Peking je obećao posljedice za indijske tvrtke, koje se nalaze u Kini, ako New Delhi blokira Huawei od sudjelovanju u izgradnji  5G mreže

Huawei

Indija bi trebala obaviti probne radove za vrhunsku 5G mrežnu tehnologiju u narednim mjesecima, ali još nema potvrde hoće li Huawei sudjelovati u izgradnji. Peking je upozorio Indiju da bi se njezine tvrtke, koje posluju u Kini, mogle suočiti s posljedicama ako New Delhi krene u blokadu kompanije Huawei Technologies, kojom bi se tehnološkom divu onemogućilo poslovanje u Indiji, izvijestio je Reuters pozivajući se na izvore upoznate s tom problematikom.

Prema istim izvorima, Vikram Misri, indijski veleposlanik u Pekingu, pozvan je u kinesko ministarstvo vanjskih poslova 10. srpnja. Tada je sudjelovao u razgovoru o zabrinutosti zbog američkih pokušaja prisiljavanja da se Huawei povuče iz izgradnje 5G mobilne infrastrukture širom svijeta.

Indija želi nadograditi svoju staničnu mrežnu tehnologiju na 5G do 2020 godine. Sastavili su probni prijedlog prema kojem bi u izgradnji 5G mreže trebali raditi sa Sjedinjenim Državama. Prema indijskom ministarstvu vanjskih poslova, New Delhi i Washington mogli bi iskoristiti svoje sposobnosti za zajednički rad na 5G infrastrukturi.

Ranije je glavni znanstveni savjetnik indijskog premijera preporučio da Indija pokrene 5G mrežu bez sudjelovanja Huaweija. To se događa usprkos prijedlogu Huaweija iz lipnja, u kojem predlažu formalno obvezivanje kako bi uvjerili indijsku vladu da nema rizika od špijunaže.

Indijsko tržište telekomunikacija jedno je od najbrže rastućih na svijetu i predviđa se da će vrijediti 103,9 milijardi dolara do 2020. godine, navodi se u izvješću Market Research Store-a.

U svibnju je američka vlada postavila Huawei na crnu listu zbog navodnih veza s kineskom obavještajnom službom. Sankcije su zabranile američkim firmama da posluju s tom tvrtkom, bez posebne dozvole. Sjedinjene Države su također pokušale natjerati druge zemlje da se suzdrže od korištenja Huaweijeve opreme tijekom usvajanja 5G mrežne tehnologije.

Kasnije u lipnju, američki predsjednik Donald Trump smanjio je pritisak, dopuštajući američkim kompanijama da prodaju dijelove tvrtki koja je još uvijek na crnoj listi, ali Huaweiu nije bilo dopušteno prodavati svoje proizvode američkim kompanijama.

2
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
2 Komentatori
MDMpikač Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
pikač
Gost
pikač

Ali Huawei je privatna firma 🙂 tri,četri.,sad!

MDM
Gost
MDM

Haha 🙂 veliki + , al sada stizu minusi. Ima puno Kineza na ovom portalu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik