 000 ljudi, postao je posljednja žarišna točka pokreta ”Crni život vrijedi”, nakon što su policajci navodno pucali i teško ranili Jacoba Blakea, lokalnog Afroamerikanca.

Građanski nemiri u tom gradu rezultirali su paljevinama i pljačkama, a dvoje ljudi je ubijeno, nakon što je 17-godišnji dječak, koji je imao pušku, otvorio vatru. Tinejdžer, koji je kasnije identificiran kao Kyle Rittenhouse, od tada je lišen slobode i nalazi se u pritvoru u rodnom gradu Antiohiji, u državi Illinois, koja se nalazi oko 25 kilometara od Kenoshe, a optužen za ubojstvo prvog stupnja.

Guverner Wisconsina, Tony Evers proglasio je u utorak navečer izvanredno stanje, povećavajući broj pripadnika Nacionalne garde u gradu sa 125 na 250.

To se dogodilo tri mjeseca nakon smrti Georgea Floyda, koji je izgubio život nakon što je prikliješten pod koljeno policajca, što je bio incident koji je pokrenuo masovne prosvjede, borbu za prava crnačkog stanovništva širom zemlje i svijeta, ali i nasilne prosvjede obilježene vandalizmom.

SAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
3 godine prije

Nema nasilja. Malo se ubijaju i to je to.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

“Demonstracije protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije u Wisconsinu bile su mirne i malobrojne u noći na 26. kolovoza.”

Da li mi živimo u istom svijetu?

YouTube video: Kenosha Protests: 3 Shot, 2 Fatally in Third Night Unrest. Ja vidim, da su “mirni prosvjednici” počeli sa rušenjem ograde oko suda i kasnije palili automobile. Recite mi, da nemam privide?

kemičar
3 godine prije

zanimljivo je da Kyle Rittenhouse napadnut od strane BLM prosvjednika pripadnika židovske manjine. Napadači koje je smaknuo u samoobrani nisu bili afroamerikanci..

kemičar
3 godine prije

Usput, vidio sam snimku napada na Kyle-a. Ta ubojstva su bili čin samoobrane, i u potpunosti opravdan.

Dokurčilomi
3 godine prije

Kao što sam neki dan napisao: nema mira dok američki tenk ne bude u američkim gradovima na američkim ulicama. I, eto ga.

Zagor
3 godine prije

Nije da branim BLM, dapače…ali ovakvi prizori, kao na videu ispod, te razljute, naravno to ne znači da moraš ubijati, uništavati, paliti i pljačkati.
https://twitter.com/i/status/1299427348211625984

Max
3 godine prije

Daj Bože da nasilja nema..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI