Video snimak grada Al-Latamnah nakon oslobađanja

Sirija ulicne borbe

Sirijska arapska vojska (SAA) uspostavila je potpunu kontrolu nad militantnim džepom na severu Hame nakon što je zauzela strateški grad Khan Sheikhoun  u južnom Idlibu. Predmet borbi u operacijama u severnoj Hami bila su uporišta Jaish Al-Izza, Kafr Zita i Al-Latamnah. I Al-Latamnah i Kafr Zita dugo su bili pod kontrolom Jaish Al-Izza-a; međutim, militanti su ih na kraju napustili nakon što su izgubili Kan Sheikhoun i njihov glavni put. za snabdjevanje. U novom videu koji je objavila novinska agencija Sputnik, oni obilaze Al-Latamnah nakon što je ceo grad proglašen slobodnim od militanata:

SAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
4 godine prije

Ponovno će procvjetati!

Riddick
4 godine prije

Bitno je da se saobraćajnice i najvažniji putni pravci osiguraju tada će biti olakšan promet ljudi roba i usluga i život će se polako vratiti u normalu.
Dobra stvar je što Erdogan pritisnut zapadnim sankcijma se sve više okreće Putinu a na vojnim planu u Siriji su mu sve više prioritet Kurdi u odnosu na HTS koaliciju terorista koja nema perspektivu bez obzira na materijalno-političku pomoć.
Ako ne bude primirja HTS ne može da se oporavi od uzastopnih gubitaka u tehnici i ljudstvu, strateški položaji na terenu im se sve više pogoršavaju a sa tim politička uloga u destabilizaciji Sirije na taj način inostrani faktor je sve manje zainteresovan da podržava i finansira propalu terorističku grupu koja ne može ništa više da postigne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI