Zapovjednici ruske, turske i američke vojske se sastali u Antaliji

Sastanak generala ruske, američke i turske vojske
2 komentara

Zapovjednici Glavnih stožera Rusije, Turske i Sjedinjenih Država, generali Valerij Gerasimov, Hulusi Akar i Joseph Dunford sudjeluju na tripartitnom sastanku u turskom gradu Antaliji.

“Načelnik Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general armije Valerij Gerasimov, kao domaćin načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga turske, general Hulusi Akar i čelnik Združenog stožera američke vojske general Joseph Dunford sudjeluju na trilateralnom sastanku u Antaliji u Turskoj”, stoji u izvješću ruskog Ministarstva obrane.

Susret je zakazan kako bi zapovjednici vojske tri zemlje razgovarali o sigurnosnim pitanjima u Siriji i Iraku.

Detalji o sastanku nisu dostupni medijima.

Bivši ruski general Jevgenij Bujinski rekao je da bi se Rusija, Turska i Sjedinjene Američke Države na današnjem sastanku mogle dogovoriti i mogućim zajedničkim vojnim akcijama u Siriji.

“Tri čelnika vojske, ali i okolnosti, sugeriraju na moguću koordinaciju zajedničkih aktivnosti, jer nijedna od zemalja svoje akcije protiv ISIL-a ne koordinira s drugom, što je jedan od glavnih problema u Siriji. Strane se mogu dogovoriti o zajedničkim operacijama, ali velikim operacijama i to bi bio korak naprijed”, rekao je general Jevgenij Bujinski.

 

AntalijageneraliHulusi AkarJevgenij BujinskiJoseph DunfordSastanakValerij Gerasimov
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Bolje bi bilo da se rusi maknu od ciokauboja. Što kaže jedan rus (Anton Kopsov) o ciokaubojima i rusima: “Nažalost, ruska politika u proteklim godina bila je usmerena isključivo na SAD. Setite se samo koliko je bilo susreta ruskog ministra inostranih poslova sa Džonom Kerijem. Izračunajte efikasnost tih susreta. Čak i labav Minski mir dogodio se zahvaljujući tome, što u njemu nisu učestvovali Amerikanci. Brojni ženevski susreti u vezi Sirije pod vođstvom istog tog državnog sekretara SAD bez greške su davali nulu na izlazu. Čim su iz tog procesa isključili Ameriku, primirje pod pokroviteljstvom Rusije, Turske i Irana bilo je postignuto i sačuvano. Palestina-Izrael, Libija i Avganistan – gde je i kada je američko učešće dovodilo do mira i stabilnosti? A sada izračunajte koliko se puta kineski ministar spoljnih poslova sastajao sa Kerijem. Uporedite. Izgleda da su Kinezi odavno shvatili ono što se ruski rukovodioci plaše da priznaju. Sjedinjene Države… Čitaj više »

Jupiter
7 godine prije

Kako podeliti Siriju? Po modelu vuk sit a ovce možda na broju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI