Rusija je spremna isporučiti Turskoj Su-35 umjesto američkog F-35, ako ova to poželi

Su-35 - dva primjerka u letu
24 komentara

Nakon isključenja Ankare iz programa američkog F-35, izvršni direktor Rosteca Sergej Tchemezov izjavio je u ekskluzivnom komentaru za Sputnik da je Rusija spremna “proučiti dostavu Su -35” Turskoj. Odluka SAD-a o isključenju Turske iz programa F-35 potaknula je jednog od najvećih ruskih proizvođača oružja Rostec da pokuša napraviti dogovor. Generalni direktor tvrtke Sergei Tchemezov izjavio je kako je spreman proučiti pitanje isporuke ruskog višenamjenskog borbenog zrakoplova “4+ generacije” Su-35. “Ako naše turske kolege izraze želju, spremni smo proučiti Su-35”, jasno poručuje direktor ove tvrtke.

Uskoro opširnije…

SU 35
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

😊

Majk Majers
4 godine prije

Obore ti avion a ti njima prodaješ oružje. Plus šta turci podupiru glavosječe u Siriji. Politika je stvarno najšporkija stvar u koju čovik može uć. Pljuc

Fenix
4 godine prije

Nije bas Erdogan oborio zrakoplov već Davutoglu koji se time javno hvalio. Ovo nije nista cudno ovo zabija klin u jugoistočno krilo NATO.

Umpah Pah
4 godine prije

Turcima S-35,
Siriji ”sir” ?
Provizija
ija ija o ?

Max
4 godine prije

Bio bi to odličan potez Turske strane provjereni Su 35 je jedan od vodećih borbenih aviona u svijetu i mogu ga kupiti od Rusa po pvolnjoj cijeni i bez ucjena.

nessy
4 godine prije

Nije neka razlika, 35 jedan, 35, drugi. Nevjerojatno, ali cijena je slicna, cca 80-85 miliona $. To me je iznenadilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI