fbpx

Rusija upozorava Izrael: Sirija će pokrenuti “osvetničke napade”

F-16 - S-200

Sirija je preko Rusije upozorila Izrael da će pokrenuti akcije odmazde, ako izraelska vojska i zrakoplovne snage nastave kršiti sirijski suverenitet i ako dalje budu provodili raketne napade na arapsku zemlju.

Izraelski vojno-obavještajno portal Debka File je u četvrtak izvijestio kako je Izrael, nakon nedavnog pokušaja napada na ciljeve u blizini sirijskog glavnog grada, dobio ozbiljna upozorenja iz Moskve i Damaska.

Moskva je upozorila Tel Aviv kako će, u slučaju da Izraelci nastave bombardirati arapsku zemlju, Sirija lansirati više raketa protuzrakoplovnog sustava S-200, također poznatog kao SA-5 Gammon,  protiv ciljeva izraelskog režima.

Pozivajući se na vojne izvore, izraelski portal otkriva da su Rusi tvrdili kako sirijska vojska neće prva napasti Izrael, nego će provesti napade kao odgovor na svaki izraelski napad, koliko god ih bilo.

Osim toga, Rusija je jasno dala do znanja da je Sirija namjerno lansirala projektil na palestinske teritorije koje je okupirao Izrael, kako bi pokazala da novi napadi zemlju neće proći bez odgovora.

Debka File potom pojašnjava da bi oko 250 000 Izraelaca moglo biti meta sirijskog raketnog napada, te upozorava na teške posljedice koje bi mogle biti  učinak samo 5 do 10 sirijskih projektila ispaljenih na izraelska područja.

Podsjetimo, prošle srijede je šest izraelskih borbenih zrakoplova F-16 provelo zračne napade na Siriju iz zračnog prostora Libanona. Službeni Bejrut je priopćio da će zbog kršenja svog zračnog prostora protiv Izraela podnijeti službenu tužbu Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Damask je rekao da su sustavi protuzračne obrane sirijske vojske uspjeli presresti većinu izraelskih projektila prije nego što su dosegli tri vojna cilja, a Moskva je navela da se nisu ciljali izraelski zrakoplovi koji su bili zaštićeni s dva civilna zrakoplova koji su se spuštali u zračne luke u Bejrutu i Damasku.

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine izraelske zračne snage sustavno narušavaju zračni prostor Sirije i bombardiraju položaje sirijske vojske. Izraelski piloti su za ovakve misije uvježbali manevar skrivanja iza velikih civilnih, čak i vojnih zrakoplova, ili udare i špijunske letove provode iz zračnog prostora Golanske visoravni ili Libanona.

Portal Debka File s pravom upozorava na opasnost od sirijskog raketiranja, budući da se izraelski proturaketni sustav “Iron Dome” u posljednjem masovnom raketiranju kojeg je u studenom proveo Hamas pokazao nesposobnim odbiti napad većih razmjera. Naime, tijekom napada kojeg je kao odgovor na izraelski napad proveo Hamas, izraelski sustav “Iron Dome” je uspio presresti samo trećinu od preko 400 ispaljenih projektila.

Debka

ANALIZA: Završila je era nekažnjivosti Izraela

Izraelska obrana neutralizirala samo četvrtinu Hamasovih projektila – Lieberman dao ostavku

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
čokolino
Gost
čokolino
1 godina prije

Huh mogu si mislit koju će dreku dignut zapadni partneri ako do toga stvarno dođe…………
Samo kako stvari stoje ne možeš s njima drugačije nego sa silom.
Kako ono bi sa S. Korejom? Nešto se ne sićam kad su zadnji put bili u MSM? Ili to meni pamćenje popušta…..
E tak ti je to, kad znaju da ćeš brutalno odgovorit bez obzira na sve onda te nema ni u novinama, ak znaju da nećeš onda te bombarduju kad hoće i gdje hoće i još poslije kažu da je to iz ljubavi i u humanitarne svrhe.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Svaki nasilnik nasrće na slabijeg kao muha ali kad dobije iznenadnu šamarčinu onda se povlači i miran si duže vrijeme, dok ne zaboravi a onda ispočetka. Sa nasilnicima nema pregovaranja, šaka u glavu i mir.

Stephen.
Gost
Stephen.
1 godina prije

Evo Putku šansa da isproba svje supersonik raketice, lako je zmisliti da je poginulo nekoliko ruskih vojnika i razlog je tu, dakle u stilu Židovskom.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

treba uspostavljati suradnju između irana, sirije I izraela ali rusija za početak bi trebala isporučiti I neke napredne ofanzivne sustave siriji za odmazde a u slučaju sličnih akcija izraela u budućnosti

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Imaju irancii raketa na bacanje., tako da sirijci neće imati problema sa količinom ali će zato problema imati izraelci.

opančar
Gost
opančar
1 godina prije

trebali bi to rusi kvalitetno odradit, a prikazat zapadu da su sirijci zderali izrael i to bi bilo to.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Ajme, zar je potrebno nešto lagat? Nakon ovoliko godina.
A i kontraproduktivno je.

Wehrmacht
Gost
Wehrmacht
1 godina prije

Hahahaah, čuj da Rusi dozvole napad na bratski Izrael. Izjava ruskog ambasadora u Izraelu: https://www.blic.rs/vesti/svet/ruski-ambasador-ako-iran-napadne-branicemo-izrael/h9fyfv7

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

U izraelu živi 1,5 milijuna onih koji imaju rusko državljanstvo ili porijeklo prema tome rusi neće dozvoliti napad na izrael u smislu velikog rata, malo discipliniranja po nekim vojnim objektima je prihvatljivo. osim toga rusima treba izrael.

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Neće Iran napasti izrael nego Sirija , jedino se možda tu nađe koja Iranska raketa.

Čudo jedno
Gost
Čudo jedno
1 godina prije

Upravo tako, iranci su spremni braniti se, nikako napadati. Isto vrijedi za sirijce. Zna se tko su svjetski banditosi i agresori!!

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
1 godina prije

Izjava je bila malkice drugačije formulirana – “Stat ćemo na stranu napadnutog!”, i mislim da je još rečeno da će isprovocirani napad smatrati kao obranu.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Vrlo bitna primjedba. Moraju se stvari uravnotežit. korisniče postojeći…
Mogao bi se netko zaigrat…

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Pa naravno, to svi odavno govore ali neki ne razumiju. To važi za Iran i Siriju, npr. Kina je to odavno rekla i više ne ponavlja, ako Iran napadne prvi Kina nije na njihovoj strani. Sirija će odgovoriti na napade i to je normalna reakcija samo što će svi svjetski mediji to objašnjavati kao napad a ne kao odgovor na napad. Tu počinje umjetnost propagande.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
1 godina prije

Datum objave clanka 18.02.2018.Puno stvari se otad dogodilo i medeni mjesec je odavno prosao.

Святославич 966
Gost
Святославич 966
1 godina prije

Aj molim te napisi naslov tog teksta sto si procitao 18.02.2018 .

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
1 godina prije

Rokokoko je mislio na ovaj link što ga je postavio Wermacht:

Ruski ambasador: Ako Iran napadne, BRANIĆEMO IZRAEL
Tanjug 18.02.2018. 14:05

A moj prethodni komentar se odnosio na nepotpuno prenesenu izjavu u istom članku, tj. prenijeli su samo pola rečenog.

Святославич 966
Gost
Святославич 966
1 godina prije

Rokokoko@ Pardon drugar ok..

Wehrmacht
Gost
Wehrmacht
1 godina prije

Jedina zamlja koja moze napasti Izrael je Iran. Rusija je uvijek bila na strani Izraela.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
1 godina prije

Ako Izrael sa SAD napadne Iran,Rusija i Kina ce biti na strsni Irana i to iskljucivo radi svojih interesa.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Da ali ako prvo Iran napande Izrael Kina i Rusija su na Izraelskoj strani ili gledaju sa strane. Iranci galame ali nisu toliko blesavi da to naprave.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Rusi su fino izjavili da ce braniti i Izrael, ako ga neko napadne.
Kad sirijci pocnu iskanderima rokati po izraelskoj teritoriji ponudice Bibiju isporuku S-300 sa ruskim instruktorima.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Ti si bezobrazni provokator… to je pod broj jedan. Broj dva, zna Putin j svaki Rus da si im zidovi smrtni neprijatelji i to od uvjek… svima bih preporučio da pročitaju 200 godina skupa od Solženjicina … prije ili kasnije doći će vrijeme konačnog obračuna.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Preporucujes najslabije citano djelo kao dokaz netacne teze. Tacno je da je antisemitizam oduvjek prisutan u Rusiji, ali uvijek su bili manjina. I sad su marginalci, dok su jevreji i sad u vrhu ruske vlasti.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

Zanimljivo je to da ako se vojni zrakoplovi sakriju iza putničkih ne možeš na njih lansirati rakete. Rizik da pogodiš putničke je preveliki.
Pa makar imao i S300 PM2.
I izraelci to obilato koriste. Dobro su izvježbali to.
U suštini je to korištenje civila kao štita, ali njihov PR i svjetski mainstream mediji će to prikazati kao vrhunsku vojnu vještinu.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

A rješenje toga problema bi bilo da Libanon opreme za suvremenim PZO.
To bi bio kraja balade.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Načeli ste jednu zanimljivu temu.
Libanon je već u nekoliko navrata zatražio od Rusije da svoj PZO i PRO štit proširi i na njegov teritorij. Rusija trenutno nije sklona toj soluciji. To ne znači da u nekim drugim, bitno izmjenjenim okolnostima, to ne bi učinila. Ali to je malo vjerojatno, jer joj sukob s Izraelom nije prihvatljiv. Doduše Rusija će u Siriji još imati potrebe pokazivati svoje akrobatske političke sposobnosti između toliko suprotstavljenih strana i interesa, ali do sada je to dobro činila, pa je za očekivati da će to činiti i dalje.
Izrael je do sada stalno naglašavao da nije u sukobu sa državom Libanon, nego sa Hezbollahom. Nakon posljednjih izbora, gdje se povećao Hezbollahov utjecaj u libanonskoj politici, iz Izraela je u nekoliko navrata, sa visokih pozicija, poručeno da bi se takvo stanje moglo promjeniti. U Izraelu nije malo onih koji navijaju za ponovni obračun sa Hezbollahom, bez obzira na ranija iskustva, pravdajući te zahtjeve argumentom da će do tog obračuna svakako doći, prije ili kasnije, pa je bolje to učiniti prije, jer će kasnija cjena koju će za to trebati platiti, biti veća. U Izraelu, osobito radi političke borbe na unutarnjem planu, vode se ozbiljne rasprave i oko toga. Važno je naglasiti, ne samo oko toga. Nedavno je jedan izraelski zvaničnik slikovito rekao da se u Libanonu, od pet kuća, u četiri nalaze skladišta oružja. Sadašnji načelnik generalštaba izraelske vojske, koji je u odlasku sa tog položaja, u svom izvješću je naveo da se izraelska vojska nalazi u vrlo dobrom stanju. Neki drugi to osporavaju, osobito po pitanju kopnene komponente.
U politici su važne nijanse. Nekad je važnije ono što nije izgovoreno. A osobito tajming kada je nešto rečeno ili napravljeno. U ovom slučaju, Sirija je preko Rusije kao posrednika, poručila Izraelu da je njeno strpljenje pri kraju. Situacija u Siriji se dovoljno promijenila u korist središnje vlasti da bi Sirija mogla napokon reagirati drugačije, a ne samo rušenjem nekih od ispaljenih izraelskih projektila. Situacija se nije promjenila toliko da bi se Sirija mogla konfrontirati sa Izraelom. Niti to želi, a niti joj je to potrebno. Sirijski problemi sa Izraelom potječu iz činjenice da je Iran njen strateški partner i da Iranu u velikom dijelu zahvaljuje što nije došlo do potpunog sloma sirijske države, osobito prije ruske, zaboravlja se, OGRANIČENE, intervencije. A nazočnost Irana u Siriji je za Izrael neprihvatljiv. Zato Sirija navodi sistem S-200. To je obrambeno oružje, starije generacije, velikih gabarita, bojeve glave preko 200 kg, dometa više od 200 km. Ne bi bilo prvi put da se rakete nekog PZO sustava upotrijebe kao rakete zemlja – zemlja. Time je poslana poruka da se može uzvratiti, ali da uzvrat neće biti takav da bi došlo do daljnje eskalacije sukoba.
U travnju iduće godine su u Izraelu parlamentarni izbori, Sadašnji premijer će imati vraškog posla da ih ponovo dobije, suočen i sa eventualnim optužbama izraelskog pravosuđa. Izrael nakon Trumpovih izjava o tome da se je sposoban sam braniti, u poziciji da bi u nekoj perspektivi mogao, naglašavam mogao, biti suočen sa ratom na tri fronte (Hezbollah u Libanonu, proiranske snage u Siriji, Hamas u Gazi), morati će dobro razmotriti što i kako dalje.
Opasnost sukoba leži u činjenici da se problemi na unutarnjem političkom planu najbolje rješavaju stvarnom ili prividnom opasnošću od nekog protivnika izvana, pa se na taj način postiže homogenizacija nacije.
U kojem smjeru će stvari ići, pokazati će se uskoro.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

Izrael ne može dobiti rat protiv Hezbolaha i ostalih. Hoću reči da bi u totalnom sukobu možda i pobjedio ali Hezbolah bi jednostavno ispalio odn. lansirao svojih nekoliko desetaka tisuća projektila koje ima što bi bila katastrofa za Izrael. Hezbolah je polako postao respektabikna vojska i pitanje je da li Izraelci mogu vojno totalno poraziti dok ih podupire Iran. Svjetski igrači već više godina razmišljaju o post-izraelskom razdoblju.

Janoš
Gost
Janoš
1 godina prije

Ja mislim da sa Izraelom treba obaviti jedan ozbiljan razgovor. 🙂

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Ja mislim da Izraelu treba opalit jednu preventivnu šamarčinu !

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

I to jedan bekend i to dobar.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Eto nakon 500 izraHELLskih napada, Rusi prijete da će nakon 501.-og i Sirija konačno izvršiti napad na IzraHELL. Give me a break!
A zašto se i libanonski zračni prostor ne zaštiti S-300 sustavima?

Святославич 966
Gost
Святославич 966
1 godina prije

Za to sto Putin nije glupi kockar koji 501 put od gotovine cinio veresiju vec samo na kraju pokerice blefira i podje–va suparnika.. Sad sta moze suparnik od bijesa,jedino prevrnuti stol naopacke i isprovocirat zescu tucu koju kuzi i razumije Putin i ne grize taj mamac.Cak i da izgubi jos koji avion ili stotinjak vojnika ne smije se navuci na tu igru. Dok ne stabilira vojno i civilno Sririju; ocisti od nepozeljnih bradonja, ukroti Kurde i razoruza,ne smije praviti greske jel vreme radi za njega 100%. Ovi istu rade grsku kao Japanci na kraju price sa kamikazama.Da su to radili isto Japanci i Zidovi na pocetku partije ostvarili bi cilj
sad na kraju to je glupost nevidjena gubitnicka.Na pocetku partije je bila euforija superiornosti kojoj je vreme doslo treznjenja pijanog navijaca.

njonjo
Gost
njonjo
1 godina prije

Taman san neki dan napisa da je vrijeme da zlikovci dobiju po p…..i i to na svom teritoriju. Rusi malo kasne.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Nije bitna tema u tom momentu…. Sirija se može uspiješno branit od Izraela i Izrael u glavnom ne postiže potpuno ništa sa ovim sramočenjem, koje neki nazivaju napadi….. Sada je najbitnije, da vidimo, kako, če se riješit Manbij…Tu se slama sudbina preostatka Sirije, koji nije još pod Asadom…..Tako, da trenutno, je najbitnija Turska a Izrael za sad u drugom planu….

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

je. to je riješeno.

Antinio Cagapulito
Gost
Antinio Cagapulito
1 godina prije

Ma rokaj po gamadi!

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Prijetnja sa S-200 znači:

“Sirijci su vas gađali su raketicama, a ako pokrenu stare S-200 biti će svega. E sada samo zamislite što će biti ako polete S-300. Vaši zrakoplovi se neće moći kriti iza putničkih, jer će ih S-300 stići pri slijetanju u Izraelu.” 🙂

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije

Kako da ne!?
Damask nema drugih problema ovog momenta, i u niskom startu, čeka u klinč Izrael!?
Svakako da treba relaksirati situaciju.
Treba i braću dovesti za isti sto!
Kada Moskva nešto kaže, onda izađe pred kamere konkretan čovek i kaže sve u objektiv i mikrofon!
Nema tu : poverljivi izvori, ovaj portal, onaj izvor, dobro obavešten, ….
Genaral iz Moskve je jasno i glasno rekao čije rakete će rušiti ako nastane vatromet na nebu navedenog regiona!
Za sada treba raditi na tome da se Izrael i Teheran dovedu za sto!
A Moskva to čini ?!

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

@Weteran- Maknemo li retoriku obje strane činjenica da se Izrael i Iran, osim preko posrednika, ne ugrožavaju. A što se razgovora te dvije strane tiče njega je bilo a nebi me čudilo da i sad postoji. Negdje na mirnom mjestu obje, navodno smrtno zavađene strane, se dogovaraju. Ako je to istina dobro za njih a vjerojatno i za ostatak svijeta.

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Zadnja izjava od strane Irana je da oni ne žele uništenje Izraela , znači ipak se nešto pokreče.

Святославич 966
Gost
Святославич 966
1 godina prije

Pa oni Irancani nisu Arapi i iza njih stoji civilizacija Persijska.Jos oni znaju sto je diplomacija blefovska i da odrade stvar za sebe u rukavicama.
A jos iz vremana persije mozda imaju neke nerasciscene dugove.
Arapi niti jeda zemlja ne prete Izraelu..

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

“Putin prijeti Izraelu sa S-200? A gdje su one makete s-300, s-400?”

E,da. Bilo kiše u zadnje vreme pa sprala farbu sa “raketa”. Sada Rusi moraju da čekaju proleće da bi ih ponovo ofarbali – osim ako ne pozajme od Bucka. Bucko ima kvalitetniju farbu koju dobija iz Kine.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Ne treba ni to…. Koliko sad vidimo, ovi Židovi su toliko usrani, da su za njih i neofarbane makete sasvim dovoljno….A još, da makete nauče, da na Židove, kad prođu kažu BUUU, gdje bi jim bio kraj…

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Dečki prvo se treba riješiti starih zaliha pa ako neće djelovati pedagoški na židove kreču novi . Kak ne kužite kaj Putin radi – lijepo navlači izraelce da rade gluposti pa sve više pritišče. navlači ih da konačno upotrijebe F-35 da može isprobati S-300 možda i S-400 da mu poveča prodaju.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Za F-35 je S-200 sasvim dovoljan.Nakon što su radari u Siriji umreženi,S-200 je noćna mora za izraelsku avijaciju.

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Nadam se za dobrobit izraelaca da neće raditi prevelike gluposti da u Siriju ne dođu Iskanderi, onda im ni sam Bog ne može pomoči.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

@Kerozin mućak za sve .. , jes’ pratio vremensku ,skoro ? Šta kaže NASA ? .. 🙂 🙂

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Stari židove Rogozin,razumijemo tvoju bol otkad ne možete beskonačno i bez ograničenja terorizirati slabe i nemoćne,U tvom osjetljivom biću to vodi prema razvoju depresije i shizofrenije jer si ostao bez duhovnog goriva kojim se napajaš.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@shumy:
RAT A TATATA
Bucko bi malo tucko:
Poljubi me u raketu,
uhvati je ko štafetu,
ljubavi moja.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Šta bi značili takvi napadi?
Prvi napad gotovo sigurno ne bi bio masovan ali bez obzira na to Izrael bi kao besan pas kidisao i bar duplirao napade. Uprzo bi i ruske baze u Siriji bile prisiljene da se umešaju a Ameri samo to čekaju. Uostalom, sve ove akcije Izraela su provokacije sa ciljem uvlačenja Rusije u sukob sa Amerikom.

Sve ovo znaju i Rusi a ipak kreću…

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Nisam siguran, pogledaj otpor koji je pruzio Hamas nedavno i Hezbolah 2006 , Izraelci se jesu nesrazmerno osvetili, ali su naucili lekciju i nakon toga izbegavaju ozbiljnije incidente.
Secas se obaranja F-16 kada je pao na Golan:
https://youtu.be/s5kr7NVHMBU
Nakon toga ni 1 avion ne leti nad Sirijom vec iz vazdusnog prostora Libana izvode avio udare.
Kontra napad ako je pametno organizovan ce naravno izazvati osvetu Izraela , ali bi mogli da prestanu sa napadima ili da ih dodatno prorede, zapamti da Izraelci bas i ne vole ravnopravne borbe u zadnje vreme vec ulaze u fajt samo kad su superiorni.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

U komentaru na sledećem članku sam rekao da su velika preslaganja u toku. Izrael, naravno, ne može da krene kad se njemu svidi već mora da koordiniše sa većim bratom. Tramp opasno “mrsi” a Putin sve više forsira… Videćemo, osećaj govori jedno a logika drugo – proćiće nešto vremena dok stvari postanu jasne ali mislim da će tada biti kristalno jasne.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Prefarbaj, biće još lepše.

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Da im Sirijci sa par stotina raketa napadnu aerodrome da vidiš kako će biti izraelci mirni.

Dino85
Gost
Dino85
1 godina prije

Izgleda da je Rusija dostavila Siriji neke rakete za testiranje. Idealna prilika za provjeru na takozvanom extra pvo haha

2019
Gost
2019
1 godina prije

poravnat će ih izrael nuklearnom bombom kad in dođe 5 do 12.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Cak im ni raketa nosac ne treba. Detoniraju neklearke u Tel Avivu i pobiju sve sirijce, palestince, libijce, jordance i sav hezbolah i sav hamas.

davor
Gost
davor
1 godina prije

Debka Files portal je vodeći izraelski kontraobavještajni portal.

anix
Gost
anix
1 godina prije

Nista rusi vise nece dok im ne obore neki teretni avion pun veoma skupe tehnike i najmanje 30 vojnika u njemu , pa koji qrac ste se raskokodakali rusi ce ovo rusi ce ono a u sustini oni da mogu i smiju upotrijebiti s 300 i 400 to bi vec uradili no veliko je pitanje koliko je to funkcionalno pa vrlo lako moze opasti prodaja sustava a propasti i ono sto je vec dogovoreno …. Rusija je sila ali cionisti su njihovi igraci i to se zna no u pitanju su komercijalne igre a vi sto lupate nebuloze i to kako vidim jedni te isti idite malo na svjez zrak i ne zivite u snovima…

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

‘… Rusija je sila ali cionisti su njihovi igraci i to se zna …”
Molim, pojasni.
A ono za friški zrak si u pravu. I neznam baš koliko ih ovdje mora i čistiti i – lakirati nokte… 🙂 I onda kažu ‘*enisna zavist’…e. 🙂

Святославич 966
Gost
Святославич 966
1 godina prije

Kiki @ pasi macka ne mogu nikako biti brat i sestra..Святославич im je unistio carstvo Hazarsko jedne godine i srusio grad kamen na kamenu. Od tada 966ix postaju krvni neprijatelji do danasnjih dana. I zakleli su se da ce unistiti prvo pravoslavlje pa Rusiju hazari-cionisti.. Vidio si imena vodja okt revolucije.Znas vic sad.Da je Putin njihov igrac zasto bi branio Siriju.Zasto bi unistavao dolar uz pomoc Kineza.Kuzis sad ko kosi a ko vodu nosi 😉

anix
Gost
anix
1 godina prije

Vi ocito nemozete shvatiti da se svi ratovi prave i koriste kao komercijalni poslovi , samo budalama nije jasno kako rusi podrzavaju i siriju i iran samo iz koristi i to je ok dobro je da ima i takvih ali onda pogledajte SAD isto to i oni rade sa drugima naravno obe zemlje koje brane i podrzavaju su najveci izvoznici oruzja i ostvaruju velike prihode od toga … A sto se tice izraela da su rusi htjeli mogli su odmah u strartu naoruzati legalnu sirisku vladu dominantnim oruzjem i tu bi bio kraj izraelskom bezobrazluku medjutim ovo sada ispada da se dogovaraju kada trebaju napasti i sta ce raditi… Sada pitam S 300 je mocan sistem pa gdje je?? Jel ga to nesmiju pokazati sta je problem??? pa taj sistem pokriva duboko u izrael ali izgleda samo u prici … Rusi su takticari i to lagano rade mislim ono ugodno sa korisnim to sto nekada pogine i poneki vojnik je normalno za takvu zemlju u odnosu kakvu oni korist tu imaju… Da neko ne pomisli kako sam rusofob kazem da je dobro da ima i ta druga strana koja je sigurno realnija nego SAD i izrael no meni ta njihova dejela su toliko spora troma dal iz straha ili taktike neznam ali ako bi htjeli da zastite siriju mogu to uraditi iz 2 poteza i to bi bio kraj no tu bi prestala i potrosnja sredstava…

burt
Gost
burt
1 godina prije

i meni se čini da je to glupo, spominju S-200 protuavionske rakete a Hezbollah ima 150000 raketa za gađanje zemaljskih ciljeva, napast će Izrael raketama S-200???? 5-10 raketa S-200??

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije

A da se Sirijsko ratno zrakoplovstvo opremi modernim Ruskim lovcima pa nek malo ganjaju Izraelce iznad Libanona.

bulog
Gost
bulog
1 godina prije

Samo amerikanci i izraelci smiju nekažnjeno ulaziti na teritorij druge suverene zemlje. Ako to napravi netko drugi to je teški zločin i tema za vijeće sigurnosti, a tek za novine. …

POVEZANE VIJESTI

Izbornik