U Putinu ima više Lenjina nego u cijeloj zapadnoj “ljevici” zadnjih 50 godina

Lenjin
84 komentara

Nijedna “bezobzirna kritika svega što postoji” se ne može uzeti za ozbiljno, osim ako ne počinje s nemilosrdnom samokritikom vlastite bezobzirne kritike.

Ovo je dvostruka istina ako nemilosrdni kritičar pripada imperijalističkim krugovima po rođenju, obrazovanju i svakodnevnom iskustvu, bilo da govorimo političkoj povijesti, mentalitetu, kulturnim predrasudama, itd. Na primjer, dogma “kako se sve čini samo zbog nafte” pokazuje potpuno nepoznavanje uzroka ratova, ali to neznanje nije posljedica naivnosti.

Imperijalistička “ljevica” ili “ljevica” koja djeluje kroz institucije zapadnih imperijalističkih sila i njihovih vazalskih država je ponovno i iznova upotrebljava za maskiranje agresivnog plana zapadnog ultra-imperijalizma, prije svega protiv Rusije, ali i svih drugih zemalja koje se protive svjetskoj hegemoniji jednog centra. Lijeva čizma u ovom slučaj stoji uz desnu, a ne korak unatrag. Zapadna “ljevica” je jednako nemilosrdno licemjerna kao i njezina vladajuća klasa.

Baš kao Robert Kagan, utjecajni neokonzervativac i strateg američkog globanog hegemonizma pod svaku cijenu, “okrutni kritičar” svega što ima samo prizvuk ruskoga, smatra da je irelevantno tko je koga napao 8. kolovoza 2008. u Gruziji. Baš kao što John McCain, prijatelj ukrajinskih neonacista, Abu Bakra Al-Bagdadija i svih koji se u bilo kojem kutku svijeta bore za interese američkog imperijalizma, čak i sa samrtne postelje nemilosrdno kritizira Rusiju od kada zna za sebe, a posebno je aktivan od kada je ruska vojska odbila treći povijesni pokušaj gruzijskih šovinista da istrijebe narod Južne Osetije.

Lenjin
FOTO: Lenjinov mauzolej

Zapadna propagandna mašinerija, koju hrane i pseudo-ljevičari, u ideološkom pranju mozga zaboravljaju je američka ratna mornarica ušla u Crno more, još u vrijeme kada je ustrojila gruzijske fašiste Mihaila Saakašvilija, a da ruska mornarica nije ušla u Meksički zaljev. NATO je taj koji okružuje Rusiju, a ne Rusija koja okružuje SAD ili Veliku Britaniju i njihovo kolonijalno carstvo.

Američke i britanske tajne službe raspiruju etničku i vjersku mržnju u cijelom bivšem Sovjetskom Savezu, dok nema nikakvih dokaza da ruski FSB trenira škotske i teksaške separatiste.

Ove činjenice ne izgledaju važne za naše nemilosrdne kritičare svega i svačega, osim za njegove predrasude. Čak i pošteni obični građani, promatrajući što se događa, počnu govoriti da bi se zapadni imperijalizam trebao suočiti s ovim činjenicama.

Međutim, kada su zapadni kritičari iz redova takozvane “ljevice” vidjeli razliku između agresora i žrtve, između zapadnog imperijalizma i šovinizma i naroda koje se želi uništiti.

Ruski marksist Valentin Zorin pojašnjava ovaj apsurd još u vrijeme rata u Gruziji.

Lenjin je bio i ostaje u našim srcima. Čak i u Putinu ime više Lenjina nego u čitavoj zapadnoj ljevici posljednjih 50 godina. Putin je bio taj koji je rekao, nakon što je više od 2000 ruskih građana ubijeno od stane gruzijskih fašista, da su gruzijski ljudi naša braća, da je ruska kultura nezamisliva bez gruzijske kulture. Što vi to znate ili razumijete o gruzijskoj kulturi? Ne znate ni ruski, jezik Tolstoja i Lenjina, da bi čitali vijesti drugačije od onih koje vam serviraju korporativni mediji koji truju vaš mozak! Sram te može biti, besramni zapadni ološu, gdje je desnica ista kao i ljevica! Za vas, kako bi opet postali ljudska bića, postoji jedina gorka medicina koja vam može pomoći. Propatili smo gubitke od nekoliko desetaka milijuna života kako bi slomili kičmu njemačkom nacizmu, bolje rečeno zapadnom nacizmu, zašto što je to ukupna povijest genocidnog Zapada, bez koje ne bi bilo ni Hitlera. Rusija će voditi narode svijeta koje ste vi stoljećima istrebljivali i iskorištavali. Na kraju ćemo vas uništiti, prije ili kasnije!”. napisao je Valentin Zorin, još u vrijeme kratkog rata u Gruziji, kao odgovor na kritike zapadne “ljevice”.

FSBRobert KaganSovjetski savez
Pretplatiti se
Obavijesti o
84 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goran Bare
5 godine prije

Da čujemo braću šta zbore

Euro2
5 godine prije

Očekivao sam da će se članak više baviti sa društveno ekonomsko situacijom unatar ruske države uz nekakvu komparaciju lenjin-jeljcin-putin vrijeme. Dobio sam skoro agitprop. Jel tako saša?

Spartak
5 godine prije

Bravo Saša F. Od srca. Slažem se potpuno s napisanim. Emotivno ali istinito. No ljudska pohlepa u kombinaciji s neznanjem i naivnošću i dalje će uništavati živote i svijet. Hoćemo li doživjeti Novog čovjeka?Ili će sve otići u prah i pepeo

Josip
5 godine prije

Lenjin je ubačeni igrač zapada, a njegova ideologija više nikada neće zaživjeti.

Odmaknite se od kostura, bavite se budućnošću.

davor
5 godine prije

Putin je svoj, a i divi se zapadnim personama i zapadno formiranim međunarodnim institucijama i njihovim idealima. Ja gotovo da ne vidim nista Lenjinovog u Putinu, oni možda dijele osjećaj socijalne pravde ali metode im nisu ni približno iste, Putin nije revolucionar.

Pero
5 godine prije

Pomoču Lenjina židovski bankari su se dočepali zlata carske Rusije.

Laki Topalović
5 godine prije

Mala lekcija tupavsonima tipa Falus92 i sličnima: Od svibnja 1918. cijela zemlja od Urala do Vladivostoka više nije bila pod kontrolom boljševičkog vodstva u Moskvi. Tako je bilo sve do 1922. Tim su područjima vladali separatisti i anarhisti koji su se protivili i carskoj vlasti i Lenjinu…. Čelnici Urala su na svom teritoriju držali carsku obitelj. Predsjedništvo Regionalnog vijeća Urala je bilo spremno likvidirati Romanove već u travnju 1918. godine, za vrijeme njihovog transfera iz Tobolska u Ekaterinburg. Odluku o likvidaciji Romanova donosi Izvršni odbor Regionalnog vijeća Urala, dok je središnje sovjetsko vodstvo o svemu bilo obaviešteno tek nakon egzekucije. Naime, članovi Regionalnog vijeća Urala, iako boljševici, početkom 1918. godine su toliko ojačali da su među u njima ojačale regionalističke i separatističke tendencije. . Prema svjedočenju tri telegrafska operatora u pošti u Ekaterinburgu, Lenjin je u izravnom razgovoru s Berzinom iz Regionalnog vijeća Urala naredio “da se poštede životi i… Čitaj više »

Spartak
5 godine prije

Volio bih kad bi kolege komentatori koji se javljaju barem na ovome mjestu (logično.com) pri ocjenjivanju ličnost i događaja iz prošlosti bili upoznati s nekim temeljnim načelima historiografije. Zasad ću samo spomenuti to da bi trebalo izbjegavati upadanje u zamku takozvane „vigovske interpretacije povijesti“ (oni koji vole guglati mogu pogledati wiki-natuknicu „Whig history“ i druge s njom povezane). Superkratko i pojednostavnjeno rečeno: vigovski opis povijesti je vrlo česta i raširena tendencija da se prošlosti drže lekcije s pijedestala današnjeg superiornog post festum znanja. Pritom se dakako zanemaruje neugodna činjenica da će buduće generacije tako osuđivati i naše zablude i promašaje koji su zasigurno jednako tako brojni. Moramo gledati na prošle događaje u onom ozračju u kojem su ih proživljavali suvremenici tih događaja. Velika je zabluda, rekao bih i grijeh, osuđivati (ili hvaliti) pojedince ili cijele društvene pokrete, a pritom ne uzimati u obzir tadašnje okolnosti. Oni se moraju staviti, i… Čitaj više »

zlatan
5 godine prije

Imao sam čast biti u ovoj crvenoj granitnoj kocki, ući kroz ova vrata i eto na znanje Galusima i Perima, vidio sam unutra Lenjinovu mumiju. Ok, nisam bio u Egipatskom muzeju u Kairu, i tamo ima mumija.
Nego zašto balzamiraju pape?
I da, iza mauzoleja su grobovi mnogih političkih, vojnih i znanstvenih i ostalih heroja sovjetskog doba.
Posebno sam zapamtio mjesto gdje je urna sa ostacima prvog kozmonauta Jurija Gagarina. Tu sam se malo duže zadržao.

Moreno
5 godine prije

Uloga Lenjina u Oktobarskoj revoluciji nije do kraja razjašnjena ka i njegova smrt. Lenjin je u Rusiju doša sa agentom Alexanderom Parvusom koji je dobija vagun zlata za pokrenit revoluciju. Nakon rušenja carevine i pljačke ruske aristrokracije pojavila se enormna količina zlata sa kojom je Lenjin mislija gradit novo društvo međutim cila ferata zlata je nestala zajedno sa Parvusom, a Lenjin kad je to shvatija je skonča pod nerazjašnjenim okolnostima. Za Parvusa se od tad više nikad nije čulo, a većina zlata je završila u Švicarskoj, a velika većina misli kako je Švicarska bogata jer ”pošteno” bankari, proizvodi satove, čikolate i švicarske nože. Većina misli kako je Švicarska mudra pa je izbjegla WWII i kako su Alpe spriječile Hitlera. Većina nije ni čula za BIS (Bank of International Settlements) koja se nalazi u Švicarskoj, a većina od onih koja i zna za to misli kako je i to slučajno odnosno… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI