Kina izjavila da su SAD prekršile odredbu WTO-a kada su zabranile korištenja TikToka

TikTok
8 komentara

Peking je optužio Sjedinjene Države za kršenje pravila globalne trgovine zbog zabrana aplikacija kineske proizvodnje, uključujući TikTok i WeChat.

Prema žalbi koja je izrečena na sastanku Svjetske trgovinske organizacije (WTO) iza zatvorenih vrata, kineski trgovinski partner poduzimao je mjere koje su „očito u suprotnosti s pravilima WTO-a, ograničavaju prekogranične trgovinske usluge, i krše osnovna načela i ciljeve multilateralnog trgovinskog sustava”.

Zastupnici Sjedinjenih Američkih Država na sastanku su izjavili da je njihova akcija protiv kineskih aplikacija bila usmjerena na zaštitu njihove nacionalne sigurnosti. Ukazali su na Opći sporazum WTO-a o uslugama koji omogućava takvo postupanje u slučajevima, “koji se odnose na pružanje usluga kojima se na izravan ili neizravan način daju podaci za vojne svrhe”.

Kina je tvrdila da je prikupljanje podataka TikToka bila standardna i da su postupci Washingtona bili “očita zlouporaba” relevantnih članaka.

Američki predsjednik Donald Trump optužio je TikTok za prijetnje američkoj nacionalnoj sigurnosti zbog prikupljanja podataka za Peking putem matične tvrtke aplikacije Byte Dance. Peking i tvrtka izjavili su kako TikTok nije prikupljao podatke za te svrhe.

Trump je na popularne kineske aplikacije nametnuo niz naloga, koji su za cilj imali zabranjivanje poslovanja američkim tvrtkama s kineskim tvrtkama, kao i zabrana mogućnosti skidanja tih kineskih aplikacija s američkih trgovina aplikacija. Uz to, Trumpova administracija želi da se TikTok proda američkom kupcu do 14. studenog.

Byte Dance je već započeo raspravu o prijenosu vlasništva nad aplikacijom na američkog tehnološkog diva Oracle. Nova tvrtka, TikTok Global, nadzirala bi američke operacije. Trump je odobrio dogovor, koji će, prema njegovim riječima, pružiti “100-postotnu” sigurnost.

ByteDanceTikTokWeChat
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

moj tata je jači od tvog tate

Miro
3 godine prije

U Kini je zabranjen Twitter, Facebook…i sta sad?

Dabaa
3 godine prije

Ovaj puta su u pravu
Ali
Kad je Land Rover cvilio za besramno kopiranje njihovog auta Kinezi rekose — može nam se
🙂

Dabaa
3 godine prije

Padaju minusi….
Od ljudi koji app uzivo vidjeli nisu
🙂

Alex
3 godine prije

100% sigurnost da će sve biti nesigurnost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI