fbpx

Nema dokaza o sigurnosnim rupama u Huaweijevoj 5G tehnologiji

Huawei

Washington već neko vrijeme optužuje Huawei kako koristi svoj hardver za špijunske svrhe, stavljajući tako pritisak na druge zemlje da odustanu od korištenja Huaweijeve infrastrukture za novu generaciju 5G mreža. Huawei je odbacio optužbe, rekavši kako ograničenja mogu utjecati na sposobnost tvrtke da pruži usluge kupcima u više od 170 zemalja.

Telekomunikacijska tvrtka UAE du izjavila je kako njihova unutarnja istraga nije otkrila razloge za zabrinutost, u pogledu sigurnih pitanja povezanih s Huawei 5g tehnologijom.

“Huawei je naš partner u implementaciji naše 5G mreže … U smislu sigurnosti… imamo svoje laboratorije u UAE i posjećujemo njihove laboratorije… nismo vidjeli nikakve dokaze da postoje sigurnosne rupe posebno u 5G tehnologiji”, izjavio je za Reuters glavni tehnološki direktor tvrtke Salim Albalushi.

du je telekomunikacijski operater sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji pruža telefonske, internetske i televizijske usluge diljem zemlje.

5G mreže odnose se na tehnologije pete generacije povezane s ultrabrzim prijenosom podataka i sposobnošću pružanja podrške vozilima bez vozača. Huawei je kineska tvrtka koja pruža ovu vrstu usluge.

Međutim, ranije ove godine, SAD su optužile Huawei za suradnju s kineskom vladom i obavještajnim agencijama za špijunažu. I Huawei i Peking opetovano su opovrgavali te optužbe.

Washington je također stavio pritisak na druge zemlje da prestanu koristiti Huaweijevu opremu za novu generaciju 5G mreža. U svibnju je američki ministar trgovine postavio Huawei i gotovo 70 njihovih podružnica na crnu listu, zbog čega nisu mogli kupovati američku tehnologiju i poslovati s američkim tvrtkama, osim ako to Vlada ne dopusti. Vlada je u međuvremenu malo ublažila sankcije postavljene Huaweiju pa su dopustili ograničenu suradnju s američkim tvrtkama.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Davor
Gost
Davor
11 mjeseci prije

Amerikancima dokazi nikad nisu trebali. Jednom će se i to promjeniti.

Kile
Gost
Kile
11 mjeseci prije

5g=smeće

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
2
0
()
x