Rusija će prodati dijamante u Kini na WeChatu pomoću blockchain tehnologije

dijamanti
4 komentara

Najveći svjetski proizvođač dijamanata, ruska tvrtka ALROSA, najavila je pokretanje blockchain programa na jednoj od najvećih kineskih društvenih platformi WeChat kako bi kineskim trgovcima olakšali praćenje porijekla dijamanata.

Ruska kompanija rekla je da će se rješenje za e-trgovinu razvijati zajedno s tehnološkom kompanijom Everledger. Softver će pokazati “moć blockchain tehnologije”, omogućavajući praćenje od rudnika do potrošača.

Prema ALROSA-i, potrošačima će se ponuditi neviđena razina transparentnosti i povjerenja oko porijekla, karakteristika i izvornosti nakita koji kupuju.

„Oduševljeni smo što podržavamo ovaj WeChat Mini program sa Everledgerom, jer on pojačava našu potragu za održivim rudarstvom i transparentnim informacijama o lancu opskrbe. Kineski potrošači bit će sigurni u podrijetlo dijamanata “, rekao je šef dijamanata ALROSA-e Pavel Vinikhin.

“Vjerujemo da će nam demonstriranje pune provenijencije dijamanata na najpopularnijoj platformi društvenih medija pomoći da dodatno ojačamo našu prodajnu bazu u Kini”, dodao je.

Potrošači će moći koristiti takozvani WeChat Mini program na svojim pametnim telefonima za provjeru potpunog porijekla pojedinog dijamanta i jedinstvenih podataka o certifikatima. Dijamante će moći kupiti putem WeChat Paya, kao i potvrditi njihovo vlasništvo putem Everledger blockchain platforme.

“Ovo je revolucionarna inicijativa titana dijamantske i internetske industrije. Drago nam je što surađujemo s ALROSA-om, jer dijelimo isti cilj da omogućimo veću transparentnost na tržištu “, rekao je Evgeny Gokhberg, šef Europe u Everledgeru.

BlockchaindijamantiWeChat
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
4 godine prije

Sve ide u smjeru koji je opisao Konstantin Petrov. Okrupljavanje na stetu malog covjeka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI