Američki Kongres zaprijetio Putinu da će objaviti “izvješće o njegovoj osobnoj imovini”

Vladimir Putin - lice
74 komentara

Jučer je američki Kongres objavio tekst ažuriranog nacrta zakona o dodatnim sankcijama protiv Rusije. Zakon je objavljen pod imenom Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA). Tekst sadrži namjeru objavljivanja izvješća “o osobnom statusu i imovini predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina”, a podatke o fantomskim “Putinovim milijardama” mora dostaviti američka obavještajna služba.

Autori zakona, koji je 13. veljače podnesen Kongresu, bili su republikanci Lindsey Graham i Corey Gardner i demokrati Bob Menendez, Ben Cardin i Jeanne Shaheen.

Oni predlažu zabranu transakcija s novim suverenim ruskim dugom. Ako zakon stupi na snagu, zabrana bi se trebala početi provoditi za 90 dana.

Sankcije bi trebale biti nametnute ruskim financijskim institucijama koje na ovaj ili onaj način podržavaju “intervenciju ruske vlade u demokratskim postupcima ili izborima u bilo kojoj zemlji izvan Rusije”.

Sankcije će također utjecati na ulaganja u ruske projekte vezane za ukapljeni prirodni plin, ali ako prelaze milijun dolara ili 5 milijuna dolara u 12 mjeseci. U projektu nema referenci na plinovod “Sjeverni tok 2”.

Popis sankcija uključuje sve što se odnosi na “potporu razvoju naftnih resursa u Rusiji” i američkim građanima i američkim tvrtkama bit će zakonski zabranjeno sudjelovanje u bilo kojem naftnom projektu u Rusiji.

Kongresmeni predlažu da se Rusija kazni za “agresiju” protiv Ukrajine, uključujući uvođenje mjera protiv pomorskih vlasnika i službenika Federalne službe sigurnosti (FSB) za koje autori dokumenta smatraju da su bili uključeni u incident u Kerčkom tjesnacu u studenom 2018. godine.

Ono što je zanimljivo, a nema nikakav učinak na rusku ekonomiju ili obranu je glavna prijetnja dokumenta. Autori predlažu objavljivanje izvješća o osobnom statusu i imovini Vladimira Putina šest mjeseci nakon što zakon stupio na snagu. Istina, prema zakonu,  sve podatke o “Putinovom blagu” Kongresu u međuvremenu moraju dostaviti američke obavještajne službe.

Congress/Bill/482/Text

 

Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA)FSB
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Niko
5 godine prije

Možete mu popušiti k***c.

Sovonarola
5 godine prije

Kad ce vise donijeti zakon,da proljece vjecno traje.

Laki Topalović
5 godine prije

Onda će CIA uzet onaj drveni dokumentarac BBC i Panama papire i sklepat nešto ništa i reći eto ovo su “dokazi” Polako gube kontakt sa stvarnošću

shumadinac
5 godine prije

Čuo sam da Putin ima dvorac u Iraku – baš preko puta Sadamove laboratorije u kojoj je proizvodio oružje za masovno uništenje.

octopus
5 godine prije

Ako mi ne daš, ispričati ću cijelom selu da si mi dala!:))

eu kolonija
5 godine prije

to što bi trebali prvo objaviti svoju imovinu I imovinu svojih partijskih drugova je jedno a drugo je što se ti isti kongresmeni ponose što je na forbesovoj listi najviše bogataša iz amerike

Dečko sa ulice
5 godine prije

USA sve bliže i bliže autodestrukciji..
Neuspjeh za neuspjehom potpuno pogrešne politike u Iraku, Siriji, Vencueli, Iranu, Kini, dogovor sa Kimom… nakon godina pljuvanja po Putinu i Rusiji, ovo za Putina i njegovo bogatstvo je naprosto,
smiješno.

Ivi.tz
5 godine prije

Ovi stvarno nisu normalni…živio PUTIN.

Serjoza
5 godine prije

Ovo je vec preslo u opasno ludilo…sa daljom tendencijom…

Zagor
5 godine prije

Daska!?!?!?! hahahahaha

B.A.N.
5 godine prije

Nasapunati će njima Putin DASKA-u

Klemen
5 godine prije

Ništ mu ne možejo jer su zapadni političari ljigave nakaze.

svenne
5 godine prije

Kongresmeni su potpuno u pravu!
Poseduje taj celu Rusiju i ‘ukrjinski’ Krim, a namerava uzeti u posed i celu Ukrajinu i još po koju zemlju – možda čak i kontinet ako ga ne zaustave.

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Ima li koji kongresmen u USA a da ima vise od 2 zrna soli u glavi?

nekoime
5 godine prije

Za**bat će Putina ko mrtvac DASKA-u.

nekoime
5 godine prije

Pod rusko miješanje u izbore i demokratske postupke sigurno misle na Venezuelu.

Crni žutokljunac
5 godine prije

Pa ne bi bilo loše da Putina isprovociraju pa da progovori o nekim stvarima kojih večina nas nije svjesna,a on je očito u poziciji da im ima pristup.Ali nešto mi se čini da ima i on neku blokadu,očito opaku.

Pietro
5 godine prije

Sapunjaju mu DASKU.

brico
5 godine prije

Neka Putin odnosno Rusija zahtjeva da im vrate Alasku.

bato
5 godine prije

histerija bez kraja, mora da jim je dobro stao na žulj, e moji Ameri ni to vam neče pomoči da se izvučete z govana ološ pokvarena

Perun
5 godine prije

Citat,,Neka Putin odnosno Rusija zahtjeva da im vrate Alasku.” Svaka cast Brico vrijeme je da se i tome sta napise

ime amatera
5 godine prije

Amerika se spusta na dno dna. Sustavno radi na svom smanjenju ugleda u svijetu. Klaun elita i zbunjene porezne platise u borbi sa vjetrenjacama. Putinjo legendo, svaka ti dala.

satir und kritik
5 godine prije

Objavite Rotchildove triljarde krvavih eura i diamanata .Engleske kraljice i wall streeta. Bas lijepo da im Vladimir ne zeli dati ruske miljarde. Ovo je vec sprdacina ocajnika .

kremit
5 godine prije

I da je Putin je mala beba prema zapadnim lopinama. Bar nema krvi po sebi.

Moreno
5 godine prije

He he, neka objave Milovu imovinu ako smiju . . .

Moreno
5 godine prije

Putin ispod Urala, na tuće metri dubine ima potkope u kojima se nalaze deseci tisuća tona zlata na koje su Rothschildi bacili oko jerbo misle kako Putin ima više zlata od njih ☺

Fatih
5 godine prije

KAD DOKUMENTI BUDU GOTOVI NEK .UZICE OBRISU SNJIMA.NEK CUVAJU .EMEROIDE!!

antiimperijalista
5 godine prije

hahahahahaah…na što se sveo nekadašnji strah i trepet međunarodnog poretka???
bijedno, da ne može bijednije biti!??
cijele SAD_e su se upregle u zadatak špijuniranja lika kojemu su se do jučer tako s visoka izrugivali s državom?e, moji ameri??

Mat
5 godine prije

Vjerovatno je u pitanju……Vitalni nacionalni interes.

Tomica
5 godine prije

He, he, sad kad CIA pusti mašti na volju, biće pustih milijardi, zamaka i vila, sve tipa: “Sigurni smo, znamo, vjerojatno, sve govori u prilog tome, ….”
Dokaze neće davati jer su jako sigurni da je tako.

Traže oni odavno i da su išta našli već bi to bilo objavljeno na sva zvona. Siromah nije sigurno ali teško da se može nositi sa gelipterima iz SAD koji na dnevnoj bazi ubiru milijune, što lobiranjem, što poslovima u tek “oslobođenim” državama.

Mikojan
5 godine prije

Sve je Putinovo, baš kao je sve bilo Titovo, i danas blentoni znaju reči to je Titov bunker, Titova vila, ovo ono, sve je bilo njegovo i ništa nije ostalo njegovo. Sve je bilo naše a banda to rasprodaje, prisvaja i još nisu sve rasprodali, ono što je bilo naše a nikad Titovo ili njihovo.

nije bitno tko
5 godine prije

Amerikanci ne mogu drugčije, nego ucjenama.
Zamislite, koliko tek onda ucjenjuju sve skorumpirane vlade kod svojih saveznika?

alan ford
5 godine prije

“Autori zakona, koji je 13. veljače podnesen Kongresu, bili su republikanci Lindsey Graham i Corey Gardner i demokrati Bob Menendez, Ben Cardin i Jeanne Shaheen.”
———-
pa naravno, sve ratnohuškački, antiruski cionistički neokonsi. Tko bi drugi. Lindsey Graham je pored one krepane zločinačke mrcine, Johna McCaina, najpoznatiji “nežidovski cionist”, najpoznatiji antiruski ratni huškač. Graham i kompanija su prisilili Trumpa, da ipak ne povlači sve američke vojnike iz Sirije. Ben Cardin i Jeanne Shaheen su hazari

Sasa S
5 godine prije

Gering je malo dete za ove nove real novinare…

Baba vanga
5 godine prije

Pa zar nisu tu pricu vec ispricali,taj covjeculjak od 164 cm ima para kolko zeli i to je dobro tako?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI