Ukrajinski borci traže obećanu besplatnu zemlju i prijete vladi u Kijevu

Porosenko ukrajina
32 komentara

Ukrajinski borci koji su sudjelovali u takozvanoj “antiterorističkoj operaciji” u Donbasu su se u srijedu okupili ispred zgrade Kabineta ministara Ukrajine u Gruševskoj ulici u Kijevu, zahtijevajući prethodno obećano besplatno zemljište.

“Petro Porošenko, za što smo prolijevali krv?!”, “Vlada nas je poslala na klanje, a sada ne želi ispuniti obećanje!”, “Nećemo se povući!”, ove i druge slogane je uzvikivalo nekoliko desetaka ljudi u maskirnim uniformama. Također su držali transparente sa sličnim parolama.

Tražimo rješavanje problema sa zemljištem. Ako nas vlada ne čuje, organizirat ćemo sveukrajinsku akciju. Dok mi mirno pozivamo vladu, premijera Ukrajine i predsjednika,  nadamo se da će prevladati zdrav razum. Ali ako nas ne razumiju, mi ćemo organizirati prosvjed koji neće moći ignorirati”, zaprijetio je predsjednik odbora Javnog unije sudionika “antiterorističke operacije” Ruslan Rudenko.

Naime, problem je što je dužnosnicima oružanih snaga Ukrajine i dragovoljcima nacionalističkih bojni obećano besplatno zemljište za sudjelovanje u vojnim operacijama protiv stanovništva Donbasa.

Ova je mjera propisana Zakonom o statusu branitelja, koji jamči njihovu socijalnu zaštitu, a zastupnici Vrhovne Rade su je usvojili kako bi ljude motivirali da se dragovoljno prijave za odlazak na bojište.

Ankete su pokazale da obećanje besplatnog zemljišta motiviralo mnoge građane Ukrajine da sudjeluju u ratu na istoku zemlje. Neki od vojnika iz 2015. i 2016. godine su zemljište zaista dobili.

Međutim, nakon uvođenja takozvane procedure aukcije i izdavanja zemljišta, uključujući i za sudionike “antiterorističke operacije”, dijeljenje besplatnog zemljišta je prestalo.

Predstavnici vlade, uključujući premijera Vladimira Groismana, više puta su izjavili kako su zadovoljni novim postupkom dodjele zemljišta.

“Nećemo se ponižavati i nećemo tražiti ništa od ovih službenika na koljenima. Tražili su da damo krv. Sada ne mogu dati što su obećali, a poslali su nas u smrt da se borimo protiv separatista. Ako nam to ne daju, svi će iz svojih kabineta izaći s nogama naprijed, kao što je bilo i 2014. godine”, rekao je jedan od maskiranih muškaraca, koji se odbio predstaviti.

dnrLNR
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

Ne znam zašto se sjetih Alijinih zlatnih kašika kojima će borci jesti poslije rata 🙂

Neko ime
6 godine prije

Hoce li ekipa poceti primjenjivati “hrvatski recept” – plinske boce, “zastita digniteta” i sl. gluposti.

dron
6 godine prije

rusija i kina i japan i irska dali su sad u 3000 milijardi dolara kesa za njihove bezvrijedne obveznice umjesto da uloze taj novac u dobrobit svojr zemlje i naroda tko je tu lud

antun comb
6 godine prije

znaci i oni imaju svoje branitelje.

Baobab
6 godine prije

Ima itko informaciju koliko se trenutno hrvatskih dobrovoljaca nalazi u Ukrajini?

nonwo
6 godine prije

Obećaj nešto da odu u rat,izigraj ih poslije rata,…privilegiranima daj “ratni plijen” da šute…
Osnuj 100 braniteljskih udruga…da se razvodni svaki pokušaj pobune pravih branitelja…..
Dozvoljene su samo pobune branitelja protiv suparničkih tabora…Recept je već isproban i nama dobro poznat..

bbbb
6 godine prije

Ovi još ne kuže da se ovcama može samo dozvoliti da pase za klanje i sireve na zemlji koja je predodređena da bude u posjedu krvne braće od Walcmana koji će na tom metar debelom najboljem parčetu zemlje na svijetu posaditi GMO sranje. Naravno da agenda dotičene hazarikus cvaj je da bude tranšej do Moskve a ovce ukropske su tu da puste kurban-bajram krv za stvora. Čeka se Svjatoslav cvaj ko ozebao sunce a oni koji vjeruju da je Nosferatu taj budu se osvjestili ima vremena……

Sinisa
6 godine prije

Haxahaxaha…samo sam procitao naslov i sjetih se epskog govora u extazi ludila lude Biljane Plavsic:”Svaki borac ce dobiti kuČu i 10 duluma zemlje!”.

Majk Majers
6 godine prije

“Opce grebanje za zivotni prostor,
Opci grabez za titule
Fakat se ne biraju sredstva,
Seljacine uvijek u prve redove….”

Hash
6 godine prije

Popusili u Donbasu i Lugansku i htjeli bi zemlju. Što je ne osvojiše? Glupaci i jadnici. Nisu skontali Potrošenka. Ne mogu svi profitirati

Brainstorm
6 godine prije

zemlju!?
nece valjda krave drzati.
nema zemlje bolje od penzije. mislim da uopce ne traze zemlju nego osjecaju da je bezobrazno artikulirati da traze 500 eura penzije i stan. rat se oduljio bez izgleda da se zavrsi a neradnicima koji su na brzaka htjeli smuljati umirovljenje se vise ne “radi”.

Pacifista
6 godine prije

Ukrajinci su vec prepolovili svoje place. Cemer od blata. Potrosenko je strana lutkica na baterije. Ravno do dna ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI