Sirijska i ruska vojska provode žestoke udare na teroriste u južnom Idlibu

Su-24 Sirija
43 komentara

Nakon što su teroristi iz južnog dijela terorističke enklave u Idlibu proveli udare iz ustava “Grad” na kršćanski grad Muhardu, sjeverno od Hame, južno od linije razgraničenja i ruskog promatračkog punkta, pri čemu su ubili 9 civila i ranili 20, granatirali su i grad Salhab u sjevernoj Hami. U drugom napadu su većina žrtava bila civili, koji su bili u njihovim domovima.

Kao odgovor, jučer je sirijska vojska provela raketne udare na brojna uporišta terorista u južnom Idlibu, a rusko i sirijsko zrakoplovstvo su proveli na desetke udara na položaje takozvanih “umjerenih pobunjenika”.

sirija zrtve
FOTO – Žrtve granatiranja Muharde i prizor s jučerašnjeg sprovoda u lokalnoj crkvi Sv. Jurja

Prema vijestima iz Sirije, jutros su vladine snage pokrenule masovni napad sjeverno od Hame.

Prema na priopćenju vojnog izvora iz pokrajine Hama, ruske i sirijske zračne snage su u protekla 24 sata provele više od 100 zračnih udara po terorističkim  rovovima, bazama i skrovištima u tom dijelu takozvane zone za de-eskalaciju sukoba.

Među ciljevima su bili položaju terorista u području gradova Khan Sheykun, Taman’ah, Sukeek, Kafr Zita, Al-Lataminah, Zekata, Alayweh, Ma’arat Al-Nu’man, Jisr Al-Shughour , Qal’at Al-Madiq i Ma’arat Al-Nu’man.

Prema vojnim izvorima, napad je provela teroristička skupina Jaish Al-Izzah, a projektili koji su pali na kršćansko naselje su bili turske proizvodnje.

Turska je naoružala brojne terorističke skupine u sjevernoj Siriji i to je oružje prelazilo iz ruke u ruku, što je slučaj od početka agresije na arapsku republiku.

sirija zrtve
FOTO – Žrtve granatiranja Muharde i prizor s jučerašnjeg sprovoda u lokalnoj crkvi Sv. Jurja

Sirijske trupe su u masovnom granatiranju uspjele nanijeti znatne gubitke teroristima i njihovoj vojnoj infrastrukturi.

Napad se dogodio samo dan nakon što se Erdogan u skladu sa sporazumom iz Astane obvezao da će učiniti sve da spriječi napade terorista koji se nalaze u Idlibu.

Ovakva vrsta napada na prve linije obrane, rovove, skladišta oružja i municije terorista se može tumačiti i kao uvod u predstojeće masovne vojne operacije u Idlibu.

Sirijska vojska je provela udare i po terorističkim centrima za obuku u selu Tal Aas u južnom Idlibu, dok drugi izvori navode da je napad provelo rusko zrakoplovstvo.

idlib muharda 09.09.2018
FOTO – Područje djelovanja sirijskih i ruskih snaga na jugu pokrajine Idlib i kršćanski gradić Muharda (žuto)
ISILIslamska država
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mister ?
5 godine prije

Obice vam se to po nosu.

Joe
5 godine prije

Ajmo rokaj gamad

josip b t
5 godine prije

nadam se dace to brzo krenuti.pitanje jel neko zna sta se desava sa 109.brigadom od pokojnog generala zahhredina,o njoj nema nikakvih podataka od lani gdje se nalazi koja joj je uloga hvala

Konstantin
5 godine prije

Bogami zakuvava se. Momentalno situacija: “Kom opanci kom obojci”. Pitanje je samo u kojoj “rupi” ce smestiti svu ovu gamad?!?

eu kolonija
5 godine prije

samo deri fašističku terorističku bagru.

jasmin
5 godine prije

Dusa me boli za ovom djecom.Jadni roditelji!Nikada neću shvatiti one koji se junače nad djecom i starima.Ovome se,jednom za svagda ,mora stati ukraj.

Borac2
5 godine prije

Onako da se sjetimo kako izgleda mladez u danasnjem “idlibu”:
https://www.youtube.com/watch?v=7sPY0X8SrLo

mario
5 godine prije

treba raskrinkavati bolesne političare tipa vesna pusić koja je poslala oružje isilu a američki narod senzibilizirati na tuđu patnju

mario
5 godine prije

NATO je civilizacijska sramota a ja sam beskonačno žalostan što smo mi dio toga

Pantsir S1
5 godine prije

Ocekujem provokaciju Rusije od strane Zapada i(li) Turske.Osveta prema ovim teroristima uz granicu sa Turskom se ocekivala, i ona je servirana hladna.Ruska vojska ne prasta.
Sirija, po svim NATO planovima, vise ne bi trebalo da postoji, a njena vojska koliko danas, vraca poslednji deo svoje teritorije pod svoju kontrolu.Djavo ne spava, znaju to i u Moskvi.

Riddick
5 godine prije

Sad ce burt da napise :
Hah , to je samo ogrebotina , oni su se navikli i razvili taktiku anuliranja ovakvih napada , oni postavljaju lazne mete koje pijani Rusi i Asad unistavaju, nista oni bitno nisu unistili , ne nasedajte na Rusku propagandu , jedino sta bombarduju su skole i bolnice i ginu civili , narod idliba je odbio amnestiju , ceceni , dagestanci , ujguri , uzbekistanci se nikada nece pomiriti sa rezimom , jos nije nista gotovo …

Stipan
5 godine prije

” Turska je naoružala brojne terorističke skupine u sjevernoj Siriji … ” U turcina nikad vere , odavno dokazano .

Dobro jutro narode
5 godine prije

Ima jedná stvar u svému tome dá bi moglo doci to tzv.isprovociranog kemijskog napadá kojima bi okrivili Asada a Onda bi amerikanci izvrsili kompletan udar zracni i raketama po cjeloj Siriji i Damašku.Ako ameri ispale raketě, ovaj puta ce Rusi potopiti té brodove a to je zelja americke drzavne elite dá izazove sveopci 3.svjetski rat i nápad nuklearni na Rusiju. Rusi su ih upozornili, nebude rusije, nece postojati nití ostali,svijet bez rusije nece postojati..Sva ta dogadjanja su sada na tankoj nití sveopceg rata.Pritisak na Putina oko penzione reformě, ubistvo zahracenka své je to máslo americke drzavne elite dá dodjem do haosa i rata.Samo se ovaj puta grdno varaju, mogli bi dobití takvu porciju u Americi dá nisu svjesni Toga svega.Velike igre su ovih dana,vec sám spomenuo prije dá ovaj i iduci mjesec bití ce prelomni u globalnoj politici, da ce se desavati veliké stvari.Ispale ameri raketě na siriji,gospodo Moja, živí… Čitaj više »

NSU
5 godine prije

Kad Turčina svežeš u vreću, sjedneš na njega a sa drugim u isto vrijeme jedeš i piješ, isto ti misle! Sreća što Putin zna za to.

Tomica
5 godine prije

Koliko vidim, prava ofenziva još nije počela iako se već trebala dobro zahuktati. Ne znam šta je razlog odugovlačenja i sigurno su velike igre u pozadini. Moguće da su najavljeni kemijski napadi razlog tome jer bi SAD i uvlakači mogli ovaj put nanijeti ozbiljnu štetu SAA, a Rusija vjerojatno opet ne bi intervenirala zbog moguće eskalacije u WW3. Moguće da bi ovaj put i sam Assad bio meta. Činjenica je da postoje još enklave u kojima je ISIL a i Kurdi bi mogli iskoristiti situaciju da postignu još teritorijalnih dobitaka. Naravno da bi sve to orkestrirale SAD a trenutne “vježbe” su moguće usmjerene u tome pravcu. Vjerujem da će Rusi i ovaj put napraviti pravu stvar te sa minimalnim žrtvama riješiti Idlib, ali kad imaš posla sa ludacima sve je neizvjesno.

Jole
5 godine prije

Pa ja niti ne tvrdim da će $$$$US propasti preko noći.To je proces koji će potrajati,ali on je neminovno započeo.Što se tiče američkih lihvarskih elita,oni sigurno neće osiromašiti,no svakako da će cijena pada vrijednosti USD uzrokovati pad budžeta i imati dalekosežne posljedice po njihove planove dominacije i potpunog porobljivanja svijeta.Oni da bi nastavili sa dosadašnjom praksom i vanjskom politikom,moraju inscenirati nove ratove i otimati tuđe resurse.Samo i ta su vremena došla kraju i lake žrtve je sve teže naći.Oni kibiciraju Iran,ali to će im biti tvrd orah,čak i bez činjenice da iza Irana će sigurno stati Rusija i Kina.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI