fbpx

Zapovjednici ruske, turske i američke vojske se sastali u Antaliji

Sastanak generala ruske, američke i turske vojske

Zapovjednici Glavnih stožera Rusije, Turske i Sjedinjenih Država, generali Valerij Gerasimov, Hulusi Akar i Joseph Dunford sudjeluju na tripartitnom sastanku u turskom gradu Antaliji.

“Načelnik Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general armije Valerij Gerasimov, kao domaćin načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga turske, general Hulusi Akar i čelnik Združenog stožera američke vojske general Joseph Dunford sudjeluju na trilateralnom sastanku u Antaliji u Turskoj”, stoji u izvješću ruskog Ministarstva obrane.

Susret je zakazan kako bi zapovjednici vojske tri zemlje razgovarali o sigurnosnim pitanjima u Siriji i Iraku.

Detalji o sastanku nisu dostupni medijima.

Bivši ruski general Jevgenij Bujinski rekao je da bi se Rusija, Turska i Sjedinjene Američke Države na današnjem sastanku mogle dogovoriti i mogućim zajedničkim vojnim akcijama u Siriji.

“Tri čelnika vojske, ali i okolnosti, sugeriraju na moguću koordinaciju zajedničkih aktivnosti, jer nijedna od zemalja svoje akcije protiv ISIL-a ne koordinira s drugom, što je jedan od glavnih problema u Siriji. Strane se mogu dogovoriti o zajedničkim operacijama, ali velikim operacijama i to bi bio korak naprijed”, rekao je general Jevgenij Bujinski.

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Bolje bi bilo da se rusi maknu od ciokauboja. Što kaže jedan rus (Anton Kopsov) o ciokaubojima i rusima:

“Nažalost, ruska politika u proteklim godina bila je usmerena isključivo na SAD. Setite se samo koliko je bilo susreta ruskog ministra inostranih poslova sa Džonom Kerijem. Izračunajte efikasnost tih susreta. Čak i labav Minski mir dogodio se zahvaljujući tome, što u njemu nisu učestvovali Amerikanci.

Brojni ženevski susreti u vezi Sirije pod vođstvom istog tog državnog sekretara SAD bez greške su davali nulu na izlazu. Čim su iz tog procesa isključili Ameriku, primirje pod pokroviteljstvom Rusije, Turske i Irana bilo je postignuto i sačuvano.

Palestina-Izrael, Libija i Avganistan – gde je i kada je američko učešće dovodilo do mira i stabilnosti? A sada izračunajte koliko se puta kineski ministar spoljnih poslova sastajao sa Kerijem. Uporedite.

Izgleda da su Kinezi odavno shvatili ono što se ruski rukovodioci plaše da priznaju.

Sjedinjene Države – nije bitno da li zbog zlih namera ili zbog genetskog koda Foresta Gampa – to je svetsko zlo, zagađena bara. Pošto zbog dimenzija te bare nije moguće da se ista zatrpa, treba se od nje jednostavno ograditi i što manje sa njom stupati u kontakt.

U zapadnom pravcu bilo bi bolje usredrediti se na Evropu. Ne zbog toga što su evropski političari pošteniji od američkih – i oni su odane sluge tajnog društva zelenaša. Ali, tamošnji političari potiču iz naroda. Osim toga, njih, ipak, bira narod.

Kod Amerikanaca, kao što je poznato, odsustvuje bojazan od realnog rata. Dok razglabaju o borbi protiv Rusije, oni se ponašaju kao da je reč o bokserskom meču između Rokija i Ivana Draga. On će njega da premlati, a mi ćemo da navijamo sa čašom viskija u jednoj i prugasto-zvezdastom zastavicom u drugoj ruci.

Kod Evropljana je sećanje na rat – u genima. Možemo da apelujemo na te gene i taj mentalitet. „Loš mir je bolji od dobrog rata“ – to je za one, čije su bake izvlačile ispod ruševina njihove očeve i majke koji su tada bili u pelenama. Kod onih čiji su dedovi i očevi marširali tuđom zemljom, skupljajući egzotične trofeje, takva parola izaziva samo zevanje.

Hajde da ostavimo na miru bivšeg direktora Exxon, divljeg psa (Matisa) i novu damu iz OUN, koja što iz profila što iz anfasa liči na hormonalno poremećenu Samantu Pauer.

Neka nekom drugom pevaju svoje „Amerika iber ales“. Treba pričati sa onima koji osim grla koje bljuje prokletstva, imaju još i uši. Sešćemo malo po strani, kao što su oni radili četrdesetih godina i čekaćemo dok jedni ne polome kičmu drugima.

Treba da budemo malo lukaviji i sa više poštovanja prema samima sebi.”

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Kako podeliti Siriju? Po modelu vuk sit a ovce možda na broju

POVEZANE VIJESTI

Izbornik