Zločini Izraela nad Palestincima dobili otvorenu podršku Washingtona

37 komentara

Jučer je još 36 Palestinaca ranjeno u prosvjedima u Pojasu Gaze.

“Broj ranjenih danas je bio 36 ljudi. U svim slučajevima su to bile rane metaka”, rekao je Ashraf Al-Kidra, glasnogovornik lokalnog Ministarstva zdravstva u Pojasu Gaze.

Sukobi se nastavljaju drugi dan. Do petka je izraelski režim ubio 17 Palestinaca, više od 1400 ljudi je ozlijeđeno.

Palestinci su proglasili početak “Velikog marša povratka”, kojeg planiraju održavati do sredine svibnja.

Izrael: “Istrage neće biti, a naši vojnici zaslužuju medalju”

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres  i šefica europske diplomacije Federica Mogherini su pozvali vlasti židovske države da provedu istragu.

Međutim, izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman je izjavio kako vlasti Izraela ne namjeravaju istražiti nedavne incidente na granici s Pojasom Gaze, koji su, po njegovim riječima, rezultirali smrću 5 do 16 osoba, a ranjeno ih je stotine.

“Izraelski vojnici su učinili ono što je bilo neophodno. Mislim da svi naši vojnici zaslužuju medalju. Što se tiče istrage, nje neće biti”, rekao je Lieberman.

SAD blokirale deklaraciju UN-a o nasilju u Pojasu Gaze

Izrael zid i grafiti

Izrael je u tom smislu dobio i podršku Washingtona, koji je blokirao nacrt deklaracije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom se poziva na suzdržanost u Gazi i traži istraga o nepotrebnoj likvidaciji Palestinaca od strane izraelskog režima.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres zatražio je “neovisnu i transparentnu istragu” o sukobima koji su izbili u petak kada je na desetke tisuća stanovnika Pojasa Gaze prosvjedovalo u blizini granice koja dijeli Gazu od Izraela.

Nacrt deklaracije je u ime arapskih zemalja članica Vijeća sigurnosti predložio Kuvajt. U predloženom tekstu poziva se na “neovisnu i transparentnu istragu” nasilja i izražava “duboka zabrinutost zbog situacije na granici između Pojasa Gaze i Izraela”.

U subotu su Sjedinjene Države izrazile primjedbe na taj tekst, najavivši da ga neće podržati, rekao je za AFP diplomat iz Vijeća sigurnosti.

Kako prenosi AFP, američko izaslanstvo u UN-u nije željelo komentirati te tvrdnje. U nacrtu deklaracije traži se i “pravo na miran prosvjed” Palestinaca i izražava se žaljenje članova Vijeća sigurnosti zbog gubitka nedužnih palestinskih života.

 

Antonio GuterresAvigdor Liebermanpojas Gaze
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
6 godine prije

Ameri, kao i uvijek, stoje ponosno na braniku demokracije.

jasmin
6 godine prije

Koja ironija!Po ko zna koji put! Pitam se sta bi bilo da su to ucinili Palestinci. Niti sta preuzima Gospodja Evropa, a Amerika jos manje kako izabrase psihopatu za presjednika.Na faci mu se cita da je poremecen. Gdje to srlja Ovaj Svijet?!

MAGARAC
6 godine prije

Zločini Izraela nad Palestincima dobili otvorenu podršku Washingtona
zbog negodovanja – Hrvatska povukla diplomate iz tih zemalja – kao što
je odustala od aviona i Lng terminala – Pogodan odgovor za prvi april
a za lažnu istinu ili istinitu lež kao svaki gnjus za fake news – tražim azil

jupiter
6 godine prije

pa sta se cudite…kao da je ikada bilo drukcije?

Danilo
6 godine prije

Nas su bombardovali zbog terorista i separatista na Kosovu, da se ne zaboravi.

igi
6 godine prije

blame putin…trump je russian pupet….reče CNN

davor
6 godine prije

Od Eufrata do Nila. Oded Yinon.

Globalista
6 godine prije

Milsim da je sve to organizirano sa ciljem da se likvidira Izrael.

Oger
6 godine prije

Ma sta ne kazete! Zlocini Izraela nad Palestincima! 60 godina Arapi napadaju Izrael, izazivaju, javno kazu da im je cilj unistiti Izrael i onda kad se Izrael brani nazovu ich zlocincima!!! Osim Toga to nisu nikakvi Palestinci, nego doseljeni Arapi.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Otvorena ili skrivena,podrška je uvek tu.Zato jer ista ruka kontrolira jedne i druge.Izabrani mogu radit zločine do mile volje i nikom ništa.Ne smije se dirnut ili kritizirat Cionistički projekt zvan Izrael,zbog kojeg su dozvoljeni represija i ubijanje Palestinaca.Na trulom zapadu veće kazne dobiješ za zlostavljanje i ubijanje životinja nego tamo za ljude.

Njoko 9
6 godine prije

Gotovo je ameri su se poceli gubiti laju na misec ali nemaju rjesenja. Fala Bogu valjda će moje dite moć normalno živit.

Vučedolac
6 godine prije

halo ekipa, vrlo dobro znate da se možemo vrijeđati i mrziti međusobno, ali ni slučajno protiv židova, to je zabranjeno

kanncer
6 godine prije

Svaka rit dojde na šakret, kad tad…

alan ford
6 godine prije

“Zločini Izraela nad Palestincima dobili otvorenu podršku Washingtona”. Kao da je dosada nisu imali. Pa “Washington” je i zaslužan za nastanak neligitmne cio-fašističke države Izrael, i bez “Washingtona”, one ne bi ni mogla opstati. Ustvari “Washington” = cio-hazarska duboka država, koja vlada sa SAD-om. Dakle, ustvarnosti jedni cio-hazari (oni iz Washingtona), podržavaju ubijanje drugih cio-hazara, onih iz Izraela. da će cionisti iz Washingtona podržavato svoju braću iz Izraela, zna se. Ali za mene je veći problem, da su skoro sve sunitske arapske islamske države, odnosno njihove vlade i elite, ostavile Palestince na cjedilu, i prepustile ih nemilosti hazara i sve sunitske države također podržavaju Izrael, ne otvoreno, ali potajno. Zbog raznih interesa. Sunitskim državama očito je važnija borba protiv omrznutih alevita u Siriji i šijita u Iranu i Libanonu, nego pomoć palestinskoj braći. Zato su sklopile prešutni sporazum sa vragom (šejtanom). A pogledajmo i vodstvo Bošnjaka u BiH, i njima… Čitaj više »

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

vadimo pračke i osvetimo golijata !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI