Paris Airshow se pretvorio u katastrofu za Boeing

Air Show - Paris

Boeing nije primio nikakve nove narudžbe za bilo koji model zrakoplova, ali je njihov konkurent Airbus dobio narudžbe i opcije za prodaju 123 zrakoplova, citirajući zrakoplovnu konzultantsku tvrtku IBA.iQ izvještava CNBC.

Izvršni direktor Boeinga, Dennis Muilenburg, za CNBC je rekao da je tvrtka predvidjela takav rezultat, ali je željela iskoristiti Airshow kao priliku za uvjeravanje kupaca i dobavljača da Boeing svoj zrakoplov 737 Max sigurno vraća u zrak.

“Vratit ćemo ga u zrak kada bude siguran, a to je najvažnije”, rekao je Muilenburg. Istodobno, na većinu narudžbi je računao Boeingov konkurent, Airbus. Štoviše, tvrtka je predstavila svoj novi zrakoplov s uskim tijelom A321XLR.

Air Lease Corporation, koja iznajmljuje stotine zrakoplova zrakoplovnim tvrtkama diljem svijeta, naručila je 100 zrakoplova Airbus, uključujući 27 modela XLR, ukupne vrijednosti 11 milijardi dolara.

XLR, prema riječima Johna Pligera, izvršnog direktora Air Leasea, alternativa je Beingovom 737 Maxu, samo s mnogo ekonomičnijom potrošnjom goriva.

Podsjetimo, ugled kompanije Boeing je pretrpio udarac nakon dvije slične tragedije s padom zrakoplova Boeing 737 MAX. Boeing Ethiopian Airlinesa se srušio u ožujku, što je rezultiralo smrću 157 osoba, a pet mjeseci ranije, u studenom 2018. godine, srušio se indonezijski Lion Air Boeing.

Boeingovi letovi su obustavljeni diljem svijeta. Istraživanje je otkrilo pogreške u radu sustava za korekciju manevra (MCAS). Velika je pogreška napravljena od strane zrakoplovnih vlasti FAA u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su, kako smo ranije izvijestili, omogućile Boeingu da sam potvrđuje sigurnost svojih zrakoplova. Sada se tvrtka bavi otklanjanjem nedostataka, a kada 737 MAX bude siguran i spreman za let, bit će dostupan kupcima. Kada će to biti,  izvršni direktor Boeinga, Dennis Muilenburg, nije rekao.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
2 mg mozga
Gost
2 mg mozga

“Velika je pogreška napravljena od strane zrakoplovnih vlasti FAA u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su, kako smo ranije izvijestili, omogućile Boeingu da sam potvrđuje sigurnost svojih zrakoplova”.
Povuces li paralelu sa zdravstvom, sve je jasno i u pogledu na sigurnost lijekova i cijepiva.
Sapienti sat.

Savonarola
Gost
Savonarola

Boeing i Aplle su u slobodnom padu?U Seattleu je viđen i Ramljak, ima li to kakve veze sa agrokorom?

tuf
Member
tuf

Ovo baš i nije potpuno točno, jer je tijekom navedenog Airshow-a na iznenađenje svih britanski IAG (International Airlines Group) najavio nabavku 200 Boeing 737 Max zrakoplova. IAG je inače do sada imao isključivo Airbus zrakoplove. No cijeli deal je lov u mutnom, jer ispada da nisu čak ni tražili ponude Airbusa – što znači da je iza vjerojatno korupcijska afera, pokušaj Boeinga da ostavi dobar dojam usred pariškog Airshow-a i vrati se na tržište. Airbus se već žali zato jer nije kontaktiran za ponude (iako je upitno koliko je kompanija zakonski obvezna skupljati više ponuda, za razliku od države). Moguće… Pročitaj više »

samo tako
Gost
samo tako

Pokušaj koji je i ostao pokušaj. Ako su ovi iz IAG-a nagrađeni po ostvarenju, ništa od kreme

Adriana
Gost
Adriana

Robotizirati managere. Roboti ne piju, ne jedu, nemaju ljubavnice, treba im malko struje i podmazivanja (strojno ulje, nije korupcija). IQ im je prilično veći, a u stanju su donositi logičnije odluke od kurbara. Problem je što im njihov živući manager može razhebat algoritme u svoju korist, poglavito ako je balkanskog porijekla.

hutimir
Gost
hutimir

mi hrvati smo još na airtabanima pa na nas ove vijesti ne diraju

Lucija
Gost
Lucija

Uopće mi nije teško ponoviti: Boeing treba nogirati 80% menadžera.

Marangun
Gost
Marangun

ako hoćeš biti tehnološka sila onda moraš ulagati u studije koje proizvode inžinjere
ako hoćeš raditi outsourcing pingpongovima oda će ti padati avioni
bismarck je davno rekao dajte mi školstvo koje proizvodi inžinjere i vojnike
i danas vladaju ukrajinom bez ispaljenog metka jer su izbacili ovaj drugi dio

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Inženjeri će ti pretpostavljam raditi na proizvodnim linijama? I od kuda tebi ideja da Ameri nemaju inženjere? Tko projektira sve te uređaje?

Marangun
Gost
Marangun

roboti će ti pretpostavljam raditi na proizvodnim linijama

Zorule
Gost
Zorule

Ne mozes sve robotizirati, to je iluzija. Robotizira se samo ono sto pokazuje pozitivan cost/benefit

Zax
Gost
Zax

Kompanija sama potvrdjuje sigurnost svojih proizvoda? Najgore od svega je da ovo nije iznimka. Isto je s proizvodjacima lijekova, cjepiva, hrane… U americi avioni padaju, zivotni vijek se smanjuje, autizam i autoimune bolesti u porastu, epidemija raka. Pitam se je li sve to povezano(sarkazam)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik