Kineski Huawei potvrđuje spremnost na potpisivanje ugovora o ne-špijuniranju s bilo kojom zemljom

Huawei Logo Shop
7 komentara

Predsjednik Odbora kineskog telekomunikacijskog giganta Huaweija, Liang Hua, potvrdio je u petak spremnost tvrtke na sklapanje “no-spy, no-backdoor” sporazuma sa zemljama kako bi se osigurali da se oprema tvrtke neće koristiti za bilo kakve špijunske aktivnosti.

“Huawei nikada neće prikupljati obavještajne podatke, Huawei oprema nikada nije imala i nikada neće imati takozvana „skrivena vrata“… Držimo se načela da su kupci od najveće važnosti, i nikada nećemo naškoditi našim korisnicima. Obvezujemo se da je Huawei spreman potpisati sporazume s bilo kojom zemljom, u kojima će stajati da će naša oprema biti u skladu s normama bez špijuniranja i bez povratnih veza “, kazao je Liang na brifingu.

Krajem lipnja američki predsjednik, Donald Trump priopćio je kako će Sjedinjene Države dopustiti američkim tvrtkama da prodaju opremu Huaweiju, nakon što je američkim entitetima bilo zabranjeno poslovanje s kineskim gigantom zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost. Washington je prošlog tjedna djelomično otvorio zahtjeve za izvozne dozvole za izvoz proizvoda u kinesku tvrtku.

Dok Huawei nastoji sudjelovati u razvoju najsuvremenijih 5G mreža u inozemstvu, neke zemlje su izrazile zabrinutost. Posebice Sjedinjene Države, koje su nastojale ukazati na povezanost direktora Huaweija s kineskom vladom, tvrdeći da bi se oprema koja se izvozi u inozemstvo mogla koristiti za špijuniranje korisnika za Peking.

Washington, koji je zabranio vladi korištenje Huaweijeve opreme, te opreme još jednog kineskog telekomunikacijskog diva ZTE, pozvao je svoje saveznike da isključe Huawei iz razvoja svojih 5G mreža. Australija i Novi Zeland već su zabranili Huaweiju da sudjelovanje u njihovim projektima za 5G mrežu.

Krajem travnja, Bloomberg je izvijestio, pozivajući se na britanski telekomunikacijski konglomerat Vodafone Group Plc, kako je Huaweijeva oprema koja je isporučena Italiji prije nekoliko godina imala “skrivena vrata” koja je Huawei, navodno, mogao iskoristiti da prikriveno pristupi Vodafonovoj fiksnoj mreži u zemlji. I Huawei i Peking opovrgli su optužbe za špijuniranje, a tvrtka je također poricala postojanje “skrivenih vrata” u svojoj opremi.

Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Savonarola
3 godine prije

Dali je google spreman potpisati ugovor o nešpijuniranju he he he he..

Emiliano Zapata
3 godine prije

mozda se facbook i ostali pridruze.

STroj
3 godine prije

Tako je i Božo Petrov u javnog bilježnika potpisao…papir svašta trpi…

palermo
3 godine prije

Nećemo, majke mi, hahaha! Na stranu emocije, i ideološke bedastoće – netko špijunira ne zato što je dobar ili loš, već zato što može…

jezevakucica
3 godine prije

Moja ljubopitljiva susjeda me više ništa ne pita od kada je uvedena 5g mreža .Čvrsto drži svoj Huawei u ruci i zagonetno se smješka.

Stjepan
3 godine prije

Vjv će ovo postati nova praksa koja će uzdramati cia mahere jer to bude u budućnosti pravilo za sve proizvođaće telekom. opreme. Još jedan čavao si zabili ameri u vlastiti lijes “izuzetnosi” ?! Još jedan zanimljiv rezultat nedokazanih optužbi, … vrlo, vrlo zanimljivo …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI