Turska je navodno zamrznula narudžbu helikoptera u vrijednosti od 83 milijuna dolara iz Italije nakon što je Draghi Erdogana nazvao diktatorom

Erdogan
16 komentara

Turska je zamrznula dogovor o kupnji helikoptera vrijednih 70 milijuna eura (83 milijuna dolara) od talijanske tvrtke Leonardo, nakon što je talijanski premijer Mario Draghi kritizirao predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, izvijestile su u nedjelju novine La Repubblica i Il Fatto Quotidiano.

Prema La Repubblica i Il Fatto Quotidiano, turske vlasti zahtijevaju službenu ispriku od talijanske vlade i neće se zadovoljiti pojašnjenjima diplomatskim kanalima.

Izvješća su se pojavila nakon što je u četvrtak Draghi turskog čelnika nazvao “diktatorom” i nakon što je ukazao na njegovo “neprimjereno ponašanje” tijekom nedavnog posjeta najviših dužnosnika EU Turskoj. U vidljivom gafu, postavljene su samo dvije stolice za sastanak na kojem su sudjelovali Erdogan, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Potonji je ostao stajati.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu osudio je Draghijevu izjavu kao “neprihvatljivu populističku retoriku.”Talijanski veleposlanik u Ankari pozvan je u tursko Ministarstvo vanjskih poslova zbog situacije.

Mediji su objavili da su turske vlasti počele slati “prijeteće signale,” budući da iz Rima nema reakcije.

Ankara je navodno zamrznula ugovor o kupnji helikoptera za obuku iz Italije, za kojeg se očekivalo da će biti potpisan sljedećih dana. Uz to, najmanje tri talijanske tvrtke koje posluju u Turskoj također su dobile obavijest od turske vlade, uključujući energetsku kompaniju Ansaldo Energia, koja gradi elektrane u Turskoj.

Mario DraghiTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Sad će Turci kupiti od Rusa ili Kineza.

Abe 04
3 godine prije

I tako politika doprinosi razvoju gospodarstva. Zanimanje politicar nema smisla u ovom sistemu. Politika je oblik mafije, tj nešto između mafije i udruge retardiranih nesposobnih za ista osim klikkopipejst.

Nenad
3 godine prije

što gospodarstvenici unaprijede glupi političari sj……u. Poznato! A ispaštaju obični radnici i njihove obitelji. i talijanski političari su kao i naši puni kao brod a praznih glava.

iuiztctrdfzbzbtzbvtz
3 godine prije

Eđi ne glumi, i ti i Drago radite za tatu stvora i iste ste krvi, ne foliraj jego.

Ришона Вилон
3 godine prije

Dragi је рептил и то већина зна. КаАин.

Ришона Вилон
3 godine prije

Шалом ЖигЗвери, ако ти је до плача, имаш зид, иди и плачи.

promatrač
3 godine prije

Za te pare (83 mio dolara) se mogu kupiti do 3 NH-90 ili do 12 malih Agusta Bell skolskih helikoptera.

Outsider
3 godine prije

Ti klauni jeb… sve što stignu oko sebe u zdrav mozak. A ta kera koju nazivaš gospodjom ne zaslužuje ništa drugo nego kera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI