Vladom u Rimu upravlja Soros – Mediteranska migrantska ruta mora biti otvorena

Soros Italija
5 komentara

Tina Khidasheli, bivša ministrica obrane Gruzije, magistrirala je političke znanosti na Sorosevom ”Srednjoeuropskom sveučilištu” u Budimpešti 1996. godine, a prije preuzimanja visoke državničke dužnosti je bila predsjednica odbora gruzijskog ogranka međunarodne ”Zaklade Otvoreno društvo”.

Drugi primjer je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja se nakon studija u Americi vraća u Srbiju, gdje ubrzo počinje raditi za USAID, gdje ostaje devet godina. U međuvremenu postaje članica beogradskog think-tanka ”East West Bridge”, čiji je cijeli vrh u skupini ”Trilateralne komisije” za Srbiju. Nije teško zaključiti koliko su kroz USAID i ostale organizacije jake veze premijerke Srbije sa ”Zakladom Otvoreno društvo”.

Geografski blizak nam je i slučaj Radmile Šekerinske, aktualne potpredsjednice oktroirane makedonske vlade, koja je  1995. ušla je u Institut Otvoreno društvo Georgea Sorosa i na lokalnim izborima 1996. osvojila mjesto u Skupštini grada Skopja, nakon čega je na parlamentarnim izborima 1998. godine kao zastupnica ”socijaldemokrata” ušla u Sobranje Makedonije. 2007. je dobila magisterij Pravnog fakulteta i diplomacije Fletcher na američkom Sveučilištu Tufts i kasnije je uvijek bila u vrhu Socijaldemokratskog saveza Makedonije. Šekerinska je bila jedna od ključnih osoba u izazivanju političke krize u Makedoniji i vođenju aktivista koji su pokrenuli ”Šarenu revoluciju” i prisilili bivšu vladu na odstupanje.

Ovakvih je primjera u svijetu bezbroj i vazalske zemlje su pune ”političara” koji su imali karijeru u ”Zakladi Otvoreno društvo” i organizacijama koje su bliske ovoj hobotnici.

Italija – Soros veže ruke Ministarstvu pravosuđa

Najnoviji slučaj imamo na zapadno od Hrvatske, gdje je u sam vrh Ministarstva pravosuđa Italije infiltrirala Costanza Hermanin iz ”Otvorenog društva”. Njezino imenovanje za političku savjetnicu ministra dolazi u trenutku kada je talijansko pravosuđe moralo reagirati na očita kršenja zakona zemlje koji precizno definiraju imigraciju, kvote, način dobivanja azila ili statusa izbjeglice. Međutim, nova visoka politička savjetnica ministra pravosuđa, Costanza Hermanin, potrudit će se da se sve tužbe i istrage o ovom pitanju zatvore.

Naime, politička savjetnica se do prošle godine bavila udrugama i financiranjem antidiskriminacijskog projekta protiv imigracija imena ”Spašavanje na moru izvan organiziranog sustava”, na što je potrošila 5 000 000 dolara.

Poruka koja je talijanskom državnom vrhu upućena od strane svih udrugama koje su odabrale ne potpisati kodeks i pravila ponašanja je više nego jasna. Nevladine udruge su jače od države i talijanske vlasti im ne mogu ništa. Ovo se događa u posebno teškom trenutku za Italiju, koji je u potpunosti ignoriran od stane medija, što je više nego znakovito. Balkanska ruta je zatvorena, većina zemalja u EU odbija sustav kvota, a Italija se suočava možda s najvećom imigrantskom krizom u posljednjih nekoliko desetljeća, bez mogućnosti da bilo što učini.

Misije talijanskih ratnih brodova izvan libijskih obala su blokirane, što znači da trgovci ljudima, krijumčari i aktivisti raznih nevladinih udruga slobodno plove Mediteranom, krše zakone i olakšavaju poslove krijumčara. Zabranu talijanskoj floti je nametnuo brod njemačke nevladine udruge ”Jugend Rettet”, koji je bio optužen za pomaganje u ilegalnim imigracijama, zapravo je uvela talijanska vlada, odnosno, podtajnik Ministarstva pravosuđa Gennaro Migliore, jedan od žestokih branitelja rada udruga uključenih u favoriziranje ilegalne imigracije.

Kada je prije više od dva mjeseca glavni tužitelj Catanije Carmelo Zuccaro osudio pojavu ”humanitarnih ilegalnih imigracija”, Gennaro Migliore mu je odgovorio: “Vjerujem da sudac trebao govoriti o djelima. Ja sam vrlo iznenađen i očekujem dodatno razjašnjenje od dr. Carmela Zuccara. Mi ovdje stavljamo na kocku živote ljudi, jer su ove nevladine udruge imale veliku zaslugu u spašavanju tisuća ljudskih bića.”

Ovdje se treba zapitati je li bivši ”komunist” to rekao jer zaista misli tako ili mu je odgovor ”sugerirala” njegova politička savjetnica Costanza Hermanin.

U njezinoj biografiji na stranicama talijanske vlade stoji kako je do dana kada će je Gennaro Migliore pozvati u Ministarstvo pravosuđa, što se dogodilo 1. ožujka 2016. godine, godišnje primala bruto plaću od skoro 80 000 eura, a zadaća joj je bila razvoj, među ostalima, ”projekata koji se odnose pristupu islamu, sprječavanje radikalizacije u zatvorima, praćenje rada nadležnih službi po pitanjima azila i srodnih prijedloga reformi, za održavanje međunarodnih odnosa s piscima koji se nazivaju ”ghost-writer”, odnosno piscima iz sjene koji pišu pod pseudonimima, najčešće disidentima u raznih ”režimima”. Costanza Hermanin je bila i zaposlenica ”Zaklade Otvoreno društvo” milijardera Georga Sorosa.

Njegovo ”Otvoreno društvo” je inspirirano teoretiziranjima filozofa Karla Poppera, kod kojeg je Soros bio student, a kod njega ”otvoreno” ujedno znači i bez granica, ali u najgorem smislu. Ranije smo pisali o izlaganju talijanskog suca Zuccara, koji je otkrio da je milijarder povezan s raznim skupinama i velikodušno financira “spasilačke brodove” koje iznajmljuju nevladine udruge Moas, Jugend Rettet,Stichting Bootvluchting, Médecins sans frontières, Save the children, Proactiva Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye, Life boat i druge.

Evo što piše Constanza Hermanin:

”Od 1. svibnja 2009. do 28. veljače 2016. viši analitičar za antidiskriminacije i migracije, predsjednik voditelja projekta Zaklade talijanskog odbora za imigracije i rasne diskriminacije koordinira institucionalne odnose ”Zaklade Otvoreno društvo” s Europskom unijom, talijanskom vladom, Vijećem Europe i Ujedinjenim narodima u području nediskriminacije i upravljanja imigracijskim projektima Italiji i odabirom nevladinih udruga i talijanskih i europskih sveučilišta za financiranje antidiskriminacijskih i imigracijskih projekata. U razdoblju od 2010. do 2015. je odabrano 80, koji stoje 5 milijuna dolara. Koordinacija internog tima ”Bruxelles EU” ima 5 osoba i služi za nadzor nad šest savjetnika u tri projekata financiranih u Italiji.

U 2014. je organizirano niz konzultacija iza zatvorenih vrata s predsjednikom Europskog Vijeća o dnevnom redu  imigracije ”Post-Stockholm”. Dizajnirani su projekti Amato Group, CrossOver Diritti, Equality Data Initiative i European Protection Now-Open Migration, koji se kasnije razvio u CILD Italia.”

Poslodavac: Zaklada Otvoreno društvo – Institut Otvoreno društvo europske politike / Rue du Trone 130 B 1050 Bruxelles

Costanza Hermanin 17. svibnja ove godine piše članak za The Huffington Post naslova ”Zašto pitanje nevladinih udruga na Mediteranu izgleda kao lažna vijest izmišljena u inozemstvu?”

Dakle, prije tri mjeseca, nakon opširnog izlaganja suca iz Catanije koji je proveo detaljnu istragu i izvješće predočio nadležnim institucijama i parlamentu u Rimu, Costanza Hermanin tvrdi da su ovo ”izmišljotine koje dolaze iz inozemstva”

Nevjerojatno, ali viša politička savjetnica u talijanskom Ministarstvu pravosuđa još uvijek smatra da postoji netko tko će povjerovati da su odnosi između pojedinih nevladinih organizacija trgovaca ljudima ”lažne vijesti”. Međutim, ona sada ima i potporu i dio je države, što je puno opasnije od pisanja u jednom The Huffington Postu.

“Sada kada je Odbor za obranu talijanskog Senata zatvorio raspravu o ulozi nevladinih organizacija u Sredozemlju, došlo je vrijeme da se razmisli kako zaustaviti ovaj medijski, politički, pa čak i zakonski cirkus oko operacija spašavanja na Mediteranu”, piše Hermanin.

Dakle, sve je zavjera i Costanza Hermanin nastavlja: “Vijest stiže u Italiju preko druge dezinformacijske stranice Aurora, otvoreno proruske, koja 7. prosinca preuzima vijest s internetske stranice Global Analysis from the European Perspective (GEFIRA). Dana 8. prosinca vijest objavljuje još jedna stranica u Italiji. Nekoliko mjeseci kasnije, 6. ožujka, bloger Luka Donadel preuzima metodologiju i informaciju sa stranice  GEFIRA i pojačava uvjerenje u zavjeru nevladinih udruga. Novija povijest je poznata, kao i zbrka koja je u medijima nastala nakon saslušanja tužitelja Zuccara. Međutim, uznemirujuće je da čak i kvalitetni talijanski tisak  objavio dijelove nekih izvješća o navodnom dogovoru nevladinih organizacija i pristaša Hillary Clinton, uključujući i Georgea Sorosa, opisanom, na primjer, na portalu Zero Hedge. Te teze je objavila La Stampa u članku od 23. travnja, gdje se otvorilo pitanje s navedene stranice, a tiče se financijske analize o financiranju brodova.”

Tako za političku savjetnicu Costanzu Hermanin nisu uznemirujući odnosi između nevladinih organizacija i trgovaca ljudima koji omogućuju da se na tisuće ilegalnih migranata doslovno pokupi i iskrca na talijanske obale. Za ”gospođu”  Costanzu Hermanin je uznemirujuće kada tužitelji provedu istragu i na temelju prikupljenih dokaza pokušavaju rasvijetliti ovo pitanje i zločince dovesti pred lice pravde. Posebno je uznemirujuće kada novinari rade svoj posao i usude se optužiti njezinog bivšeg poslodavca za financiranje operacije ”spašavanja” na moru.

No, kako se Costanza Hermanin vješto infiltrirala u vrh talijanskog Ministarstva pravosuđa, malo je vjerojatno da će itko od osumnjičenih iz izvješća glavnog tužitelja Catanije Carmela Zuccara odgovarati za svoja zlodjela, koja se prikazuju kao ”humanitarna operacija spašavanja ljudi na Mediteranu”.

Vraćajući se na početak, Tina Khidasheli, bivša ministrica obrane Gruzije, više nije u sektoru obrane , ali je vrlo aktivna na političkoj scenu Gruzije, a premijerki Srbije ćemo uskoro posvetiti posebnu analizu, iako se naziru obrisi buduće Srbije ili onoga što od nje ostane poslije tandema Vučić-Brnabić.

”Nevini humanitarci” i nevladine udruge uključeni u trgovinu ljudima bez presedana

East West BridgeOtvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
6 godine prije

Balkanska ruta zatvorena?? pa Njemci tvrde da i dalje najveći broj “izbjeglica” dolazi baš tim putem!

Crni žutokljunac
6 godine prije

Ne ide na dobro.Zahuktava se na sve strane.Mi čemo bit sve više pod pritiskom Velikog brata.Ja osobno ga sve više osjećam.Neki ne mare za njega,ali on se šulja oko nas i širi se sve više.Ta ratna žarišta što samo niču,ne rade se samo radi prodaje oružja.Ovi ljudi,čiji dolazak se sve više forsira,ne dolaze slučajno.Ako se ovako nastavi,sve bliže smo kaosu.A kad do kaosa dođe,gubi se i ovo malo zdravog razuma,a svi se povlače sve više sebi u pokušaju preživljavanja svega toga.Kao takvi postajemo lak plijen za svakakve bolesne konstrukcije i manipulacije.

Bobi
6 godine prije

I onda je ludi Berlusconni problem….

EU dismr
6 godine prije

“Otvoreno društvo” – zatvorena budućnost

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI