Teške borbe suparničkih terorističkih frakcija u “zoni de-eskalacije Idlib”

Sirija
27 komentara

Nakon teških sukoba sa suparničkom terorističkom skupinom Noureddin Al-Zenki, teroristička koalicija Hayat Tahrir Al-Sham, predvođena sirijskim ogrankom Al-Qaede, uspjela je zauzeti nova područja u sjevernoj Siriji, priopćili su lokalni izvori u subotu, dodajući kako je jedan od zapovjednika terorista poginuo u borbama.

Izvori u Aleppu rekli su da je Hayat Tahrir Al-Sham zauzeo selo Miznaz u jugozapadnom Alepu, koje je ranije bilo pod kontrolom terorističke skupine Noureddin Al-Zenki.

Prema izvješćima, vojni zapovjednik proturske skupine Noureddin Al-Zenki, Abdol Ramah, ubijen je u borbama s Tahrir Al-Shamom u Miznazu u jugoistočnim dijelovima regije Al-Artab u takozvanoj “zoni de-eskalacije sukoba Idlib”.

Izvori su također izjavili da su militanti Hayat Tahrir Al-Shama napali selo Kafr Nouran, pod kontrolom terorista skupine Noureddin Al-Zenki, dodajući kako je cesta koja povezuje Al-Artab i Kafr Nouran nakon sukoba zatvorena.

U međuvremenu su teški sukobi među teroristima blokirali cestu Urum Al-Soqra – Kafr Aleppo u zapadnom Aleppu.

Noureddin Al-Zenki je sve do nedavno bio dio koalicija Hayat Tahrir Al-Sham, a neki ogranci skupine su i dalje ostali odani sirijskoj Al-Qaedi.

Skupina prati Hayat Tahrir Al-Sham na nekim bojištima, ali postupno odbija sve veći broj naredbi od strane krovne koalicije, tvrdeći kako je stekla više neovisnosti.

Krajem prošlog mjeseca je nekoliko vojnih zapovjednika suparničkih terorističkih skupina ubijeno u  zasjedama u zapadnom Alepu, što je  povećalo napetosti između skupine Noureddin Al-Zenki i koalicije Hayat Tahrir Al-Sham.

Osim toga, militanti skupine Noureddin Al-Zenki su u bliskom kontaktu s Turskom i bez pomoći Ankare bi brzo prestali postojati. Uskoro, ako Turska ne uspije očistiti prostor predviđen za uspostavu “demilitarizirane zone”, ova bi skupiona, zajedno s turskim snagama i drugim skupinama takozvane “Slobodne sirijske vojske”, silom trebala protjerati teroriste koji se ne žele povući.

Izvori iz zapadnog Aleppa su izvijestili da je u četvrtak zapovjednik skupine Noureddin Al-Zenki, Ahmad Al-Khatib, ubijen zajedno s jednim od njegovih pomoćnika od strane nepoznatih napadača u gradu Kafr Nasih.

Nakon toga je skupina uhitila je trojicu militanata Hayat Tahrir Al-Shama u gradu Dar Al-Izza u zapadnom Aleppu.

Kao odgovor je Hayat Tahrir Al-Sham poslali svoju vojnu opremu u regiju u blizini Dar Al-Izze, okruživši veći broj militanata skupine Noureddin Al-Zenki u selu Tal Adah u zapadnom Alepu.

Teroristi Hayat Tahrir Al-Shama su pokrenuli teške topničke i raketne napade na položaje Noureddin Al-Zenkija u Dar Al-Izzi.

Na temelju izvješća, stotine stanovnika Dar Al-Izze su održali prosvjedne skupove protiv terorista skupine Noureddin Al-Zenki, koji se civilima služe kao živim štitom od napada sirijske Al-Qaede.

Ovi napadi izgledaju kao uvertira onoga što će se dogoditi, ali puno širih razmjera, jer se desetine i stotine lokalnih skupina i seoskih zapovjednika ne mogu dogovoriti bi li poštovali dogovor o demilitarizaciji ili nastaviti borbu protiv “sirijskog režima”.

ISILIslamska država
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
5 godine prije

Štakori na tonućem brodu.

Dominik
5 godine prije

Dakle taktika je rusa bila da se štakori međusobno poubijaju a ostatak će sirijska vojska lako počistit kada dođe vrijeme za to 🙂

Laki Topalović
5 godine prije

Navodno su sklopili primirje……, do večeras 🙂

Dub Miroslav
5 godine prije

Tuku se tko će prije doći do helihoptera “antiterorističke sile” da ih prebaci afganistan?!

Laki Topalović
5 godine prije

Točno, to je od početka bila taktika, jer u Idlibu nema vojske u pravom smislu riječi, nego stotine naoružanih skupina koje se ujedinjuju i raspadaju u nekakve brigade i “vojske ovoga ili onoga”. Na drugoj strani, bez obzira na milicije, postoji vojska s vertikalnim zapovjedništvom, koja je u početku rata bila kao i islamisti,. Svaki zapovjednik svoju politiku. Čak se i Rusija, Sirija i Iran lako dogovore oko svega. Evo , kao nekoliko desetina Rusa je stiglo u Al-Bukamal i sad su Amerikanci kao mirni da Iranci neće preuzeti prelaz i grad, iako Iranaca tamo ima oko 10 000 , ako ne i više s onim a s iračke strane. Kažu da je jedan sustav S-300 za bazu T-4 i da su iranski savjetnici “otišli od tamo”. Recimo da jesu. A Iranci koji znaju arapski i dobili su sirijsko državljanstvo, a dio su IRGC, na što se žale ove sivonje… Čitaj više »

Ivo
5 godine prije

Rusija se očigledno specijalizirala za rješavanje vojnih problema metodom zavadi pa vladaj. Napokon su naučili znanje od anglo-zionista.

antinwo
5 godine prije

Tako i treba da se zaostale bradate spodobe istrebljuju ,čim više tim bolje

Hezbollah
5 godine prije

Na kraju će omraženi “sirijski režim” suvereno vladati na cijelom teritoriju Sirijske Arapske Republike.

Riddick
5 godine prije

Gledam prekljuce na mapi uzivo , u 14h u nekom selu zapadnog Alepa civili uspeli da ubede teroriste na primirije i da ih izuzmu iz obracuna , obe strane i staresine sela potpisali ugovor, u 18h 2 mrtva 3 ranjena civila , opet se puca , i to se skoro svakodnevno dogadja .
Dakle nisu sposobni duze od 4 sata da postuju primirje.
Ovo se moze resiti samo vojno , nema nikakvih pregovora.

MilanCZ
5 godine prije

Ja sam o tome pisao,Ruskoj taktiki oko Idliba.Namjenro nije intervenirala Rusija,pustila sve to da se ti međusobno pubijaju,uniste a onda Sirijska i Ruska vojska usetati ce bez problema .Mnogi vec odlaze svojim drzavama koji su bili placenici,shvacaju da je dosoa kraj,treba sacuvati glavu.Vecinu njih razne elite,sigurnosne sluzbe iskoristiti ce u drugim raznim akcijama da ih se rijese,tako to biva,kad nisi izvrsio ono sto si bio namjenjen,kraj mora doci,prije ili kasnije.

Duki
5 godine prije

Bravo ! Vlado .točno si znao da banda samo silu razumije.Nema primirja a sultan sanja pričie iz 1001 noči ?
Kako si ????

erektvs maximvs
5 godine prije

red je da da donaldinho i saveznici penzijice al nusri….oni su moralni pobjednici ovog rata

burt
5 godine prije

petokolonaške grupice pokušavaju izazvat kaos u pozadini i oslabit obranu, već viđena taktika ali nemaju nikakve šanse, samo bi luđak pokušao napravit kaos a okolo njih Tahrir al Sham, Islamic Turkistan Party, Al Bukhari Brigade, Ajnad al Kavkaz, Ingush Shariat Jaamat, Katibat wal Jihad, Ansar al Islam, Junud al Sham, petokolonaši neće dobro završit jer takve islamističke orgnaizacije nemaju milosti prema nikome

Siniša
5 godine prije

Nasa ljepotica Asma Asad,velika borba sa bolesti…. 🙁
https://www.instagram.com/p/BoljiH6AY2J/

Tomica
5 godine prije

Cilj sporazuma je da se uvaži stav Turske te riješi situacija u Idlibu sa što manje žrtava. Međusobni sukobi pojedinih terorističkih grupa su bonus. Najbitnije je da je ispunjenje dogovora obaveza Turske. Ako se ispune uvjeti situacija će biti bolja, ako ne, opet ostaje pokretanje ofenzive, s tim da će stav Turske biti zanemaren.

Ivi tz
5 godine prije

Ovo je identična situacija sa štakorima kad upadnu npr u veliko bure.kada vide da se kraj bliži jedan drugog pojedu i najjači ostane.a onda opet dodje čovjek i ubije i tog glavnog.hehe.živio ASAD.

njonjo
5 godine prije

Za pretpostaviti je da su ” glavonje” iz Idliba već preseljene na slijedeće destinacije, mnogi u GB, FR, CANADU, a sitne ribe u Afganistan i ko zna kud već. Jedan dio je već u Turskoj. Nebi bio u koži Sultana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI