Kijev priprema napad? – Masovno prebacuje tešku vojnu opremu u Donbas (VIDEO)

Ukrajina Akacija samohodna haubica
46 komentara

Prema vojnim analitičarima se vlasti Ukrajine pripremaju za veliku ofenzivu na Lugansku Narodnu Republiku. To su zaključili na temelju masovnog prebacivanja teške vojne opreme ukrajinskih snaga u područje sjeverno i sjeverozapadno od Luganska.

Snimku tranzita je Saveznoj novinskoj agenciji uspio poslati stanovnik grada Rubežnoje u regiji Lugansk, pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Stanovnik je video snimio uz rizik da bude uhićen i poslao ga je uredništvu spomenute agencije pod uvjetom anonimnosti. Rekao je kako se ukrajinski vojnici pripremaju za novu ofenzivu na položaje vojske Lugansku Narodnu Republike.

U međuvremenu ne prestaju napadi ukrajinskih snaga na zapadni dio Donjecka, Gorlovku, a krajem prošlog tjedna je odbijen veći napad ukrajinskih snaga u području Mariupolja, na selo Kominternovo.

Na snimci dolje možete vidjeti željezničku kompoziciju, koja na otvorenim platformama prebacuje vojnu opremu iz Kijeva prema glavnom gradu Luganske Narodne Republike.

Stručnjaci su utvrdili da je u konvoju bilo vojnih kamiona GAZ-66 “Šišiga”, različitih modificiranih sovjetskih kamiona “Ural”, KAMAZ, cisterni, vojnih kamiona, borbenih pješačkih vozila BRDM-2 i druge tehnike.

Osim toga, uz nekoliko konvoj se vidi nekoliko borbenih tenkova T-72 i BVP-i. Sva oprema je pokrivena kamuflažnom ceradom, karakterističnom za oružane snage Ukrajine. Pretpostavlja se da se teška vozila s platformi mogu skinuti malo kasnije, neposredno prije početka ofenzive.

Činjenica da je snimka napravljena u mjestu Rubežnoje potvrđuje i kadar u kojem se vidi željeznički kolodvor naselja.

Podsjetimo, nedavno se u Ukrajini uvelike raspravljalo o predstojećoj masovnoj ofenzivi ukrajinskih vojnih snaga na položaje vojske Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Tako je 20. lipnja ured za tisak “Operacije ujedinjenih snaga” rekao da su ukrajinski vojnici napredovali 2 kilometra u Donbasu. Operacija je provedena tijekom posljednja dva tjedna i spomenuta je kao jedna od komponenti takozvanog “Blitzkriega proljeće-ljeto 2018”.

“Planiran je pripremljen i proveden komplet mjera s izgradnjom opskrbne zone s dubinom do 2 kilometra u obrambenom sektoru“, izjavili su u uredu “Operacije ujedinjenih snaga” u Kijevu.

Vojni stručnjak Boris Rožin tvrdi kako Kijev pomoću teških oklopnih vozila stvarno može pripremiti napad velikih razmjera

Tenk u Ukrajini T-64
FOTO:Ilustracija, ukrajinski tenk T-64

“Ukrajinske snage mogu nastaviti napredovati pomoć taktike malih “otimanja”, nakon kojeg bi ti teritoriji pod određenim izgovorom prešli pod kontrolu Ukrajine. Ovakvim transportima žele pokazati kako imaju jaku vojsku i to ima neke veze s tim planovima, ali ovo bez sumnje može biti znak da se priprema velika ofenziva”, zaključio je vojni analitičar.

Po njegovom mišljenju, ako bude daljnjeg napredovanja ukrajinskih snaga duboko u Donbas, bit će prouzročena velika šteta, uključujući i civilnu infrastrukturu, prije svega na vodovima i cjevovodima koji se nalaze u tom području. Međutim, ofenziva može dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica za samu Ukrajinu, na što je upozorio i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Komentirajući mogućnost početka ofenzive ukrajinske vojske tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva, ruski je predsjednik istaknuo kako bi takav scenarij mogao imati “vrlo ozbiljne posljedice za ukrajinsku državnost u cjelini”. Ruski predsjednik nije htio ulaziti u detalje na kakve je “vrlo ozbiljne posljedice po ukrajinsku državnost” mislio.

Kijev najavljuje neizbježni rat protiv Rusije

VIDEO – Ukrajinska vojska masovno prebacuje tešku vojnu opremu u Donbas

GAZ-66LNRLuganskLuganska narodna republikaT-72
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
krivA
5 godine prije

…vezano za zadnji dio clanka o ozbiljnim poaljedicama…, pa..mozda stanu pred Irskom, malo da odmore!

Crni osman
5 godine prije

Rusi ce savjetovati svoje zapadne partnere i bit ce zabrinuti. To je to

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Pljenkovic je Ukrajincima ispricao kako se on borio u Oluji i Bljesku pa su Ukrajinci odlucili iskoristiti njegove savjete.

Sunseeker
5 godine prije

Gadno izgleda koliko oružja tovare,bude veselo… hmm

Siniša
5 godine prije

Drzavnost u ovom pronacistickom obliku,siguran sam da je to mislio.

Majk Majers
5 godine prije

I ovi čekaju kraj SP? Kako bilo, ništa se ne događa a SP ide dalje. Najavljivalo se sve i svašta.

Riddick
5 godine prije

Sve što treba da urade da bi vratili Donbas je da ispune Minski ugovor , to im je najlakši način .
Ali oni već četiri godine jedno te isto …
http://image1.thematicnews.com/uploads/images/05/67/30/2016/02/14/530a34.jpg
1991 kroz 5 godina živećemo kao u Francuskoj
2004 kroz 10 godina živećemo kao u Poljskoj
2015 kroz 20 godina živećemo kao za vreme Janukoviča

Mate
5 godine prije

Polako, svjetsko prvenstvo je tek počelo…

basi
5 godine prije

Da smo mi ovako pripremali Oluju i bljesak teško bi nam bilo.Element iznenađenja je najbitniji u ovakvim akcijama a oni to još stave na youtube pa neka svi vide…pfff

Adriana
5 godine prije

Rusi bi napokon mogli najaviti posljedice po promet osrednje čokolade UKR porijekla, te da se završi natezanje, dok traje prvenstvo, a poslije kako bude…

Nena
5 godine prije

Ovo je strašno i gledati.. Izdajice roda svoga!!

Laki Topalović
5 godine prije

Ne znam ko im je napravio, ali DNR ima novu ili, preinačenu verziju nečega, VBR , ima dva velika projektila bočno, i dva “boksa na platrformi punjenja 32 projektila manjeg kalibra, naravno imaju sustava Grad koliko treba. Ne bih se kladio da išta mogu, osim taktike gric, pa stani, pa na kraju uspostaviš vlast, pa opet otkineš komadić, pa opet pregovori primirje i uspostaviš vlast, ali to vrijedi za mala sela od 20 kuća. Čim se dođe do prvog grada, priča staje.

Mićo
5 godine prije

Juče krenuh da napišem; šta je sledeće, pošto je sa Sirijom završeno. Ali se predomislih, rekoh da ne prizivam bijedu, ko god da je u pitanju, kad gle jada, Ukrajina se gura u prve redove. Šteta, kolikoli ljudi još mora nastradati i koliko štete napraviti? Ako je gledati po veličini Ukrajine, ne piše im se dobro.

MilnaCZ
5 godine prije

Portál Logicno,postali stě neozbilljni i poceli stě pisati dezinformacije, nista od Toga,.Ví vjerujete Ukrajinském medijima, na niske grane stě pálí, dezinformacija na kvadrát.

Topol
5 godine prije

Tesko, ali sto god da naprave, Rusija ce nakon zavrsetka Svjetskog prvenstva rijesiti problem Ukrajine jednom zauvijek. A vi koji ne vjerujete, jako cete se iznenaditi koliko ce se ruska vanjska politika promijeniti i zaostriti kroz mjesec dana. A ako do ukrajinske ofenzive velikih razmjera ipak dodje ruski odgovor ce biti takav da ce se zatresti cijela geopoliticka scena.

shumadinac
5 godine prije

Ukrajinska vlast je jedno, narod Ukrajine nešto drugo a ruska vlast savršeno zna razliku.

GoranZemun
5 godine prije

Mogu Ukrajinci da vozikaju tehniku koliko hoće. Rusi su ovoga puta spremni, bio Šampionat, ili ne. Ruskoukrajinska priča će svejedno imati krvav i težak kraj. Za Ukrajince. Jer tok i dinamika svetske geopolitike im ne ide na ruku.

Nagard
5 godine prije

I ja kanale mjenjam od dosade hahajaj ko da muha napada tigra

Vanja
5 godine prije

Pih,voze samo kamione…nije im ni trebao vlak za onakvo teško naoružanje

P.V.
5 godine prije

Jadnu,siromašnu,korumpiranu Uktainu zapad gura da zarati sa Rusijom,a ovi papani se nadaju de će im onda zapad priskočiti u pomoč.Hoče,prodavat če vam oružje dok budete imali novaca,a to če biti sve dok vas Rusija ne priključi i opet postanete dio tog velikog carstva.
Kad bi mene pitali rekao bih im daj se skulirajte,radite na razvoju svoje države,borite se protiv korupcije,pružajte mogučnost svojoj djeci da se zaposle,jer ako ste primjetili vaše radnike,stručnjake itd zapad ne želi,jer je opće poznato da ste sve njihove diplome i znanja falficirali,a poznati ste kao ljenčine,kavdjije i nesposobnjakovići.

palermo
5 godine prije

Čudno je kako već nisu počeli sa provokacijama, jer se i Majdan dogodio tijekom Olimpijade u Sočiju.
Većina homo sapiensa je blago retardirana, ali Ukrajinci, Poljaci i baltička kukavelj su uistinu priča za sebe.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

znači napadaju rusijicu sa 8 kamiona ?

mladen3x
5 godine prije

“Stručnjaci su utvrdili da je u konvoju bilo vojnih kamiona GAZ-66 “Šišiga”, različitih modificiranih sovjetskih kamiona “Ural”, KAMAZ, cisterni, vojnih kamiona, borbenih pješačkih vozila BRDM-2 i druge tehnike.”-da nije bilo različitih modifikacija sovjetskih kamiona teško da bi Ukrajinci dopremili nešto tehnike na crtu bojišnice,hahahahahah…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI