fbpx

Veća senzacija od ”paklenog laptopa?” Hunter Biden navodno pod istragom zbog pranja novca.

Hunter Biden - pranje novca

Sin demokratskog kandidata završio je u središtu pozornosti samo nekoliko tjedana uoči izbora, nakon što je otkrivena gomila dosjea koji sugeriraju da je imao velike veze s kineskim tvrtkama, koje su možda povezane s vladom i da je navodno Joea Bidena upleo u njegove poslove, unatoč što je Joe to negirao.

Nedavno najavljena istraga o Hunteru Bidenu, sinu osobe za koju se smatra da će postati novi američki predsjednik, usredotočena je ne samo na njegove poreze, što je i sam potvrdio u izjavi, već i na druge aspekte njegovih poslova, izvijestio je Politico, pozivajući se na anonimne izvore. Prema izvješću, istražitelji također pažljivo proučavaju Hunterove financije, strane veze i potencijalno sudjelovanje u shemi pranja novca.

Južni okrug New Yorka navodno pregledava financije Huntera Bidena, dok istražitelji iz Delawarea (koji također istražuje porez) i Washingtona navodno istražuju njegove veze sa stranim poduzećima i moguće sheme pranja novca. Mlađi Biden izvijestio je o poreznoj istrazi tek u svom obraćanju 09. prosinca u kojem je izrazio uvjerenje da u vezi s tim neće biti otkriveni propusti.

“Ovu stvar shvaćam vrlo ozbiljno, ali uvjeren sam da će profesionalni i objektivni pregled tih stvari pokazati da sam svoje poslove rješavao legalno i primjereno, kao i na korist profesionalnih poreznih savjetnika”, rekao je Biden.

Jedan od izvora Politica tvrdio je da su financijske veze Huntera Bidena s inozemnim poduzećima glavni fokus istraga. Istragu pranja novca u početku je pokrenuo Južni okrug New Yorka, u vezi sa slučajem prijevare s vrijednosnim papirima koji se navodno dogodio protiv jednog od Bidenovih bivših poslovnih partnera, Devona Archera, kako se navodi u izvješću.

Isplate inozemnih sredstava Hunteru otkrivene su kao dio slučaja Archer i SDNY ih je navodno proučavao zbog mogućih ukazivanja na pranje novca, ali nakon razgovora o tom problemu s istražiteljima Delawarea navodno su odbacili slučaj, kako bi izbjegli pokretanje dvaju sličnih slučajeva o istom predmetu.

Ni istražni timovi, ni američko Ministarstvo pravosuđa nisu komentirali otkrića Politica.

”Prijenosno računalo iz pakla”

Biden se ove godine već suočio s poreznim problemima. Brzo je pristao platiti svoj neplaćeni državni porez u srpnju 2020. Daleko veći skandal stavio ga je u središte pozornosti samo nekoliko tjedana prije predsjedničkih izbora u studenom, nakon što je na prijenosnom računalu Huntera Bidena navodno otkriveno mnoštvo  datoteka, zbog kojih je taj slučaj dobio naziv “prijenosno računalo iz pakla”, izvještava The New York Post.

Računalo je sadržavalo e-poštu koja je ukazivala na to da je Bidena jedan od najviših rukovoditelja u upravi ukrajinske plinske tvrtke Burisma, u kojoj je i on sjedio, zamolio neka iskoristi svoje veze u korist tvrtke. Još jedna e-poruka s porukama savjetnika Burisminog odbora, Vadyma Pozharskog, prikazuje kako se on zahvaljuje Hunteru na organizaciji sastanka s njegovim ocem, tadašnjim potpredsjednikom. E-pošta je bacila sumnju na tvrdnje Joea Bidenao tome da on nije sudjelovao u prekomorskim poslovima svoga sina.

Još jedna priča iz New Yorka o datotekama iz njegovog laptopa sugerira da je Hunter Biden bio u sumnjivim poslovima s biznismenom Ye Jianmingom, vjerojatno povezanim s kineskom vladom, i njegovom CEFC China Energy. Podaci, međutim, nisu pokazali nikakvu izravnu vezu između navodnog posla Huntera Bidena s Yeom i njegovog oca Joea Bidena. Iako je priča bila objavljivana u brojnim medijima, ”mainstream” mediji ovu su priču uglavnom ignorirali.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
8 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije

Hehehe – “anonimni izvori”…

Kako nas samo vuku za nos, kako ova farsa od izbora uopšte nije gotova i kako raspiruju konfrontaciju u američkom društvu a u okviru globalne agende…

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ja se ne slažem sa takvim kategorisanjem Đuro. Zašto bi neki Šumadinac bio bolji od ostalih Srba ili Hrvata, Bosanaca…?
Ima oko mene dobrih kao hleb i pametnih, vrednih ali i pokvarenih kao šupalj zub, glupih kao noć, čak zlih.

Sve je do čoveka (i vaspitanja) a ne do nacije, rase, vere… Svoje naravno volim i podržavam ali ne gajim iluzije.

bauštelac
Gost
bauštelac
4 mjeseci prije

ovaj je ko severina da laptop na servis i onda eto ti index

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije

Pralja sin od
US kralja ?

Kad ćeš doći u Užice
da peremo novčanice ?

eu koloniija
Gost
eu koloniija
4 mjeseci prije

5% bidenovih glasača se izjasnilo da bi glasali za trumpa da su im prije izbora bile poznate informacije o hunteru bidenu a koje su američki mainstream mediji i it korporacije skrivale

eu koloniija
Gost
eu koloniija
4 mjeseci prije
Reply to  eu koloniija

zašto čekati 2024. kada je već sada velika većina amerikanaca za trumpa

BanOvan
Gost
BanOvan
4 mjeseci prije
Reply to  eu koloniija

Osim par USrAkenjaca, ZagoroKenjaca, SRBOkenjaca. Neki od njih vec cestitali jeBidenu a drugim okcem mjerkaju onu Kamilu.

Faust
Gost
Faust
4 mjeseci prije

Biračima njegovog tatice sve što mali čini je najveći ponos.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik