Okusi Zagorja

okusi-zagorja-naslovna
0
0

To je naziv projekta u kojem sudjeluje 14 zagorskih ugostiteljskih objekata, koji su se početkom godine uključili i dobili oznaku standarda Okusi Zagorja.

U Villi Zelenjak Ventek u Risvici pokraj Kumrovca, predstavljen je projekt Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s varaždinskom destinacijskom menadžment kompanijom Vall 042, “Okusi hrvatske tradicije – okusi Zagorja” čiji je osnovni cilj promocija autohtone eno-gastro ponude Hrvatskog zagorja. Jedan od glavnih ciljeva projekta je i označavanje ugostiteljskih objekata – nositelja standarda „Okusi“ i izgradnja njihova identiteta kao mjesta koja osiguravaju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića te u konačnici oblikovanje tematskih restorana koji će pridonijeti razvoju eno-gastro turizma.

Voditelji projekta pojasnili su  kako su oznake standarda „Okusi“ mogli dobiti isključivo ugostiteljski objekti koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela, dva sezonska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina.

„Odličan je to  projekt i inicijativa koja promovira lokalnu i autohtonu gastro ponudu koju, nažalost, sve manje i manje možemo okusiti u restoranima. Moramo biti i prodavati to što jesmo jer je upravo to naša konkurentska prednost i naš jedinstven turistički proizvod“, složili su se svi nazočni.

gastropićerestoranistandardtermetopliceTradicijavinozagorje
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI