U Kijevu predloženo stvaranje raketa za napade na ruske nuklearne elektrane

Sistem Hrim 2, Grom " Ukrajina
43 komentara

Ukrajina bi trebala početi stvarati rakete srednjeg dometa koje mogu doseći ruske nuklearne elektrane. Ovu izjavu dao je ukrajinski politički i ekonomski stručnjak Taras Zagorodni, piše ukrajinski Glavred.

“Moramo polaziti od pragmatičnih razmatranja. Prvo, smanjiti našu ovisnost o Rusiji i ruskim energetskim resursima, potom pokrenuti proizvodnju oružja u zemlji i ne bojati se stvaranja raketa”, rekao je stručnjak, dodavši da bi ukrajinske vlasti u obrambenim pitanjima trebale uzeti primjer izraelskih vlasti.

Prema njegovim riječima, Ukrajina bi trebala početi stvarati rakete s dometom do 2500 kilometara.

“Dvije pukovnije takvih projektila, od 200 komada, su sila, snažna sila koja može nanijeti štetu Ruskoj Federaciji. I to će biti gotovo kao nuklearno oružje. Naime, jedna takva raketa pogodit će u nuklearni reaktor u Rusiji, što će u stvari biti nuklearna eksplozija” tvrdi Taras Zagorodni.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza je Kijev naslijedio značajan nuklearni arsenal. Sastojao se od 1700 nuklearnih bojevih glava, 176 interkontinentalnih projektila i 44 strateška bombardera.

Međutim, kako prenosi visokotiražni ukrajinski list Strana, 1994. godine su Ukrajina, Rusija, Sjedinjene Države i Velika Britanija potpisale „Budimpeštanski memorandum“, koji je služio kao međunarodni sporazum o sigurnosnim jamstvima, uz uvjet da Ukrajina pristupi Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja.

Ovo nije prvi suludi prijedlog visokih dužnosnika i javnih osoba Kijeva.

Podsjetimo, ranije je vojni stručnjak Igor Kozij s Instituta za euroatlantsku suradnju rekao „da Ukrajina ima pravo postaviti nuklearne mine na granici s Rusijom, kako bi u punoj mjeri odvratila agresiju“.

Igor Kozij je siguran da, čak i ako se Ukrajina formalno nije povukla iz „Budimpeštanskog memoranduma“, ništa ne zabranjuje Kijevu da razvije i taktičko nuklearno oružje i potrebna dostavna vozila.

„Povrh toga, jedno od sredstava za odvraćanje ruske agresije i sprečavanje invazije u punoj mjeri mogu biti nuklearna minska polja koja su korištena tijekom Hladnog rata u Njemačkoj za odvraćanje od moguće sovjetske ofenzive“, rekao je Igor Kozij.

Prema njegovom mišljenju, sav taj posao bi trebalo držati u potpunoj tajnosti i držati neprijatelja u potpunoj nesvjesnosti, kao što to čini Izrael sa svojim nuklearnim programom.

Glavred / Strana  

nuklearna elektrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
4 godine prije

Ko se sve naziva strucnjak.

Moreno
4 godine prije

Ima bit kako svemir trola ove Ukrajince koji pričaju o raketama sa kojima će gađat ruske atomske centrale . . . pa ako ovi stvarno žele ubit svoj narod ima puno boljih opcija nego da ih Rusija sprži . . . meni se čini kako je ukrajinski narod doša do točke kad se triba odlučit oće li prihvatit psihijatrijsko liječenje ili pustit da sve ide u 3PM.

debeli pas
4 godine prije

Bolje neka razmisli o drvima za zimu. Bedak.

Ivan Sever
4 godine prije

Ukrajinci kao da žive u paralelnom svemiru, izvan stvarnosti. Prvo, da nisu potpisali Budipeštanski memorandum uopće ih Rusi ne bi pustili da budu samostalni. Drugo, Rusija im je stalni i prirodni susjed i nema apsolutne samostalnosti Ukrajine bez uvažavanja interesa Rusije. Treće, imaju veliku rusku manjinu o kojoj treba voditi računa. Četvrto, jedini izlaz im je u dobrim odnosima sa Rusijom i najviše što mogu postići je da Rusi ne dominiraju, već da im dopuste relativnu smostalnost. U svakom drugom slučaju imaju problem u korist vlastite štete.

Kvisko
4 godine prije

Naslovi poput ovog su eklatantni primjeri sirenja mrznje.Izdvoji se ili izvuce tamo neka izjava iz konteksta, najcesce nekog pacijenta iz Ukrajine,Europe ili SAD-a, napise se bombastican naslov i igre mrznje mogu poceti.Tada krecu komentari prepuni mrznje,usmjereni protiv citavih naroda.
Koliko puta ste si vi kao komentatori ovog portala postavili pitanje, da li je to sto radite racionalno?Odnosno sirite li svojim komentarima istinu ,ljubav i toleranciju ili mrznju i iskljucivost.
Zar u Rusiji nema bolesnika,pa cak i u visokoj politici poput Zirinovskog,koji vec desetljecima priziva nuklearne udare po Europi ili Americi.Na kraju krajeva, jednog takvog kapitalca imate i medju vasim cijenjenim komentatorima.

Duki
4 godine prije

Sad’će Putko u roku jučer na svaku nuke-elektranu nacrtati crvenu metu da majmunima olakša gađanje !
A Kremšnita sprema brda “majke mi”zelembaća za istraživanje Ukrajinskog podzemlja! Ali plina nemmaaaaa 😂😭😭😭😭pa nema !
Vidim da se dalabu uspoređuje sa Izraelom ?samo mu fali jedno 50-100 mlrd$😂😂😂🙏

eks
4 godine prije

Ovi ludaci uopšte ne razmišljaju o tome šta mogu učiniti ruske rakete . Ukrajinom vladaju zombi rusofobi, idealni korisni idioti za zapadne ratoborne i pohlepne psihopate.

maksimsi
4 godine prije

No comment:)

Ante
4 godine prije

Koje su to izjave u rangu djeteta od deset godina, kada dijete pokušava ucijeniti mamu da mu kupi igračku iako ih ima već hrpe. Dijete smisli pakleni plan, koji je tako dobar da će ga mama morati prihvatiti. a ako ga ne prihvati slijedi plakanje i deranje u sred dućana. Kada ono mama ode u dućan a dijete ostane kod kuće.

Oko
4 godine prije

U samoj Ukrajini izjava ovog “eksperta” ima tezinu kao kad Milan Tarot kaze babi da je Dikembe Mutombo bacio magiju na nju i da 10 puta ponovi “Hakime Oladzuanu skini mi magiju”. Ustvari izjava “eksperta” nikog ne dotice dok Milan Tarot utice barem na jednu babu.

Konobar
4 godine prije

Ovo su narucene izjave podstaknute od zapadnih mentora, a sluze za podizanje morala onih koji jos nisu progledali i dalju konfrontaciju sa Rusijom, sto, na zalost, daje rezultate, naime, sto duze traje, ovaj konflikt ce se sve teze resiti, a ucinjeno zlo se generacijama nece moci sanirati. Ponekad mi se cini da je Rusija trebala na vreme vojno intervenirati (zauzimanje vojne komande u Kijevu i hapsenje vlasti instalirane od strane zapadnih sponzora), bez ljudskih civilnih zrtava, bez razaranja, preuzeti medije, skolstvo i sve ostale sektore ocistiti od vestacki stvorenih podela i mrznje . . .? Ovo je tuzno, radi se o istom narodu i ponovo je zapad stvorio konflikt i gurnuo slovenske narode jedne na druge . . . nadam se da ce mecka uskoro doci i na njihova vrata.

Kajzer Soze
4 godine prije

Još jedan dokaz da budala i krivih drva nikada neće nestati !

Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u
4 godine prije

Psi laju, karavane prolaze.
Poradi ovakve ideje trebao bi završiti nna sudu u DenHagu s optužbom za poticanje na zločin protiv čovječanstva.

4 godine prije

Umjesto raketa, Ukri bi mogli izvesti svoje prostitutke u Rusiju. Time bi postigli slijedeće: !. Snižavanje cijene usluga kod ruskih prostitutki i time povećanje mržnje prema Putinu. 2. Širenje tripera, HIV-a, tuberkuloze, sifilisa i aids-a po ruskom pučanstvu (umjesto po zapadnim demokratskim zemljama). 3. Značajan devizni priljev koji bi služio Ukrajini da kupuje ruski plin….

powerfnqerufbvuewcbuwdwdcdwc
4 godine prije

Pa što nosferatu nije došao do Dnjepra, Odesse i Pridnjestrovlja da ovo spriječi? E pa, to je sad drugi par opanaka……………

Lucija
4 godine prije

“…Naime, jedna takva raketa pogodit će u nuklearni reaktor u Rusiji, što će u stvari biti nuklearna eksplozija” tvrdi Taras Zagorodni.”
Ovo je po definiciji – terorizam.
‘Gospodina’ uhapsiti. Pošto Ukrajina to neće napraviti, a dotični cijeni Izrael, ja bi na mjestu Rusa poslala specijalce da ga uhvate i dovedu u Rusiju i lijepo ga – osude. Narš u zatvor. Neka kmeči tko hoće.

Arcibald Rajs
4 godine prije

Evo sad ce profesor Volodja Banderas da ti to sklepa za platu od 200 evra u hladnom hangaru dok jede izvrsnu palentu! Samo da vidi u ruskom udzbeniku da li treba da se spoji crvena sa plavom ili zelenom zicom. Dotle, nauci da vozis tenak i da ne upadas u kotao!

Zadranin
4 godine prije

Alo admin

Što je, brišu se komentari opet? 😘😂

P***!

Janko
4 godine prije

Ovo su uistinu bolesni umovi.Pa da li ti povampireni i castohlepni mozgovi imaju familije ,unuke.Razmisljaju li oni prije nego nesto takvo pomisle i reknu ,sto ce biti sa njihovim zivotima.Strahota od ludila.Gadjali bi nuklearne elektrane……psihijatri Ukrajine na noge,ludjaci se krecu po zemlji.

Max
4 godine prije

ovakve izjave stvarno nisu normalne.

Mozart
4 godine prije

Jeli ovo nazi kriz na kanti od kamiona? Hhahahahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI