Trump zbog “neprijateljske prijetnje” stvara “svemirske snage”

astronaut sad
42 komentara

Donald Trump potpisao je nalog za uspostavu Svemirskog zapovjedništva (US SpaceCom), što je prvi korak prema stvaranju američkih svemirskih snaga, prenosi Fox News. Prema Washingtonu, druge sile prijete američkim satelitima i planiraju postaviti oružje u orbitu, što znači da je svemir postao polje za vojne operacije.

Trump je označio birokratski početak za stvaranje Svemirskog zapovjedništva. Ali ovo je vrlo skupa zamisao i mnogi ga kritiziraju. Međutim, američki predsjednik je za sljedeću godinu proračun Pentagona povećao na 750 milijardi dolara i dio novca će otići na njegove

Mišljenja obiju stranaka o pitanjima nacionalne sigurnosti iz Pentagona za Fox News donosi Jennifer Griffin.

Mike Pence, potpredsjednik SAD-a: Ovo Svemirsko zapovjedništvo će postati jedanaesto vojno zapovjedništvo u američkoj vojsci.

Trenutak je odabran tako da se ova izjava podudara s pokretanjem rakete SpaceX Falcon 9. Lansiranje ovog 500 milijuna vrijednog GPS satelita, namijenjenog  američkim oružanim snagama, dugo je odgađano.

Mike Pence: Uvjeravam vas da je svemir prioritet predsjednika i njegovog potpredsjednika.

Predsjednički nalog za uspostavu Svemirskog zapovjedništva je pokušaj premještanja vojnih operacija i u svemir, navodno zbog zaštite američke imovine, odnosno satelita na koje se Sjedinjene Države oslanjaju u plovidbi, komunikacijama i obavještajnim aktivnostima.

Očekuje se da će u narednih pet godina novo zapovjedništvo koštati oko 800 milijuna dolara.

Mike Pence: Kao što je rekao predsjednik, i kao što svi znate, svemir je, po njegovim riječima, polje za obavljanje vojnih operacija. Kina je testirala rakete dizajnirane za uništavanje satelita. Kina i Rusija rade na raspoređivanju novih oružja izravno u svemiru.

Svemirsko zapovjedništvo je prvi korak ka stvaranju Trumpovih svemirskih snaga, čemu se Pentagon u početku suprotstavio.

Donald Trump, predsjednik Sjedinjenih Država: Prema mojim uputama, Pentagon sada radi na stvaranju nove vrste američkih snaga. Ovo su trupe.

Zrakoplovne snage, koje su u američkoj vojsci odgovorne za svemir, u početku su bile protiv predsjednikove ideje.

Deborah Lee James, bivša tajnica američkog ratnog zrakoplovstva: U potpunosti podržavam ideju zasebnog Svemirskog zapovjedništva koje bi bilo usmjereno na vođenje neprijateljstava. Ali ne podržavam pojedinačne svemirske trupe, kao zasebnu granu vojske. To je teško s birokratske točke gledišta. Bit će skupo, a nije potrebno.

Jennifer Griffin, Fox News: Američka vojska je imala svemirsku komandu od 1985. do 2002. godine, ali je nakon napada “11. rujna” raspuštena zbog stvaranja Sjevernog zapovjedništva za obranu teritorija zemlje.

Opširnije o temi: Rusija nema nikakve koristi od lažnih pregovora s Washingtonom

VIDEO – Fox News o stvaranju Svemirskog zapovjedništva američke vojske

 

SpaceComSpaceX
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Macron
5 godine prije

Amerika je pred krahom,iduce godine moraju vratiti sav svoj dug a to je kompletni proracun amerike,lako moguce da dođe do pada dolara.Pitanje je sada koliko je interes globalista i ostalih da nedođe do ekonomskog svjetskog kraha i pada dolara,koliko je Rusija kao davne 1972 spremna pomoci da nepadne dolar.Mislim osobno da Putin nece napraviti glupost kao Breznjev da neiskoristi situaciju da rublj nebude ovaj puta svjetska valuta.Jer,potporom dolara 1972 godine i losom taktikom Breznjeva propustili su sansu da rublj bude svjetska valuta,spasili dolar svojim zlatom a onog kojeg su spasili 50 godina radi scenarij kako da okupira Rusiju i uzme njihova prirodna bogastva.

Ante
5 godine prije

Nemaju novca da zaštite postojeće vojne kapacitete od hakerskih napada, ali stvaraju svemirsku vojsku. Jednom sam čitao kako je neki čovjek htio da kupi od američke države kompjuter na državnoj rasprodaji vojnog viška. Kada je došao do pogleda taj kompjuter, to je bila stara kanta od kompjutera iz sredine osamdesetih godina. Čovjek se nije mogao načuditi da njihova vojska koristila tako stari kompjuter u današnje vrijeme. Isto je i sa kompjuterima koji upravljaju sa atomskim raketama koji su već sada prastari.

eu kolonija
5 godine prije

ups, malo se zakompliciralo “zaokruživanje” rusije:)

Dub Miroslav
5 godine prije

“Pigs in space” By Muppets

internet je zakon
5 godine prije

Rusi su ih pitali da im daju kordinate gdje su sletjeli na mjesec davne 60 i neke a jenkiji odgovorili da je čistačica zabunom bacila dokumente apolla u smeče. Ovo je citat jednog službenika .
Šta više reči o dreamworks factory

satir und kritik
5 godine prije

Oni bi na polarni sjeverni pol ali im neugodno pitati ruse za pomoč…ledolomci.
Oni bi u svemir ali im neugodno pitati ruse za močne rakete pri lansiranju.
Oni stvarno prazne blagajnu američkih poreznih obveznika na fantazije skupe.
Sada se ludilo seli u svemir? Nažalost ne, ludilo ipak ostaje na zemlji. Jezivo ali tako je.

Il-2
5 godine prije

Da nisu vanzemaljci u pitanju?

Mikojan
5 godine prije

Ne vidim u čemu je problem, pa RF ima to već odavno, samo kopiraju Ruse. Izgleda da bi ponovo u naše (hrvatske) škole trebalo uvesti učenje čirilice a isto bi mogli i amerikanci, tada bi znali dešifrirati oznaku BBC na ruskim avionima !

Ivo
5 godine prije

Bar amerima ne bi trebao biti problem voditi borbe u svemiru. Prije 50 godina su otišli 7 puta do Mjeseca i nazad, lansiraju voyagere van sunčevog sistema još pred 40 godina, logično je da danas već imaju parkiran Enterprise i Galacticu u orbiti, naoružane fotonskim topovima i laserima. Prema tome, trumpove tvrdnje da su ih u svemirskom naoružanju pretekle bijedne državice koje i javno priznaju svoju nemoć da odu do mjeseca, čisto su pretjerivanje. Normalno, ima i ravnozemljaša koji tvrde da je to sve izmišljotina, da ameri nisu bili na mjesecu pred 50 godina jer to nisu u stanju ni danas, i da ovise o rusima za lansiranje većih satelita, ali tim rav ozemljašima bilo bolje da ne pričaju svašta. U suprotnom, doći će slobodoljubivi admin L. R da im pojasni kako izjave koje se kose sa njegovim svjetonazorom i razumijevanjem tehnologije nisu dobrodošle. Ipak redakcija zna bolje što je… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Za one koji bi o ovoj temi željeli saznati nešto više, neka proguglaju;
– Trumpove Kosmičke snage, nonsens ili logična mera?
– Satelitski manevri u mraku
P.S.
Izbjegavam lijepiti linkove jer to ponekad zna potrajati.

bbbb
5 godine prije

Tirada 2S od sljedeće godine u naoružanju Rusije će se pobrinuti da sve što imaju u svemiru ciokauboji ne funkcionira (kad dođe do rata naravno) jer će im presretati vezu i zbunjivati komandne servere na satelitima da bu ovi padali na zemlju pa ćemo imati ciozvjezde padalice. Slično na zemlji sa dronoivma i zrakoplovima radi Krasuha i ostale, da ne nabrajam, ruske protuelektronske igračke u vojne svrhe. Kad sutra dođe Palantin on će sva te sredstva, a ima ih više nego deset tipova, uvezati u jedan automatizirani sustav koji će hebati terma ciokaubojgusarima.

Lesinar
5 godine prije

Chubaka za presjednika amerike

Lesinar
5 godine prije

ODGOVOR @@@@ IVO
Spok nije vise medju nama a i Chubaka je star. Enterprise je na remontu u ukrajini. Tamo im ugradjuju još starije motore. Golf 2 dizel njih par oke za sitnu lovu. Euro 2 u svemiru oke.
Sve je ovo sprdačina za peglati kartice ovaca.

barba tonći
5 godine prije

Vratija se Šime ! Di je bija !? 😉 😉 😉

Ivex
5 godine prije

Šta se uzkokodkali ne misli se doslovno na svemirske snage već komponentu znanstvenika koja je dosada radila u sklopu Ratnoga Zrakoplovstva za razvoj raketnih tehnologija sada će jednostavno postati posebna grana Američkih oružanih snaga koji svemir kakvi bakrači.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI