Trump obećao Abeu “poslati 25 milijuna Meksikanaca u Japan”

Japan SAD
17 komentara

Još uvijek se objavljuju nepoznati detalji s nedavno održanog summita čelnika država skupine G7 u Quebecu u Kanadi, nakon kojeg mnogi tvrde da je skupina prestala postojati, barem dok je Trump predsjednik Sjedinjenih Država.

Naime, tijekom summita G7 održanog prošlog tjedna u Quebecu je američki predsjednik Donald Trump se sarkastično obratio japanskom premijeru  Shinzo Abeu i rekao kako će mu poslati 25 milijuna Meksikanaca, tako da sigurno izgubi sljedeće izbore.

Trump je ovo rekao komentirajući s čelnikom japanske vlade pitanje imigracije u Europi.

“Shinzo, ti nemaš taj problem, ali ti mogu poslati 25 milijuna Meksikanci i brzo ćeš izletjeti iz ureda”, rekao je Trump, što je potvrdio visoki dužnosnik Europske unije koji je bio u prostoriji i čuo dio razgovora, prenosi The Wall Street Journal.

Čelnik Bijele kuće je također izazvao zgražanje saveznika govoreći o Iranu i terorizmu.

“Moraš znati, Emmanuel, zašto su svi teroristi u Parizu”, rekao je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu.

“Osjećala se iritacija zbog Trumpovih riječi, ali svi su pokušali biti racionalni i mirni”, rekao je europski dužnosnik The Wall Street Journal.

Trump je stigao kasno na sastanak, a otišao je prvi. Kasnije je napao Justina Trudeaua, kanadskog premijera, kojeg je nazvao “slabićem”, nakon što je Trudeau rekao da će Kanada uzvratiti na carine na izvoz čelika i aluminija u SAD, koje je Trump odredio i za “saveznike”.

G7justin trudeauShinzo Abe
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
maliboro
5 godine prije

Počeo mi je na neki način Tramp biti simpatičan.

Gabryel
5 godine prije

Japan, najksenofobnija i najseksističkija zemlja na svijetu drži prodike Americi, od koje očekuje da je besplatno brani od Rusije, Kine i Sjeverne Koreje. A Trump je neodgojen ?

Spartak
5 godine prije

Ne slažem se uvijek s Trumpom, ali da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Napokon netko na visokom položaju koji kaže ono što (toga časa) misli. Za razliku od politikanata koji jedno govore, drugo misle, a treće rade. I zato ga ta bratija ne trpi.

Kile
5 godine prije

Hhahaha legenda, a dobro mu je i reko što je najgore

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI