Monsanto je zločinačka korporacija koja svjesno čini kemijske zločine protiv sveg života na Zemlji

oprasivanje pesticidima
37 komentara

Monsanto je priznao je krivnju za ilegalno prskanje zabranjenih pesticida na poljoprivrednim kulturama u Mauiju još 2014. godine, za što će sada morati platiti 10,2 milijuna dolara kazne.

Prema izvješćima, Monsanto je raspršivao i skladištio proizvod poznat kao Penncap-M koji sadrži zabranjeni insekticid poznat kao metil parathion, koji je Agencija za zaštitu okoliša (EPA) klasificirala kao “akutni opasni otpad.”

Monsanto ne samo što je ilegalno prskao i skladištio Penncap-M na havajskom otoku, već je to učinio s potpunim znanjem da je EPA zabranila uporabu kemikalije 2013. godine, godinu dana prije nego što je Monsanto odlučio prekršiti zakon i testirati svoje usjeve s tim.

Monsanto je očito rekao svojim zaposlenicima da ilegalno prskaju Penncap-M na sjeme kukuruza i druge istraživačke kulture u gradu Kihei na jugozapadnoj obali Mauija, kao i da ponovno uđu u polje sedam dana nakon prskanja kemikalije, iako bi minimalni rok čekanja trebao imati bio najmanje 31 dan.

Tužitelji iz Ureda državnog odvjetnika Sjedinjenih Država za kalifornijski središnji okrug navodno su sklopili sporazum s Monsantom, koji je sada u vlasništvu njemačkog farmaceutskog giganta Bayer AG, da ne progoni tvrtku sve dok pristane platiti šest milijuna dolara kaznene kazne zajedno s 4 milijuna dolara koje trebaju isplatiti zajednici.

Bayer-ov izvršni direktor smiješno tvrdi da kemijske kompanije djeluju kao “upravitelji zemlje”

U izjavi, glasnogovornik Bayerna Darren Wallis pokušao je tvrditi da su ta ozbiljna kršenja veliko odstupanje od temeljnih vrijednosti njegove tvrtke – u čemu može biti i malo istine, budući da je Monsanto to učinio prije nego što ga je Bayer otkupio.

U isto vrijeme, Bayer je počinio vlastite zločine, što čini njihove tvrdnje o svetosti u najboljem slučaju smiješnima.

“Kao upravitelji zemlje, naša je odgovornost da poljoprivredne proizvode koristimo sigurno i pravilno upravljamo otpadom”,  rekao je Willis, implicirajući da je njegova tvrtka kontinuirano zagađivala planet genetski modificiranim organizmima (GMO) i pripadajućim kemikalijama usjeva te kako je na neki način vodila računa o planeti.

“To shvaćamo vrlo ozbiljno i prihvaćamo punu odgovornost za svoje postupke”, dodao je. „Poduzeli smo korake kako bi poboljšali interne procese i proveli dodatnu obuku. Nismo zadovoljili svoje standarde ni zakon. ”

Komentirajući predmetni zabranjeni insekticid, Beyond Pesticides je rekao čemu je Monsanto izložio svoje radnike, kao i okolnu zajednicu, raspršivanjem Penncap-M-a, što je suprotno saveznom zakonu.

“Metil-paratij može prouzrokovati smrt, gubitak svijesti, vrtoglavicu, zbunjenost, glavobolju, otežano disanje, stezanje u prsima, povraćanje, proljev, grčeve, drhtavicu, zamagljen vid i znojenje, prema saveznim zdravstvenim agencijama.”

Osim pesticida, nadalje, upozorava da je za metil-parathion, organofosfatni insekticid, “ugroženo preživljavanje desetaka ugroženih vrsta”, dodajući da je “otkazan upotredba u 2012.” i da nijedan proizvod koji sadrži ovu kemikaliju nije dopušten za upotrebu od 1. siječnja, 2014.”

Premda bi to moglo izgledati puno za nas obične ljude, 10,2 milijuna dolara novčane kazne gotovo je ništa u usporedbi s milijardama dolara zarade koje Monsanto, a sada i Bayer, ugrabi u nezakonitim radnjama poput ove, od kojih velika većina nikad neće biti procesuirana.

“Zarada Bayera u trećem tromjesečju bila je 1,15 milijardi USD”, primijetio je Beyond Pesticides na svom Twitter računu. “Dakle, tvrtka plaća za ugrožavanje standarda javnog zdravlja i zaštite okoliša sa 0,009% svog nedavnog profita.”

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
3 godine prije

Di je sada ona luda greta???

eks
3 godine prije

Verujem da to isto rade, ili su radili i nama.

znanje
3 godine prije

Strašne su te kemikalije. Alternativa je još gora.

Davor
3 godine prije

Otkrivenje 11:18

Vrbovčanin
3 godine prije

Čudo kako su se tužbe počele uvažavati i odštete naglo isplaćivati, čim je Monsanto prešao u njemačko vlasništvo.. Smrdi na prikriveni transfer bogatstva..

ANTINWO.HR
3 godine prije

monsanto uništit druge nema.gamad korporacijska

Pi-zdro
3 godine prije

sta piše u “pravednoj” Internet encilopdoji ko je osnovao gdje i sa kojim ciljem tu sramotu! da je pravde na zemlji ta bi “FIRMA” bila kažnjena i zabranjena a imovina i profit oduzet i isplaćen sromašnima i tamo gdje su im dali da pesticidiraju. al na zemlji nema pravde dok negativci vladaju s’njom!

Max
3 godine prije

Pa normalno oni su igrači pravih vladara svijeta. I svu štetu koju čine čine namjerno.

Boris
3 godine prije

Naslov bi trebalo ispraviti da piše: “Monsanto je židovska zločinačka korporacija koja svjesno čini kemijske zločine protiv sveg života na Zemlji”, jer se kod njih nišra ne koristi od monsanta a i gnjojivo je 97% organsko. Pametnom dovoljno.

Mozart
3 godine prije

Jedite Kosher i sve pet. Sve drugo je sranje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI